Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Koper - O le taulaga pisi o le sami i Slovenia

Pin
Send
Share
Send

Koper (Slovenia) o se nofoaga tu i luga o le Istrian peninsula, i luga o le matafaga o le Adriatic Sea. O le taulaga e le gata o le taulaga pito tele i le atunuʻu, ae o se nofoaga mo aso malolo e fiafia iai tagata o le atunuʻu.

Ata: Koper, Slovenia

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Koper e tu i le itu i sautesisifo o le atunuu. E teuteuina le Koper Bay fausia e le Istrian Peninsula ma ona foliga vaaia ma vaaiga matagofie. O le nofoaga e sili ona tele i le atoa Slovenian talafatai. O le taulaga e lauiloa i tagata fiafia i pesepesega o pesepesega ma faʻafiafiaga musika.

O le faitau aofaʻi o le taulaga e tusa ma le 25 afe tagata, o le toʻatele e tautatala i gagana e lua - Slovenian ma Italia. Lenei vaʻaiga gagana mafua mai i le faʻafanua nofoaga o Koper - tafatafa o le Italia tuaoi. O lea nofoaga e fesoʻotaʻi foʻi ma le auala tele ma Ljubljana ma Istria i Croatia.

Features o le nofoaga malolo

  1. E ui lava i le mea moni o loʻo i ai se nofoaafi nofoaga i Koper, sami ma auala auala e sili atu ona faʻaaogaina.
  2. Pau lava le uafu i totonu o le atunuʻu o loʻo i Koper.
  3. O le faletalimalo atinaʻe e le atiaʻe faʻapea foi i le lauiloa Europa faʻamaumauga.

Mea moni manaia! Seia oʻo i le seneturi lona 19, o le nofoaga o se motu, ae ona faʻafesoʻotaʻi lea e se faʻatanoa vai ma le laueleele tele. Na faasolosolo lava, o le motu na fesootai atoa i le konetineta.

Vaaiga

Falesa o le Manatu o le Tatou Fafine

O le autu tosina o le taulaga o Koper i Slovenia o le falesa. O le fale foliga mamalu ma anamua. Na amata galuega o le fausiaina i le seneturi lona 12, ma e oʻo atu i le faʻaiuga o le seneturi na aliali mai ai se fausaga Romanesque i le taulaga. Mulimuli ane, i le faʻaiuga o le 14 seneturi, na faʻaopopoina ai se olo ma se 'olo i le malumalu. O le logo, na faia e se aliʻi mai Venise, o le sili lea i le atunuʻu.

I taimi ua tuanaʻi, na faʻaaogaina le 'olo e avea o se nofoaga e vaʻai ai le taulaga. Lenei aso turisi eo mai iinei e faamemelo i le matagofie vaaiga o le faga.

Lelei e iloa! I le 1460, na tupu ai le afi ma toe faʻaleleia ai le 'olo. O le iʻuga o se tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia o sitaili e lua - Gothic ma le Renaissance. I le seneturi lona 18, o totonu o le malumalu na teuteuina i le ituaiga Baroque.

I totonu o potu o le malumalu, o loʻo i ai le tele o ata na tusia e atisi mai Venise o le amataga o le vaitaimi o le Renaissance. O le autu tosina o le falesa o le sarcophagus o St.Nazarius.

Maota o le tupu o Praetorian

O le isi faʻatosinaina o Koper i Slovenia o loʻo tu faʻafesagai ma le fale Loggia. O se mea ofoofogia lenei 15th senituri Praetorian maota. O le fale o se faʻafefiloi faʻataulaitu o Gothic, Renaissance ma Venetian style. O aso nei i totonu o puipui o le maota o loʻo tu ai:

  • o se ofisa malaga e mafai ona e faia se faʻafanua o le taulaga;
  • taulaga fale;
  • fale talavai tuai;
  • o se falemataʻaga ma faʻaaliga i luga o le tala faʻasolopito o le taulaga;
  • hall e faia ai sauniga o le faʻaipoipoga.

O le fausiaina o le maota na amata i le ogatotonu o le seneturi lona 13; i se vaitaimi umi faapena, o le fale na matua suia lava i le tele o taimi ma suia ona foliga vaaia.

Manaia le iloa! O le uiga o le "praetor" i le faaliliuga mai le gagana Roma o lona uiga - o le taʻitaʻi. O le mea lea, o le maota na maua lona igoa Roma i le vaitaimi o le silisili ese o le Venetian Republic.

Ulufale i lotoa o le maota tau 3 €.

Meaʻai solofanua ma faleoloa

O le tosina atu o loʻo tu i tafatafa o le ala. Tagata tafafao maimoa e ofoina atu se maimoaga i falegaosimea, faleoloa ma, ioe, inu uaina. O iinei e mafai ona e faʻatauina ituaiga eseese o uaina, o le tau o le fagu e ese mai le 1.5 i le 60 €.

Lelei e iloa! O le tu masani o le faia o uaina na faamamaluina iinei mo le ono sefulu tausaga. O le vaiinu e teu i nofoaga faapitoa o le oneone.

E mafai e tagata asiasi ona asiasi i le faleʻaiga e tuʻuina iai le uaina suamalie faʻatasi ma ipu masani a le atunuʻu. I se faʻaopopoga, o loʻo taofia e le kamupani mea matagofie na tutupu e tuʻuina atu i le faʻalauiloaina o oloa fou ma le faʻamanatuina o le uaina talavou.

O uaina sili ona lauiloa o Muscat, Refoshk, Grgania. Malvasia uaina e sili ona tofoina i sisi.

Le tuatusi: Smarska cesta 1, Koper.

Titov Lotoa Torg

O le sikuea tutasi, lea e lauiloa pei o le Italia sikuea i Piran, teuteuina i se Venetian sitaili. Masani ma le taulaga amata mai iinei. I le faʻaopopoga i le Praetorian Palace ma le Cathedral o le Assump of Our Lady, o le Loggia o loʻo i ai iinei. O le fale na fausia i le ogatotonu o le 15th seneturi, Stendhal faamemelo i lona matagofie ma sili ona faigata. I fafo, o le fausaga e pei o le Venetian Doge 'olo. O aso nei o loʻo iai ma fale ata ma faleʻaiga.

Lelei e iloa! O le fale ua teuteuina i se faʻatagata o le Madonna. O le faʻatagata na fausiaina e manatua ai le faʻamaʻi na sasao i le ogatotonu o le 16th senituri.

E le gata i lea, o manatu o turisi e tosina mai e Foresteria ma Armeria. O aso nei ua naʻo se tasi tusiata fale, ae o le amataga o fale eseese ia. O fale na fausia i le 15 seneturi. O le muamua na faʻaaogaina e talia ma ofi ai tagata aloaʻia aloaʻia, ma le lona lua na faʻaaoga e teu ai aupega.

O fea e nofo ai

O le aoga sili o le nofoaga o lona vavalalata ma laiti eria. Poʻo fea lava e te nofo ai, o vaʻaiga uma e mafai ona vaʻaia i vae e aunoa ma le totogiina o se taʻavale.

Faʻamatalaga aoga! O Koper o se tasi o taulaga sili ona filemu ma saogalemu i le lalolagi. E mafai ona e savali iinei i le ao ma le po.

O le vaega o le nofoaga e masani ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • le taulaga tuai o Koper - o lenei vaega sa masani ona avea ma motu;
  • o nofoaga lata ane, tu luga o maupuepue, - Markovets, Semedela ma Zhusterna.

Faʻamoemoeina i au oe lava manaʻoga ma paketi, e mafai ona e filifilia fale i le tolu tau o vaega:

  • faletalimalo ma faletalimalo;
  • potu mautotogi;
  • fale talimalo.

O le tau o le olaga e faʻamoemoe i le tele o faʻavae - mamao mai le sami ma mai i le lotoifale mataʻutia, vaitau, avanoa o faʻaopopo tulaga. O se potu i totonu o se faletalimalo o le a tau i le averesi e uiga i le 60 €, mautotogi fale mautotogi tau mai le 50 i le 100 € i le aso.

Faʻamatalaga aoga! I le taulaga e mafai ona e mauaina ni fale mautotogi e anaina e tagata Lusia.

Hostels o se sili ona lelei filifiliga mo talavou tafafao maimoa na o mai i Slovenia e faamasani ma vaaiga ma aua le amanaʻiaina le mafanafana. O le tau o le ola i se faletalimalo o loʻo tu i le ogatotonu o le a tau 30 €. Afai e te filifilia se fale talimalo mamao mai le nofoaga tutotonu, e tatau ona e totogia e tusa ma le 15 € mo se potu.

A filifilia mea e te nofo ai, ia e taulaʻi i lau oe lava manaʻoga. Afai e te manaʻo i vaʻaiga uma i totonu o le savali savali, tusi se potu i le faʻasolopito vaega o Koper. Afai e te manaʻo e nofo filemu ma fiafia i le vaaiga mai lau faʻamalama, tusi mea e nonofo ai i nofoaga mamao.

Faʻamatalaga aoga! O le vaega pito sili ona mamao ese e tu 3 km mai le ogatotonu o Koper.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

E fia le tau o le tafaoga

E tusa ai ma iloiloga a le tele o turisi, o le malolo i Koper o le a le taugata. I totonu o faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ona e 'ai lelei, manaia ma i se tau taugofie. Espresso i Koper tau 1 €, cappuccino e fai si taugata. Faʻatasi ai ma se vai inu manogi, vai ma kuki o le a tuʻuina atu.

E taua! I totonu o soʻo se cafe e mafai ona e fesili mo se vai, o le a tuʻuina atu i totonu o se ipu malamalama poʻo le teuteuina fua. Le uaina i le lotoifale e taugofie nai lo le sua - 1 € i le 100 ml.

E te le tau alu i se taxi i Koper, e mafai ona e savali i soʻo se mea e te tosina i ai, ae a tulaʻi mai le manaʻoga, e 5 € le tau.

I Koper, tagata tafafao maimoa e ofoina atu maimoaga taamilo. O se malaga i Verona mai Slovenia o le a tau 35 €.

Matafaga

Ioe, e i ai matafaga i Koper, ae faigata ona valaʻauina latou o se lelei tafaoga nofoaga. E le maua e tagata tafafao maimoa a latou faleoloa masani iinei. Pau a le mea na ofo atu e le taulaga i malo o se matafaga laitiiti ma se sima ulufale i le vai, leai ni fualaʻau.

O le vaitau o le matafaga e amata ia Iuni, ae o galuega sauniuni e maeʻa ia Iuni 1st. I le taimi nei:

  • e gata le nofoaga e aau ai;
  • folau saunia mo le maulu;
  • leoleo o loʻo aliali mai i le matafaga;
  • kofe tatala;
  • malae taalo galue.

Faʻamatalaga aoga! E i ai le faletusi lata ane i le matafaga e mafai ona e nonoina ai se tusi i le Lusia.

Ua maeʻa le vaitau o le matafaga i le afa lona lua o Setema, ae o turisi na aau i le sami mo ni isi vaiaso.

I lenei mataupu, e tatau ona e malamalama o matafaga uma i Koper o loʻo atiaʻe, muamua lava, mo tagata o le lotoifale. O le mea moni, o le talafatai e mama, teuteu lelei, e i ai se tamaʻi tulimanu mo tamaiti.

Matafaga o Koper i Slovenia:

  • tutotonu, tu i totonu o le taulaga tapulaʻa;
  • Justerna - tu 1 km mai le taulaga tutotonu.

O loʻo i ai se auala sili ona lelei i le talafatai i le matafaga o Justerna. O lenei vaega faʻafiafiaga e sili atu le mafanafana, o loʻo i ai se paka taʻavale, o se nofoaga ua faʻaauupegaina mo tamaiti taʻele.

E taua! O matafaga uma o le atunuʻu e maʻamaʻa, seʻi vagana ai le talafatai i Portoroz. O matafaga matagofie i Izla ma Strunjan o tuaoi o Koper.

Tau ma le tau o fea le taimi sili e alu ai

Koper e masani ona lalelei, tusa lava pe o le a le vaitau ma le tau i fafo atu o le faʻamalama. O tagata o le lotoifale na latou fuafuaina le olaga i se auala e sili ona manaia ma faʻamalieina ai iinei. O le taumafanafana e amata i le afa lona lua o Iuni, o le tautoulu i le ogatotonu o Setema, ma le taumalulu i le faaiuga o Tesema.

Fautuaga fesoasoani

I taimi o aso malolo, tagata Koper nonofo ese mo le talafatai, o lea e sili ai le le faʻatau o se tiketi i lenei taimi. O aso malolo a le aoga e faia i le faaiuga o Oketopa, i le vaitaimi o le Kerisimasi aso malolo (Tesema 25 i le Ianuari 1). E i ai foi aso malolo i le tautotogo - mai ia Aperila 27 i le Me 2. O aso muamua o Me o le aso malolo lautele. Taumafanafana taumafanafana mo tamaiti aʻoga amata ia Iuni 25.

O le vevela vaitau amata i le afa lona lua o Iulai ma tumau seia oo i le tautoulu. I le taimi nei, ua asia e le turisi mai Italia le nofoaga faʻapitoa.

I le tau mafanafana, e le fautuaina e te alu i Koper, aua e lava le vevela mo maimoaga. Peitaʻi, i masina o taumafanafana, e tele faʻafiafiaga e faia i alatele o le taulaga, ma leo musika. O le vevela e ese mai le +27 i le +30 tikeri.

O le tautoulu o le taimi sili lea e malaga ai i Koper. O le averesi o le vevela iinei e ese mai le +23 ia Setema i le +18 ia Oketopa ma le +13 ia Novema. E timu soo. E le gata i lea, talu mai le afa lona lua o Setema, o tau mo mea e nonofo ai ua faʻaititia lava.

O le tautotogo masina ua manatu e sili ona savili, aemaise Fepuari ma Mati. O tau e amata mai i le +12 i le masina o Mati e oʻo i le 21 i le masina o Me. I le faaiuga o Aperila, ua ola le taulaga, tumu i tagata tafafao, tagata tiʻetiʻe uila ma tagata asiasi mai i totonu o faleʻaiga. I le masina o Me, e togafitia ai le au valaʻaulia i le asparagus, o le sua suamalie e matua. I masina o le tautotogo, o le taulaga e maualalo tau mo mea e nonofo ai ma e mafai ona e alu i nofoaga o turisi e aunoa ma se vevesi e le manaʻomia.

I le taumalulu, Koper e sili ona lalelei. Leo Kerisimasi leo i soo se mea, fale teuteu teuteu, le atemosifia o se vavega pule tupu. O se faʻatauga faʻafiafiaga ma mea manaia, meaalofa ma se tele Kerisimasi laau o loʻo faia i luga o le sikuea. I le taumalulu, amata faʻatau i faleʻoloa.

O le isi mafuaaga e asiasi ai i Koper i le taumalulu o le faaseʻe. I le faʻaopopoga i nofoaga faʻaseʻe i Slovenian, e mafai ona e asia Italia ma Ausetalia. O le vevela o le ea i lenei taimi o le tausaga e 8 tikeri.

Faʻafefea ona sau mai Ljubljana ma Venice

E tele auala e alu ai mai le laumua i Koper

  1. I le taavale. O le auala sili ona lelei e totogi ai se taʻavale o loʻo i le malaevaʻalele a Ljubljana.
  2. I le nofoaafi. I lenei tulaga, oe muamua manaʻomia ave se pasi pasi mai le malae vaʻalele i le nofoaafi nofoaga. O nofoaafi e tamoʻe mai ii i Kopra i 2.5 itula uma. O le tau o le pepa e uiga ile 9 €.
  3. I le pasi. E i ai le pasi pasi i autafa o le nofoaafi nofoaga. E tusa ma le 1.5 itula le faigamalaga, e 11 € le tau.
  4. Taxi A e manaʻomia le faʻamafanafana, alu i se taxi; e mafai ona e okaina se taʻavale i le malae vaʻalele. Le malaga o le a tau 120 €.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E tele foʻi auala e alu ai mai Venise i Koper

  1. I le taʻavale. Felauaiga mafai ona mautotogi i le malae vaalele. Ole auala pito sili lea ona faigofie, talu ai ole mamao e tatau ona ufiufi umi ma e umi se taimi e alu ai naʻo oe. Auala i Italia e totogi, o le auala i Koper o le tau e 10 €.
  2. I Slovenia, e totogi ai pili i luga o ala tetele i le lotoifale, e manaʻomia le faʻatau o se ata ma faʻapipiʻi luga o le matagi. O lona tau e 15 € i le vaiaso ma le 30 € i le masina.

  3. I le nofoaafi. Mai le Malae Vaʻalele a Marco Polo, e tatau ona e alu i le nofoaafi nofoaga. E i ai le fale pasi e latalata i le mea e tu ai le pasi, o le tau o le pasese e 8 €. E taunuʻu saʻo mai le pasi i le nofoaga o nofoaafi. Ma i le nofoaafi e tatau ona e oʻo atu i le nofoaafi i Trieste. O le tiketi o le a tau mai le 13 i le 30 €. Mai Trieste i Koper, e mafai ona e alu i se taxi i le 30 €.
  4. Taxi O le tietie taxi mai le malaevaalele i Venice i Koper o le tau e 160 €. E 2 itula le umi o le faigamalaga.

O tau i le tusitusiga e mo Fepuari 2018.

Koper (Slovenia) maua ai se lagona talitonuina ua e taunuʻu mai i se taulaga Italia - vaapiapi auala, ie e mago tonu i luga o le auala, o le Venetian-style tower. O le nofoaga o se nofoaga tulaga ese e fesoʻotaʻi ai tu ma aga eseʻese e lua.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Why Russian students study foreign languages in Koper, Slovenia? (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com