Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

TOP 7 fale mataaga i Copenhagen - o le a le mea e vaʻai ai mo turisi

Pin
Send
Share
Send

I totonu o taulaga Scandinavian, o le laumua o Tenimaka tu mai fafo mo le tele o fale mataaga. Ina ia feoaʻi solo i fale mataaga uma i Copenhagen, e tatau ona e asiasi i le laumua o Tenimaka i le tele o taimi. A o fuafuaina se malaga i Tenimaka, ia mautinoa ia suʻesuʻe faʻamatalaga e uiga i mea faitino ma filifili mea e faʻaosofia ai le sili fiafia. Tusa lava poʻo le a le mea e te tosina atu ai i Copenhagen - talaʻaga, tusiata fale, atavali poʻo le lalolagi o tala faʻasolopito, e mautinoa lava e te mauaina se mea e vaʻai ai. I lenei tusitusiga, ua matou tuʻufaʻatasia se filifiliga o sili ona le masani ai ma matagofie fale mataaga i le laumua Tenimaka.

O fale mataaga sili ona manaia i Copenhagen

O tagata e fiafia i ata e tatau ona asiasi i le National Gallery, o loʻo iai fale sili ona lelei o atavali ma faʻatagata a Europa ma Tenimaka. O le isi nofoaga faʻapitoa mo measina a le lalolagi o le New Carlsberg Glyptotek. O se oa tele o faʻatagata o loʻo taua i le Thorvaldsen Museum. Tamaiti o le a mautinoa le alofa i le matagofie mataaga faʻapitoa tuʻufaʻatasia i galuega a Hans Christian Andersen. O le a fiafia tagata e faʻananau i le natura i le Cactus Museum, o le Palm House ma le aquarium ofoofogia, lauiloa e le gata i Tenimaka, ae faʻapea foʻi isi atunuʻu. O tagata fiafia i fafo o le a fiafia i le Erotic Museum ma le Experimentarium fesoʻotaʻi saienitisi ogatotonu.

Lelei e iloa! Tele fale mataaga i Copenhagen e tapunia i le Aso Gafua. O se mea e faʻateʻia ai tagata tafafao maimoa mai o loʻo iai le polokalame eseʻese a tamaiti i le tele o nofoaga.

Falemataaga o Tavita

Copenhagen o se masani Europa aai, ae o le Falemataaga o David o se nofoaga e mafai ona e alu ai i totonu o le lalolagi o Anamua Sasaʻe. O le igoa faʻailoga e faʻaigoa i lona faʻavae, Christian Ludwig David, o le na amata faʻaputuputuina Isilama ata i le 19 seneturi. Ina ua tele naʻua, na faʻatulagaina e le e ona le fale mataaga o ata i sasaʻe, lea ua manatu o le sili ona tele i Europa i Sisifo.

Faʻatasi ai ma faʻaaliga o le afe ma afe o mea tulaga ese o teuteuga ma faʻaaogaina ata:

  • oloa silika;
  • ipu poselane;
  • Mea teuteu;
  • meaafale tuai;
  • tusitusiga;
  • kapeta.

Manaia le iloa! Savalivali i totonu o potu tele o le fale mataaga, e faigofie ona e lagonaina oe lava i le felanulanuaʻi ma le pisapisao maketi i Istanbul poʻo Baghdad.

O le le masalomia le lelei o le David Museum o le ulufale fua ma le avanoa e faʻaaoga ai se leo taʻiala i le tele o gagana. E tatau ona e totogia tautua a se taʻiala. I totonu o le faleoloa mea faʻamanatu e mafai ona e faʻatauina se mea e manatua pea - se pepa lautele, se taʻaloga laupapa, se tusi. O lenei nofoaga o se avanoa lelei lea e sola ese ai mai le vevesi ma le pisi o se taulaga i Europa ma oso atu ai i le siosiomaga faʻataulaitu o Sasaʻe mo ni nai itula.

E lua auala e te alu ai i le mea faitino:

  • Metro i Kongens Nytorv poʻo Norrepot nofoaga;
  • i le pasi # 36, taofi Kongensgade, ona savali lea o poloka e lua i Kronprinsessegade.

O le faitotoʻa e matala i aso uma seʻi vagana le Aso Gafua. O itula faigaluega i le Aso Lulu mai le 10-00 i le 21-00, i isi aso - mai le 10-00 i le 17-00.

New Carlsberg Glyptotek

O Carl Jacobsen, o le taʻutaʻua Tenimaka "pia tupu", na faʻaalia manino mai o pisinisi ma faatufugaga e le faʻalavelave faʻatasi. O Jacobsen na faʻavaeina le poppy faʻatau lauiloa "Carlsberg" i le lalolagi ma faʻaputuputuina le tele o faʻaliga o mea taua, lea e aofia ai le vaitaimi mai aso anamua e oʻo mai i le taimi nei.

Lelei e iloa! "O le Penina o le Aoina" - tolu taseni galuega a le vaneina Rodin.

I luga foi o le foloa o loʻo i ai atagata tusia e isi tusiata. O le fogafale lona lua e tuʻuina atu i atavali, faʻatasi ai ma atavali o loʻo i ai atavali e Van Gogh ma Gauguin. O loʻo faʻaalia foʻi le aoina mai o Aikupito Anamua, Eleni Anamua ma Roma, Sasaʻe tutotonu, o loʻo iai foʻi faʻaaliga Etruscan ma Farani. O le tusiata fale o le fale e fiafia tele i ai - o apaʻau o le Glyptotek na fuafuaina ma fausia e aliʻi eseʻese i vaitaimi eseʻese, peitaʻi, o le vaʻaiga, o le fausaga e foliga soʻosoʻo ma tuʻatasia.

Faʻamatalaga aoga:

  • faʻasologa: Aso Tofi - mai le 11-00 i le 22-00, mai le Aso Lua i le Aso Sa - mai le 11-00 i le 18-00, Aso Gafua - tapunia;
  • tau tiketi: matutua - 115 DKK, tamaiti i lalo ole 18 tausaga le taliaina e leai se totogi, faʻapea foi mo tagata uma ulufale saoloto i Aso Lua;
  • le tuatusi: Dantes Plads, 7;
  • auala e alu ai iina: i felauaiga lautele - 1A, 2A, 11A, 40 ma le 66 i le tu "Glyptoteket".

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

National Museum o Tenimaka

O le Falemataaga a le Atunuʻu o Tenimaka o le atunuʻu autu o aganuu ma faʻasolopito nofoaga, lea faʻaaliga aofia ai le tala faʻasolopito ma tu ma aga a Scandinavia uma o loʻo faʻaalia. O le tosina atu o loʻo tu i le ogatotonu o le laumua, i luga o le alia Frederiksholm. O le tosina atu o loʻo nofoia e le Prince Palace, amata mai i le 18th seneturi.

I le 1807, na faia ai le Royal Commission e suʻesuʻeina le aoina o oa. Ina ua maeʻa ona faʻatulafonoina le faʻavae a Tenimaka, o faʻaiuga na mulimuli ane nofoia i le maota o le Prince Palace, ma pasi atu ai i le setete.

O le faʻaputugatupe a le National Denmark Museum e faʻatumuina pea i mea fou o faatufugaga, o faʻasalalauga e faʻapitoa mo vaitau eseese, autu ma mea na tutupu i atunuʻu o Scandinavian.

Mea moni manaia! O le sili lauiloa talaʻiga faʻaaliga e uiga i le vaitaimi anamua o Tenimaka. O le faʻaaliga faʻaalia i le Middle Ages ma le Renaissance o le a faateʻia oe i le tamaoaiga ma le tamaoaiga.

O loʻo iai foʻi ni faʻaaliga o le fale mataaga e faʻailoa mai ai mea lilo o isi aganuʻu. O le mea e fiafia iai o mea ia na faʻaaoga i sauniga lotu a tagata Amerika Initia, lavalava o Initia ma samurai mai Iapani, o amuleti mai Greenland. E mafai ona e faamemelo i le aoina mai o ata a le lotu ma alu se malaga i Aikupito Anamua.

O le mitamita o le fale mataaga o le Chariot of the Sun. E talitonu le au tusitala talafaasolopito, sa faaaoga e fai ai faaaliga a lotu. O le lisi o uluaʻi faʻaaliga e le taumate na aofia ai le fale faʻatau a le faioloa ma le potu matagofie a Victorian.

  • O le mea o loʻo tu i le: Ny Vestergade 10.
  • E mafai ona e taunuʻu i le pasi 11A, taofi le "Nationalmuseet Indgang".
  • O le tau o le pepa pasi mo tagata matutua e 85 CZK, mo tamaiti i lalo o le 18 tausaga le matutua e ulufale e leai se tau.
  • Faʻasologa: mai le Aso Lua i le Aso Sa - mai le 10-00 i le 17-00, Aso Gafua - aso malolo.

Fale Mataaga a le Hans Christian Andersen

E toatele tagata faimalaga latou te fesoʻotaʻi ia Copenhagen ma se fale fai togafiti faʻataulaitu; e le o se mea e ofo ai, ona o iinei na tusia ai e Hans Christian Andersen ana galuega silisili. O le falemataʻaga o le lauiloa tala o se lalolagi faʻapitoa na fausia mai tagata o ana tala fatu. E leai ni mea manaia, efuefu efuefu ma faʻaaliga masani. Naʻo le alu i le Andersen Museum i Copenhagen ma lagona pei o se tamaititi ma se tala faʻatupu. Mo turisi ma tamaiti, o lenei nofoaga o se tatau-vaʻaia aitema luga o faʻafiafiaga polokalama. Tuʻuina i lau tama se sauniga ofoofogia ma au tagata e te fiafia iai, faʻataga ona latou paʻi atu i le tala faʻasolopito.

Ina ia faatofuina oe lava i le lalolagi o tala faʻasolopito e moni e mafai, o le fale mataaga na fausiaina le tolu-itu gaioiga faʻafiafiaga. Faʻafetai i agavaʻa faʻapitoa, malo e le gata e vaʻai i mataitusi o galuega, ae feiloaʻi foʻi ma le aliʻi ia - o le tusitala o tala faʻafagogo. I totonu o le fale o loʻo tu ai le fale mataaga, o Hans Christian Andersen sa nofo ma galue.

Lelei e iloa! O le na faavaeina le fale mataaga o Leroy Ripley, o se lauiloa tusitala na ia faia foi le malie ma le malamalama Guinness Museum of Records.

O le ata o loʻo faʻaalia ai vaʻaiga mai tala faʻasolopito: "Thumbelina", "Flame", "Little Mermaid", "The Snow Queen". Na oomi le faʻamau ma fuainumera ola.

O le fale o Andersen o loʻo tu i le tuatusi: Radhuspladsen, 57, e mafai ona oʻo atu i vae mai le ogatotonu o le laumua poʻo le pasi numera 95N poʻo le 96N, taofi le "Rådhuspladsen".

Faʻasologa:

  • Iuni ma Aukuso - aso uma mai le 10-00 i le 22-00;
  • mai ia Setema ia Me aofia ai - mai le Aso Lua i le Aso Sa, mai le 10-00 i le 18-00

Tau tiketi: matutua - 60 CZK, tamaiti - 40 CZK.

Ripley Museum "Talitonu i ai pe leai"

O le aoina o le fale mataaga o le sili ona taua measina a Robert Ripley, o se lauiloa tusitala, aoina ma tagata suʻesuʻe na tuuto atu lona olaga i le sailia o tulaga ese ma le masani ai aitema. O faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai le tele o mea malie malie i turisi. Lenei e mafai ona e mauaina - o a mea e fai e Scots i lalo o le kilt? O ai na faʻatuina le peʻa o le 103 Dalmatians i o latou tua?

O faʻaaliga o le fale mataaga o se faʻaputuga o eseʻesega ma mea ofoofogia faʻaputuputuina i tulimanu uma o le lalolagi. Na e vaai i se napeli e aunoa ma ni uaua? Ma le tala faʻasolopito Taj Mahal, fausia mai le tolu selau afe afitusi? O se tamaloa e toʻafa ana tamaiti aʻoga? O loʻo i ai foʻi i le aoina se pagota na faʻaolaina faavavega ina ua uma ona faʻateʻaina i pulu e 13. E le mafai ona lisi uma mea ofoofogia o loʻo faʻaalia i totonu o Ripley, e tatau ona e vaʻai i ou mata. Lenei mafai ona faia i Radhuspladsen, 57.

Faʻalauiloa itula amata: mai le Aso Lua i le Aso Toʻonaʻi, mai le 10-00 i le 18-00 Aso Sa ma le Aso Gafua o aso malolo.

Tau tiketi:

  • tagata matua - 105 DKK;
  • tamaiti (tamaiti e oʻo i le 11 tausaga) - 60 DKK.

Lelei e iloa! O le Falemataaga o Ripley ma Andersen i Copenhagen o loʻo tu lata ane, o lea e tufaina ai tagata tafafao maimoa i mea uma e lua i le taimi e tasi: matutua - 125 DKK ma tamaiti - 75 DKK.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Carlsberg Museum i Copenhagen

O le asia o le fale pia o se avanoa e faʻamasani ai i le talaʻaga o le tulaʻi mai ma le atinaʻeina o le igoa lauiloa o le inu ava. Na amata uma i le seneturi lona 19, e pei o Novema 1847, ina ua gaosia le mug muamua o pia. Ile lua sefulu tausaga mulimuli ane, na amata ai ona auina atu le vaiinu i Peretania ma Sikotilani.

Mea moni manaia! Winston Churchill sa fai ma faʻamalosi pia.

E oʻo atu i le faʻaiuga o le 20 senituri, ua faʻatoʻilaloina le inu i le lalolagi atoa, o faleoloa o le faʻailoga taualoa a Carlsberg na fausia i Saina, Eleni, Farani ma Vietnam. Ae o Copenhagen o loʻo i ai le fale gaosi tuai lava, lea e mafai ai ona e asia le fale faʻataʻavaleina ma ni masini faʻavevela ma afi afi o le seneturi lona 19, o potu teuoloa o loʻo faʻaaoga e teu ai oloa ua maeʻa vaʻaia, vaʻai le tele tele o fagu pia e leʻi tatalaina, asiasi i le togalaʻau faʻatagata, fale o manu ma, ioe, alu i le pa ma faleoloa meaalofa "Carlsberg".

I le 2008, na tatalaina e le falemataʻaga se potu manogi. O i e filifili ai e le au asiasi le latou tofo e fiafia iai, ma faʻavae i luga, e ofaina se ituaiga pia.

Faʻamatalaga aoga:

  • mai ia Me ia Setema, e tatala le fale i aso uma, mai le 10-00 i le 18-00;
  • mai ia Oketopa e oʻo ia Aperila, e galue mai le Aso Lua i le Aso Sa (Aso Gafua o se aso malolo), mai le 10-00 i le 17-00;
  • o le tau o le pepa pasi matutua o le 100 CZK (aofia ai le 1 pia), mo tamaiti 6 - 17 tausaga le matutua - 70 CZK (aofia ai le 1 meainu inu);
  • Ulufale fua mo Copenhagen Card e anaina;
  • o le faitotoʻa mo tagata asiasi e tapunia le itula e tasi ae le i uma le galuega.

Vitio aoga mo i latou e fia asiasi i le Karsberg Museum i Copenhagen.

Fale Mataaga Erotic

Tala Fou! O le Erotic Museum i Copenhagen ua tapunia faavavau!

Faʻavae i le 1992 e le puʻeata o Kim Ricefeldt ma le fai ata tifaga o Ol Edge. O le faʻatosinaina ua avea ma se tasi o fale mataaga sili ona manaia i le laumua o Tenimaka.

O le aoina o mea e tosina mai ai o loʻo faamatala ai le sootaga vavalalata i le va o le tamaloa ma le fafine i taimi eseese. Faʻatasi ai ma faʻaaliga o mekasini, ata puʻe, faʻatagata, ofuvae, meataʻalo tau feusuaʻiga. O faʻaliga uma e mo se vaitaimi faapitoa ma e faʻaalia i le faʻasologa o taimi. O loʻo iai se faʻaaliga faʻaalia mo le olaga totino o tagata taʻutaʻua - Marilyn Monroe, Hans Christian Andersen, Sigmund Freud.

O le nofoaga e latalata i le pasi i le falemataʻaga o le "Svaertegade", e mafai ona e taunuʻu atu i auala Nu. Pasi 350S tu i le mamao lava e tasi.

Tau i luga o le itulau e mo Me 2018.

O fale mataaga a Copenhagen o se lalolagi matagofie ma faʻapitoa i le laumua o Tenimaka. E mafai e tagata uma ona faʻamatala se tala manaia ma valaʻaulia oe i se lalolagi le mafaagaloina o le mafaufau loloto, tuanaʻi, tala faʻasolopito ma faatufugaga.

O mataaga autu o Copenhagen ma falemataʻaga o loʻo faʻamatalaina i le tusitusiga ua makaina i luga o le faʻafanua i Rusia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A conversation about AI u0026 Ethics - Digital Frontrunners 2019 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com