Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nofoaga a Lisbon - o le a le mea e te vaʻai muamua iai

Pin
Send
Share
Send

Lisbon o le uluaʻi taulaga o Potukale, nofo i lana ia lava pao ma e tusa ai ma ana lava tulafono. O se vevesi moni lava lenei o feteʻenaʻiga e fesoʻotaʻi ai onapo ma talaʻaga, faʻavae faʻavae ma tu ma aga faʻaleaganuʻu. Lisbon, o vaaiga o loʻo atagia mai ai le agaga o le laumua, e mafai ona e alofa faʻatasi ma oe i le taimi muamua na e vaʻai ai ma faʻatofuina oe lava i le siʻosiʻomaga tulaga ese o le olaga Potukale. Afai e te manaʻo e asiasi i faʻailoga iloga o le laumua, e tatau ona e tuʻuina atu i le 2-3 aso e iloilo ai le taulaga. Ma ia faʻafaigofie mea mo oe, na matou filifili e tuʻufaʻatasia mo oe ni filifiliga sili ona lelei o Lisbon, e tatau ona e asia i lau malaga.

Ina ia faʻafaigofie mo oe ona faʻafesoʻotaʻi mea na matou faʻamatalaina, matou te fautua atu e tagaʻi i le faʻafanua o Lisbon ma vaʻai i le gagana Rusia, lea na matou faʻailoaina i le pito i lalo o le itulau.

Lisbon Oceanarium

Faʻatasi ai ma mataaga o Lisbon i Potukale, o le Lisbon Aquarium e taʻutaʻua tele, lea i le 2017 na aloaʻia o le sili atu sami sami i le lalolagi. O iinei o le a e maua ai potu vateatea ma tele-tiered aquariums, lea e te fiafia ai i malie, ave, moonfish, jellyfish, rane ma isi lalo o le sami tagata. O le fausiaina o le vaʻaisa e iloga i le mafaufau loloto i faʻataʻitaʻiga o faʻalo ma ala savali mo malo. E malamalama lelei Aquarium, o loʻo iai faʻailoga ma igoa ole sami ma faʻailoga talafeagai i soʻo se mea.

I luga o le fola o le eleele o loʻo iai se cafe tele ma se faleoloa faʻamanatu. O le asiasi atu i le Lisbon Oceanarium o le a manaia mo tagata matutua ma tamaiti. E tusa ma le 2-3 itula le umi e vaʻai ai i faʻaliga na faʻaalia.

  • E tatala le Oceanarium i aso uma mai le 10:00 i le 19:00.
  • Totogi ulufale mo tagata matutua o le 16.20 €, mo tamaiti mai le 4 i le 12 tausaga le matutua - 10.80 €.
  • Le tuatusi: Esplanada D. Carlos I | Doca dos Olivais, Lisbon 1990-005, Potukale. O le auala sili ona faigofie e alu ai i le sami o le metro. Faitau iinei pe faʻapefea ona faʻaaoga le auala o le taulaga o le taulaga.

Fanua o manu i Lisbon

Afai e le mafai ona e filifilia se mea e te vaʻai ai i Lisbon, ia e lagona le saoloto e alu i le laumua o le laumua. O se uiga iloga o lenei nofoaga o le i ai o se funicular, lea e mafai ona e tiʻetiʻe ai, matamata i manu feʻai mai luga. O taika paepae, liona, urosa, rhino, ituaiga eseese o manuki, faapea foi peacocks, flamingos ma penguins nonofo iinei. O manu uma e nonofo i totonu o avanoa avanoa i fafo, e foliga teuteu lelei ma amio lelei. E iai le avanoa o le zoo e te alu ai i se ata o le lumanaʻi.

I se tulaga lautele, o le teritori o lenei tosina atu e laʻititi, ae faamamaluina, faatofuina i le lanumeamata. E tele cafe i le faitotoʻa o le Lisbon Zoo. E 3 itula e vaʻai ai manu uma.

  • O le fale e tatala i aso uma mai le 9:00 i le 18:00.
  • Tau ulufale mo tagata matutua o le 21.50 €, mo tamaiti mai le 3 i le 12 tausaga - 14.50 €. O le tau e aofia ai le tiʻetiʻe i se uaea taʻavale ma se faʻaaliga dolphin. A faʻatauina tiketi i luga ole laiga, e tuʻuina mai le 5% paʻu.
  • Le tuatusi: Estrada de Benfica 158-160, Lisbon 1549-004, Potukale.

Itumalo o Alfama

Faʻatasi ai ma mataaga o Lisbon, e aoga le asiasi atu i le iloga o kuata o Alfama, o le itumalo matua o le laumua Potukale. O le fealualuaʻi solo i le laufanua o auala vaiti ma paolo, o nisi taimi e alu aʻe ai i luga, ona paʻu ai lea i lalo, o le tagata faimalaga e tumu i le siosiomaga moni o tuai Potukale. O faleoloa taʻitasi ma faleʻaiga e faʻapipiʻi ai iinei, ma vaaiga ofoofogia o le taulaga e matala mai le potu vaʻai a Santa Lucia. Tele fale anamua na totoe i le eria, o le teuteuina o lavalava o loʻo mago i luga o le laina o lavalava.

E tele mea mataʻina i Alfama: matou te fautuaina tagata uma e vaʻai i le National Pantheon, faʻapea foi ma le asiasi i le Ekalesia a St. Anthony ma le Cathedral of Se. I le eria, turisi maua ai se avanoa sili ona lelei e tiʻetiʻe ai se tram tuai, asiasi i se matutu maketi, ma i le afiafi vaʻai i totonu o se faleʻaiga ma faʻalogo i le fado - o se faʻaaloalo faaleatunuu. O tagata femalagaaʻi na iinei, ua fautuaina e o i Alfama i seevae mafanafana ma faʻaalu ia le itiiti ifo ma le 2 itula e asiasi ai i lenei nofoaga.

Oe o le a fiafia: O fea e nofo ai i Lisbon - o se aotelega o itumalo o le taulaga.

Jeronimos Monastery

Afai e te vaʻai i ata ma faʻamatalaga o vaaiga i Lisbon, o lona uiga o le a faʻatosinaina le mafaufau e le paʻepaʻe matagofie ma le uluaʻi vaneina o lane. O le Jeronimos Monastery lea na fausia i le 1450 e le tupu o Heinrich le Navigator e faamamalu ai Vasco da Gama, o le na faia lana malaga lauiloa i Initia. O le mitamita o le faʻafitauli lotu o le Ekalesia a St. Virgin Mary, o lona teuteuga o se ofoofogia tuʻufaʻatasia o Gothic, Baroque ma Classicism. Lenei e mafai ona e vaʻai atu i faʻatagata o le 'au paʻia, faʻafetaia le poto faʻamalama tioata faʻamalama ma bas-toomaga, ma faʻamanatu foʻi i le manatuaina o Vasco da Gama, o ona toega o loʻo malolo i totonu o puipui o le falesa.

O le Jeronimos Monastery o loʻo iai ma fale mataaga o koniseti anamua ma konaseti a aufaipese.

  • E mafai ona e asia lenei faʻatosina mai i aso uma mai le 10:00 i le 18:00; i le taumalulu, tapunia le falesa i le itula muamua atu.
  • Ulufale ulufale i le monaseri mo tagata matutua e tau 10 €, mo tamaiti - 5 €.
  • Tele turisi finau e faapea o totonu o le monaseri lava ia e le o faapitoa fiafia: sili atu fia iloa e mafua mai i le Ekalesia o St. Virgin Mary, o le faitotoʻa e matua saoloto.
  • Le tuatusi: Praca do Imperio | Lisbon 1400-206, Potukale.

Commerce Square (Praça do Comércio)

Uma malo o le laumua o Potukale maua se avanoa sili ona lelei e asiasi ai i se tasi o sikuea tele i Europa - le Commerce Square, lea e aofia ai le 36 afe sikuea mita. mita. I le taimi muamua, o lenei eria na puleaina e le maota o le tupu, ae o le mafuʻe o le 1755 na faʻaumatia ai i lalo. O le tosina atu o loʻo tu i auvai o le vaitafe matagofie o Tagus, i lona ogatotonu o loʻo iai le faʻamanatuga tiʻetiʻe i le Tupu Jose I, ma e lata ane ile Arc de Triomphe e tau atu i le Rossio Square.

I totonu o le vai, ni nai mita mai le faʻamalama, e mafai ona e mafaufau loloto ai i koluma anamua e lua, lea e taʻua i nisi taimi o le faitotoʻa i Potukale. I tafatafa o le sikuea, e tele faleʻaiga ma faleʻaiga i Lisbon, o le sili ona leva e silia i le 236 tausaga le matua! I afiafi, e faʻatautaia ai le tele o gaioiga, e aofia ai konaseti le faʻatinoina ma faʻaali malamalama. O lenei faatosina e manaia le asia, o lea afai e te le iloa le mea e te alu i Lisbon, alu i le Commerce Square.

Le tuatusi: Avenida Infante Dom Henrique, Lisbon 1100-053, Potukale.

Itumalo o Bairro Alto

O le pitonuu o Lisbon Bayro Alto o se taulaga bohemian, o le autu o le olaga i le po, matagofie ma fiafia, lea e lolofi ai tagata talavou pe a goto le la. E sili ona olaola i po o Aso Faraile ma Aso Toʻonaʻi pe a faʻatumu fale kalapu ma faleʻaiga taugata a tagata tafafao ma tagata tafafao. Ae e oʻo lava i le ao, Bairro Alto e sili ona fiafia i ai turisi: e uma ane, e i ai le tele o vaʻaiga vaʻaia, mai le mea e te fiafia ai i le taulaga laufanua o loʻo tafe mai.

O le eria o loʻo tu i luga o se maupuepue maualuga, ma naʻo se turisi tauanau o le a faʻamalosi e sau iinei i vae. Ina ia faʻafaigofie le olaga mo tagata asiasi i Bayro Alto, na faʻapipiʻiina i luga se siʻi faʻapitoa, Elevator do Carmo, fesoʻotaʻi le kuata ma le vaega o Baixa. E ui lava o lenei vaega o Lisbon e le o se tasi o le matua, o iinei e mafai ona e maua ai le manaia fofo faʻataʻitaʻi i le tulaga o aso anamua fale. Ma oi latou uma e fiafia i fale mataaga e tatau ona vaʻai i totonu o le National Theatre o San Carlos.

Castle o St. George

Afai e te vaʻai i nofoaga o Lisbon i luga o le faʻafanua, ona mafai lea ona e makaina mo oe se nofoaga e tatau ona vaʻaia e pei o le Castle o St. George. O le fale aupito leva, na fausia i le seneturi lona 6, o loʻo faʻataʻamilomilo i se vaega e ova atu i le 6 afe sikuea mita. O le maota, o loʻo tu i le tumutumu o le laumua, ua avea ma se tasi o vaʻaiga sili ona ofoofogia a le taulaga, mai le mea e te vaʻaia ai le atoa o Lisbon i se tepa. Lenei maafaamanatu o anamua tusiata fale e aoga le asia mo ona falepuipui ma 'olo, lona fugalaʻau paka ma peacocks savali luga ai.

Ina ia faʻasolosolo ona suʻesuʻe uma itu lilo o le mea e tosina i ai, e tusa ma le 2-3 itula le umi, ona mafai ai lea ona e malolo i le paolo malu, ma fiafia ai i le vaʻai. I luga o le teritori o le maota o loo i ai se cafe lea turisi ao toesea le taimi ma se ipu kofe.

  • O le fale e tatala i aso uma mai le 9:00 i le 18:00.
  • Totogi ulufale e 8.5 €, tamaiti i lalo ole 10 tausaga le matutua e ulufale fua.
  • Le tuatusi: Rua de Santa Cruz do Castelo, Lisbon 1100-129, Potukale.

Taʻavale numera 28

E foliga mai o se masani taʻavale tuai ma tamaʻi taʻavale samasama ua leva ona avea ma moni tosina mo tagata malaga. O lona auala e ui atu i mataʻaga taʻutaʻua o Lisbon, o lea e faʻaaoga ai e turisi mo se vaaiga lautele o le taulaga. O le auala mulimuli ai le tram numera 28 na i ai mo le sili atu 50 tausaga. Ina ia vaʻai atoa Lisbon mai le faʻamalama o le taʻavale samasama, e sili atu le amata lau malaga i le vaveao mai le taofi mulimuli.

O le pasese pasese o le 2.8 €. Faitau atili e uiga i le tram numera 28 ma lona auala.

Manatu Miradouro ma Senhora do Monte

O Lisbon o se 'aʻai e fitu ona maupuepue, ma o le mafuaʻaga lea e tele ai matata eseese. Miradouro da Senhora do Monte na avea ma se tasi o maualuga ma sili ona matagofie tulaga. Ma afai e te le i filifili poʻo le a le mea e aoga e asiasi ai i mataaga o Lisbon, ona aua le faʻatuai e tuu lenei maota vaʻai i lau lisi. O le 'upega tafaʻilagi ofo mai se matagofie vaʻaiga o le laumua, o le vaitafe, o le maota ma le alalaupapa, mai iinei oe mafai foi ona matamata i le paʻu atu ma le tulaʻi o vaʻalele.

I luga o le teritori o le tulaga o loʻo i ai se cafe mafanafana, o se tamai falesa ma nofoa i le paolo o sipina ma olive laau, lea e masani ona fiafia ai tagata musika i le tagata faimalaga i a latou pesega.

  • O le maitauga vaʻaia Miradouro da Senhora do Monte e matala i le uati, e avanoa fua le faitotoʻa.
  • E mafai ona e sau ii ile nofoaafi numera 28.
  • Le tuatusi: Rua Senhora do Monte 50, Lisbon 1170-361, Potukale.
Manatu Miradouro da Graça

Afai e te filifili e vaʻai Lisbon i le 3 aso, ae i ai masalosaloga e uiga i le mea e aofia ai i lau lisi o tagata malaga, matou fautuaina le faʻalogo i le Miradouro da Graça matamata potu. O lenei lautele laufanua teres ese mai isi i lona mafanafana atemosifia, lea e alu i ai le taimi. Nofo i lalo o pale o laʻau, e mafai ona e mafaufauina se matagofie vaʻaiga o le taulaga ma le Vaitafe o Tagus. I luga o le maitau vaʻaia, e aoga le asiasi i le Graça Church, lea na faʻavaeina i le 13th seneturi ma mo se taimi umi sa avea o se monastery mo le Augustinian order.

Miradouro da Graça fiafia i le tagata faimalaga e le gata i ona foliga matagofie, ae faʻapea foʻi ma se sikuea manaia, faʻapea foʻi ma se cafe e te fiafia ai i le sua o Lisbon ma se ipu uaina poʻo se ipu kofe. E masani ona faʻafiafia tagata fai pese i auala i le paolo o paina, e faʻatagaina ai oe ona faʻateleina le tofo faʻapitoa a Potukale. O le Miradouro da Graça lookout point e sili ona matagofie i le goto o le la, pe a mafai ona e vaʻai iinei pe faʻafefea ona sologa lelei le aso i le afiafi.

  • O le tosina atu e avanoa e asiasi i le uati, e avanoa fua le faitotoʻa.
  • Le tuatusi: Largo da Graca | São Vicente, Lisbon 1170-165, Potukale.
Santa Maria de Belém

A o e fuafuaina se malaga i Potukale, atonu na e vaʻai atu i le tele o ata o Lisbon vaʻai ma se faʻamatalaga o le eria ma tosina atu ai mafaufau i le 'olo anamua i auvai o le Vaitafe o Tagus. Ole nofoaga taʻutaʻua lea ile laumua e igoa ia Santa Maria de Belen, ua leva na avea ma faʻailoga iloga ole taulaga. I le aluga o tausaga umi o lona iai, sa mafai ona avea le maota ma nofoaga puipui, ma falepuipui, ma agaifanua, ma telefoni feau, ae o aso nei ua avea ma falemataaga. Ma i le pito sili ona maualuga o le 'olo o loʻo iai se maʻa vaʻaia, mai le mea e mafai ai e tagata asiasi ona mafaufau loloto i se ata matagofie o le vaitafe, le auala laupapa o Aperila 25 ma le faʻatagata o Iesu Keriso.

E toatele turisi e fautuaina le aua le asiasi i lenei nofoaga i faaiuga o vaiaso, pe a potopoto le motu o tagata i le 'olo ma, ina ia mafai ona oʻo i totonu, e tatau ona e faʻatali i le laina mo le 1.5-2 itula.

  • Mai ia Oketopa e oʻo ia Me, o le mataʻaga e matala i aso uma, seʻi vagana ai Aso Gafua, mai le 10:00 i le 17:30, ma mai ia Me ia Setema, mai le 10:00 i le 18:30.
  • Totogi ulufale o le fale mataʻaga e 6 €.
  • Le tuatusi: Avenida Brasília - Belém, Lisbon 1400-038, Potukale.

O tau ile itulau e mo Mati 2018.

Fale Mataaga

Lisbon faasaoina le tulaga ese aganuu ma talafaasolopito talatuu o Potukale, lea e atagia mai i le tele falemataaga o le laumua. Faatasi ai ma i latou, o mea nei e tatau ona gauai faapitoa i ai.

Falemataaga a Calouste Gulbenkian

Fausia e le tagata faipisinisi ma le alofa Calouste Gulbenkian, o le falemataʻaga o se atavali ata faʻaalia galuega e tagata vali a Europa, faʻapea foi ma faʻamanatuga o ata mai sasaʻe ma anamua. Faatasi ai ma atavali oe o le a mauaina atavali e lauiloa tusiata e pei o Renoir, Manet, Rembrandt, Rubens, ma isi. I se faʻaopopoga i le valiina, e mafai ona e faʻafiafiaina kapeta a Peresia anamua, uluaʻi teuteuga o mea, aso anamua, meaafale tuai ma tusi tuai i le Arapi.

Falemataaga o Tile a le Atunuʻu

O le malo lea o azulejo - Potukale keramika tile i lanumoana ma papaʻe tone, lea i Potukale o loʻo feagai ma fofoga o le tele o fale. Lenei oe mafai faʻamasani ma lona talaʻaga, aʻoaʻo e uiga i le lavelave o lona gaosiga ma, ioe, vaʻai i le tele o faʻataʻitaʻiga mai vaitau eseese. O lenei tosina atu o le a manaia lava mo i latou e leʻi fiafia lava i ceramics.

Berardo Museum of Contemporary ma New Art

Lenei o se tele falemataʻaga o aso nei faatufugaga, o loʻo faʻaalia ai galuega o le 20 ma le 21 seneturi. O le potu ua vaevaeina i ni nai vaega, o ia mea taʻitasi faʻaalia a latou lava taʻiala i atavali. Lenei oe mafai faʻamasani ma galuega a Warhol, Picasso, Pollock ma isi mataʻina taleni tusiata.

Tagaʻi foʻi: 10 fale mataaga e sili ona manaia i Lisbon.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Le mea e vaʻaia i le siʻosiʻomaga ma le mea e aau ai

O le mea moni, o le laumua o Potukale e tamaoaiga i vaaiga, ae e iai se mea e vaʻaia i le vaiaai o Lisbon. O se faamaoniga manino o lenei o le anamua aai o Sintra, lea e sili atu nai lo 11 seneturi lona matua. O lenei o se tupe moni o fale anamua i le tulaga o le maota o le Moors, monasteries, le lauiloa Pena Palace ma le nofoaga o le Potukale tupu i Sintra. O nei mataaga o loʻo tu i talaatu o laufanua malelemo i fugalaʻau ma lanumeamata.

Cape Roca, tu 40 km mai Lisbon, e aoga foi se asiasiga. O papa manaia, vaʻaiga matagofie o le sami, matagofie matagofie o le natura - o nei mea uma o loʻo faʻatali mai mo le tagata malaga na asia le ie, lea e masani ona faʻaigoaina o le iʻuga o le lalolagi.

O lea ua e iloa tonu le mea e te vaʻai ai i Lisbon, ma na pau lava le mea o totoe o le fuafua poʻo fea e aau. I le laumua Potukale lava ia, e leʻo tuʻuina atu matafaga lautele, o lea mo se aso malolo matafaga e tatau ona e alu i tamai nofoaga, o loʻo tu 15-25 km mai le taulaga. Ua matou tuʻufaʻatasia faʻamatalaga auiliili e uiga i matafaga o Lisbon i se isi tusitusiga, lea e mafai ona faitauina iinei.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Lisbon, o vaaiga o le a le tuua ai se tasi le amanaʻiaina, o le a avatua ia te oe se avalanche o fou lagona ma lagona. Ma ia faia lau malaga i Potukale selau pasene le alualu i luma, faia se lisi o faʻailoga nofoaga e faʻamalieina ai au fiafia muamua. Matou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga mai la matou tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe i lenei mataʻina mataupu.

Fale mataaga, matafaga ma mataaga uma o Lisbon o loʻo taua i le tusitusiga o loʻo makaina i luga o le faʻafanua i Rusia.

Vitio: o le a le mea e vaʻai ai i Lisbon i le 3 aso. E i ai se mea e tatau ona matauina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lisbon (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com