Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fua o laulau tusi o ituaiga eseese, fautuaga mo le filifilia

Pin
Send
Share
Send

O laulau tetele e faʻaaluina tele le avanoa ma e ono le ofi i potu uma. Ma le isi, latou te le ofi lelei ma uma faʻaonapo nei tisaini. Mo lenei mafuaʻaga, o se tusi-laulau e lauiloa i tagata faʻatau, o lona lautele e mafai ai ona e tuʻu meaafale i totonu o se tamai umukuka, potu malolo, e oʻo lava i luga o le poletito. Eseese mea e faʻaaogaina i le gaosiga, o lona uiga o le tau o oloa e avanoa mo tagata o loʻo i ai se tupe maua. O meaafale e fai ma sui o le anoanoaʻi o ie, lanu, e faʻatagaina ai oe e filifili se laulau mo sitaili eseese i totonu.

Foliga foliga

O le mamanu o ia meaafale e puʻupuʻu: e faʻaalia ai le i ai o 2 poʻo le 3 tapoleni fesoʻotaʻi e soʻoga. Latou te tatalaina ma pei o se tusi (faʻavae masani). O le sili lelei aoga o oloa o le agavaʻa e suia le mafai faʻaaogaina laulau laupapa pe a manaʻomia. Naʻo le tasi le minute, o le a faʻateleina ai luga i le lua, pe faʻatolu foi. O canvases mafai ona salalau solo i le tasi poʻo le lua itu. I le taimi e tasi, o le fua o le laulau tusi i le potopoto setete e laiti. Maopoopo e maua ai le mafanafana o le faʻaaogaina ma le teuina.

O le ergonomic meaafale faʻataʻitaʻiga faʻatagaina oe e faia le tele o le avanoa o le fale. O le gaugau fausaga o le a foliga sili atu o se umi faʻavae, ma o le tatalaina o le a avea ma se atoa-atoa laulau. O lenei fofo e taua tele mo nofoaga laʻititi. I le taimi e tasi, o le "tusi" faʻataʻitaʻiga laulau e lautele, talu ai e mafai ona faʻapipiʻi i le umukuka, potu malolo, vasega pepe, ma e talafeagai foi mo se togalaau.

Fua masani o laulau tusi

O meaafale gaugau feaveaʻi e masani ona faʻaopopoina i drawers ma fata, e faʻaleleia ai le faʻagaioiga o oloa. O ituaiga eseese o loʻo faʻaalia e tagata gaosi: tusi taumafataga, tusi autafa, tusi, tusi mekasini. E tofu i latou ma a latou lava lelei, le lelei, ma i totonu o masani foliga foliga tele o lanu, femalagaaʻi ma ergonomics tatau ona faʻamalamalamaina. A o gaosiga, o le anatomical foliga o tagata faʻatau e amanaʻia, o le mea lea, o le fua o le tusi laulau ua faʻamatalaina manino, e faʻamoemoe uma lava i lo latou ituaiga.

Faʻata tuai

O ituaiga tuai e faʻaigoaina ole Soviet, e ui e foliga mai e sili ona onapo, talu ai e gaosia mai mea fou. Latou autu uiga:

  1. O le aoina tusi o le muamua faʻataʻitaʻiga pei o le nightstand. O ana faleoloa e feʻeseʻeseaʻi i itu uma e lua, e faʻapipiʻi i luga o lagolago. O le mea mulimuli e mafai ona avea ma laupapa poʻo le chrome.
  2. O le isi pa e masani lava ona tuʻu i lalo e maua ai le fausaga maaa. E avea foi o se tamai fata.
  3. O laupapa i luga o ia laulau e masani ona faʻatafafā, ae e mafai foi ona maua i le faʻamatalaga faʻaonapo nei.

I le taimi muamua, o faʻataʻitaʻiga sa fai lava si tetele, o aso nei o le masani lapopoʻa tusi e sili atu puʻupuʻu ma sili atu aoga. A faʻaoga, o oloa e faigofie lava pe a mafai. Faʻavae masani o le tuai faʻataʻitaʻi leai ni faʻaopopo pusa poʻo isi elemeni, mo se faʻataʻitaʻiga, fata, uili, o la latou autu taua lea.

Ua lava e tatala ai le tapoleni e faʻatele ai le vaega o le countertop, ma e mafai ona e faʻaaogaina. I le lapoʻa, o faʻataʻitaʻi tuai na i ai le lautele o 85 cm, o le umi o le 170 cm (faʻaaliga vaʻaia). O le tuufaatasiga tuufaatasiga na faaalia i le tapulaa maualalo - 30 x 85 cm. E tusa ai, o le umi o le afa-salalau laulau e tusa ma le 100 cm.

'Aiga

O se laulau 'ai masani e i ai le lautele o le 60-80 cm ma le umi o le 130-160 cm, o lona maualuga e oʻo atu i le 75-80 cm.4 tagata e faigofie ona ofi i tua o na meaafale. O se filifiliga aoga o le a sikuea fausaga 90 x 90 cm, o le a lelei foi mo 4 tagata e nonofo i tua o ia. O meaafale sili ona lelei mo lenei tulaga o le a avea ma se laulau ma 1-2 tusiata, lea e mafai ai ona faigofie ona teuina masini tipi. O tisaini o aso nei e vaapiapi foi, ae umi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lautele o le laulau pito i luga e mafai ona 40 cm, ma le umi - 140-160 cm. O le mulimuli parakalafa e oʻo atu i le 240 cm, ua maeʻa nei se laulau 'aiga atoa e mafai ona e taliaina ai malo. O laulau 'ai e masani ona faʻataʻamilomilo foliga.

Ona o le eseese o itu ma le mafai ona faia se laulau e okaina, o le filifiliga e le mafua ai faigata.

Tulaga faatonuina

O laulau umukuka e avanoa i ituaiga eseese. Tulaga masani - 40 x 60 cm gaugau, tatala - 140 x 60 cm Mo potu laiti, e mafai ona e filifilia se vaapiapi faʻataʻitaʻi ma le lautele o 30-35 cm, o lona umi o le a tumau ai tutusa. O sea laulau-tusi e le avanoa, sili atu ona talafeagai mo se aiga o le lua. Masani lava, o le faʻataʻitaʻiga tapuni mafai ona feʻeseʻeseaʻi i luga o le tasi pe lua itu, ae o lagolago e tuʻu faʻailoga i itu taʻitasi. O se masani tusi-pei mamanu o se lelei filifiliga. O lona lautele mo le faʻatulagaina oloa eseese: lautele - 40-80 cm, umi - 120-180 cm.

Mekasini

O se filifiliga manaia mo se potu malolo poʻo se potumoe o se kofe laulau-tusi. O se vaega o ia oloa o latou laʻititi itu ma aotelega fua (maualuga - mai 50 cm, lautele - tusa 60 cm, ma le loloto potopoto - 20-50 cm). Latou te faʻatagaina oe e tuʻu i lalo mea laʻititi. Isi uiga o laulau kofe:

  1. E masani ona faʻaauupegaina i tamaʻi uili, e faigofie ai ona feoaʻi solo ile potu.
  2. O tagata gaosi oloa e faʻatumuina faʻataʻitaʻiga i drawers poʻo fata e mafai ona tuʻu ai i luga o au nusipepa, tusi ma mea laiti eseese (TV remote control, se ipu ti ti manogi).
  3. E masani ona faʻaaogaina e fai ma TV poʻo ni mea e teu ai meaʻai totonu.

O le laulau kofe i le tulaga o se tusi e le tele se avanoa, o lea e mafai ai ona tuʻuina i le auala faʻataʻavalevale. Ina ia mautinoa le saogalemu, e fautuaina ia filifili se laulau e faʻataʻamilomilo tulimanu.

Tusia

Faʻalautelega laulau faʻatagaina oe le gata i le kuka pe 'ai i latou, ae faʻapea foi ma le tusitusi. O le faʻataʻitaʻiga mo ia ituaiga faʻataʻitaʻiga o le 120 cm fola (umi), 160 cm - o se faʻalautelega lautele. O fua gaugau i ai itu o le 20 ma le 60 cm, faʻatulagaina, o lena, pe a tatala, o latou fua vave faʻateleina e 100 cm. O le umi o le afa-tatala laulau o le a 70 poʻo 110 cm, faʻatulagaina.

Afai o le potu e laʻititi pe naʻo le tasi le tagata o le a nofo i le laulau, e mafai ona e filifilia le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga 120 cm le umi .. I potu vateatea, o lenei mamanu o le a leiloa, o lea e sili ai le fautuaina e ave se oloa ma se lapoʻa tele countertop. Mo le faʻafaigofieina o le faʻaaogaina, o ia meaafale e faʻatumuina e drawers ma fata. O le mulimuli, o se tulafono, e i ai se matala foliga. O pusa e tuʻu faʻapitoa i totonu o fata itu, e manaʻomia e sefe ai avanoa. Latou mafai ona mai 2 i le 4 fasi.

O ia laulau e fetaui lelei mo tamaiti aʻoga poʻo fafine o loʻo moʻomia, ona latou te mafaia ona faʻatulaga lelei le avanoa faigaluega.

O le maualuga ma le loloto o oloa

O le faigofie o le faʻamoemoe e faʻalagolago i le maualuga, o le mea lea o lenei parameter o se tasi o sili ona taua. Afai o le laulau e filifilia mo le umukuka ma e tatau ona tipiina meaai i luga, o lenei aoga e le tatau ona itiiti ifo i le 90 cm, a leai o le gaioiga o le a faigata. O tagata maualuluga e tatau ona faʻalogo i faʻataʻitaʻiga mai le 94 cm O faʻataʻitaʻiga masani o 75-80 cm O le filifiliga pito sili ona lelei o le laulau 80-85 cm maualuga, o le a lelei mo aliʻi ma tamaʻitaʻi e aai ai.

O le maualuga o kesi e fuafuaina faʻamoemoeina i luga o ai meafale e faʻamoemoe iai. O tisaini o 75-76 cm e talafeagai mo tamaiti, ua lava lea mo le maualuga e oʻo atu i le 150 cm. E tatau i tagata matutua ona uai atu i tusi ma le maualuga o le 80-87 cm. I lenei tulaga, o le loloto o le oloa e tatau foi ona amanaʻia, o le filifiliga sili ona lelei e 40-60 cm. O faʻavae e faʻamoemoe foi i fua o le nofoa , o lea e tatau ai ona latou amanaʻia. Kofe laulau e avanoa i le maualuga mai le 35 i le 65 cm. O lenei parakalafa faʻamoemoe i le mafuaʻaga o le fausaga. O le loloto eseese i le va o 30-40 cm.

Fua ma galuega o le faʻavae

E gaosia e le au gaosi oloa tusi ma mea aoga i foliga o drawers ma fata. A filifilia se umukuka, 'aiga' ai pe tusitusi laulau, oe tatau ona faʻalogo i le mea moni e mafai ona ofi saoloto ou vae i lalo o le laulau pito i luga. E sili pe a tuʻu ni ato poʻo ni fata i autafa. Ina ia maua fua avanoa i tamaʻi mea o loʻo taoto i totonu, o fata o lo o tu i le ogatotonu o le a faʻatagaina. Tusa lava pe a gaugau, e mafai ona e tatalaina le drawer.

O fua o oloa e eseese. I tusitusiga tusitusiga, o pusa e le tatau ona laʻititi ifo i le 15 cm le maualuga, 35-40 cm le lautele. O le loloto i lenei tulaga faʻamoemoeina i le fua o le countertop. I laulau kofe, o fata e laʻititi ona e laititi le avega e faʻaaogaina. E mafai foi ona e mauaina oloa ma avanoa e teu ai nofoa gaugau. Masani lava o umukuka poʻo seti 'aiga. O le faigofie oloa e leai ni faʻaopoopo elemeni ma aofia ai na o le laulau pito i luga, vae ma crossbars.

O le iai o faʻaopopo elemeni e faʻateleina ai le tau o meaafale e le 20-30%

Faʻafefea ona filifili le saʻo lapoa

A filifilia se tusi mo le umukuka, e tatau ona e amanaʻia le aofaʻi o tagata e nonofo i le fale mautotogi. Mo le lua, e mafai ona e filifilia ni laʻititi vaapiapi ma puʻupuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, 40 x 80 cm tatala. Mo le fa e te manaʻomia se tele lapoʻa. A faʻatulagaina le tele o le laulau faʻamaʻa, e mafai e se tasi ona manatu e manaʻomia e le tagata e toatasi le avanoa 60 cm le lautele ma le 30-40 cm loloto. (Faʻaaliga matala). O le laʻititi o le vaega o le potu, o le vaiti o le laulau e tatau ona i ai. Faamamafa tatau ona tuu i luga o le umi tatala.

O laulau kofe o loʻo faʻaalia i se vaega tele, o lona uiga o la latou filifiliga e le mafua ai faigata. O le mea taua o le faʻapipiʻiina oloa e le sili atu nai lo meaafale lava ia, a leai o le a faigata mo le faʻaaogaina. Afai e faʻaaogaina e avea ma tulaga TV, o lo latou maualuga e tatau ona i le va o le 75-100 cm.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hawaiian Food Explained: How Laulau is Made (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com