Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Piraeus: matafaga, mataaga, mea moni e uiga i le taulaga o Eleni

Pin
Send
Share
Send

Piraeus (Greece) o se taulaga taulaga i le taulaga o Atenai. Lauiloa i lona tamaoaiga mauoa ma le mea moni e faapea mo le silia i le 100 tausaga o avea pea ma vaa laumua o Eleni.

Faʻamatalaga lautele

O Piraeus o le lona tolu o taulaga tele i Eleni, o loʻo tu i le itu i sautesasaʻe o le atunuʻu i le apitaogalu o le Aegean Sea. Eria - 10.865 km². O le faitau aofaʻi e tusa ma le 163 afe tagata.

Pei o le tele o isi nofoaga i Eleni, o Piraeus ose aʻai lava anamua. O uluaʻi taʻua mai na amata mai i le 483 BC, ma ua i ai i lena taimi o se taua fefaatauaiga ma militeri nofoaga autu. O le taulaga na faʻaleagaina lava i taimi o osofaiga a Roma, Turks ma Ottomans, ae na toe faʻaleleia i taimi uma. O le faatafunaga mulimuli na toe faaleleia ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

O le igoa lava "Piraeus" e sau mai le upu Eleni "ia aau" ma le "kolosi", lea e molimauina ai le mea moni e faapea i aso anamua o le taulaga o se taua nofoaga tutotonu. Seʻia oʻo mai i aso nei, o talafaʻasolopito o talafaʻasolopito na faia i Piraeus i le selau ma selau o tausaga.

Mo le 100 tausaga talu ai, Piraeus sa lauiloa o se taulaga taulaga, ma ua avea o se tasi o nofoaga autu o le lalolagi vaʻa. I le 1938, na tatalaina le Iunivesite o Piraeus i le taulaga, lea ua avea nei o se tasi o sili iunivesite i le atunuu.

Le mea e vaʻai i Piraeus

Piraeus e le mafai ona taʻua o se masani turisi taulaga: e i ai ni nai mataaga iinei, e leai ni taugata faletalimalo ma faletalimalo, e masani ona pisapisao ona o le taunuʻu mai pea ma o ese atu vaʻa. Ae o le latalata i Atenai ma le turisi Falero ua avea ai Piraeus ma mea manaia mo tagata femalagaaʻi.

Falemataaga o Togafitiga

Lenei o le autu tosina. O le Archaeological Museum i le taulaga o Piraeus e amanaʻia o se tasi o sili sili ona lelei e le gata i Eleni, ae i Europa atoa. O mea taua o loʻo faʻaalia, e aofia ai le umi o le taimi, mai Mycenae e oʻo i uati o le Emepaea o Roma.

O le fale mataaga na faʻaulufaleina i tagata asiasi i le 1935, ma siitia atu i se fale fou fasefulu tausaga talu ai.

O le fale mataaga e aofia ai potu tetele e 10, o ata taʻitasi o loʻo faʻaalia ai faʻaaliga talafeagai i se vaitaimi faapitoa. O fale faʻaaliga e sili ona asia o le lona tolu ma le fa. O loʻo iai faʻatagata 'apamemea ole atua fafine o Artemis, Apollo ma Athena, na maua e tagata suʻesuʻeina eleele ile ogatotonu ole senituri lona 20. E le gata i lea, e mafai ona e vaʻai atu i se faʻaputuga oa o ceramics na fausia i le vaitaimi o Hellenistic, ma le anoanoaʻi o fatuga vaneina.

I potu 5, 6 ma le 7, e mafai ona e vaʻaia ai le faʻatagata o Cybele ma toega o le faʻasao o Zeus i Parnassus, faʻatasi ai ma le oa tele o faʻamaumauga masani, papamaa ma ata na tusia e atisi mai taimi o le Emepaea o Roma. O nisi o faʻaaliga na faʻaalia na maua i lalo o le Sami o Aegean.

Potu 9 ma le 10 o galuega a le atisi lauiloa o le vaitaimi Hellenistic.

O le fale mataʻaga e lauiloa mo le tele o le aoina o ceramics (tusa ma le 5,000 aitema) ma anamua omea faʻatusa. Suʻesuʻe falesuesue ma fale teu oloa o lo oi totonu o potu i lalo o le fale.

O le falemataʻaga faitau taimi taimi tautalaga, faʻavasega polokalame aʻoaʻoga mo tamaiti ma faʻataʻitaʻiina vasega faʻavae autu.

  • Tau: tamaiti e oʻo atu i le 14 tausaga le matutua - leai se totogi, tagata matutua - 4 Euro.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 16.00 (Aso Gafua-Aso Lulu), 8.30 - 15.00 (Aso Tofi-Aso Sa)
  • Nofoaga: 31 Trikoupi Charilaou, Piraeus 185 36, Greece.

Piraeus port

O le uafu i Piraeus ose isi faailo o le taulaga. Ole taulaga pito tele lea ile tulaga o pasese i Eleni ma sili atu ile 2 miliona tagata tafafao ile tausaga.

E manaia tele mo tamaiti e asiasi i lenei nofoaga: e anoanoaʻi vaʻa eseese - mai tamaʻi vaʻa ma paʻepaʻe paʻepaʻe o le kiona e oʻo atu i vaʻa tetele ma vaʻa tetele. E masani ona fai e tagata o le nuʻu se folauga i lenei afiafi, ma e fiafia tagata tafafao e asiasi i lenei nofoaga i le ao.

  • Nofoaga: Akti Miaouli 10, Piraeus 185 38, Eleni.

Leona Leona

O le faatagata lauiloa na faia i le 1318 ma faapipii i Piraeus, ae i le taimi o le taua Turkey i le 1687, o le faailoga o le taulaga na aveina atu i Venice, lea o loo tumau ai pea e oo mai i aso nei. O sitepu na uia e le Matagaluega o Aganuu a Eleni e toe maua mai ai le faailo ua gaoia, e leʻi maua mai ai ni iʻuga aoga.
ulutala = "Vaʻaia o le Militeli Matafaga"
Tagata faʻaaliga o le taulaga faʻaalia se kopi o le faʻatagata, fausiaina i le 1710s. I le 300 tausaga ua tuanaʻi, sa nofo ma le mitamita le Leona o Piraeus i le auala tutotonu o le taulaga ma tilotilo atu i vaʻa o taunuʻu mai i Piraeus.

  • Nofoaga: Marias Chatzikiriakou 14 | 14αριας Χατζηκυριαου 14, Piraeus, Eleni.

Ekalesia a St. Nicholas

Talu ai o Piraeus o se taulaga sami, o le falesa na fausia i le sitaili tutusa: puipui paʻepaʻe papaʻe papaʻe, lanumoana domes, ma i totonu o le malumalu o loʻo pupula-tioata faʻamalama o se sami autu. I fafo atu, o le falelotu foliga e pei o se fale fou, e ui o lona fausiaina na maeʻa 120 tausaga talu ai.

Tagata faimalaga fai mai ua lava e tuu ese 20-30 minute e asiasi ai i vaaiga: o le taimi lenei ua lava lea e savali ai ma le le gaoia faataamilo i le falesa ma iloiloina uma totonu faamatalaga.

  • Nofoaga: Ayiou Nikolaou, Piraeus, Greece
  • Itula faigaluega: 9.00 - 17.00

Matafaga Piraeus

O Piraeus o le taulaga o taulaga, o lona uiga e tasi lava le matafaga e taʻua o Votsalakia. Tele turisi oe na iinei na matauina o le sili lea ona teuteuina ma sili ona mama i le matafaga i le talafatai Eleni. O loʻo iai mea uma iinei mo faʻamalositino olaola ma le le gaoia: o le malae volipolo i le matafaga, o le malae tenisi, o le vai taele, faʻapea foi ma potu malolo e leai se totogi ma faʻamalu.

O le ulufale atu i le sami e papaʻu, o le matafaga lava ia i Piraeus, o Eleni e oneone, ae e tele tamaʻi maʻa ma o isi taimi o papa atigi. Mai itu uma o le matafaga e siʻomia e mauga ma fale o le taulaga, o lea e le ulu ai le matagi iinei. E seasea lava galu. E le tele ni tagata i luga o le matafaga: o le toʻatele o turisi e fiafia e o e aau i le tuaoi o Falero.

O mea i luga o le matafaga e faʻatonuina lelei foi: o loʻo suia fale ma fale taele. E 2 tamaʻi faleoloa ma faleoloa o loʻo latalata iai taumafa.

Nofoaga

O le taulaga o Piraeus o loʻo i ai le tele o filifiliga o faletalimalo, faletalimalo, fale mautotogi ma fale talimalo (tusa ma le 300 nofoaga e nonofo ai i le aofaʻi).

O se potu masani mo le lua i le taumafanafana i se faletalimalo 3 * fetu o le a tau 50-60 euro i le aso. O le tau e aofia ai Amerika poʻo Europa papalagi, Wi-Fi, leai se paka taʻavale. I nisi tulaga, transfer mai le malae vaʻalele.

O le 5 * faletalimalo i le taumafanafana o le a tau 120-150 euro mo le lua i le aso. O le tau e aofia ai: se potu tele ma mea faigaluega uma e manaʻomia, o se vai taele i luga o le 'upega tafaʻilagi, paka tumaoti, o se lelei taeao ma se tele laufanua. Tele 5 * faletalimalo o loʻo i ai fale mo mālō e iai manaʻoga faʻapitoa.

Nofoaga tatau ona tusi muamua, aua o Piraeus o se taulaga taulaga, ma e masani ona i ai le tele o turisi iinei (aemaise lava i le taumafanafana vaitau). E le manaʻomia le filifilia o se faletalimalo i le ogatotonu - Piraeus i Eleni e le lapoʻa, ma o vaʻaiga uma i totonu o le mamao savali.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai Atenai

Atenai ma Piraeus e naʻo le 10 km le va, o lea e mautinoa lava e leai ni faigata i le malaga. O filifiliga nei:

I le pasi

O pasi e tamoʻe masani mai Atenai 'sikuea autu e lua i le taulaga o Piraeus. Afai o le ulufale e faia i le Omonia Square, ona tatau lea ona e alu i le pasi # 49. Afai e te tu i le nofoaga o Syntagma, ona e alu lea ile pasi numera 40.

  • Latou tamoʻe uma 10-15 minute. O le alu ese mai i Piraeus o loo i le Kotzia Square.
  • Ole taimi ole malaga e 30 minute.
  • O le tau e 1,4 euro.

Metro

Piraeus o se pitonuu o Atenai, o lea o le metro e tamoʻe foi iinei.

O le metro e 4 laina. Mo i latou e malaga atu i Piraeus, e tatau ona e oʻo i le nofoaga faʻaiʻu o le lanumeamata laina (Piraeus). Taimi malaga mai le ogatotonu o Athens (Omonia nofoaga) - 25 minute. O le tau e 1.4 euro.

O le mea lea, uma pasi ma le metro e tutusa uma i tuʻaiga o tau ma taimi tau.

I le taxi

O le auala sili ona faigofie ma faigofie e alu ai i Piraeus. O le tau e 7-8 euro. Ole taimi ole malaga e 15-20 minute.

O tau ile itulau e mo Aperila 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. Faʻaaoga le avanoa e malaga ai i le sami mai Piraeus i Santorini, Chania, Crete, Eraklion, Corfu.
  2. O tausaga uma lava i Piraeus e i ai le ata tifaga faʻaigoaina o le "Ecocinema", faʻatasi ai ma le "Three Kings" carnival, e mafai ai e soʻo se tasi ona auai. Fai mai turisi o mea faʻapea e fesoasoani e malamalama atili ai i tu ma aga ma lagona ai le siosiomaga o le taulaga.
  3. A o tusiina mea e nonofo ai, ia manatua o Piraeus o se taulaga taulaga, o lona uiga o le olaga i totonu e le taofia mo se sekone. Filifili na faletalimalo e mamao ese mai le taulaga.
  4. Faʻamolemole ia e silafia o le tele o faleoloa ma faleʻaiga i Eleni tapunia i le 18:00 i le lata mai.

Piraeus, Greece e le o se nofoaga talafeagai mo se toʻafilemu ma fuaina aso malolo i le sami. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e aʻoaʻo se mea fou e uiga i le talafaʻasolopito o Eleni ma vaʻai faʻasolopito vaaiga, ua oo i le taimi e sau ai iinei.

Vitio: savalivali faataamilo i le taulaga o Piraeus.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faafetai, Faafetai - Peace Chapel (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com