Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻaputuga tupe ma faʻatau tupe - o le a le mea i upu faigofie: ituaiga ma foliga + faʻavaomalo ma Rusia faʻapotopotoga faʻaputu tupe

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au pele faitau o le RichPro.ru faitotoʻa! Lenei aso o le a tatou talanoa e uiga i faʻaputuga tupema faʻatupeinao le a lea, o a ituaiga o crowdfunding o loʻo iai, o a Rusia 'upega tafaʻilagi e faʻagaioia i lo tatou atunuʻu ma le CIS atunuʻu.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

Crowdfunding o se upu sili ona taʻutaʻua lea na faʻaaoga faʻapitoa i nei vaitaimi. Lenei e mamao mai naʻo se upu, o se faaupuga faʻailoa se fou ma ogaoga gaioiga i le lalolagi. pisinisi ma mea tau tupe, lea ua maeʻa mafai ai ona fausiaina se tele aofaʻi o mea faʻaletino ma faʻatinoina le fiaselau o agafesoʻotaʻi ma tupe teu faʻafaigaluega galuegama ua avea foʻi ma faʻavae o le amataga tupe amata mo le tele o talenia pisinisi.

I aso nei, ua faʻatele ona lauiloa le faʻaputuputuina o tupe ma faʻatau tupe a tagata, aua ose mea faigaluega lelei tele lea e faʻatagaina ai oe ona suʻesuʻe ma gaosia tonu mea taua e manaʻomia tele e le tagata faʻatau.

I lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai:

  • O le a le crowdfunding ma ona foliga;
  • Ituaiga o crowdfunding ma ana tulafono;
  • O le a le mea e masani ai le faʻatauina o tupe ma ona ituaiga;
  • Laupepa lauiloa a Rusia (fausaga opea).

O le a mafai foi ona e faamasani ia te oe lava i le taimi nei tulaga o crowdfunding i le lalolagi, Lusia ma le CIS atunuu, ma ono maua le malamalama e mafai ona tuleia oe e faʻatino lau oe lava poloketi faʻaaogaina se malosiaga mea faigaluega pei o crowdfunding.

Faʻapotopotoga ma faʻatau tupe - o le a le mea, o le a le mea mo, pe faʻafefea ona fausiaina ma tuʻuina se poloketi i luga o le upega tafaʻilagi tagata, o a Rusia nofoaga, ma isi, faitau le tusitusiga

1. O le a le crowdfunding, crowddinvesting - faʻauigaina ma le uiga 📖

Afai e te faʻaliliuina saʻo le faaupuga "faʻaputuga tupe"Mai le Igilisi (faʻaputuga tupe), matou te maua le "crowd fund". O le a sili atu le saʻo pe a faʻafetaui teisi lenei faaliliuga mo Rusia, ma faaliliu lenei faaupuga o le "Tagata (tuʻufaʻatasia) faʻatupeina”. Lenei faaliliuga o le autu aano o lenei tulaga ese, i lona autu

Faʻaputuga tupe (mai le Igilisi crowdfunding) - o lea lavalautele Initaneti faʻatupeina o aitia (faʻaputuputu tupe mai tagata uma), ina ia mafai ai ona faʻatinoina soʻo se poloketi i le olaga.

O le poloketi e mafai ona pei pisinisima leai-polofiti... O na tagata o loʻo taumafai e faʻaputuputu tupe i lenei auala e i ai o latou igoa "Tagata e mauaina", ma i latou e foaʻi (faʻatupeina) tupe ua taʻua o le "tagata foaʻi".

I aso nei, o lenei ituaiga o sailiga seleni ua faʻateleina salalau luga o le Initaneti ma i luga o upega tafaʻilagi, talu ai o se sili ona talafeagai tulaga mo faʻaputuga tupe ma le tele aofia.

O se numera tele o Initaneti punaoa na faia faapitoa mo nei mafuaʻaga, o se tasi o sili lauiloa i le lalolagi i le taimi nei o lauiloa crowdfunding tulaga Kickstarter (kickstarter), lea ua faʻatagaina le faʻatinoina o le sili atu ma le tasi poloketi ma maua ai piliona o tala.

O sini o crowdfunding mafai ona matua 'eseʻese, masani ona latou faʻaaogaina talavou faipisinisio ia e manaʻo e faʻaputuputu le aofaʻi manaʻomia mo le faʻatinoina o se poloketi poʻo le amataga. E uiga i se amataga - o le a lea, o ai na amataina, ua uma ona tatou tusia i le lolomiga talu ai.

E pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga, afai e matua manaia se aitia ma e fiafia iai le "tagata foaʻi", e mafai la ona vave faʻaputuputu tupe.

O sini autu mo sailiga tupe e ala i crowdfunding e masani ona:

  • Faagaioiga ma togafitiga;
  • Tosina o faʻatupeina i pisinisi ma faʻatupeina o ni pisinisi faʻapisinisi;
  • Faʻaleleia le teritori;
  • Faʻatupeina o polokiki polokiki;
  • Alofa mama;
  • Faʻatupeina mo tu ma aganuʻu, tagata taʻaalo, tagata fai musika, ma isi. ;

A faʻaputuputu tupe ma le fesoasoani a le crowdfunding mo le faʻatinoina o se amataga poʻo se pisinisi pisinisi, i le tele o tulaga e le o se gratuitous inivesi.

Tagata o loʻo mananaʻo e inivesi i se faʻapitoa poloketi poloketi faia ma le faʻamoemoe o le faia o polofiti i le lumanaʻi. Lenei auala o loʻo faʻamatalaina i lalo i le tusitusiga, e masani ona taʻua foi o le faʻatau tupe.

Faitau e uiga i le mea e faʻatupe ai tupe e galue ai i se isi faʻasalalauga.

Crowdinvesting tatau ona manatu o se eseʻese subtype o crowdfunding. E ese mai i le aoina o tupe e talafeagai mo le fausiaina ma le atinaʻeina o se amataga-o poloketi o loʻo faʻatinoina e fesuiaʻi mo mea taua totogiina o le vaega faʻatupeina i le lumanaʻi.

Tulaga iloga o crowdfunding ma ona ituaiga

2. Ituaiga o crowdfunding - 3 autu autu 📌

E i ai 3 (tolu) ituaiga autu:

Vaʻai numera 1. Aitalafu faʻaputuputuina

Aitalafu faʻaputuputuina o lona uiga o le teuina o tupe i le fesuiaiga mo se vaega faʻapitoa i se lumanaʻi poloketi, pe i le fesuiaiga mo se toe faafoi i luga o tupe teufaafaigaluega.

Vaʻai numera 2. Tupe maua a tagata

Tupe maua a tagata O se ituaiga o crowdfunding lea e faʻatau atu ai e le tagata e mauaina le vaega o lana pisinisi i se tagata foaʻi (investor), pe na o le ofoina atu o se sea i lana kamupani i luga o tuutuuga o le teuina umi.

Vaʻai numera 3. Taui faʻapitoa mo tagata

Taui faʻapitoa mo tagata o le sili ona lauiloa ituaiga o crowdfunding, foaʻi maua meaalofa ma taua faʻailoga i le fesuiaiga mo inivesi.

3. Tulaga iloga o le crowdfunding 📑

O se tasi o faʻaaliga iloga o lenei auala o tupe o le tausi ma le faʻaeteete o tulafono ma maliega uma.

O mea taua iloga nei o crowdfunding e mafai ona iloga:

Faʻamatalaga 1. O se manatu manino

E le tatau ona aoina tupe mo ni mea le malamalama i fafo. Ina ia mafai ona tosina mai le aofaʻi manaʻomia o tupe, le tagata aoina latou tatau ona ofoina mai se moni moni ma malamalama i le aitia, lea o le ai ai le manaʻoga e teu faʻafaigaluegaina ina ia maua atili tupe mama (pe a fai o le manatu e faʻapisinisi).

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua e filifili e faʻatu lau pisinisi faletaavale - suʻi seevae mai le paʻu... E manaʻomia e oe ona faʻamatala manino ma manino i lau poloketi ni mea e fai ai seevae, pe fia se tupe e manaʻomia e faʻatau ai mea faigaluega, ma isi mea.

Vaega 2. Tapulaʻa

O le aoina gaioiga tatau ona faʻatapulaʻa i le taimi. Ole auala lea e mafai ai ona malamalama lelei ile poloketi e fiafia iai le aofia, ma le tasi e le fetaui ma o latou tofo.

Vaega 3. Fuafua tupe faavae

Afai e inivesi se tagata foaʻi i se poloketi, na te le mauaina 100% faʻamaoniga toe foi i luga o tupe teu faafaigaluega, aua i taimi uma i le taimi o le faʻatinoina o le poloketi, e i ai le ono i ai se mea o le a sese.

I se faʻaopopoga, pe a oʻo mai i agafesoʻotaʻi taumafaiga, toe foi i tupe teu faʻafaigaluega e le o faʻaata uma.

Mea taua 4. Taulaʻi

O 'upega tafaʻilagi faʻaonapo nei e faʻaputuputu tupe mo le faʻatinoina o ni poloketi eseese, e mafai ona avea o ni poloketi faʻapisinisi ma ni pisinisi e leʻo ni pisinisi i ni vaega eseʻese.

Mea taua 5. Taulaʻi i iʻuga

O se tagata poʻo faʻalapotopotoga e aoina tupe e ala i crowdfunding e tatau ona lipotia le galuega na faia ma le faʻaogaina o tupe.

Afai na te le faʻataunuuina lenei, ona tatau lea ona ia toe faʻafoʻi le tupe na faʻatupeina ia te ia.

Aisea ma o ai e manaʻomia crowdfunding, o ai e mafai ona faʻaaogaina

4. O ai e mafai ona faʻaaogaina crowdfunding 💳 - o ai e manaʻomia ma aisea

Tasi o foliga vaaia o crowdfunding o le matua i ai se tasi mafai ona faia. I se faʻaopopoga, i nisi tulaga, o le 'upega tafaʻilagi oe tuʻu ai lau poloketi o le a le totogia oe i soʻo se aia.

Peitaʻi, o le tele o taimi e tatau lava ona e totogia = le tulaga e te faʻasalalauina ai lau (pisinisi) poloketi tusa 5-7% komisi, ae na o oe pe a fai e te mafai ona faʻaputu tupe mo le faʻatinoina o lau poloketi.

Afai mo se tasi mafuaʻaga poʻo le isi oe toilalo maua le teuga tupe e te manaʻomia, oe leai se mea aua le totogia tulaga (tulaga), lea e avea ai le faʻaputugatupe toetoe lava o le manumalo-manumalo ma sili ona aoga filifiliga, mo tagata fai pisinisi ma mo i latou e manaʻo e faʻatino nisi o poloketi lautele.

Faʻapea foi, i le tulaga o le manuia sailiga tupe, o le 'upega tafaʻilagi luga lea o le tagata faʻaaoga (mauaina) faʻapipiʻi lana poloketi o le a talosagaina mo se taui mautinoa mo i latou na teu tupe i lona aitia. Afai e iloga ni teuga tupe faʻafaigaluega i ni aofaʻiga tetele (ogaoga), e saʻo la ona ofo atu i le au faipisinisi se vaega faʻapitoa i se kamupani pisinisi i le lumanaʻi.

E taua le manatuaina o 'upega tafaʻilagi uma e' eseʻese ma e ono i ai latou tuutuuga.

Ole mafuaʻaga lena, ae e te leʻi lafoina lau poloketi, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faʻaeteete tulafono o le 'upega tafaʻilagi ina ia aua neʻi e alu i se tulaga le lelei i le lumanaʻi ona o lou le lava malamalama.

FealoafaniFealoaʻilagi

5. Nofoaga e faʻatau ai tupe a tagata mai fafo 💵

Faatasi ai ma le atinaeina o le Initaneti, o se numera tele o crowdfunding 'upega tafaʻilagi na aliali mai luga o le lalolagi lautele, lea e ofoina atu ia latou tagata faʻaaoga se sili mafanafana ma aoga mea faigaluega e faatosina mai ai teuga tupe.

O se tasi o muai ma se tasi o sili ona manuia 'upega tafaʻilagi o le lauiloa kickstarter.com' upega tafaʻilagi.

Kickstarter (kickstarter.com)

O le Kickstarter platform o loʻo iai se upega tafailagi aloaia kickstarter.com, i le gagana Lusia i Lusia (o lona uiga, i le faʻamatalaga a Lusia) e leʻi faʻaalia mai lava le upega tafaʻilagi, ae i le lumanaʻi nofoaga tetele uma, o se tulafono, o mai i maketi a Rusia.

Afai o le poloketi i le Kickstarter 'upega tafaʻilagi e le aoina le aofaʻi manaʻomia o tupe i le aso atofaina, o lona uiga o tupe uma o le a toe faʻafoʻi atu i tagata lagolagoina. Tupe e aoina e ala i Totogi Amazon.

Kickstarter ave 5 % komisi mai le faʻaputuga tupe + komisi faʻaopoopo ua molia e Amazon.

Crowdfunding platform kickstarter.com - Kickstarter i Lusia e le o avea ma sui o Rusia i le taimi nei

E i ai foi le tele numera o isi 'upega tafaʻilagi foliga tutusa o loʻo iai poloketi mananaia e toetoe lava o aso uma, e aoina le tele o tupe.

Faatasi ai ma ia saite o:

  • indiegogo.com,
  • gofundme.com,
  • 99designs.com,
  • crowdflower.com,
  • crowdfundinginternational.eu (crowdfunding faavaomalo).

O nei 'upega tafaʻilagi uma e sili ona talafeagai, aua latou te faʻatagaina oe e filifili se faʻapitoa poloketi faʻavae i luga o nisi faʻavae, mo se faʻataʻitaʻiga, pei o mataupu mataupu, aofaʻi o tupe e manaʻomia, vaitaimi faʻatinoina ma tele isi.

O se faʻavasega talafeagai o poloketi sili faʻafaigofieina le olaga o uma foaʻi ma tagata mauaina, ma fesoasoani foi e faia le sili talafeagai talafeagai o latou tupe ma saili foaʻi i se auala sili ona lelei e mafai ai.

E taua le manatuaina o soʻo se poloketi talimalo faia se iloiloga ogaoga e le crowdfunding tulaga o loʻo faʻatautaia ai. O lenei tulaga o mataupu faʻatagaina ai nei 'upega tafaʻilagi e avea o se ituaiga o faʻamaoniga i le va oi latou e aoina tupe ma i latou o loʻo teu faʻafaigaluega a latou tupe.

O le 'upega tafaʻilagi masani ona aoina se komisi faapitoa mo nei tautua. E 'eseʻese i' eseʻese nofoaga, ae o le tele o tulaga o loʻo i totonu 5-10%.

6. Crowdfunding i Lusia - o nofoaga pito i tele a Rusia 💸

Talu ai nei, o le faʻateleina o tupe a tagata na faʻateleina ona lauiloa i Lusia, lea na mafua ai le tulaʻi mai o se matua tele tele o fausaga opea e fai ma faʻamaoniga mautinoa i le va o tagata foaʻi ma tagata e taliaina.

O nofoaga o loʻo tumutumu ai tagata i totonu o Lusia e tau le taʻutaʻua i le taimi nei, ae o lenei ua mafai ona tatou faʻapea o se itu lelei lea o le faʻatupeina i totonu o atunuʻu o le CIS ma le Russian Federation.

O 'upega tafaʻilagi e sili ona lauiloa o mea nei:

6.1. Crowdfunding platform "Planet.ru"

Crowdfunding Russian platform "Planeta.ru" (Planeta.ru)

Nofoaga aloaia o le tulaga - planeta.ru

O lenei 'upega tafaʻilagi e i ai ni tulafono faʻapitoa, o le tufuga o le poloketi tatau ona sili atu i le 18 tausaga le matuama ia i ai foi lau oe faletupe. I luga o le upega tafaʻilagi a le planeta.ru, e mafai ai ona e aoina ni tupe mo le faʻatinoina o ni poloketi eseese, e afua mai i le fatufatuga o gaioiga e pei o le puʻeina o musika ma le puʻeina o se ata, ma faʻaiʻu i galuega faʻaagafesootai.

Tuusaunoa mo se faʻaputuga tupe faʻavae o poloketi ma faʻapisinisi poloketi.

Faʻatasi ai ma foliga o lenei 'upega tafaʻilagi, e mafai e se tasi ona maitauina le i ai o le tagata lava ia e vaʻaia mo ia poloketi, ma ia e saini ai se maliega e faʻatagaina ai oe e amata amata sailigatupe. O loʻo i ai i le upega tafailagi ni tagata faʻataʻitaʻi latou te suʻesuʻeina ma le faʻaeteete poloketi uma.

6.2. Crowdfunding platform "Mulimuli i le filo"

Crowdfunding Russian platform "Through the World" (smipon.ru)

Le 'upega tafaʻilagi aloaʻia a le crowdfunding platform - smipon.ru

O le 'upega tafaʻilagi e faʻapitoa i agafesootai ma pisinisi galuega faatino. Faʻatupeina faʻatoa mafai ona teʻena i na poloketi e leʻi pasi faʻalelei pe e leʻi faʻamaonia i luga o le tagata lava ia faʻavae mo soʻo se mafuaʻaga.

O le tagata e mauaina aoina tupe e ala i lenei 'upega tafaʻilagi tatau i ai le sitiseni Rusiama maua foi manino le manatu ma tuutuuga o le aoina o tupe.

Ae le i amataina se poloketi, ua maeʻa se maliega i le va o le tagata e mauaina ma le 'upega tafaʻilagi ia lava. O le maliega e faʻaalia ai le fesiitaʻiina o se vaega o tupe i le upega tafailagi, pe a fai e lelei ona aoina.

6.3. Crowdfunding platform "Boomstarter" (Boomstarter.ru)

Crowdfunding Lusia 'upega tafaʻilagi "Boomstarter" (boomstarter.ru)

Le 'upega tafaʻilagi aloaʻia a le crowdfunding platform - Boomstarter.ru.O le Boomstarter platform e tutusa ma le Kickstarter poloketi.

Ina ia fausia se poloketi luga Boomstarter, oe tatau ona avea ma tagatanuu o le Rusia Malo sili atu 18 tausaga. I se faʻaopopoga, oe tatau ona saunia se nofoaga o le tumau lesitalaina ma se faʻailoga pepa, faʻapea foi ma le tatalaina o lau oe faletupe faletupe ma tuʻuina atu nei faʻamaumauga i le 'upega tafaʻilagi.

O le 'upega tafaʻilagi e sili atu ona taulaʻi i ai faʻatupeina o galuega faatinopei o le puʻeina o pese pese, faʻalauiloaina o tusi, faia o ata ma isi mea. I le taimi lava e tasi, faʻapisinisi ma faʻameaalofa galuega faatino (faʻatupeina faʻatulagaina, eseese faʻamatalaga ma osofaʻiga faʻamalosi, ma isi) e faʻasa ona faʻasalalauina.

O se vaega o le 'upega tafaʻilagi o le faʻatapulaʻaina o le taimi faʻatulagaina mo sailiga tupe. E mafai ona ao tupe le sili atu i le 60 asoo lea o le 'upega tafaʻilagi e talafeagai mo le aoina o aofaʻi laʻititi.


Lisi faʻatusatusaga o nofoaga faʻaputu a tagata Rusia:

IgoaLe tuatusiFaʻaputugatupe Metotia *Komisi (aofia ai lafoga a le tagata lava ia)Faʻatonuga autu o poloketiPe tusa o le a le tele o le tupe na aoinaOlaga atoa
"Paneta"planeta.ruVIN, OS23 – 28 %Poloketi fatufatuSili atu i le 100 miliona rublesSili atu i le 2 tausaga
"I le lalolagi atoa"Smipon.ruVIN23%Galuega faʻaagafesootai, taʻaloga, faʻatau faʻatasiO loʻo nanaina faʻamatalagaSili atu i le 3 tausaga
"Boomstarter"ola.ruVIN23%Poloketi fatufatu ma tekonolosiSili atu i le 57 miliona rublesE tusa ma le 2 tausaga

* VIN - uma pe leai foi (poloketi faʻatoa mafai ona faʻatupeina atoa, pe leai faʻatupeina uma)

OV - Tuʻu mea uma (e i ai le avanoa e maua ai se vaega faʻapitoa o tupe na aoina)

O le a le mea o le crowdinvesting - o le uiga o le faaupuga + fomu (faʻataʻitaʻiga) o le faia o se polofiti i le crowdinvesting

7. O le a le mea e fai ai le gaioiga: autu autu + tulaga mo le faʻatauina o tupe i totonu o Lusia 💰

Crowdinvestingo lea lavaagalelei, teutupe tuʻufaʻatasi... Mai le Igilisi. upu: 1) Tumutumu - le motu o tagata, 2) Inivesi - teuga tupe faʻafaigaluega. O lona uiga o le faʻafaigaluegaina o tagata o le "crowd investing".

O le faʻavae o lenei ituaiga o crowdfunding e faʻapea:

O le tagata fai pisinisi na sau ma se poloketi amata, ona lafoina lea o le au faʻatau tupe mo le faʻatinoina o le poloketi ma le tupe maua mai le pisinisi ua vaeluaina i totonu o muamua i maliega faʻatulagaina (e tusa ai ma le konekalate)

Manatua! Crowdinvesting o se tasi o ituaiga o crowdfunding ("crowd fund").

7.1. Ituaiga o gaioiga masani - faʻamatalaga ma uiga

Crowdinvesting ua vaevaeina i 3 agalelei:

  1. Tautupu;
  2. Nonoga tupe a tagata (crowdfunding);
  3. Tupe maua a tagata

Vaʻai 1. Tautupu

I lenei tulaga, o loʻo faʻamoemoe le tagata faʻatau se sea poʻo se vaega o le polofiti o le faʻatupeina pisinisi pisinisi. O lenei faʻatupeina auala e faʻaaogaina i le fausiaina o tele ata, poloketi ma taʻaloga. Na matou tusia e uiga i le sailiga mo se tagata faʻatau tupe (faʻafefea ma o fea e suʻe ai tagata faʻatau tupe mo pisinisi) i le lomiga talu ai.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o crowddinvesting, o le tagata teu tupe maua ai le aia tatau e faitau ai i luga o se sea o le tupe mama o le faʻatupeina poloketi. O lenei auala e masani ona faʻaaogaina pe a faʻatupeina ni poloketi musika (SonicAngel), ata tifaga (Slated) ma taʻaloga (LookAtMyGame).

Ituaiga 2. Nono aitalafu a tagata (crowdfunding)

Faʻasolosolo - o se auala fou o lugalaina nonogatupe i tagata taʻitoʻatasi ma isi tagata taʻitoʻatasi poʻo kamupani e ala i mea faʻapitoa i Initaneti.

Lenei e sili atu le tului o le nonogatupe pe a faʻatusatusa i tupe teu i faletupe, ma o le tagata nonoina tupe e maualalo le tului i lana nonogatupe nai lo le ofo a faletupe. Ma le sili atu, o le mauaina o se nonogatupe i lenei auala e sili atu ona faigofie.

Maua foʻi i nonogatupe lautele - nonogatupe lautele. Tupe tului i luga o nei nonogatupe e matua maualalo (faʻatusa), pe leai se mea uma. O le iʻuga o le koluse i le va o le alofa mama ma nonogatupe.

E i ai 2 (lua) ituaiga autu o crowdfunding:

  1. P2P nonogatupe - pe a faʻatupeina e tagata taʻitoʻatasi i isi tagata;
  2. P2B nonogatupe - a faʻatupe atu e tagata taʻitoʻatasi i faʻalapotopotoga, kamupani, (o se tulafono, feololo ma pisinisi laiti).

Vaʻai 3. Faʻaputuga tupe a le malo

O le fou ma sili ona leva ituaiga o crowddinvesting, lea e avea ai le tagata teu tupe faʻafaigaluega ma se "tagata e umia sea" (tagata e ona se sea i le faʻatupeina poloketi), ma uma aia a se tagata e umia sea (mauaina dividends, puleaina o se kamupani, ma isi).

O lenei ituaiga o gaioiga masani e soli ai tulafono a le tele o atunuʻu. Ae o tulafono o loʻo taliaina e faʻatulafonoina ai lenei gaioiga ma faʻatagaina ai le faʻatonutonuina o le faiga o crowddinvesting, e sili ona afaina ai le atinaʻe o atinaʻe ma atunuʻu atiaʻe.

7.2. Le sili lauiloa tulaga faʻatulagaina mo crowddinvesting i Lusia

O loʻo i ai le numera tele o Lusia sitdinvesting faʻavae.

Sei o tatou mafaufau i le sili lauiloa o latou:

  1. StartTrack - na faia le 'upega tafaʻilagi i le 2013 ma le lagolago a le IIDF (Faʻaputugatupe mo Atinaʻe o Initaneti Initiatives), o le aofaʻi maualalo mo teuga tupe i lenei' upega tafaʻilagi e 10,000 rubles, o le tupe mama ua folafolaina - oo atu i le 35%... StartTrack o se tasi o sili lauiloa ma faʻatuatuaina crowdfunding platform;
  2. Tafe o le poloketi lea mai le faletupe Alfa-Bank. Mo teuga tupe, e manaʻomia se aofaʻi maualalo o le 10,000 rubles. Oe manaʻomia le teu faʻafaigaluega mo se vaitaimi a itiiti mai 6 masina. Crowdinvesting platform folafola maualuga maualuga 25 %;
  3. Aktivo - o se faʻavae mai i latou na fausiaina le CarPrice ma le KupiVip fausaga opea. Lenei tulaga faʻatagaina oe faʻatupeina i pisinisi faʻatau fale, lea e lisiina i tele ma lauiloa kamupani (Pyaterochka, Victoria supamaketi ma isi). Mo teuga tupe, oe o le a manaʻomia se aofaiga a itiiti mai o le 500 afe rubles. Tupe maua manuia i luga atu 11 % faaletausaga

7. Faʻafefea e tagata ona faʻatele tupe maua tupe 📈

Tupe maua crowdfunding faʻavae mafuli faʻavae luga o le mauaina komisi mai galuega faʻatino. O le komisi i luga o 'upega tafaʻilagi atonu e eseʻese, mo nisi e 5% nisi 15%.

Faʻapea foi, faʻavae mafai ona i ai faʻaopoopoga tupe maua, mo se faʻataʻitaʻiga, nisi o 'upega tafaʻilagi e faʻaputuputu tupe mo foafoaga poloketi, i le lumanaʻi faatau atu lipine, tusi ma isi oloa faapena.

E faʻapena foi le tulaga i nisi o 'upega tafaʻilagi e faʻatauaina i poloketi faʻapisinisi, lea e mulimuli ane auai i le faʻatauina atu o oloa eseese.

O le komisi e le toʻesea mai le agaalofa ma masani ona mai galuega faʻaagafesootai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se 'aufaʻatupega a tagata Rusia Rusini e le aveina se komisi, talu ai ua fuafuaina e foʻia faʻafitauli lautele.

8. Faʻafefea ona fausia sau oe lava crowdfunding poloketi i luga ole 'upega tafaʻilagi 📋

Taʻitasi crowdfunding tulaga faʻapitoa ei ai a latou lava uiga, lea e mafai ona fesuiaʻi tele mai lea 'upega tafaʻilagi i le' upega tafaʻilagi. Ae ui i lea, o le gaioiga o le fausiaina o se poloketi lava ia e tai tutusa lava mo le tele o 'upega tafaʻilagi.

Faʻafefea ona fausia se poloketi luga o le crowdfunding 'upega tafaʻilagi

Ina ia fausia se poloketi i luga o le crowdfunding platform, oe manaʻo e alu i lalo i laʻasaga nei:

  1. Fausiaina o se teuga tupe fou i luga o le 'upega tafaʻilagi;
  2. Faʻamatalaga o lau poloketi;
  3. O se faʻailoga o le aofaʻi manaʻomia o tupe mo le aoina, faʻapea foi ma le aso faʻatapulaʻa mo le aoina;
  4. Fuafuaina o tau e tatau ona faʻaaluina mo le faia o meaalofa (meaalofa) i tagata foaʻi.

O le fausiaina o le poloketi lava ia (pisinisi pisinisi, pisinisi poʻo le vafealoaʻi, ma isi) faʻauiga:

  1. Fausiaina ma le lesitalaina o igoa;
  2. Fausiaina o se faʻailoga (brand);
  3. Faʻapipiʻiina ala faʻasalalau lautele;
  4. Upega Tafaʻilagi atinaʻe (tulauʻiga itulau);
  5. Faʻamaonia o le lesitalaina e le Imeli ma le ono mafai ona lafoina i le i-meli;
  6. Faʻasalalauga i luga o Initaneti ma faʻalauiloa le poloketi i le lalolagi atoa, atunuʻu, itulagi;
  7. Faʻamaumauina o se ata vitio o le poloketi;
  8. Fuafuaina o le aofaʻi o le totogifuapauina.

I le mea e tupu e le mafai ona e aoina le aofaʻi manaʻomia o tupe i totonu o le taimi faʻatulagaina e oe, oe le mauaina se mea. Afai, mo se tasi mafuaʻaga poʻo se isi, oe mafai ona aoina sili atu nai lo le faʻatulagaina aofaʻiga o tupe, oe oe maua UMA tupe.

Taua e manatua aio lenei e le naʻo se faʻaputuga tupe, ae o se pisinisi konekalate, o le mea lea, i le tulaga o le manuia sailiga tupe, oe tatau mautinoa faʻataunuʻu uma aiaiga o le konekalate.

Afai e le mafai ona e faia lenei mea, ua e faʻamalosia e toe faʻafoʻi le tupe na teuina i lau poloketi.

9. Mauaina o le poloketi manuia i luga o le crowdfunding platform площадке

O le mea moni, soʻo se tagata e faia se poloketi luga o se tasi poʻo se isi crowdfunding 'upega tafaʻilagi manaʻo e faʻaputuputu le aofaʻi talafeagai o tupe i totonu o le taimi faʻatulagaina e ia. Ae e tatau ona ou taʻutino atu e le o tagata uma e alualu i luma i lenei.

O a ni tuʻutuʻuga mo le manuia o le poloketi?e mafai ona mulimulitaʻia ia faʻateleina le ono mafai o le faʻatupeina manuia faʻamanuiaga?

Mo poloketi uma, o mea uma e taʻitasi, peitaʻi, pe a fai e lautele, o mea taua nei e mafai ona iloga:

Tulaga 1. Faʻaalia

E le tatau ona seti ni sini mo oe lava e te le gafatia, aemaise pe a fai e leʻi lava sou poto masani i lenei itu. E tatau ona e agaʻi i lau sini i nai laʻasaga.

o lea sili atu le aoina o sina tupelena o le a faʻatagaina oe e iloa ai lau tamai poloketi, nai lo le faʻamoemoe i se mea o le lalolagi ma i le taimi lava e tasi leai se mea.

Tulaga 2. Taimi taimi

E pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga ma tala manuia o nisi o poloketi, o le vaitau e matuaʻi aʻafia.

O poloketi e sili ona lelei e amata i le tautoulu, talu ai o le vaitaimi lea o le tele o tagata toe foʻi mai tafaoga ma ua sauni mo gaioiga gaioiga gaioiga.

Ae e te leʻi lafoaʻi (lauina i luga) lau poloketi, e taua tele le suʻesuʻeina o foliga o le 'upega tafaʻilagi o le a e faia ai. E aoga foʻi e faʻamasani i galuega faʻatino ua leva ona i luga ma latou ma tala o poloketi manuia ua tuanaʻi.

Tulaga 3. Faʻavae

Originality o se sili maaleale aiaiga e tatau ona faʻalatalata i ai. O le mea moni, e matua taua lava o le poloketi e ese mai isi poloketi, aua i lenei auala o le a mafai ai ona faʻatosina mai mafaufau.

Peitai, tasi e tatau ona matua faʻaeteete i lenei, mo uma originality le poloketi tatau ona tumau faʻamaoni. E le ono i ai se tasi e manaʻo e faʻatupe ni poloketi o le "freak, fantasi" e eseʻese mai le soʻona faʻatauaina.

Tulaga 4. Faʻamatalaina

Taumafai e foaʻi i le tele e mafai ai nisi faʻamatalaga e uiga ia te oe, lou poto masani ma auala i le faʻatinoina o galuega.

Taua e manatua aio tagata e mananaʻo e faʻafaigaluega naʻo mea aoga, folafolaina ma faʻatino galuega faatino.

Afai e talitonu se tasi o loʻo i ai tagata mauoa o le a latou faʻatupeina ituaiga uma o le valea, lona uiga e matua sese lava o ia, o tagata mauoa iloa faitau a latou tupe, atonu o le mafuaʻaga lea latou te mauoa ai.

O le mea lea, e tatau ona e tuʻuina atu i lau tagata ono faʻatau tupe le tele o faʻamatalaga e uiga ia te oe lava ia mafai ai na te iloa le mea ma le mea o loʻo teu tupe ai lana tupe.

Tulaga 5. Avanoa o se pisinisi peleni

O le i ai o se pisinisi peleni mafai ona avea ma sili sili faʻaopopo mo soʻo se pisinisi pisinisi.

O mea faʻatulagaina ma fuainumera o le a fesoasoani i le tagata e faʻapipiʻi tupe ia malamalama lelei i le vaʻaiga o lau poloketi, ma o le a faʻaalia ai foʻi o loʻo e mamafa i lenei pisinisi.

O fea e download ai se faʻataʻitaʻiga pisinisi fuafuaga ma faʻatatauga, faʻapea foi ma le auala e tusia ai ma mea e vaʻai ai, na matou tusia i la matou lomiga mulimuli.

10. Faʻataʻitaʻiga manuia o le faʻaputuina o tupe crowd

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei auala o tupe, toeititi lava o aso uma le tele o poloketi o eseese taulaʻi ma fua... Ae, pei o isi lava pisinisi, e i ai le tele lauiloa faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o tupe, o se mea e faʻasino i ai le tele o tagata faipisinisi.

  • Maamaa - masini (uulima)

O se uati foliga foliga mai Pebble Tekonolosi. O le poloketi na aoina i le 201210,266,845 tala, o le foaʻi na faia e le au foaʻi 68,928.

  • Barack Obama Presidential Company 2008

O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona taʻutaʻua o le crowdfunding o le Barack Obama's 2008 president campaign. Na ia mauaina se tele tele resonance ma tali atu i ana lagolago, i le iuga, i lenei auala na mafai ai ona latou aoina $ 272 miliona, tusa ma le 2 miliona tagata Amerika na fesoasoani i le foaʻi.

  • Pusi faʻasalalau e Bi-2

O le lauiloa Rusia vaega rock Bi-2 potopoto ma le fesoasoani o crowdfunding 1,25 miliona rubles e puʻeina le lipine Spirit.

  • Tusi a Stephen King

O le tusitala Amerika lauiloa o Stephen King, o le e faʻapitoa i le tusitusi mataʻutia, na ia tusia i luga o le Initaneti se tasi o mataupu muamua o lana tusi fou, e fesuiaʻi ma tagata uma na mananaʻo e ofo e faʻamatuʻu atu le taʻi $ 1. O lenei talosaga a le Tupu na mauaina se tali sili ona lelei i totonu o ana au ma i latou e le o le fiafia i lana galuega, o lea, i se puʻupuʻu taimi, na mafai ai ona aoina atoa 2 miliona tala.

  • Ata Tifaga Tausaga o Tagata Valea

O le faʻafitauli o le vevela o le lalolagi o loʻo fiafia iai le toʻatele i o tatou taimi, ma le kamupani ata tifaga a Peretania o Spanner Films, lea na mafai ona aoina £ 1 miliona mo le 5 tausaga (i le vaitaimi 2004 - 2009). O lenei tupe na alu i le pueina o le ata o le Age of Fools, faʻapitoa mo le faʻafitauli o le vevela o le lalolagi.

  • Wasterland 2 ma Malie Taʻaloga

Mo le atinaʻeina o taʻaloga Wasterland 2 ma Adventure, na maua lauiloa tele, e uiga i $ 3 miliona mo taʻaloga vitio taʻitasi. E tusa ma le 87 afe tagata na auai i lenei mea.

Fausiaina ma faʻasalalauga faʻasalalauga i luga o le crowdfunding platform - motugaafa ma togafiti

11. Faʻafefea ona fausia ma faʻasalalau se tauiviga i luga o le Crowdfunding platform - faʻavae autu, tulafono faʻapitoa ma fautuaga faʻapitoa 🛠

Faʻaputuputu tupe e ala i crowdfunding platform -e le faigofie le gaioiga, talu ai ina ia mafai ona aoina le aofaʻi manaʻomia, e taua le tuʻuina atu ono ono faʻafaigaluegaina tupe ma tagata foaʻi ma se matua lelei ma malamalama i le aitia.

I se faʻaopopoga, e i ai le tele numera o manaʻoga mo le auala lava ia ma mo uiga faʻapitoa o le faʻaputugatupe.

Ma, seʻi o tatou mafaufau i le fesoasoani masani, itu ma tulafono, usitaʻia ma mafaufau o le a fesoasoani e faʻamanuiaina ai i lenei itu.

11.1. Manatu autu

Ae le i lafoina lau poloketi i luga o crowdfunding 'upega tafaʻilagi, matou te fautuaina oe e faʻamasani ia oe lava i manatu nei:

1) e le faʻapolopolo tagata

E taua tele le malamalama e faʻapea e leai seisi e le faʻatupeina tupe i lau poloketi.

Afai o se poloketi pisinisi lea, ona tatau ai lea ona aumaia tupe mama i le lumanaʻi.

Afai o se agafesootai pe alofa galuega faatinoona tatau lea ona matua aoga ma manaia.

I le mea lea, ina ia mafai ona mauaina le aofaʻiga manaʻomia o tupe, e matua manaʻomia le ofoina atu o se mea ia i latou na teu faʻafaigaluega i le toe faʻafoi.

2) Fesili ifo ia te oe lava pe aisea e aumai ai e tagata tupe ia te aʻu?

Tuʻu oe i totonu o seevae o lau ono foaʻi poʻo tagata faʻafaigaluega tupe ma taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona e teu tupe faʻaalu i sea ituaiga galuega?

3) Ia sauni e galue malosi ma le malosi

E le mafai ona faʻaputuputu tupe i luga o le crowdfunding platform e aunoa ma se faigata. E le lava naʻo le faʻataʻatia o se poloketi, tusa lava pe lelei ma lelei fuafuaina, e tatau i tagata ona vaʻai i lou matala ma malamalama o oe o se tasi e mafai ona aumaia lenei poloketi i lona faʻaiuga faʻaiuga.

O lea, aua le ma, fesoʻotaʻi ma au ono faʻafaigaluega tupe, taʻu atu i le mea sili e mafai e uiga ia latou lava ma a latou auala, e tatau ona latou vaʻaia se tagata matala o ia ua sauni e galue umi ma le faigata e ausia la latou sini.

4) crowdfunding e le mo tagata uma

E ui lava i le mea moni o crowdfunding o se sili faigofie auala o sailigatupe, lea e lauiloa i le atoa lalolagi, e le talafeagai mo tagata uma.

O nisi tagata e le mafai ona galulue i lenei faiga ma o loʻo latou sailia nisi auala mo latou lava, ia, i le ala, ua lava foi.

O le mea lea, e taua le sauniuni mo le mea moni o le faʻaputuga tupe e le o sau, ma oe mafai ona faʻatino lau poloketi faʻaaogaina isi metotia.

5) E tatau ona aoga le poloketi

E manino lava o le tele o tulaga tupe e faʻatoa mafai ona faʻaputuputu e na poloketi o loʻo ofaina ai ni oloa aoga, tautua, poʻo se isi lava mea e fiafia iai tagata.

11.2. Faʻafefea ona Fausia se Platform Campaign - 6 Taua Fesoasoani

I Lusia, o loʻo i ai le tele faʻalauiloaina crowdfunding platform e mafai ona avea ma sili lelei mea faigaluega mo le sailia o tupe e faʻatino ai lau aitia.

Ina ia mafai e le poloketi ona aoina le tele o mea tautupe pe a mafai, e taua le mafaufau i fautuaga nei pe a faia se tauiviga luga o le 'upega tafaʻilagi:

Motugaafa 1. Aua le pepelo

O le pepelo e masani ona leaga, ae sili ai le leaga pe a oʻo i tupe moni. E le tatau ona soona faʻatauaina au mea moni gafatia ma tusi i le poloketi faʻamatalaga mea e le mafai ona e faʻaogaina. Faʻaalia - o lau tulafono autu lea.

Motugaafa 2. Filifili le taimi

E taua tele le faʻamanino manino o le aso faʻatapulaʻa mo le sailia o tupe mo lau poloketi, e le tatau ona puʻupuʻu, ae o taimi uumi taimi foi e tatau ona 'alofia.

Mo poloketi taʻitasi, o le taimi lelei e faʻaputuputu ai tupe e ono fesuisuiaʻi, ae o le tele o taimi e sili atu le tuʻuese ese 2-3 vaiaso mo sailiga tupe, ma faʻafouina lau poloketi i taimi uma. 2-3 taimi ile vaiaso.

Motugaafa 3. Aua le fesili mo se tele o tupe i le taimi e tasi

Fuafua le aofaʻi laʻititi o tupe e te manaʻomia e faʻatino ai lau poloketi.

E leai se mea e tatau ai ona faʻateleina lenei faʻailoga, talu ai afai e te vave fesili mo se aofaʻi tele o tupe, o lenei mea e mafai ona faʻafefeina ai tagata foaʻi (tagata teu tupe) mai ia oe.

Motugaafa 4. Aua neʻi galo e uiga i taui

Tuʻuina atu ni faʻailoga moni i tagata na teu tupe i lau poloketi. E sili le i ai o nei taui i ni auala e fesoʻotaʻi ma lau poloketi, o lenei o le a faʻatagaina ai le aufaʻatupe e lagona sili atu ona aofia ai i lau poloketi.

Motugaafa 5. Faʻatupeina taugofie mo tagata uma

E tatau ona e setiina lau tauiviga i se agavaʻa e mafai ai ina ia e manaʻo e te inivesi i ai pei o i latou e mananaʻo e inivesi 100 rublesma i latou e mananaʻo e inivesi 10,000 rubles.

Motugaafa 6. Tau mai ia matou nisi mea e uiga ia oe lava

Ia tatala i le mea e mafai ai, taʻu i tagata ono faʻatupeina i le tele e mafai ai ma oe lava, e uiga i mea ua e ausia, taui ma fuafuaga.

11.3. Faʻasalalauga ma maketiga o le poloketi luga o le 'upega tafaʻilagi

O le saʻo maketi auala e taua i le sili manuia o lau poloketi. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona faʻalatalataina lenei mataupu aemaise lava le tali atu ma le faʻaaloalo.

O gaioiga faʻatau atu nei e mafai ona fesoasoani ia te oe:

  1. Faʻaaofia ai ou aiga, uo ma e masani i lau poloketi. O le tele o lou tosina tagata i ai, o le sili atu ona lelei. Ia mautinoa e faʻasalalau i luga o upega tafaʻilagi, tuʻu i luga fesoʻotaʻiga i lau poloketi i luga o fonotaga, i sosaiete fesoʻotaʻiga, i luga o lau oe lava itulau;
  2. Fesili i au uo, uo ma aiga e taʻu i le tele o tagata e uiga i lau poloketi, i le olaga moni ma ala i Initaneti ma agafesoʻotaʻi;
  3. Ia e mautinoa e fai se laupepa e faʻafetaui ma sili ona lata mai gaioiga ma tala fou e uiga i lau poloketi, faʻailoa uma au tagata faʻatau tupe ma le au lesitala faʻatasi ma ia;
  4. Saili 'upega tafaʻilagi i luga ole laiga faʻasalalauga, ma taumafai e taʻu ia latou e uiga ia te oe lava, ona o le faʻaputuga tupe o loʻo avea pea ma fou mo Lusia, atonu e iai ni fale faʻasalalau o le a mananaʻo e taʻu atu ia latou tagata faitau e uiga ia te oe, lea o le a faʻatosina atili ai tagata i lau poloketi;
  5. Talanoa i tagata tusitala blog o loʻo galulue i se itu e latalata ia te oe ma fesili ia latou e taʻu ia latou latou poloketi;
  6. Fausia se vitio ma lafoina, faʻapea, luga o le YouTube, i lenei vitio, taʻu mai ia matou pe faʻafefea ona faʻagasolo sailiga tupe ma o a tala fou e uiga i lau poloketi; (Matou te fautuaina le faitau - "Faʻafefea ona fausia se auala i luga o le youtube, e te iloa ai foʻi pe fia ma pe faʻapefea ona maua e tusitala blog a YouTube")
  7. Vaʻai mo tagata taʻutaʻua ma taʻutaʻua i luga o upega tafailagi, fesoʻotaʻi ma latou ma fai atu ia latou e taʻu atu ia latou mea e uiga i lau poloketi, pe a fai e matua manaia, o le toʻatele o latou o le a talanoa e uiga i ai i luga o la latou itulau, lea o le a faʻateleina ai le ono mauaina o le aofaʻi manaʻomia o tupe ma isi poloketi faʻatinoina;
  8. Ia e fiafia i taimi uma e faʻafesoʻotaʻi i latou e fiafia i lau poloketi. Afai e amata ona faʻamatala e tagata au faʻamatalaga e uiga i lau poloketi na tusia i luga o le itulau i luga o le upega tafailagi, ia mautinoa e tali atu ia i latou, taʻu atu ia latou e uiga i au fuafuaga i le lumanaʻi ma fai atu ia latou e taʻu mai ia mea;
  9. Faʻaaoga mea faigaluega uma e mafai e faʻalauiloa ai lau poloketi luga o le 'upega tafaʻilagi: Vkontakte, Facebook, LiveJournal, Twitter, YouTube, oe lava fesoʻotaʻiga, uo, uo, aiga, ma isi.

12. Fou tala fou mai le crowdfunding maketi

1) I le 2014, na faalauiloa ai e le Yandex.Money le tatalaina o lana Crowdfunding platform “Faʻatasi: mo galuega lelei», Lea ua fuafuaina e faʻafaigofie ai le aoina o tupe e ala i le Initaneti mo eseese alofa manaʻomia ma galuega lautele.

2) Totogi polokalama WebMoney ua amataina se fou auaunaga "Faʻatau faʻatasi», Lea e faʻatagaina ai le aufaʻaoga o le tautua ona tuʻufaʻatasia i ni kulupu e aoina tupe mo le faamoemoe o le faʻatauina o oloa mai le au faʻatau oloa i tau maualalo pe mo isi oka tetele i faleoloa i fafo;

3) WebMoney Transfer ua fausia se auaunaga fou “Faatupeina», Lea e 4 faʻatonuga mo le aoina o tupe. Faʻafetai i lenei tautua, e mafai ona e aoina tupe e le gata i le masani ai crowdfunding, ae faʻatupe ai foi galuega fesoasoani, faia faʻatau tuʻufaʻatasiga, faʻatulaga ni mea eseese, ma isi.

13. Fesili e masani ona fesili ❔

Mafaufau i fesili na sau i le ofisa faatonu o le Ideas for Life portal

Fesili 1. E leai se tupe a Boomstarter, o le a laʻu mea e fai?

Taumafai e faʻafesoʻotaʻi le poloketi pule, imeli, lagolago, ma isi. O le upega tafailagi na maua uma le lelei ma le lelei iloiloga e uiga i le kamupani.

Nisi faʻaletonu iloiloga aofia ai faʻamatalaga o le poloketi o loʻo faʻataʻitaʻia ma lolomiina i luga o le 'upega tafaʻilagi mo le 3e vaiaso, i nisi latou te le totogia (le avatua) tupe.

Faʻamatalaga e uiga i le Crowdfunding 'upega tafailagi - Boomstarter e le avatua tupe

Ae aua le faia ni faaiuga mai le tele o iloiloga o le 'upega tafaʻilagi. Faitau uma tuʻutuʻuga ma aiaiga o le auai i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻamalamalama uma fesili ma nuances ae leʻi tuʻuina se poloketi luga o le tulaga.

Fesili 2. Faʻafefea ona fausia se poloketi luga o le Kickstarter platform?

Talu ai o loʻo faʻaalia pea le upega tafailagi i se gagana ese, e tatau ona e faʻaogaina se faʻaliliuupu. E manaʻomia foʻi ona e suʻe ni tagata faufautua i Amerika ma isi atunuʻu i Sisifo ona o le Amazon Payments service (e leʻo galue i le Russian Federation) e toso ese ai ni tupe, pe a manuia se feutanaʻiga.

Faʻaputuga tupe - o se masani taatele i aso nei sosaiete fesoʻotaʻiga, le lalolagi Initaneti ae le gata. O se sili lelei auala mo le aoina o tupe mo le tele o galuega faatino. E mafai e tagata uma ona faʻaaogaina, ma o se tasi lea o ona aoga sili ona taua.

Afai na e faitauina lenei tusitusiga, ona e aʻoaʻo lea e uiga i agavaʻa uma o le faʻateleina o tupe, o ona ituaiga, auala ma auala e faʻatagaina ai oe ona faʻaputuputu lelei le aofaʻi talafeagai o tupe e faʻatino ai lau poloketi. Na e aʻoaʻoina foʻi e uiga i le sili ona lauiloa faʻasalalau nofoaga, e le gata i fafo ma Rusia.

Masalo, o le faʻaaogaina o faʻamatalaga mai lenei mataupu, e le gata o le a mafai ai ona e malamalama atili i le faʻaputuga tupe ia te ia lava, ae faʻapena foi ona e mafai ona saili tupe mo le faʻatinoina o nisi o au galuega faatino.

Oe le tatau ona fefefe e faia lenei mea, e ui lava i ni faigata e ono tulaʻi mai i le gaioiga o le sailia o tupe i lenei auala.

I le iuga, matou fautua atu e maimoa i le vitio - "O le a le CROUDFANDING ma faʻafefea ona galue":

Ma le vitio - "O fea e maua ai se tupe mo le tagata na fausia le poloketi"Mai le na faavaeina le poloketi" Boomstarter "

Na matou tusia foʻi mea e fai pe a manaʻomia vave se tupe.

Afai e i ai sau aitia lelei ma ana agavaʻa tisaini, faʻaputuputu tupe e ala i crowdfunding ma crowddinvesting faʻavae o le a lava vave ma faigofie, aua afai e vaʻaia e tagata se poloketi folafolaina, o le a latou mautinoa fesoasoani ia faʻamaonia.

O le mea lea, afai e i ai sou manatu lelei, ia mautinoa ia taumafai e faʻaaoga se tasi o aso nei crowdfunding faʻavae e faʻatino ai.

Le au faitau pele o le Manatu mo le mekasini Olaga, matou te faʻafetai pe a fai e te tufaina atu ou manatu, poto masani ma au faʻamatalaga i le autu o le lolomiga i manatu o loʻo i lalo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FINAL FANTASY TYPE-0 HD: The Power of A LCie: Machina Becomes The White Tiger LCie (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com