Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Totonu laʻau aphelandra protruding: faʻamatalaga, tausiga, toe gaosia ma fugala faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

O le afifi Afelandra o se malo faʻaaloalogia mai Amerika i Saute. Faʻafetai i ona ese laʻau matagofie ma fugalaʻau, ua mausali manumalo le fiafia o le tele o fugalaʻau.

Ae o lenei lalelei matagofie o se sili atu capricious laau e manaʻomia faapitoa lava le faʻaeteete ma le faʻaeteete tausiga i le fale. A uma mea uma, soʻo se mea sese i lona aano e mafai ona taitai atu ai i le paʻu o laulaʻau ma fugalaʻau, ma o nisi taimi i le oti o le laʻau. I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe e uiga i lenei matagofie fugalaau.

Faʻamatalaga o foliga vaaia ma foliga vaaia o le fugalaʻau

O le afifi Afelandra e sau mai le aiga o Acanthus. O lona laueleele moni o le tuputupu ae o Mekisiko. I Lusia, o le sili ona lauiloa totonu fale toto mai Afelandr. O le isi igoa o le squarrosa.

O laulaʻau o lenei oval-elliptical fugalaʻau e tele tele, tusa ma le 20-30 cm le umi. E tu faafeagai ia. O le pito i luga iila o le lau ipu e lanumeamata lanumeamata i le lanu. I luga o loʻo i ai o loʻo folafolaina silvery-white stripe, symmetrically tu i le ogatotonu ma pito i tua alatoto, fausiaina se manino paepae teuteuina. O le pito i lalo o laʻau o le laʻau e sili atu le malamalama i le lanu.

Afelandra's lua-lipped tubular fugalaau e aoina i apical spike-shaped 30 cm inflorescences o se quadrangular foliga. O nei manaia foliga pupula lanu samasama fugalaʻau o loʻo siʻomia e susulu moli moli.

E fuga le laau mai ia Me ia Novema. E fautuaina e tipi ese inflorescences mou atu.

Tulaga mo le teuina ma le vaʻaia o se teuina fale

Moli

O lenei aulelei Mekisiko e fiafia tele i le susulu, ae le o le soʻona sulu. Afai e te tuʻuina le fugalaʻau i le faʻamalama i saute, ona tatau lea ona ufiufi mai le susulu o le la o le la. Ole mea lea, ile itu i sasaʻe poʻo sisifo o faʻamalama, Afelandre o le a sili atu le toʻafimalie ma sefe.

Vevela

O le laʻau e le manaʻomia tele luga o le vevela tulaga. Ae e taua le mautinoa i masina malulu o le vevela e le paʻu lalo o le 15-16 ° C. I le taumafanafana, o le fugalaʻau e fetaui lelei i le vevela i le lautele o le 22-25 ° C.

Le palapala

Afelandra manaʻomia se le faaituʻau pe teisi acidic palapala. Oe mafai ona saunia se substrate mo se fugalaʻau i le fale.

Ina ia saunia le eleele, oe tatau ona ave i tutusa vaega:

  • fanua faʻapala;
  • fanua lauusiusi;
  • humus;
  • peat;
  • oneone vaitafe.

E manaʻomia e Afelandra le palapala e le aunoa. Afai e malulu Afelandra i se nofoaga malulu, ona tatau lea ona faʻatapulaʻa le faʻasusu. O le faamamagoina o le palapala e leaga ai le laʻau, faʻapea foi ma le suavai.

Faasusu

Vai lenei ituaiga o laʻau tatau ona feololo. Ae o le eleele substrate tatau ona fai lava sina susu. Ina ia faia lenei mea, o le fugalaʻau e tuʻuina i totonu o se fata ma vai, ae i le pito i lalo o le ulo tatau ona i ai alavai mai maamaa poʻo faʻalauteleina 'ele.

Ina neʻi mago laulaʻau ma laʻau a Afelandra, e tatau ona sausau lava o ia i vai malulu mai se fagu paʻu.

Laʻei pito i luga

E tatau ona fafagaina le laʻau i le taimi o le tuputupu ae vaitau (tautotogo-taumafanafana). Lenei faʻagaioiga manaʻomia e faʻataʻitaʻi tasi i le 8-14 aso, talu ai o se fugalaʻau manaʻomia eleele mauʻoa i meaola mo le tuputupu aʻe atoa ma fuga.

Fertilizers mo Afelandra:

  1. Bona Forte "Fetuunaiga" - fesoasoani i le fugalaʻau i le taimi o fetuʻunaʻiga pe a maeʻa tuiina ma i le amataga o le ola ola. Faʻatagaina le laʻau ia ola i faʻalavelave pe a suia le vevela tulaga, faʻasūsū, faʻasusu.
  2. Fale puipui - suavai fetilaisa o gaioiga lautele. E maua ai e le laau le atoa, paleni paleni paleni, faʻateleina le teuteuina aʻafiaga o le fugalaʻau, aumai ona laʻau se sili atu ona malosi lanu, faʻateleina le vaitaimi ma le matagofie o le fugalaʻau.
  3. Agricola - aofia ai nitrogen, magnesium, potassium, phosphorus ma trace elemene e manaʻomia mo se laʻau mo le tuputupu aʻe atoa ma fuga. O le vailaʻau o loʻo iai le malosi e faʻamalosia ai le puipuiga o le fugalaʻau, ma atili ai ona teteʻe atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua. E gaosia i le tulaga o le suavai faʻatatau, o se mago substrate mai granules poʻo laʻau.

Teuteuina

O le teuteuina o mea, pei o le tipiina, e manaʻomia mo Afelandra e fausia ai se pale saʻo ma matagofie. O fuga i luga o laulaʻau pito i luga e aveʻese mo tamaʻi laʻau. Mo laau matutua, o le teuina o le tautotogo e avea o se toefaafouina o le togavao. O a latou au e faʻapuʻupuʻu ile afa lo latou umi. Ina ua maeʻa le taualumaga, o le fugalaʻau manaʻomia vave spraying.

Ina ia faʻavavevave fetuʻunaʻi le laʻau pe a uma ona teuteuina, e tuʻuina i lalo o le taga pepa palasitika.

Faʻaliliuga

Laʻau laʻitiiti e leʻi atoa le 3 tausaga le matutua e manaʻomia ona toto i tausaga taʻitasia o aʻa a latou aʻa faʻavave ona tupu vave ma mafai ona faʻapipiʻi le ulo mo le fugalaʻau ia ola lelei.

Tagata matutua e totoina naʻo le tasi i le 4 tausaga. Mati-Aperila o le taimi sili lea e tui ai Afelandra.

O vaega o loʻo sosoʻo e tatau ona tuʻufaʻatasia i le substrate mo totoina totoina i tutusa tutusa:

  • oneone vaitafe;
  • peat;
  • humus;
  • palapala i le malala;
  • vao.

Toe gaosia i le fale

Fatu

  1. O fatu o Afelandra bulging e lulu i le faaiuga o le taumalulu. O le palapala mo le totoina o totoga tatau ona aofia ai lau lau palapala ma le oneone oneone. O le fatu koneteina tatau ona vevela i lalo ma le vevela pe a ma le 23 ° C.
  2. O le taimi lava e oso mai ai fatu mai le eleele, latou puna.
  3. Ma le tausiga lelei, o laʻau laʻau e maua ai fualaʻau i le tausaga e tasi.

Ata tipi Apical

Le auala sili ona lauiloa ma faigofie e toe gaosia ai se fugalaʻau. O tipi e faia i le tautotogo e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Muamua lava, o se ulo poʻo se atigipusa o le laʻititi o le lautele ua saunia ma se paluga eleele mai le laumei eleele ma le oneone oneone.
  2. Ona filifilia lea o se tui maloloina ma tipi i le maualuga o le 10 senitimita mai le pito i luga o le laʻau. O le au e tatau ona i ai se tuputupu ae manatu ma 3-4 lelei-atiaʻe laulaʻau.
  3. O se fualaʻau totoina i le eleele saunia e tatau ona faʻasūsū lelei, ufiufi i se tapuni tioata ma tuʻuina i totonu o se potu mafanafana ma le potu vevela pe a ma le 25 ° C.
  4. O le malutaga tatau ona aveʻese i aso uma e faʻaalu ai le tipi.
  5. Fana fanaina tupu pe a uma le 2 masina.

A maeʻa lenei, o le laʻau laʻau e totoina i totonu o se sili atu lautele vateʻa mo nofo tumau.

Tipiina

Aphelendra faʻalauteleina e ala i apical tipi, mauaa i le vai. Ae o le laau fou tupu lemu lemu, aua e manaʻomia maualuga sūsū, le la, le lalolagi e tatau ona taimi uma susu, ae le susu.

  1. Ina ua maeʻa fuga Afelandra i le faaiuga o le tautoulu, o laulaʻau tipi ese mai ia, ae o le axillary buds o loʻo teuina.
  2. O tui e totoina i totonu o se konateina saunia muamua ma se substrate o le matala oneone ma peat.
  3. O isi rooting tupu i le tutusa auala e pei o le apical tipi.
  4. I le amataga laʻasaga, o le tuputupu ae o laʻau mafai ona fai si tuai, o lea e lelei moli ma lava ea vevela e manaʻomia.

Faamai

Paʻu paʻu

Mafuaʻaga mafuaʻaga o laʻau paʻu mafai ona:

  • leai se susu, e tau atu i le mago i fafo o le aʻa;
  • tuutuu ifo le vevela i totonu o le potu;
  • le iai o se ata faʻataʻitaʻi i totonu o le fale;
  • Faʻaalia i le susulu o le la.

O laulaʻau i autafa ua maua se enaena enaena

Lenei mafai ona tautua:

  • le lava le ea fou;
  • mumu mai le susulu o le la;
  • maualalo le susū;
  • suia lau

E magumagu fugalaʻau

E tatau ona matauina o le mafuaaga autu o le inflorescences mago o le umi-taimi i ai o le fugalaau i se draft.

Faʻatele iniseti

Talita

O se mea pipii o loʻo totoe i luga o le au ma laʻau o le laʻau, lea e tupu ai le sooty fungus, lea e ufiufi ai laupepa laupepa, poloka poloka. O lona iʻuga, o le faʻagasologa o le photosynthesis o se fugalaʻupuʻu e lemu i lalo, ona lau amata amata ona liu samasama ma paʻu ese.

Auala o tauiviga: inisetiuti faʻatatauina faʻavae. Ina ia mafai ona aloese mai le tele atinaʻe o le parasite, oe tatau ona faʻalauiloaina se masani auala faʻasologa i totonu o se potu ma tototo mea totino, e fautuaina foi e masani ona faʻasau, faʻateleina le susū o le ea. O nei faiga e sili ona aoga ile taumafanafana ma ile vaitau ole faʻavevela.

Mealybugs

O nei tamaʻi parasites i le faʻagasologa o a latou gaioiga taua e maua mai ai ni papa mumu papaʻe, e faʻalavelave ai i le fesuiaiga o kesi o le laʻau. O le fugalaau foliga mai e sausauina i le falaoamata.

Auala o tauiviga: o le faʻamamaina o fuamoa ma faʻamaʻi lava latou e aveʻese ma le cotton swab fufui i le tali lea: 2 kulimi e ave mo le 1 lita o fasimoli fofo. sipuni o vodka. Ona tatau lea ona togafitia le vailaʻau o loʻo afaina i se vailaʻau oona.

Apogaleveleve mite

Latou te nonofo i lalo o laupepa laupepa, olo i totonu o latou luga ma mitiia le sela. E ufiufi laulaʻau i fasi papaʻe, e sesega, mago ma paʻu ese. Ua ufiufi uma le laʻau i faʻamalama.

Auala o tauiviga: le faʻaaogaina o acaricidal agents. Talu ai o le televave o le atinaʻeina ma le toe gaosia o apogaleveleve, e tupu i le vevela vevela matutu, e tatau ona faʻamalosia lelei le potu o loʻo ola ai laʻau ma faʻasusu ai laʻau i le mafanafana vaitau.

Aphids

Latou te nonofo i ni vaega tele, faʻatelevave vave. O nei parasites tuia le laualuga o laulaʻau ma laʻau ma a latou maai proboscis ma mitimiti i le vai sua. E faasolosolo ina pala le fugalaau.

Auala o tauiviga: fufulu ese parasites ma a latou fuamoa mai le laʻau i le fesoasoani o le taele, ao ufiufi le eleele ma aʻa mai le vai. Ona tatau lea ona togafitia le fugalaʻau ma sauniuniga mo lenei ituaiga iniseti.

Faaiuga

Protruding Afelandra e tupu lelei ma fuga i totonu o totonu tulaga, ma e leai ni faʻapitoa faʻalavelave i lona galueaina. Ae mo lou fale faʻataʻitaʻiga ia soifua maloloina ma lelei faʻatulagaina, e manaʻomia agavaʻa ma agalelei tausiga (faitau e uiga i tulafono mo le tausiga o ituaiga uma o lenei laʻau i le fale iinei). O le mea lea, e tatau ona e matua taumafai malosi ma fausia tulaga mo le fugalaʻau e latalata latalata i le mea e mafai ai i lona natura nofoaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to fix Calathea leaf curling and general care (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com