Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Feiloaʻi ma le Vaioletolamu viiga: myLove ma isi ituaiga o lenei vaega

Pin
Send
Share
Send

Saintpaulias i la latou foliga mai na matua lanumoana. O se tagata poto i meaola o le biology i le 1898, sa galue ma se laau, na mafai ona maua ni viole ma petals o le lanumumu-viole. Ma sa i ai galuega i le aveʻesea o tele eseese o fugalaʻau, mai matua faʻateleina i faʻaititia, e fesoʻotaʻi ma le muamua faʻatulagaina.

Faʻatupuga faʻataʻitaʻiga ma Saintpaulias o loʻo faaauau pea i aso nei, i le amateur level ma i le professional level. Ae o le tele o taimi nai lo le le na o se mea faʻafiafiaina poʻo se galuega, o le filifilia o violets avea ma mataupu o le olaga. E pei o le lalelei o nei taimi tutusa ma feololo lanu.

Faamatalaga lautele

O loʻo faʻaauau pea e le Optimara lenei manatu i se fua tele. E le o toe i ai ni tagata taʻitoʻatasi o loʻo galulue io latou lava fale mautotogi, ae o le gaosiga ma le fale suʻesuʻe tulaga e le gata o le ola galue o le tele o ituaiga fou o Saintpaulias, ae faʻapea foi ma a latou faʻatoʻaga tele. O ituaiga o le kamupani o loʻo faʻailoa mai e le nauna i le tutusa igoa i le igoa.

O le mea moni, o Optimara o loʻo ia te ia se monopoli mo le gaosiaina o varietal violets i le Iunaite Setete. O aso nei o loʻo iai lala o le kamupani i Asia faʻapea foʻi ma le konetineta o Aferika. Optimara i tausaga taʻitasi "sasaa" sili atu ma le selau miliona saintpaulias i fefaʻatauaiga fesoʻotaʻiga. E leai ni kiliva e faia i Lusia, ma afai e taunuʻu le Optimars-Saintpaulias i fale o tagata Lusia, e naʻo kopi lava e tasi na aumai e le aufaʻafiafia violet, o lona uiga, talu mai le 80, e mafai ona faʻavasegaina o se fou i le tatou atunuʻu. Ae i Holani, ua matua lelei lava le aʻa o le violet optimaras.

Taua! E sau Saintpaulias i faleʻoloa i tamaʻi ulo, e masani ona iai pulou fugalaʻau. Lona uiga masani, ua faʻatauina latou o se tasi taimi faʻaputuga o meaalofa, aua e toetoe lava a le mafai ona faʻatali mo le isi fugalaʻau. E aliali mai, ona o le faʻaaogaina o fualaʻau eseese e faʻaosoina ai mea taua uma mai le Saintpaulias mo le vave atinaʻe ma le vave fuga.

E eseʻese lanu, foliga ma le lapoʻa ole Vaioleti-Optimars, ae e iai foʻi latou uiga e tuʻufaʻatasia ai vaega eseese:

  • e tupu olaola le au, e oʻo i le faʻatupuina o se rosette fuga;
  • o le laʻau e tetee i faʻamaʻi;
  • fuga vave;
  • fuga e matua tele ma umi;
  • o roseti e laʻititi, e masani ona faʻafetauia;
  • fualaʻau e matala i le taimi e tasi, i le tele o aofaʻi i luga o peduncle taʻitasi;
  • oa lanu o fugalaʻau;
  • e i ai le lautele o ituaiga o lanu lanu ma lanu tuʻufaʻatasia;
  • Saintpaulia Optimars faʻatagaina lelei le auala ma e iloga i latou i latou unpretentiousnessness;
  • o le ola olaga e laʻititi nai lo isi ituaiga varietal.

O le lelei ma le lelei eseesega o le Optimara saintpaulias, e mafai e se tasi ona faʻateʻa ese le mea moni e e fai lava si maaa ma le le faʻamaoni, e fuga tele lava, fealofani ma mo se taimi umi. Afai e mafai ona faʻateleina, o lona uiga o le faʻamatuʻuina atu o uiga lelei o le a mautinoa, talu ai o le ki i le manuia o alamanuia fugalaʻau gaosiga o le maualuga le mautu o varietal meatotino.

Faʻatasi ai ma mea le lelei o lo latou varietal Saintpaulias e iloga i lo latou le manaʻo e toe fuga mai, ae afai e te vaʻaia ma le faʻaeteete ma vaʻaia lelei le laʻau, e mafai ona e maua ni nai sili fugalaʻau mai ma e faʻasalalauina foi i tipi. O le augatupulaga lona lua o le a sili atu fuga-fanauina ma o le a mautinoa faʻamalieina ma susulu "anyutki" po o "fetu".

Faʻafefea ona "faʻatosina" se laʻau e toe fuga?

E le faigofie, ae mafai. O le mea taua o le laʻau tumau tumau lona malosi, e naʻo le musu e fuga. Ma afai e le mafai ona faʻataʻitaʻia lenei tagata, ona Oe mafai i taimi uma ona faia lenei mea e ala i le totoina o se fou "Optimarka" mai tipi, tumu i le malosi ma sauni e avatu lanu. E manaʻomia ona e amata vave pe a uma ona ulufale le laʻau i lou fale.

  • Fofo le laau mai iniseti faalafua.
  • A faʻapea e tatau, pe a iai, tipi ese mata ua tutupu ma lau.
  • Fausia se vaitaimi quarantine mo le laʻau e ala i le tuʻuina o le ulo i se nofoaga mafanafana, aveʻesea soʻo se ata tusia ma faia lava malamalamaaga.
  • Fana ma fafaga Saintpaulia mo le 30 aso.
  • Ona fai lea o se fesiitaiga i se isi vaʻa.
  • I le taimi o le tuiina, e manaʻomia le iloilo totoʻa o aʻa mo le pala. Afai e maitauina le faʻaleagaina o le aʻa, ona aveʻese uma ai lea o vaega na afaina, ma o nofoaga o le tipi e sausau i le efuefu malala. Oe tatau foi ona tipi ese uma fuga ma fugalaʻau, aveʻese le samasama ma uliuli laulaʻau. I lenei tulaga, e le tatau ona e faʻalavelaveina le auala tutotonu.
  • A iai sau tamafai, e mafai ona e tipi ese ma aʻa.
  • A maeʻa lena, faʻatino le faiga mo le tausiga o le senpolia e pei ona masani ai.

E le masani ona mauaʻa le Optimars pe a maeʻa ona faʻasolosolo, ae afai e te faʻaaluina le taimi ma taumafaiga e tausi ai latou, ona sili atu lea o le avanoa e manumalo ai ma a maeʻa le fa masina e mafai ona latou avatua se pulou fou o fugalaʻau fetu.

Talaʻaga o foliga vaaia ma tufatufaina

Manaia! O Vaioleti e laʻitiiti ma matagofie i fugalaʻau i le fale, e masani ma mafanafana. O ai na manatu o latou "tuaa" na maua muamua i le Uzambar Islands. I le 1892, Baron Walter Saint-Paul, na faimalaga i Tanzania ma Burundi, lea na koloneina e Siamani i lena taimi, na fiafia i nei fugalaʻila faʻataulaitu.

Na latou matua fiafia lava ia te ia na ia aoina a latou fatu ma auina atu i lona tama, o le na taʻitaʻia le sosaiete a le sosaiete.

Na ia lafoina le mea na maua i lana uo o Wendland, o se tagata poto faapitoa i meaola. O Wendland, i le isi itu, e sauni e faʻafofoa. Na ia atiaʻe le tele o ituaiga e faʻavae i luga o le mauaina o fatu mea. Ina ua uma ona faamatala le ituaiga o laau, tuuina atu i ai faasaienisi uiga, na faaigoaina i latou e le biologist i le faamamaluina o le mauaina o Saint-Paul. Ole ala lea na aliali mai ai le usambar Saintpaulias poʻo le violets masani.

O le Optimara trademark sa i ai mo le tusa o le afa seneturi, ae o le aso o le faʻavaeina o le tupuga kamupani pepelo ua silia ma le seneturi talu ai. I le 1904, M. Dorrenbach i le taulaga Siamani o Isselburg faatulagaina se pisinisi laiti aiga mo le filifilia ma le galueaina o fua o saito, ma na o le tolusefulu tausaga lona atalii-i-tulafono Holtkamp, ​​o se tagata tomai faapitoa i togalaau, na mu i le manatu o le tuputupu ae Saintpaulias.

O le taimi lena na seti ai ma fuafua e Hermann Holtkamp le iʻuga o le Vaioleti viole. I le avea ai ma totino o le kamupani, O Holtkamp na talitonu ma le talitonu o vaaiga o le lalolagi o loo lalafi i lenei aulelei fugalaau Aferika. Ole mea lena na ia taʻua o Saintpaulias - o laau ole lumanaʻi.

Na amata ma le naunautai Holtkamp i le faataunuuina o lona faamoemoe, ae na tatau ona faalavelavea i le taimi o taua tausaga, ma ina ua mulimuli ane toe amataina le galuega, na aliali mai le muamua manuia. I le auala, mulimuli ane o lona ataliʻi matua, Reinhold, ulufale i le aiga pisinisi ma tutusa maelega ma faia se sao tele i lona atinaʻe.

O le amataga o se malaga umi ma umi a Saintpaulia-Optimara na faataatia i luga o le tasi sikuea o le eria. O le faaputuga muamua o nei laau toto faatasi ai ma isi laau toto na totoina i le greenhouse na o le mita i le mita.

O tausaga uma lava na faʻateleina ai le aofaʻi o Vaioleti i totonu o greenara a Optimara ma faʻasolosolo ai lava ona femalagaaʻi nei tagata femalagaaʻi mai motu o Usambar i le eria atoa, ma aveʻese uma isi laʻau toto mai le greenhouse. Ua amata ona faʻatautaia ma le manuia e Optimara se isi itu - o le gaosiga tele o Saintpaulias. E tatau ona ou fai atu o le faʻatupulaia o le numera o violets, o le kamupani lava na tupu, maua mamafa ma faʻaletupe tupe faavae. Na taua e le kamupani lana misiona i le auala lenei: "Ina ia faigofie ona latou tausia ia violet e pei ona matagofie."

Eseese ma a latou vaega laiti ma se ata

I le taimi nei, o le kamupani ua atiaʻe sili atu ma le selau ituaiga. Ata o le autu autu o varietal Vaioleti o loʻo faʻaalia i luga o le kamupanī 'upega tafaʻilagi. I lalo o tui taʻitasi o loʻo iai le igoa o Saintpaulia ma le igoa o le faʻatoʻaga. Ole tele o ituaiga e tele, ae paga lea, e le utagia e le kamupani a latou faʻavasegaga ma faʻamatalaga auiliili.

E le gata i lea, e le saili e faʻamautuina ma faʻafailele faapitoa manuia ituaiga, faʻamoemoeina i le faifai pea atinaʻe o fou varietal ituaiga. E masani lava, o le igoa e le faʻatuina, pei o lea, ma o le laʻau e filifilia na o le numera. E matua le masani ai pe a maeʻa le solo ma igoa faʻataulaitu igoa na avatua ia latou foafoaga e pisinisi tumaoti.

Faalogo! Optimara, i se faʻaopopoga i le tasi ituaiga, maua ai foi varietal subgroups. Nei o ni tele ituaiga vaega tuʻufaʻatasia i lalo o le igoa igoa o le kamupani.

O ituaiga sili ona taʻutaʻua o laʻititi vaega o Optimara:

  • Tagata faimalaga i le lalolagi - Saintpaulias lapoa-lapisi, taʻitasi o ia mea ua tuʻuina mai, o se faʻaopopo igoa, o le igoa o se tasi taulaga.
  • Faʻafiafia Victorian - o mea ia e totoina ma lau eseese foliga.
  • Tusiata a le tusiata - Faifaʻatoʻaga ma fugalaʻau tele polycollera.

Optimara laititi ottawa

O le ituaiga e i ai uma lelei o le faʻasologa i latou sili ma atoatoa lagona. Masalo o le mafuaʻaga lena o loʻo faʻaauau ai pea ona galueaina e le kamupani mai le 2000 e oʻo mai i le aso. Lenei ituaiga e aofia ai le Little Initia kulupu. Pei o ituaiga uma o le kulupu, susulu ma eseʻese, Little Ottawa ei ai sona faʻapitoa faʻataulaitu apili, ma ono mafai ona tauva ma le pupula ma sili atu lapopoʻa-Saintpaulias.

O laulaʻau i le rosette e liʻo, o le pito i luga o filo suʻi, i le pito o le tuaoi o nifo, o petioles e manifinifi. O lenei ituaiga e faʻasolosolo ona tupu ai se ogalaau ae, o le mea lea, e le manaʻomia ni fesuiaʻiga masani, e lava a lea e fai faʻatasi ile tausaga.

Taua Tele

White anyutki ma se lanu viole-mumu-lilac i luga o le pito i luga o ni petala se tolu i lalo ma se lanumoana lanumoana i ni petala se lua i luga. I le pito o le fugalaʻau atoa o loʻo iai se pupula lanumeamata matagofie. Faʻaliga faʻaaliga, tulaga masani.

Matamata i se vitio e uiga i le Optimara Ever Precious violet:

Michigan (Michigan)

O le tele e masani. O le mataʻitusi e tutusa ma malosi. O laulaʻau e lanu meamata, uumi ma mafolafola, mumu i totonu. O fugalaʻau e faigofie faʻasoesa, lanu piniki berry-mauoa leo. A fanafanau i tipi, e maua ai le tele o tamaiti. E vave fuga ma tele. O le ituaiga na fafagaina i le 87 e Holtkamp.

O loʻu alofa

Tele fetu kiona-paʻepaʻe ma se mataʻitusi lanu viole-fuchsia. Latou te faʻavasegaina e laʻau lanumeamata laulaʻau ma mumu mumu suʻi. O le rosette e mama, o le laupepa e tutusa, masani. Peduncles e faʻatuina ma malosi; latou te foaʻi fua fugalaʻau, i le tulaga o se lush pulou.

MyDesire

Paʻepaʻe papaʻe ma se pupula loloto lanu piniki loloto i le autu. O laulaʻau lanumeamata-fatu ma nifo i luga o pito e aoina i totonu o se tulaga masani fafo. Auai i le vaega a le MyViolet.

MyPassion

O le rosette e mama, ae lapoʻa, pei o se avega. O laulaʻau e malo ma laʻitiiti, e malepe gofie ma sina omiga, ae e tumau le peduncles. Fugalaʻau sinasina lapoʻa felanulanuaʻi-felanulanuaʻi (4-5 cm) ma le fale piniki-fuchsia o loʻo faʻatulagaina i le faigofie, feololo lanumeamata, iila laulaʻau, fatu-foliga, quilted ma mumu i le itu malulu.

E foliga sili ona lalelei ona o le eseesega o lanu, ae i le vevela e mafai ona opeopea le peephole. E fuga i totonu o se faʻaputuga tele; pe a faʻaaogaina se fala ma se vavae, o le tele rosette fausiaina.

Laʻititi maya

Semi-laiti Saintpaulia. O fugalaʻau e faʻalua-faʻalua pe faigofie ile 3.5 cm le lautele. Mūmū poʻo beetroot lanu e faʻateʻaina e se paepae liua papaʻe-tuaoi. E aoina le rosette, puʻupuʻu, oʻo atu i le 12 cm, o laulaʻau e laititi atu nai lo fugalaʻau. Laʻau foliga foliga o lanu lanumeamata lanumeamata, ma susulu ma faʻaputuga, lapoʻa-nifo ma faʻamaʻa, o le pito i lalo e mumu.

E maua ai le lanu i le foliga o se pulou, fugalaʻau fuga i luga umi peduncles, i le tele aofaʻi i luga taʻitasi. A faʻamamaina i se lau, e amata ona fuga mai i le maeʻa ai o le tausaga. O le faʻatulagaina o peduncles naʻo le lava moli e mafai ai. E le galue Stepson.

O le sili ona tele gaosi o Saintpaulias ua tatau ona mauaina lauiloa i totonu o Vaioleti tagata totō. O le poto masani i le fausiaina o ituaiga fou ma le tele o latou gaosiga i le tele o tausaga ua faʻamautuina ai le tulaga maualuga o Optimara i le faʻatau atu maketi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pyan Ma Sone Pyit Kya Yin (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com