Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseesega vaʻaiga o tamaʻi moega, faʻafefea ona latou suia totonu

Pin
Send
Share
Send

Tele mea taua e amanaʻia pe a fausia se fealofani totonu. Mo se potumoe e maua ai se laconic, taofiofi foliga, o se minimalist moega e sili ona fetaui.

Tulaga iloga o le sitaili

E i ai le tele autu foliga o totonu o le uiga o le faʻatonuga o minimalism:

  • gaioiga - o le i ai i le faʻatulagaina o le tele o mea e faʻatumuina le avanoa, ae o loʻo faʻaaogaina i nisi taimi e le taliaina;
  • lanu le faaituʻau faʻatagaina oe e fausia se ogatasi totonu ma se laʻititi seti o paolo;
  • laina faʻamaumau ma laconic foliga o mea e fesoasoani e vaʻai i le matagofie o faigofie laina;
  • multifunctional, laʻititi-tele meaafale e sili ona talisapaia i totonu o tamaʻi potu, talu ai e faʻatagaina ai oe e tuʻuina se moega atoa ma mea e teu ai natia i tamaʻi nofoaga;
  • o le faʻamuamua o galuega i luga o teuteuga e faʻapitoa lava ona faʻafetaia e tagata fiafia i avanoa avanoa.

Faʻafetai i le faʻatulagaina ma le faʻatulagaina sili o avanoa, o le filifiliga o le talafeagai siʻosiʻomaga, o se lagona o le malamalama ma le saolotoga ua fausia i totonu o le potu.

Lanu fusi o alaleo

O lanu iloga i totonu ole laʻititi e lanu uliuli, paʻepaʻe, efuefu, paolo o kulimi ma enaena. O le faʻafetai i le eseesega tuʻufaʻatasiga o paolo e mafai ai ona tuʻuina atu i le mamanu se faʻapitoa faʻaalia.

O le tuʻufaʻatasia o le paʻepaʻe ma le uliuli, faʻatasi ma pupula pupula, ua manatu o se masani sitaili. I le avea ai o se filifiliga: uliuli catwalk, papaʻe lino ma tele teuteu aluga i pupula lanu (mumu, lanumoana, lanumeamata). E i ai foʻi ni fesoasoani mo teuteuga i totonu:

  • pe a mamanuina minimalistic meaafale, e fautuaina e usitaʻi i le mulimuli mai polokalame: eseʻesega saturated paolo filifilia mo laiti luga (teuteu aluga, masani masani aluga);
  • e uma le moega i pupuni eseese o le lanu e tasi. E le gata i lea, o se sukalati lanu catwalk ma mama enaena palanikeke ma bedspreads. Poʻo se pogisa efuefu pulupulu, o se malamalama efuefu ulu ulu ma se penina-lanu moe spread;
  • o le tuʻufaʻatasia o lua lanu eseese - paʻepaʻe / efuefu, paʻepaʻe / uliuli, malamalama efuefu / uliuli, pogisa enaena / kofe ma susu foliga lelei.

Pe a filifilia ni paolo, e taua le amanaʻia o le malamalama masani o le potu, o le lanu lanu o le pito i luga maeʻa. E le tatau ona galo ia tatou o le lanu mafai vaʻaia faʻalauteleina le avanoa pe faia ia laʻititi. E taua foi le manatuaina o mafanafana lanu (malamalama enaena, karamel) avatu i le potu se mafanafana, malu foliga. O se fua malulu (kiona-paʻepaʻe, uliuli, pogisa efuefu) aumaia malu ma faigata i le potu.

Filifiliga o fomu ma mea e faaaoga

O le filifiliga o moega faʻataʻitaʻiga e aʻafia i mea eseese: o le eria ma foliga o le potu, o le tau o oloa, o le i ai o faʻaopopo faʻaputuga sisitema i totonu o le potu, ma le tagata lava ia fiafia i tagata e ana le fale.

Eseese o siepi

Pe a faʻatulagaina se potumoe, e taua le mataʻituina o faʻavasega i le va o meaafale ma potu tapulaʻa. I totonu o se tamai potu, o se tele moega o le a avea le tele o le eria, ma i totonu o se potumoe potumoe, o se puʻupuʻu moega o le a leiloa.

Tele taimi, o moega o lua fomu e filifilia mo le faʻatulagaina o se potumoe i le sitaili o minimalism:

  • o le moega faataamilo o le a avea ma se mea teuteu totonu totonu. E talafeagai le tuʻuina o se moega i totonu o se potu tele. O le lautele o le nofoa masani lava a itiiti mai 2.2 m;
  • moega o sikuea faatafafa poʻo sikuea ua manatu lautele. O ia meaafale faʻataʻitaʻi e mafai ona filifilia mo se potu o soʻo se eria. O moega e mafai ona tuʻu faʻasaga i puipui poʻo le ogatotonu o le potu, o se lapoʻa faʻaopoopo. O fua o faʻataʻitaʻiga e mafai ona eseʻese, o le sili ona lauiloa o le tasi ma le afa (lautele 160-200 cm) ma faʻaluaina (lautele mai 200 cm). O le umi moega umi o 190-200 cm.

E gaosia e le au gaosi ni faʻataʻitaʻiga, o le fausaga o lea (malo mautu mo le faʻamoe) e faia i le tulaga o le pulelaa poʻo le faʻamoemoe i luga o vae (uʻamea, laupapa).

Tele o taimi, o se moega puluma e filifilia mo teuteuga totonu i le sitaili o le minimalism. O le lelei o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga: o le mafai o faʻavasega nofoaga teuina, o se le masani ai tisaini, uluaʻi mea (paʻu, ie) o loʻo faʻaaogaina mo le tapiliina o le fausaga. O oloa o eseese maualuga e gaosia - maualalo (20-30 cm), feololo (40-60 cm), maualuga (mai le 70 cm). O le sili ona lauiloa o podiums o feololo maualuga, talu ai o nisi taimi e le lelei le moe i luga o maualuga moega, ma maualalalo mafai mafua ai le mafaufau le mautonu.

Lotoa

Lapoʻa

Tafafa

Gaosiga mea

O mea taua manaʻomia mo mea: malosi, anagata, agalelei siosiomaga, matagofie aulelei, gafatia. O mea masani e faʻaaogaina i meaafale gaosi:

  • laʻau masani - o le autu aoga o mea: faʻatuatuaina faʻatuatuaina, matagofie faʻalenatura, manaia le manogi o le natura laʻau. I totonu o minus, e mafai e se tasi ona tuʻufua ese le taugata, pauna maualuga, o le faʻaaogaina o oloa faʻapitoa mo le tausiga o laufanua. O laʻau malolo e lua ituaiga: vaivai (paina, linden, alder), faʻamalosia avega o 150-500 kg ma faigata (beech, lefulefu, oak), mafai ona tatalia le mamafa o le 250-650 kg;
  • MDF / fasi pepa - o loʻo faʻaaogaina e fai ai mea aoga moega e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ona o tau taugofie ma le tele o lanu, lanu, ituaiga faʻataʻitaʻiga e matua manaʻomia. Matua le lelei: o le mea deteriorates vave i maualuga tulaga susu. Chipboard oloa e i ai se puʻupuʻu olaga tautua;
  • o se tuʻufaʻatasiga o uʻamea elemeni ma vaega e faia i laupapa poʻo MDF. O moega e sili ona lauiloa, aua faʻafetai i le uʻamea faʻavae, faʻateleina le faʻatuatuaina ma le anagata o loʻo tuʻuina mai. Ma o laupapa faʻavae laupapa tuʻuina atu i le oloa se matagofie foliga vaaia, aumaia faʻamafanafanaga i le minimalist siosiomaga.

O le tele o ituaiga mea e faʻaaoga e teuteu ai le faʻavae:

  • maualuga ie ie avatu i moega se le atoatoa foliga vaaia. Arpatek (o mea e aofia ai 25% alava masani) ua manatu o se tasi o sili ona taugata ituaiga. O le tapoleni foliga mai o le paʻu, ae vaivai ma manifinifi i le paʻi atu i ai. Malolo, jacquard, chenille, lafu, velor, suede suede e lauiloa foi;
  • paʻu moni o se aulelei, malosi ma anagata mea. O se faʻapitoa faʻaopopoina o mea o le agalelei i le siʻosiʻomaga. O se moega ma le paʻu pulupulu faʻaopoopoina paʻi o exclusivity ma taugata i le siosiomaga. O le tele o taimi, e faʻaaoga le paʻu o le paʻu mo meaafale e faʻapipiʻi ai mea, o le mafiafia e tusa ma le 5 mm O le sili ona taugata o le aniline paʻu - o se maualuga tulaga mea ma le mafiafia o le sili atu 1.5 mm. O lona uiga iloga o le faʻaaogaina o le susū, suauʻu faʻatulagaina. A o tausia le paʻu luga, e le fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau.

Pe a filifilia se moega i le sitaili o minimalism, e manaʻomia le tuʻuina atu i mea faigofie oloa leai ni teuteuga (teuteuga, vaneina, atavali). Afai e i ai se manaʻo e faia le moega o le autu elemeni o totonu, o lona uiga o le teuteuina mo puipui ma le fola e filifilia ma le faʻaeteete (manino pe ma tamaʻi mea teuteu) ma le itiiti ifo o faʻaopoopoga meafale ua faʻapipiʻiina.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cable Stitch Romper. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com