Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tesalonia: sami, matafaga ma nofoaga latalata ane

Pin
Send
Share
Send

E toatele turisi e omai i le itu i matu o le laumua o Eleni e fiafia i le atemosifia o Eleni ma maimoa ai i lea vaaiga. O se tasi o mafuaʻaga masani a le asia o nofoaga o malologa o tafaoga i le matafaga i Tesalonia (Eleni). E ui lava i le mea moni o le aau e faasaina i totonu o le taulaga, e tele toʻafilemuina ma matagofie matafaga i le lata ane.

Faamatalaga lautele

Tesalonia o se taulaga tele taulaga, ma faʻamaoniga o le tele o vaʻa e manino vaʻaia luga o le vai luga. O le mafuaaga lena e faasa ai ona aau i luga o matafaga i le matafaga o le Thermal Gulf o Tesalonia. Peitaʻi, o taʻavale vaʻaia ma taʻaloga taʻaloga vai e masani ona faia iinei. I le fiafia o le au valaʻaulia o le taulaga, fiafia vaʻa tamoʻe iinei masani.

O le folauga e tatau ona faʻatatau i ai - o se nofoaga lelei tele mo savali faʻalilolilo i afiafi, tiʻetiʻega uila ma taumafataga manaia i se tasi o tele faleʻaiga poʻo pa.

E latalata i le talafatai i sasaʻe o le Kalamaria itulagi, ae i lenei itu o Tesalonia o le sami e matua palapala lava ma e le fautuaina e aau iinei. Peitaʻi, e le taofia ai le nonofo ai o tagata, ma e toʻatele tagata Eleni e mananaʻo e malolo i Kalamaria.

Matafaga faataamilo i Tesalonia

Tesalonia e tu i le talafatai o le faga, o le vai e mafanafana iinei. O matafaga latalata i le taulaga ei ai a latou lava uiga foliga:

  • Piraeus ma Nei Epivates tosina tagata talavou i le fiafia ma tele faʻafiafiaga;
  • Agia Triada o loʻo tu i se nofoaga toʻafilemu ma matagofie;
  • agai atu i le penefiti Chalkidiki, tagata tafafao maitauina latou i luga o le filemu, malu matafaga o Nea Michanion ma Epanomi.

O matafaga uma o Tesalonia e naʻo tagata tafafao e faʻatino lelei - iinei e mafai ona galo ia te oe le pisi o aso uma, ma ulu faʻasolosolo i le matagofie o le natura ma le leai o se malologa.

Faʻafefea ona e alu iina

O le aoga autu o le matafaga aso malolo i lenei itu o Eleni o le vaapiapi nofoaga o uma aso malolo taunuuga. 3-4 itula ua lava e o mai ai i le matafaga, aau, malolo ma toe foʻi atu i Tesalonia. E tele auala e o ai i latalata ane matafaga.

I le taavale

I le 25-30 km mai le malae vaʻalele a Maketonia o loʻo iai nofoaga faʻalaʻitiiti o Agia Triada, Perea, e fai lava sina mamao - Epanomi ma Nea Michaniona. O uta e utaina i faaiuga o vaiaso.

I ala o femalagaaiga lautele - i pasi

O pasi e tamoʻe masani mai le ogatotonu o Tesalonia i le nofoaga pasi, mai iina e te oʻo atu ai i Epanomi, Nea Michaniona, Perea ma Agia Triada. Ole taimi ole tuʻuga ole 15-20 minute. O le aofaʻi o taimi femalagaaʻi e tasi le itula (30 minute mai le ogatotonu i le nofoaga pasi ma 30 minute i nuʻu faʻapitoa).

O femalagaaiga lautele e amata mai i le taeao po seʻia oʻo i le 11 i le po. O le pasese i luga o soʻo se pasi o le 1 euro, o se tulafono, avetaavale e le avatua suiga, saunia se suiga muamua.

E ala ile felauaiga ile vai

O vaʻa e tafe masani mai ia Me ia Setema. E mafai ona e alu i soʻo se matafaga i Tesalonia i Eleni.

O le taimi o femalagaaiga e tusa ma le tasi le itula. O vaa lafoai tusa ma le tasi i le itula. O le muamua alu i le 9-00, o le mulimuli mulimuli - i le 9 pm. Tasi le auala pasese o 2.7 euro.

Ina ia mautinoa e alu i luga o le vaʻa, taumafai e oʻo i le uafu i le taeao po, e toʻatele tagata e naunau e faia le malaga i le aoauli.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Nuu talimalo sili ona lelei

O se aso malolo i le matafaga i Tesalonia e le gata i le asiasi atu i le na o se tasi nofoaga. I totonu o le itu i matu o le laumua o Eleni, o loʻo iai matafaga matagofie, e taʻitasi ma matagofie ma felanulanuaʻi i lana ia lava ala.

Perea

E fai lava sina tele o nofoaga e 25 kilomita le mamao mai Tesalonia. O le vaitau turisi e tumau i le tausaga atoa; faleoloa, faleʻaiga ma pa e masani ona matala i luga o le matagofie matagofie o le sami. I le afiafi, e pisa tele iinei - musika e leo atoa le po.

Tagata tafafao fiafia i lenei nofoaga mo le tele o pine paina ma le manino, azure vai. O le umi o le matafaga e tusa ma le 2 kilomita, o le lautele e laʻititi, ae o atinaʻe e oʻo i le maualuga - i soʻo se mea e i ai le mafanafana o le la malologa, faʻamalu tetele, fale mama mama ma taʻele. Faʻatau se ipu vai ma e mafai ona e fiafia i mea uma i luga o le matafaga e leai se tau.

O le alu ifo i totonu o le vai e agamalu, o lea e malolo ai aiga ma tamaiti i le matafaga, ae ia manatua o le sami loloto loloto loloto teisi.

I le faaiuga o Iulai ma Aukuso, o le vai i le sami mafanafana e oʻo i le +28 tikeri, ia Me ma Setema o le vai e sili atu le malulu, ae e sili atu le mafanafana e aau.

Nei Epivates

Afai oe o i le aso malolo i Perea, e le faigata ona savali i Nei Epivates. E leai se tuaoi i le va o nei nofoaga faʻapitoa. O le umi o le oneone oneone e tele foi kilomita, o le oneone e nutililii ma lelei. O loʻo iai potu malolo lelei ma potu malolo o loʻo maua ai potu malolo, male avanoa avanoa foi ole matafaga pe a e manaʻomia le le faalauaiteleina.

O le alu ifo i totonu o le vai e leai se 'eseʻesega ma le alu ifo i Perea - e malu, ae ona oʻo lava lea e alu loloto i le loloto. E le mamao mai le matafaga o loʻo i ai se auala mo tagata tiʻetiʻe uila, i ona tafatafa o loʻo iai cafe ma faʻamau, peitaʻi, faʻapea foʻi ma le matafaga. O loʻo i ai togaolive faataamilo i le nofoaga malolo; ia mautinoa ia faʻataʻitaʻi le uaina Mandovani i le lotoifale.

Agia Triada

I nofoaga faʻapitoa uma e latalata i Tesalonia, naʻo le pau a lea o le faʻailoga o le European Blue Flag. Ma mo mafuaaga lelei - e tusa ai ma le tele o turisi, o le oneone e sili atu le lemu, o le vai e sili atu le mama ma o le ea e sili atu le mama. E mafai ona e savali mai iinei mai le nuʻu o Nei Epivates, ae le tatau ona e savali iinei i le pogisa - o nisi taimi e iai vao mafiafia ma maʻa tetele ile auala.

O se matafaga filemu ma toʻafilemu aua e toetoe lava a leai ni pa i luga o lona teritori. O le tele o le matafaga e leai se totogi, e toʻaitiiti lava moega o le la ma faʻamalu, ae e lava faletaele ma sui fale. Afai e te manaʻo e malolo i se siʻosiʻomaga toʻafilemu, alu ese mai Tesalonia, Agia Triada Resort o le filifiliga sili lea. Mai iinei o loʻo iai se vaʻaiga matagofie i le faga o le sami ma le pulupulu, e ufiufi i le emarala ma mafiafia le vaomatua.

O le sami i lenei nofoaga faʻa-Eleni e mama atoatoa, o le tupuʻaga e agamalu, faʻalelei mo tamaiti. O le matafaga foliga matagofie tele i le afiafi - i ave o le goto o le la, maua le vai a lanu auro, ma le lagi e lanu i pupula pupula o mumu ma samasama.

Nea Michaniona

O le nofoaga tu o loʻo tu i le isi itu o le ie, o lona uiga, faʻasaga i le Agia Triada. E i ai se tamaʻi fagotaga nofoaga e omai tagata tafafao e malolo ma 'aʻau, faʻapea foi ma le faʻatauina o meaʻai iʻa. Ina ia faʻatau se oloa tulaga ese, sau vave i le nuʻu, i le taimi nei o loʻo iai lava le maketi fou e puʻe ai le sami. Cafes ma faʻamau o loʻo tu mamao mai le matafaga - pei o le maualuga i luga o le talafatai, i le paolo o salalau laau, lea o se ofoofogia vaʻaiga o le uafu matala.

E sili ona lelei le atinaʻeina o matafaga - o loʻo iai faʻamalu, potu malolo o le la, fale taele ma sui fale. O le lautele o le oneone laina faʻatagaina ai malo uma e nonofo faʻalelei potu.

Epanomi

O le matafaga e mamao ese lava mai Tesalonia o loʻo tu i le laueleele tele o Eleni, mai le fale faatali pasi e tatau ona e savali tusa o le 40 minute, tusa ma le 4 km. Afai e te fiafia e savali, o lenei mamao o le a le faʻafefeina oe, ae ia manatua o le vevela tele iinei i le ao, o lea e sili ai le vave taunuʻu i le taeao po o le afiafi.

Toʻatele tagata fautuaina le lisiina o se taʻavale e malaga ai i Epanomi. Ole tasi lea matafaga e sili ona lautele male malae taʻaʻalo mo taʻaloga - volipolo ma tapolo. O lenei nofoaga faʻapitoa ua mauaina foi le faʻailoga a le European Blue Flag. I se faʻaopopoga i le natura ofoofogia, o loʻo faʻatali mai le tautua talafeagai ia te oe - potu malolo lelei ma faʻamalu i le lava o aofaʻi, taʻele, suia o fale, pa ma fale inu. E i ai tovine o loʻo maua ai le uaina i le lotoifale ma le igoa e tasi - Epanomi.

I le itu taumatau o le nuʻu, o le sami e fetaui lelei mo le aau - filemu, leai ni galu, ae i le agavale e lava lona loloto, e masani ona i ai galu, o iinei e fiafia ai tagata faʻaseʻe e aau.

Savalivali i le matafaga, e mautinoa o le a e vaʻaia lona autu - o se vaʻa na paʻu 40 tausaga talu ai. O toega o le vaʻa o loʻo i totonu o le vai, e mafai e tagata uma ona taumafai e aau i ai, ae o nisi i lalo o le vai e faʻatoa mafai ona suʻesuʻeina i ni masini faapitoa.

Ona sosoʻo atu ai lea ma matafaga o le Penikula o Halkidiki. Tagata e asiasi i le itu i matu o Eleni filifilia ma le loto i ai nofoaga malolo mamao. O tafaoga i le matafaga i Tesalonia (Eleni) e matua lelei lava, ou te manaʻo e toe foʻi mai iinei i lea taimi ma lea taimi.

Ofo o taugofie nofoaga i Tesalonia.


O mataaga ma matafaga i Tesalonia ua faʻailogaina luga o le faʻafanua i Lusia. Ina ia vaʻaia mea uma, kiliki i le faʻailoga i le tulimanu agavale o le faafanua.

Vitio: tafaoga i Tesalonia, Eleni.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: First Samoan Full Gospel Pentecostal Church Weymouth Church Fetalai Mai (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com