Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mafuaʻaga mafuaʻaga o stains luga o laulaʻau o le anthurium ma auala e aveʻese ai

Pin
Send
Share
Send

Mo maloloina maloloina lau o le anthurium, pe, pei ona taʻua foi, o se fugalaau, male fiafia e iloga i le susulu ma le laugatasia lanu, e tutusa ma le ituaiga. O le foliga mai o soʻo se ila, matutu faʻailoa mai o se faʻamaʻi faʻamaʻi.

O mafuaʻaga o maʻi e eseese, e mafai ona le lelei le tausiga ma tulaga le talafeagai, poʻo le faʻamaʻi e fungi po o iniseti. I lenei tusitusiga, o le a tatou iloiloina auiliili ai mafuaʻaga vaʻaia vaʻai ma faʻafefea ona faʻamalolo se fugalaʻau.

Mafuaʻaga mo le aliali mai o ni vaega uliuli i luga o le pepa ipu

Faʻaalia e faʻatonutonu ai le susulu o le la

E le fiafia le Anthurium i ave susulu o le la, i le taumafanafana e tatau ona faʻalanu pe tuu i luga o le laulau e tu i tafatafa o le faʻamalama. E moni lenei mea i aso vevela o le taumafanafana.

Ata faataitai

Faalogo i lenei ma aua le tuʻua le anthurium i ata i le taimi o le ea. E sili atu le muamua tuʻuina i se nofoaga, pe a tatalaina faʻamaʻa, galu o le matagi mai le auala o le a le paʻu luga o le laʻau.

Vevela le talafeagai potu

I le avea ai o se thermophilic tropical plant, anthurium e matua onosaʻi lava i le taumafanafana o le tau e oʻo atu i le + 28 °, pe a fai e le faʻaalia i le susulu o le la. Sili atu leaga na te onosaia le malu.

A paʻu le vevela o le ea, ona ufiufi lea o lau o le Fiafia Tane i ila uliuli, ona maeʻa ai lea ona vave mate le laʻau.

Aua le faʻatagaina le nofo umi o le anthurium i totonu o le potu ma le ea i lalo ifo o le 16 °, e oʻo lava i le taumalulu, e tatau ona maualuga atu mo lenei vevela-alofa fugalaʻau.

O lē e ana le anthurium e tatau ona vaʻavaʻaia ma le totoʻa le pulega o le vevela ma le leai o ni ata i totonu o le potu.

Taua! O le vevela taua mo le manuia o le laʻau o le + 16 °.

Masima kalisiu i le palapala

Afai o se microclimate talafeagai na faia mo le anthurium, ma o laulaʻau e liu uli pea, o le mafuaʻaga o loʻo taoto i le eleele sese. E tatau ona suia i se substrate mo aroid, lea e mafai ona faʻatau i se fugalaʻau pe okaina lugalaina.

Faʻapea foi oe mafai ona faia se paluga o le lumolini tata, peat ma le vao (2: 2: 1). O le palu i tutusa tutusa o peat, oneone ma lau lauʻeleʻele e talafeagai; e tatau ona e faʻaopopoina sina tamaʻi malala poʻo paʻu paʻu ia ia. O alavai e tatau ona faʻataʻatia i le 1/3 o le maualuga o le ulo, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faʻateleina o le 'ele.

Talita

Nei o iniseti laʻititi e mafai ona nofo i luga o laulaʻau o le anthurium. Ona o latou, o tamaʻi lanu uliuli e aliali mai i foliga o togitogi.

  1. E manaʻomia le suʻesuʻeina ma le totoʻa o le laʻau, afai e maua iniseti, e tatau ona aveʻesea mai isi fugalaʻau i totonu.
  2. O le scabbard e aveʻese e le lima ma se cotton swab fufui i totonu o se iniseti vailaʻau.
  3. A maeʻa lena, solo ese laulaʻau i se ie fufui i le fasimoli vai faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o karasini.

E foliga mai e le mafai ona maitauina uma fua iniseti i le taimi e tasi, oe manaʻomia le toe suʻesuʻeina o lau ma laʻau mo ni nai aso.

Aisea e ufiufi ai le laau i tamaʻi samasama?

Ova tele le susu i le palapala

E le mafai ona e liua le palapala i totonu o le ulo i ni palapala e le faʻamago. E leai se mea e faʻatali ai seʻia mago atoa le lalolagi; e tatau ona faʻainu pe a mago lona pito i luga, ae e lava ma laʻititi.

Taua! E le mafai ona tuʻu le vai i totonu o le apa; e tatau ona faʻalu loa i le taimi lava lena.

Afai o le potu e maualuga le susū o le ea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le anthurium e tu i tafatafa o le tele aquarium, oe manaʻomia faʻasusu e tusa lava laititi, o le eleele i totonu o le ulo o le a tumau susu mo se taimi umi.

Chlorine i le vai mo faʻasusu

Aua le faʻasuina le anthurium i le vai paipa. E faʻatoa mafai ona e faʻaogaina se vai faʻamama e talafeagai mo le inu.

Aua le sausau i le vai sa i totonu o le pusaaisa, ona o le maualalo o le vevela o le vai e mafai ona afaina ai le aʻa o lenei fugalaʻau maaleale.

A faʻapea e le mafai ona faʻasusu i vai faʻamama, e tatau ona utu vai paipa i totonu o se pusa lautele, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se pakete, ma tuʻu pea tatala i totonu o le potu mo se aso ina ia mou atu le tele o le chlorine ma o le vai lava ia mafanafana.

Potu laʻititi

E foʻia le faʻafitauli e ala i le toe tuiina i totonu o se ulo talafeagai. I le fou, 2-3 cm e tatau ona tumau mai puipui i le aʻa.

Faalogo! E manaʻomia e Anthurium se ipu vaiti umi. E le talafeagai le keramika, o le filifiliga pito sili ona lelei o le palasitika.

Faʻatele le fetilaisa

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona fafagaina e le sili atu ma le tasi i le 2-3 vaiaso ma Azofosky i le faʻatasiga o le 1 g / l faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le potassium humate i le aofaʻi o 200-300 mg / l. O mea totino e faʻatulagaina e le fafagaina ia sili atu ma le tasi i le masina.

Le lava le malamalama

E le fiafia le Anthurium i ave susulu o le la, ae o le mamao tele mai le faʻamalama i le paolo, o ona lau e amata ona liu samasama. O le filifiliga pito sili ona lelei o sisifo ma sasaʻe faʻamalama pe tuu i luga o le laulau i tafatafa o le faamalama i saute.

Natura le matua

Afai e lanumeamata ma maloloina uma lau, o laʻau fou o loʻo ola, o le laʻau na vaʻaia lelei, ae tasi pe sili atu o laʻau laʻau na faʻaliu samasama ma e tatau ona tipi ese. Lenei o se natura faʻagasologa, e le tatau ona e popole i ai.

Mafuaʻaga o mea matutu

Ova le mago o le ea

I tafatafa o le laʻau, e tatau ona e masani ona faʻasusu le vai mai se fagu paʻu pe faʻapipiʻi se mea faʻasusu.

Le lava le faʻasusu

E le fiafia le Anthurium ile tele o le susū o le eleele, ae e le tatau ona faʻatagaina le faʻaputuga eleele e mago atoa. O le laʻau o le a faʻatagaina lenei mea aemaise leaga pe a fai e tumau pea i le eleele matutu mo ni nai aso.

Afai e te manaʻo i lau laʻau ia tumau maloloina, ia mautinoa ia faʻasusu e le aunoa ma feololo.

E tatau foi ona manatua e le ana le laʻau o le anthurium e mataʻutia i suiga o le susū, o lea e tatau ai ona faʻafilemuina pe a oʻo i le faʻamafanafana.

Antracnose

Ole faʻamaʻi lea o le fungus. O laula ua amata ona mago mai pito, faasolosolo malie matutu nofoaga agai i le ogatotonu. O laulaʻau afaina uma e tatau ona vavae ese, ma o le laʻau tatau ona togafitia i se vailaʻau.

Oe mafai ona iloa e uiga i isi faʻamaʻi, e le gata i le antracnose, e ono faʻafefe ai le anthurium i lenei tusitusiga.

Aphid

O laulaʻau uma mai lalo, mai luga ma faʻavae e togafitia ma se faʻapitoa sauniuni faasaga aphids.

O aʻa e leai se okesene

Afai e saʻo le faʻatonuga vai, o le susū maualuga i totonu o le potu na fausia, e leai ni parasites ma faʻailoga o le anthracnose, ma o loʻo mago pea laʻau, o le mafuaʻaga o loʻo i totonu o le eleele sese, ona o lea aʻa "mole". E tatau ona totoina i totonu o se substrate talafeagai.

O le a le mea e fai pe a fai e pisia le blotches enaena?

Latou tulaʻi mai ona o le le lelei fafagaina pulega poʻo maualalo tele potu vevela. Laʻititi enaena ila luga o le au ma laʻau ono aliali mai ona o le mealybug, parasites e aveʻese ma tweezers ma o le laʻau e togafitia ma se faʻapitoa sauniuniga vailaʻau.

Lalo o se vitio e mafai ona e iloa ai le mea e fai pe a fai e enaena ila luga o laulaʻau o le anthurium, ma faʻafefea ona puipuia lenei maʻi:

E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i foliga vaaia o lanu enaena i laʻau laʻau iinei.

Ata o laʻau mamaʻi

Lenei oe mafai ona vaʻaia foliga o fugalaʻau ma faʻafitauli foliga foliga.




Tausiga lau

E manaʻomia le solo solo masani o le efuefu mai laʻau i se ie susu. Aua le faʻatagaina le mafiafia o le pefu e tumau i luga o laulaʻau mo se taimi umi, ona o lenei latou amata ona "mole". Ina ia fausia se mafanafana ea malulu mo le laʻau ma le fesoasoani o se fagu pasī, vai e tatau ona faʻasusu lata ane, ae ina ia le pa'ū i luga o laulaʻau, a leai, a maeʻa faʻamamago, o le a latou tuʻua leaga foliga o mataua.

Mo laulaʻau o le anthurium ia lanumeamata ma maloloina, e taua le vaʻaia lelei o lenei sili atu capricious laau, fausia se talafeagai microclimate, faʻapea foʻi ma le saʻo faʻasusu ma fafagaina pulega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FRENEMIES EP 1 Roblox Royale High Series Voicedu0026Captioned (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com