Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Features o le tuputupu ae Alan's spathiphyllum

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum Alana o se teuteuga aganuu e faʻatosina mai i susulu laulaʻau ma maaleale fugalaʻau. E mafai ona e totoina se laʻau i totonu o le potu, luga o le poletito ma le ofisa.

E le manaʻomia se faʻapitoa vaʻai ile tuʻaiga ole tausiga, aʻo avatu i isi le manogi manaia. I lenei tusitusiga, o le a tatou taumafai e mafaufau auiliili i foliga vaaia, talaʻaga o mea na tutupu, faʻapea foi ma le faʻafefea ona tupuola ai o lenei laʻau ma auala e tausi lelei ai i le fale.

Faʻamatalaga

Lenei laʻau aofia ai le Aroid aiga. E ola i le teropika. O se uiga iloga o lenei aganuu o le leai o se ogalaau.

Foliga Vaaia

O le laʻau e tupu e oʻo i le 50 cm. O ona laupepa e mafiafia, o le laualuga e iila. O le ituaiga Alan e ese i le lanu o le bract... O le pupuni paʻepaʻe o loʻo i ai se veveve vein i totonu. E lanu lanumeamata, e amata mai i le ola ma ola aʻe o le fugalaʻau. A o faʻasolosolo le fuga, o le lanumeamata pasi luga o le atoa laualuga o le bracks.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata o le laʻau:




Talaʻaga o le amataga

O le fugalaʻau na muamua mauaina ma faʻamatalaina e le Siamani botaniist Gustav Wallis i le 19 seneturi.... Ona aumai lea o le laau i Colombia ma Europa. O le fugalaʻau na vave ona mauaina le fiafia i totonu o fugalaʻau, oe na amata ona faia le tele o faʻafouina o galuega, o se faʻaiuga na maua ai le ituaiga Alana.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le eseʻesega tele i le va o Alan's species o laʻau. Faʻatusatusa i isi ituaiga o spathiphyllum, e faʻasino i luga.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

O fugalaʻau o loʻo faʻaalia i totonu o le inflorescence-cob, lea ua ufitia ai se veli maaleale. Fugalaʻau amata i le tautotogo ma tumau mo 2-3 vaiaso... Tuuina atu le talafeagai aiaiga ua saunia, o le laau fuga 2 taimi i le tausaga.

Tulaga o le taofia ai i luma ma tua atu

Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e tatau ona faʻasūsū tele le laau ile faʻamautuina ole vai e taofi ai le pala ole eleele mai le mago. Lavalava pito i luga e faʻaaoga ile tai 2 vaiaso. Faʻaoga fomu ma le maualuga faʻatulagaina o phosphorus ma potassium. Aveʻese uma fuga fualaʻau. A uma ona fuga, teu le togavao, faʻaititia le faʻalaʻupega, ma faʻaititia le faʻasusu.

O le a le mea e fai pe a le oʻo mai ni fuga?

O le mafuaʻaga autu mo le leai o se fugalaʻau o le le talafeagai tausiga, pe sili atu, maualalo vevela, susū, leai o niuterene.

Ina ia faʻasaʻo le tulaga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga nei:

  1. Saunia tulaga talafeagai o le vevela ma le susu.
  2. Faʻateleina metotia fetilaisa.
  3. Aua le faʻaaogaina tele tele se koneteina mo le toe tipiina o se laʻau pe a maeʻa ona faʻatau.

E pei ona e maitauina, naʻo nai tuʻuga faigofie, lea e tatau ona tausisi iai e aunoa ma le tele o faigata, o le a lapataʻi muamua mai le le lelei le ono maua e lenei laʻau matagofie e leai ni fatuga. O le mea moni, e taua le mafaufauina e le gata i mea taua nei e mafai ona aʻafia ai le mea moni e le tatalaina e le fuga mata, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Tausiga i le fale

Filifiliga nofoa

Faʻatupu le laʻau i se vaega paolo, i nofoaga o loʻo faʻasusulu ai le malamalama... I luga o faʻamalama, i le mea e susulu saʻo mai ai le la, o le a mu ai laulaʻau, ma o latou tuputupu a o le a faifai malie.

Le palapala

Mo le totoina o le spathiphyllum a Alan, peat ma lau lauʻeleʻele, faʻatasi ma le humus ma le oneone i le vaega lea: 1: 1: 1: 0.5, e talafeagai. E mafai ona e tuʻuina le palapala faʻaloloto i le fesoasoani mai o le olopalaina laʻau paʻu.

Totoina

A maeʻa saunia le container ma substrate, ona faʻatulagaina lea o mea toto i le eleele, ona fausia ai lea o se mini-greenhouse ma le mafanafana (e oʻo atu i le 24 tikeri). Afai ua ova le maualuga o le susu, ona suia ai lea o le suia i luga o le lalolagi, ma o le a mate mea totō.

Vevela

Alana's spathiphyllum o se vevela-alofa alofa laau... I le taumafanafana, o le vevela o le a 20-23 tikeri, e ui lava o le fugalaau taliaina le vevela tulaga - 26-27 tikeri. I le taumalulu, o le aganuu o le a atiina ae atoatoa pe a fai o le vevela pulega o le 15-17 tikeri.

Faalogo! Alana's spathiphyllum tali le lelei i ata ma ono oti.

Faasusu

Mo le faʻasūsūina, e malu ma malu vai e talafeagai. Vai loa ina ua maeʻa le pito i luga o le lalolagi matutu. Afai e le masani ona faʻasusu, o le a amata ona liu samasama laulaʻau..

Ae e le mafai foi ona sasaa le fugalaʻau, aua o lenei mea o le a mafua ai le pala o le aʻa ma le oti o le laʻau. E masani lava, o tagata e ana le spathiphyllum, ona o nei mea e lua faʻafeagai mea sese i le evaga, faia ai se le toʻafilemu ma e oʻo foʻi i nofoaga mataʻutia mo ia. Aua neʻi galo o le laʻau e sili ona maaleale i suiga o le susu i le palapala.

Laʻei pito i luga

Faʻaaoga laʻei o minerale i le vaitaimi tuputupu aʻe - i le tautotogo. Faʻamama 1 g o le vailaʻau i le 1 lita o vai. O le isi taimi, faʻaaoga luga ofu i le taumafanafana ma i le vaitaimi o le fuga faʻavae. Faʻapipiʻi laʻau talavou tasi i le vaiaso, ma tagata matutua faʻatasi i le masina. Aua le faʻaopopoina mea aoga i le taumalulu.

Teuteuina

O lenei taualumaga e faamalosia mo le laau, a leai o le a amata ona tiga ma oti. Tipiina foliga:

  1. Aveese lau mamago ma tuai.
  2. Faʻapea foi, tipi ese le matutu pito o laulaʻau ina ia le faʻagasologa faʻagasologa e le sosolo atili.
  3. Tipi ese ia fugalaʻau na fuga mai ai le fugalaʻau. Lenei o le a faʻaosofia ai fou fugalaʻau.

Faʻaliliuga

O le atinaʻeina o aʻa aʻa i totonu o se fugalaʻau tupu vave, a o lona faʻatumuina atoa le avanoa o le koneteina. O lena la taʻi tasi i le tausaga, sili i le tautotogo... O le ulo tatau ona lapoʻa nai lo le muamua. E tatau foi ona lautele, ae le loloto tele.

E tui ese le Alan's spathiphyllum e ala i le felaʻuaʻiina o se faʻailoga eleele. Lenei o le a puipuia afaina ai i aʻa, ma o le laʻau o le a aʻa sili atu ona lelei.

Afai o le spastifillum e matua nai lo le 5 tausaga, ona le tatau lea ona faia le taotoga.

Toe gaosia

I le vaevaeina o le rhizome

Lenei metotia e matua taatele ma aoga mo le tina laʻau. O iʻuga e tipiina o ni mea ua uma ona saunia mo le totoina, e le manaʻomia ni faʻapitoa auala. E lava na o le totoina i totonu o le ulo. Ae, auala e toto ai se fugalaʻau, o le a fesoasoani faʻatonuga nei:

  1. Faia le auala i le vevela o le 20 tikeri.
  2. Faʻamama lelei vai ae e leʻi aveʻese le fugalaʻau mai le ulo. Ma o aʻa o le a faʻatumuina i le vai ma o le a paʻu gaugofie.
  3. Aveese aʻa mamago pe pala ma faʻamago laulaau mai le tasi laau.
  4. O se tamai ulo ma le lautele o le 15 cm e talafeagai mo le toe tuiina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, maitauina naʻo le fa togi, o le a mafai ona e faʻalauteleina le laʻau mo le manaʻomia numera o fatuga e aunoa ma ni faʻafitauli.

Tipiina

O se laulaʻau rosette tipi mai le tina laʻau e faʻaaogaina e avea o se totoina mea.... Tuʻu le 'au i totonu o se koneteina vai mo le 2-3 vaiaso, seʻia faʻavaeina aʻa. E mafai ona puipuia le pala o le papala i le faʻaopopoina o malala ola (afa laupapa i le 200 ml vai) ile vai. A tupu aʻa 2-3 cm, toto le laʻau ile eleele.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O iniseti, o iniseti faʻapea e mataʻutia:

  1. Apogaleveleve mite. E faʻatotonugalemuina i totonu o le laupepa, lea e faʻagasolo ma faʻamoega. Ina ua mavae sina taimi, ona mago lea o laulaʻau. E tau ai, e faʻaoga se fasimoli, ae leʻi oʻo i le taimi lena, faʻamama le laupepa o faʻamaʻa. O le kulimi onion o le a fesoasoani foi, mo le sauniuniga e te aveina le 100 g o mea masani ma le 5 lita o vai.
  2. Aphid. E mafai ona lanumeamata, uliuli, pe efuefu. Maua i totonu o lau. O le iʻuga, latou te mago ma piʻo. E faʻafetauaʻi, faʻaaoga se tali o le nikotini sulfate (1 g o le vailaʻau mo le 1 lita o le vai).
  3. Talita E ufiufi laulaʻau i ila pogisa. Togafitiga le aganuu ma se fofo soapy ma le faʻaopopoina o le tapaa ma le karasini. Ona fufulu lea o le laʻau i vai fasimoli ma iniseti.

E mafai ona osofaʻia le laau e faamaʻi siama ma siama. I tulaga o le ogaoga o faʻaleagaina, tiaʻi le fugalaʻau.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

A totoina se laʻau, o faʻafitauli nei e mafai:

  1. O laulaʻau e faʻaliu samasama ma magumagu. O le mafuaʻaga autu o le faʻamago ese o le palapala i totonu o le ulo. O le faʻasusu soo o le a fesoasoani e toe ola ai le laʻau.
  2. Faʻamagoina pito o lau. O mafuaʻaga autu: tulaʻi i totonu o se pusa e le talafeagai, faʻatonu saʻo o le la, o se mataua pa'ū o le vevela, maualalo susu. Ole tausiga saʻo ole aganuu o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o sea faʻafitauli.
  3. Faʻapogisaina o laulaʻau. O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le faʻafitauli o le sili atu susu, lea e tau atu i le pala o aʻa. Ina ia sefe le laau, aveese mai le ulo, siaki ma aveese aʻa ua faaleagaina. Tui le fugalaʻau i se eleele ese. Afai o le faʻapogisaina o laulaʻau na tulaʻi mai ona o le leai o ni mea e faʻaaofia ai, ona tatau lea ona faʻapipiʻi faʻamaʻa laʻau faʻatasi ma le faʻateleina o le malosi o le nitrogen.

Spathiphyllum Alana o se masani masani o teuteuina aganuʻu, lea e iloga mai i se aulelei foliga vaaia ma unpretentious tausiga. Ae ina ia taofia le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o le a faʻatagaina ai le tausisia uma agrotechnical tulaga ma le taimi tatau puipuiga o le laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Meet My Plant. Spathiphyllum Sensation Plant. Ep 03 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com