Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga o Clerodendrum inerme, faʻapea foʻi ma fesoasoani mo tausiga o laʻau

Pin
Send
Share
Send

Clerodendrum inerme o le ituaiga o le masani ai laʻau toto. E tusa ma le fa selau ituaiga eseese. Clerodendrum e tufatufaina atu i konetineta nei: Aferika, Asia ma Amerika i Saute.

E masani lava o nei laau toto mai i le tulaga o laʻau ma laʻau. Latou e evergreen pe afa-deciduous.

Faʻatasi ai ma tagata totoina fugalaʻau, clerodendrum e lauiloa mo latou manogi fugalaʻau, unpretentious tausiga, faigofie rooting.

Faʻamatalaga botani

O lenei ituaiga o laʻau e iai fetuutuunai ma uumi. I le aluga o taimi, na latou liu ai i ni togavao mafiafia. O Clerodendrum e i ai lona matagofie fuga matagofie e tumau i le taumafanafana uma.

Talu ai ona o le laʻau e tele ituaiga, latou eseese uma i le tele o ituaiga ma lanu o fugalaʻau ma laulaʻau, ma o loʻo vave foi ona tutupu ma o se evergreen bushy laau.

Talaʻaga o le amataga

I le gagana Eleni, o le igoa o le a pei o lenei: kleros - "iʻuga", ma dendron - "laau". O le laʻau na maua lona fiafia i le seneturi lona 19, a o taumalulu togalaʻau ma tropical tropical gallery na i ai i le va o aristocrats. I na aso, o le laʻau na masani ona faʻaigoaina o le wolkameria, ua taʻua nei o le clerodendrum. O fugalaʻau o lenei laʻau i Roma anamua na faʻaaogaina e teuteu ai malumalu o Venus.

Eseese: ata ma faʻamatalaga

Susulu

Ua taʻua o le atamai ona o ona lau "varnish" pupula. I le natura, o le ituaiga e taatele i le laueleele maualuluga o saute Saina, Initia ma Nepal.

O lenei ituaiga o loʻo i ai foi se fugalaʻau papaʻe fugalaʻau ma fuga i soʻo se vaitau.

Fuga tele e matauina i le tautoulu. O ona lau e lanumeamata lanumeamata i le lanu. I luga o peduncles o loʻo i ai fugalaʻau papaʻe, e aoina i totonu o inflorescences. E tusa ma le lua masina le umi o le taamilosaga fugalaʻau. O le uiga eseʻese o lenei fugalaʻau o ona umi stamens.

Filipaina

E masani lava ona oʻo i le lua mita le maualuga o le volcameria manogi. O le tele o laulaʻau mai le 12-16 senitimita. O laulaʻau ei ai le lanumoana-lanumeamata lanu, ma o latou fausaga e veloveta.

O le faʻaaliga iloga o le fugalaʻau. Fugalaau e piniki-paʻepaʻe. Talu ai latou te tu vavalalata le tasi i le isi, e foliga mai o le tasi lenei fugalaau atoa.

O le faʻaaliga taua o le Philippine Clerodendrum o le mafai ona fuga i le tausaga atoa.

Thompson

O le tuputupu ae fua e matua maualuga. O le lala e manifinifi ma lamolemole. I le aluga o tausaga, ua lilo le vine i le paʻu o laʻau. O fuifui o fualaʻau e foliga mai e fatu i le paʻepaʻe. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, faʻasino i tumutumu.

E fuga i le tautotogo. E fiafia le laʻau ile faʻasūsū masani ma le susū o le ea.

Oe mafai ona maua nisi mea e uiga i foliga vaaia o le anotusi o le Thompson's clerodendrum, faʻapea foi ma le vaʻai i se ata o le fugalaʻau iinei.

Aulelei

O se ituaiga e ola i luga o le konetineta o Aferika. I le vao, o lona tele e amata mai i le 2.5 i le 3 mita, ae i lou fale o lenei laʻau o le a tupu aʻe i le maualuga o le 1 mita. O fugalaau e uiga ese ma mumu mumu i le lanu.

O lenei ituaiga e matua eseʻese mai isi, aua e i ai lona le-tulaga foliga. O stamens o le sili ona lalelei Clerodendrum oso i fafo. O le uiga eseʻese o lenei laʻau o lona umi fuga - i le taimi atoa o le taumafanafana ma le tautoulu.

E eseese

Variegated, pei o isi, o se evergreen ituaiga. E sinasina le stamens a le fugalaʻau ma e paʻe papaʻe petala. E fiafia i ave o le la, e le faʻatusatusa i le eleele.

Lagona sili i luga o le sami talafatai, ae le o fefe i le vevela ma le sami spray. O lenei laʻau e faigofie ona faʻatagaina le teuteuina ma vave faia ni lala fou.

Mo le galueaina ma le manuia o se laau ofoofogia pei o Clerodendrum, faitau a matou mea e uiga i isi ituaiga ma ituaiga: Speziosum, Bunge, Ugandan, Prospero po o Wallich.

Totoina o faʻatonuga: tulafono ma fesoasoani

Toto i le amataga o le tautotogo, ina ua amata ona tupu le Clerodendrum ma ua aliali mai laulaʻau muamua. Afai e te manaʻomia le tuiina i seisi taimi o le tausaga, ona e faia lea ma le faʻaeteete faʻaaogaina le fesuiaiga o auala.

Le substrate manaʻomia malamalama ma lafulemu. Tele o taimi o le vaomatua laueleele, vaitafe oneone. A faʻapea e uumi pupu o le laʻau, nonoa faʻatasi ina neʻi motu pe a e totoina.

A tuiina, e tatau ona e filifilia se ulo ma se pu tele. Ia mautinoa ia sasaʻa faʻalautele 'ele i lalo o le ulo, o le mafiafia o le faʻaputuga e le tatau ona sili atu i le lima senitimita.

Eleele manaʻoga

Mo clerodendrum, e sili le filifilia o sina acidic eleele. O le palu fefiloi foliga faapenei:

  • laumei lafulemu;
  • peat matutu;
  • oneone talatala;
  • fanua lauusiusi.

O le muamua e manaʻomia ona ave faʻalua nai lo isi.

Moli ma le nofoaga

O le Clerodendrum e sili ona tuu i luga o faʻamalama o se faʻamalama o le a feagai ma sisifo poʻo sasaʻe. E le tatau ona e filifilia le itu i matu, talu ai o le a le fuga le laau, ma afai e totoina i le itu i saute, o le ai ai le tele o le susulu o le la.

O le fugalaʻau togafiti malamalama mama, ae ui i lea, i le vevela vaitau, oe manaʻomia le matua faʻaeteete ma aloese mai le soʻona faʻaalia i le susulu o le la.

E mafai ona mu le fugalaʻau mai ave malosi a le la. I le taumalulu, e aoga le aveʻese o le fugalaʻau mai le windowsill ma tuʻuina atu le aofaʻi manaʻomia o le malamalama ma se moli moli.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

O le clerodendrum manaʻomia sili lelei faʻasūsūina sili. A tupu olaola se laʻau, e tatau ona faʻasūsū faʻatele i le vaiaso, ma aso uma e faʻasūsū i vai vai i le vevela o le potu.

Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e taua tele le faʻatumauina ole susū. Aua le faʻatumuina le fugalaʻau, faʻapalapala le sili atu vai.

Laʻei pito i luga

Fertilizers e faʻaopopoina naʻo le taimi o le tuputupu aʻe ola. E tatau ona faia lenei i le sefulutolu i le sefululima aso. O le taimi muamua e aoga ai le fafagaina e saʻo pe a uma ona totō le laʻau. A maeʻa le clerodendrum ua mou atu, e le manaʻomia le faʻamalosia seʻia oʻo i le isi ona fuga. O le laʻau mafai mafai faʻafouina uma uma meaola ma suavai fetilaisa.

Teuteuina

O laulaau tatau ona tipi ese e le tasi vaetolu i tausaga taʻitasi. E manaʻomia foi le aveʻeseina o faʻamago, gagau, oti oti. O le mea lea, o le fugalaʻau e faʻaosofia e fausia ni lala fou.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Faʻatele o faʻamaʻi masani:

  • apogaleveleve mite;
  • whitefly;
  • scabbard.

Afai e maua nei faʻamaʻi, e tatau ona vave faia se gaioiga. E manaʻomia le faʻasusu ma faʻasusu le clerodendrum, ona tuʻu lea o se taga palasitika i luga o le laʻau ma tuʻu faʻamau mo ni nai aso.

O le oloina o laulaʻau i le ava malosi e fesoasoani tele. Latou te faʻamamaina foʻi nofoaga o faʻaputuputuina tele o iniseti i le fasimoli. Ae maise lava i tulaga faigata, sulu:

  • Aktara.
  • Fitoverm.
  • Admiral.

Powdery agamalu ma Mealybug o faʻamaʻi e mafai ona afaina ai lau laʻau:

  • Powewy pulupulu faʻaalia o ia o se paʻepaʻe fuga i luga o laulaʻau. Pau lau mea e fai o le aveʻese o laupepa faʻaleagaina ma togafitia faʻatolu i le va ole sefulu aso ma le vailaʻau faʻamago.
  • Mealybug - o se faʻamaʻi ogaoga e taofia ai le tupu ma mafua ai le laʻau toto maligi ona laulaʻau. Fana le clerodendrum ma Aktara poʻo isi vailaʻau i se taimi vave e mafai ai.

Fanafanau foliga


O le laau e gaosia uma e fatu ma tipi.
Le auala pito sili ona faigofie e tupu ai, faʻaaoga le tipiina, sefulu i le sefululima senitimita le umi:

  1. E masani ona tipi i le amataga o le tautotogo.
  2. Ona togi lona vaega pito i lalo i totonu o se tali o se rooting stimulator.
  3. I le aso mulimuli ane, o le tipiina o aʻa i totonu o fagu taʻitasi tumu i le paluga o peat ma oneone poʻo humus i tutusa tutusa.

Aua neʻi galo ia faʻasūsū 'eseʻese ma tuʻu i se nofoaga lā.

O fatu Clerodendrum e pula i le faaiuga o le taumalulu ma e totoina i le amataga o le tautotogo. O le koneteina na totoina ai le laau ua ufiufi i se ata tifaga ma o le vevela e tumau i le tusa ma le luasefulu-lua tikeri. O le muamua oso mai o le a aliali mai pe a maeʻa 50-60 aso. A oso mai le tolu pe fa laulaau, e toto le laʻau i totonu o ulo.

Faʻafitauli e ono tutupu

  • Afai e te maitauina laʻau e samasama ma mago, ia o le eleele e le lava faʻasusu.
  • Pogisa samasama pupula luga o laʻau uiga clerodendrum ua amata susulu.
  • I le le lava o moli, e laʻititi laulaʻau, ma faʻapoloaʻi ia au.
  • Afai e te maitauina e le fuga le fugalaʻau, o lona uiga o loʻo i ai le le lava o meaʻai i le eleele poʻo se ova tele, i lea tulaga laʻau e lapoʻa ma lanumeamata lanumeamata.

Faaiuga

Clerodendrum o se sili teuteuga mo lou fale. O fugalaʻau manogi e le masani ai o lanu eseese o latou foliga iloga. O le aoina o faʻaputuga o laʻau ese mai i meaola avanoa uma o se mea sili ona manaia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: You are very Lucky, If You Have This Plant in Your Yard. Benefits of Clerodendrum Infortunatum (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com