Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona totoina teuteu Saina wisteria i le togalaau ma i le fale? Ata fugalaʻau, totoina, toe gaosia ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

O Wisteria o miti uma a tagata fai togalaʻau ona o se tasi lea o tolotolo sili ona ofoofogia i fafo. O lona fuga ua faʻatusatusa i le afu felanulanuaʻi o fugalaʻau felanulanuaʻi fugalaʻau e faʻatupuina se manogi suamalie manogi.

O Saina wisteria o se teuteuina laʻau laʻau toto moni i Saina. O lona fuga o se tele o lanu susulu. Ua faatusaina e tagata Iapani se togalaau aina i se savaliga i le parataiso. Ua totoina se laau mo le teuteuina o se togalaau, puipui o fale, gazebos ma faitotoʻa.

Ola i le fanua tatala ma i le fale

Vevela

Wisteria o se thermophilic laau, o le optimum vevela mo lea e 18 tikeri. o lea tuputupu ae wisteria i fafo e mafai naʻo i itulagi ma malulu taumalulu... I vaega malulu, e mafai ona tupu le fugalaʻau i se tapu. I le tautoulu, ua aumaia le laau i totonu o se potu o le vevela o le ai totonu o le 10 tikeri. I le taumafanafana, latou toe aveina atu i fafo.

Taua! O le vevela i lalo ifo o le 20 tikeri i lalo ifo o le a, e afaina ai le mafaufau.

Faasusu

E le fiafia le fugalaʻau i le faʻasusu tele, o lenei mea e mafai ona tau atu i le faʻamaligiina o lau ma fuga. Afai o le tautotogo ua matutu, wisteria e faʻasusu tele, mai le amataga o le fugalaʻau i le tautoulu, faʻasusu e faʻaititia ina ia palapala le eleele. I le vevela o le tau, e sili le faʻasusu. I le tautoulu, o le faʻasusu e masani ona taofi.

Susulu

Wisteria o se malamalama-alofa alofa. Lelei tele mo le nofoaga o le fugalaʻau, faʻamalama i saute poʻo se poletito pupula.

Faʻaola

O le fugalaʻau e fiafia i le eleele lafulemu ma lelei-feololo, o le mea lea, o le substrate e lelei tatalaina ao leʻi totoina. O le lelei lelei le faʻavaeina o le eleele mo le wisteria o le: humus, oneone, peat, omea ma le palapala eleele i le fua faʻatatau o le 1: 1: 1: 3. O lenei paluga o loʻo iai le tele o mea aoga, lea e faʻamalosia ai le ola aʻe ma le fugalaʻau. E le faapalepale e le laau le lelei o le eleele mago ma le susu, o le mea lea e manaʻomia ai le iai o se alavai mo le vai. I lenei tulaga, mafai ona atiaʻe le chlorosis - o laulaʻau leiloa lanu ma susulu.

Teuteuina

O le teuteuina e tatau ona faia e faʻaosofia ai le tele o fuga. Le muamua teuina e faia i le taumafanafana i le taimi lava ina ua maeʻa le wisteria ua mou atu. O laʻasaga uma e sosoʻo e faʻapuʻupuʻuina e le lona tolu.

O le teuteuga lona lua e faia pe a uma ona faʻamaligiina e le laʻau ona lau i le tautoulu. O pupu uma e faʻapuʻupuʻuina ia oʻo atu i le 5 fuga totoe i latou. Mai ia latou fugalaʻau e fausia i le tautotogo.

E mafai ona e totoina se laau masani. Ina ia faia lenei, filifili se tasi pu, ma aveʻese le toega. A oʻo le fana i se maualuga maualuga, ona tipi ese lea, faʻatagaina le palealii e fausia i le pito i luga.

Laʻei pito i luga

I le vaitaimi o le faʻatupuina o fuga ma fugalaʻau, o le laʻau e fafagaina i le suavai faʻalaila faʻatasi i le vaiaso. E fautuaina le sui o isi mea e fai ai minerale ma laei.

Ulo

Mo le totoina wisteria i le fale, e sili ona lelei le filifili se kelei ulo. Afai o le laʻau manaʻomia se taotoga, o le koneteina e filifilia 2 cm lapoʻa i le liʻo nai lo le muamua tasi. Aʻo leʻi totoina, e fautuaina le fuʻuina o le ulo ma sasaina i le vai pupuna.

Faʻaliliuga

E fautuaina e toe toto se laʻau talavou i tausaga uma ia Iulai, o se tagata matua - tasi i le tolu tausaga.

  1. I le taimi muamua, o le fugalaʻau e faʻasusu tele lava.
  2. O pu i le pito i lalo o le ulo ua tumu i alavai, ona liligi ai lea o le oneone, ona faatumuina lea i le eleele pe tusa o le lua senitimita.
  3. O le laʻau e aveʻese ma le faʻaeteete mai le ulo muamua e aunoa ma le tago i le aʻa.
  4. O aʻa e faʻasaʻolotoina mai le substrate muamua ma o le laʻau tuʻuina i totonu o le eleele vaega o le ulo fou.
  5. O le avanoa i le va o puipui e tumu i le eleele susū.
  6. I le iʻuga o le totoina, o le eleele faʻasusu ma le fugalaʻau e tuʻu i se nofoaga pogisa. A malosi loa le wisteria, ua toe faʻafoʻi i lona tulaga sa i ai.

Toe gaosia

Faʻaputuga faalava

Lenei auala e sili ona lelei.

  1. Mo lenei, o laʻau faaletausaga e talafeagai. I le ogatotonu o sea ituaiga fana, o se oblique incision faia, ua punou i le eleele ma faataatia ma se incision luga o se ulo ma omea-sod eleele.
  2. Faʻapipiʻi le lala i le tulaga lea ma faʻaopopo i lalo, ae tuʻu le pito i luga.
  3. O le a mafai ona vavaeʻeseina le 'aʻa tipiina na o le isi spring. I lenei taimi, o le aʻa faiga o le a fausia ma o le a faigofie e vavaeʻeseina le fatu.

Fatu

O fatu e totoina i le faaiuga o Novema po o le amataga o Tesema.

  1. O le luluina e faʻataunuʻuina luga o le palapala ma faʻasusu i se fagu paʻu, ona ufiufi ai lea ma se ata.
  2. O le ulo tuu i totonu o se nofoaga mafanafana, tausia le eleele teisi susu. O fatu fatu e mafai ona maitauina pe a maeʻa le 4 vaiaso.
  3. A tupu olaola a laʻau ma fai a latou laulaʻau, ona ave lea i ni pusa tuʻu eseʻese faʻatasi ai ma se fasi eleele.
  4. Ina ua maeʻa lena, faʻainu ma se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate.

Tusitusiga! Wisteria mai fatu e tupu tele mo le togalaau. I le fale, o le a amata ona fuga fualaʻau pe a maeʻa le 7 tausaga.

Tipiina

I le faaiuga o le tautoulu, e tipi ai le vine mai le togavao ma vaevaeina i tipi, nonoa ma teu i totonu o se susu susu lalo o le fale i lalo.

  1. Mo tipi, tasi le tausaga matua fana 25 senitimita umi le filifilia.
  2. Latou te mauaa i le amataga o le tautotogo i le eleele, lea e aofia ai laumei, peat, humus ma le oneone i le fua faatusatusa o 3: 1: 1: 1.
  3. I le faaiuga o le taumafanafana, tipiina o aʻa mafai ona totoina.

Tui

O le toe gaosia e ala i tui e faia ia Tesema. Latou te faia luga o aʻa, talu ai o le fafie o le wisteria e matala ma le faapipiiina o le a le maua ai se iʻuga. Tuipuipui - mauaina na o oe se ituaiga fou.

Ina ia tui, e tatau ona e mulimuli i le faʻasologa lenei:

  1. Toto o ese-vasega wisteria e tutupu mai fatu ma totoina i le eleele.
  2. I le faaiuga o le tautoulu, e eliina ai fatu ma tuueseese aʻa mai le pogai.
  3. O aʻa e tuʻu i totonu o fagu oneone ma tuʻu i se nofoaga pogisa ma malu.
  4. I le faaiuga o Tesema, e faaliliuina le totoina i le vevela. A maeʻa le lua vaiaso, ua amata le tui.
  5. O le wisteria tipi o le a inoculated tatau ona le itiiti ifo i le 6 cm le umi ma maua ai se pea o matutua matutua. O le tipi o le 3 cm e faia i luga aʻe o le pito i lalo o le laulaau, ma o le tipi lava e tasi e tatau ona i luga o aʻa o laʻau. Latou te fesoʻotaʻi ma le lipine lipine, tuʻu i le eleele i le faapipiiina o tulaga ma ufiufi i pepa alumini.

I totonu o le masina, oso mai alia mai le axillary buds. Lenei faʻaalia ai le manuia tui. I le tautotogo, e mafai ona totoina le laʻau i totonu o se fugalaʻau pe i fafo.

O le nuances o le totoina ma le tausiga i le togalaau

  • Wisteria o se malamalama-alofa alofa ma e tatau ona faʻaalia i le susulu o le la mo le itiiti ifo i le 6 itula. O le nofoaga sili ona lelei mo le totoina o le itu i saute o le fale. E tatau ona maua se lagolago mautu mo le laʻau.
  • O fana e tatau ona nonoa. A le faia lea, o le a latou vili faataamilo le lagolago ma, pe a aveʻese mo le taumalulu, e mafai ona faʻaleagaina laʻau.
  • A o leʻi totoina, e faia se pu ma faʻatumuina le paluga lava eleele e tasi mo le totoina i fugalaʻau.
  • Faʻatasi i le vaitau, e tatau ona faʻasūsū le laʻau i le vai sioka i le fua faatatau o le 100 g lago i le pakete vai.
  • Laʻau totō manaʻomia malutaga mo le taumalulu. Ua tatalaina mai le lagolago, faataatia i luga o le eleele ma o laʻau e ufiufi i agrofibre poʻo laulaʻau laula, ma o le aʻa vaega ua sausau ma le eleele. O le matua le laʻau, o le laʻititi fale e manaʻomia.

O le faʻatupuina metotia e tutusa ma mo le totoina Saina wisteria i le fale.

Saina Wisteria mafai ona avea o se togalaʻau teuteuina pe faʻaatoaina totonu o le fale. E mafai ona e faitau e uiga i uiga eseʻese o le tutupu aʻe o ituaiga ituaiga pei o Blue Sapphire, Alba ma Wisteria Sinensis, faʻapea foʻi ma le suʻesuʻeina o a latou ata i tala eseese i luga o le tatou faitotoʻa.

Fugalaʻau ma foliga vaaia i le ata

O le fuga o Saina wisteria amata i le tausaga o le 3 tausaga mai ia Aperila ma faʻaauau i le taimi atoa o le taumafanafana. E matala foʻi mata i le taimi e tasi. O le laʻau e i ai le moli lanu viole, e le masani ona papaʻe fugalaʻau. A amata ona magumagu fugalaʻau, ona aveʻeseʻese lea o fugalaʻau.

I nei ata, o le wisteria e sili ona lelei i le taimi o fugalaʻau:




Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E tetee malosi Wisteria i meaola faalafua ma e seasea osofaia. Nei mafai ona aphids poʻo samasama mite. I le tulaga muamua, o le a fesoasoani iniseti, i le lona lua - acaricides. Afai e ola le laʻau i le eleele alkaline, e ono tupu le chlorosis, e lanu samasama le lau. Root fafagaina ma masima uʻamea o le a fesoasoani.

White tulip, hyacinths viole ma samasama daffodil e faʻafefiloi atoatoa ma wisteria i le togalaʻau. O nei fugalaʻau o le a faʻamamafaina le matagofie o le lalelei Saina. Afai e le faʻatagaina e le tau le totoina o laʻau i fafo, aua le faʻavaivai. E mafai ona e totoina i le tulaga o se masani laau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AUTO KAYA jika anda bisa membuatnya (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com