Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O aʻa o Orchid e papaʻe: o le a le mafuaʻaga ma o le a le mea e tatau ona fai?

Pin
Send
Share
Send

Orchid o se fugalaau ofoofogia. Talu ai mai atunuʻu mamao, e faigata tele mo ia ona fetuʻunaʻi i tuutuuga o fale mautotogi. Ioe, e te manaʻomia le tausiga lelei, tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe ma atinaʻe. I le isi faʻafeagai, e amata ona aliali mai luga o lau, e liu samasama le peduncle, e mago ma pala le aʻa.

Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe poʻo le a le faʻavae mo maloloina maloloina aʻa. O le a le mea o loʻo faʻailoa mai e le uiga ese o lanu o meaʻai? O a ni auala e tatau ona faia e sefe ai le laʻau pe a fai o le fugalaʻau ua paʻu ona laulaʻau.

O le a le lanu e maua e le maloloina aʻa sisiva?

O aʻa o se taua totoga o laʻau, aemaise lava orchids. Latou te fafagaina le laʻau i vai, minerale, ma auai i le gaioiga o le photosynthesis. O Orchids e lauiloa e iai aʻa o le ea ma totonu.

Faʻaaliga! O se suiga i le lanu o nisi rhizome o se faʻailoga e tatau ona mataala i le laʻau.

  1. Paolo o aʻa maloloina - lanumeamata lanumeamata, lanumoana malamalama, pe a faʻasusu, o le lanu e atili faʻatupuina, lanumeamata lanumeamata.
  2. Le lanu masani aʻa - enaena, malamalama samasama ma le paʻepaʻe fuga.

Ou te fia faʻaopopoina o le fuafuaina o le setete o aʻa sisila na o le lanu e le saʻo. I tua atu i na mea uma, o le lanu e mafai ona suia faʻalagolago i le tuʻufaʻatasiga o le substrate, le lava moli, o le faʻaaogaina o minerale fetilaisa, ma foliga masani.

Aʻa maloloina: mausali, lamolemole, mausali. Ma afai o le aʻa e faigofie ona oomiina i se tamatamailima, o totonu o le papaʻu, malulu poʻo le sesega - e le umi ona leai se ola.

O le a le mea e fai pe a sui le paolo?

O mafuaʻaga masani a le rhizome malaise o:

  • leai se susu e maua ai le ola;
  • leaga le malamalama;
  • leaga le lelei o le eleele;
  • lapoʻa ulo lapoʻa;
  • faaleagaina masini i aʻa;
  • vevela ma le susū o tulaga e le ausia le tulaga masani;
  • faʻaogaina o le vai faigata;
  • faʻaleagaina mai faʻamaʻi pipisi;
  • Faʻagasologa o le soifua matua.

Lanu meamata

Lanu lanumeamata faʻailoa mai le tulaga maloloina o le laʻau. O le root system na te faʻatinoina ana galuega tuusaʻo: teuina o le laʻau i le substrate, sapalaiina le susū ma microelements, ma auai foi i le taua gaioiga o kesi fesuiaiga ma photosynthesis. O le moli lanumeamata lanu e faʻailoa mai ai foʻi le aliali mai o aʻa fou ma talavou.

Lanu paʻepaʻe

O faʻalavelave faʻapea e tupu pe a faʻaaogaina le le mafai ona faʻavasega, vai faigata e pei o le faʻasusu. I lenei tulaga, o se tele taua o masima faʻaputuputu i le palapala, lea suia lona tuʻufaʻatasiga ma puipuia le ea ulufale. Ole mea lea e i ai le paʻepaʻe papaʻe ile eleele ma le rhizome.

Fua faatatauina:

  1. Fufulu le fugalaʻau i totonu o le ulo i lalo o le vai tafe.
  2. Aveʻese vaega o aʻa ua leaga, pe a iai.
  3. Suia le substrate.
  4. Faasusu i le vai malu lava.

I luga o se tusi. Mo faʻasusu, e fautuaina e filifili vai timu, suavai pe faʻamautuina vai. E faʻapea foi ona aoga suavai faʻamamaina. Ina ia faʻamaluluina le vai, faʻaopopo i ai ni nai mataua o sua o le tipolo.

Faitau atili e uiga i le mafuaʻaga papaʻe fuga mai luga orchid lau ma pe faʻafefea ona feagai ma ia ma togafitiga fale, faitau iinei.

Lanu enaena

O le a le mea e ono tupu pe a fai o le rhizome liliu enaena? Orchids manaʻomia se asiasiga masani. Afai e toto le fugalaʻau i totonu o se pusa malamalama, e faigofie lava ona fai. Pe a suia le lanu o aʻa, oe tatau ona uai atu i tulaga o le laʻau.

  • E mafai ona aliali mai se lanu enaena pe a fai e totō loloto aa i le eleele. O le le lava o le malamalama ua faʻapea ona atagia mai i le lanu o le aʻa faiga. Faʻapea foi, e le auai i le gaioiga o le photosynthesis, o se iʻuga o le pigment nafa mo le lanumeamata lanu e le gaosia.

    Fua faatatauina:

    1. Matou te aveʻese le orchid mai le fugalaʻau.
    2. Fufulu aʻa i le vai mafanafana tafe.
    3. Faʻamago i latou.
    4. Matou vavaeʻeseina nofoaga faʻaleagaina, pe a i ai.
    5. Matou te totoina le fugalaʻau i totonu o se ulo malamalama.
    6. Tatou te tuʻuina i se nofoaga e malamalama lelei.
  • O le iʻuga o le tele o le suavai i le fugalaʻau, faʻaputuputu faʻamaʻi. Faʻatasi ai: aʻa, efuefu, enaena pala. O faʻailoga o faʻamaʻi o le lanu enaena o aʻa, lanu enaena i luga o laulaʻau, mata.

    Fua faatatauina:

    1. Foafoaga o sili lelei tulaga lelei mo le orchid.
    2. Aveese le laau maʻi mai fugalaʻau maloloina.
    3. Aveʻese vaega ua faʻaleagaina.
    4. Ia togafitia le eleele ma toto i le 0.2% fofo o le vailaʻau "Fundazola" poʻo le "Topsina", i lenei tulaga, o se metotia aoga o le faʻatofuina o le ulo i se paluga vailaʻau.
    5. O le taualumaga tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo i le tolu taimi ma le vaeluaga o 2 vaiaso.

Ua mago laulaau, a ua tumau pea le lanumeamata o aʻa

Afai o le orchid ua magumagu, ae o le rhizome na tumau lanumeamata, o le a la le mafuaʻaga ma le a le mea e tatau ona faia i ia tulaga?

Faʻaaliga! O mafuaʻaga mo le lalagaina o laulaʻau mafai ona avea ma sese tupu fua i le fale.

  • E taatele magumagu ona o se malulu na taia lau. O le Hypothermia e faʻaosoina foi le lafoa o fugalaʻau ma lau. Ae aua le faʻavaivai, o lenei mea e tupu e puʻupuʻu. O le mea e leaga ai, e le mafai ona togafitia. E tatau lava ona aveʻesea. E le manaʻomia e le laʻau se taotoga. Naʻo le seʻe atu i se nofoaga mafanafana ma aua neʻi galo e uiga i le faʻamamaina masani.
  • O le lona lua mafuaaga o le soʻona susu, a o le orchid ua faʻaleagaina e pala, amata ona leiloa laʻau. O laulaʻau e avea ma mea malulu, faʻaititia laitiiti. Latou paʻu'ū ese le ogalaau, o se taunuuga o lea lafu gaugau pei o se fausiaina. I lenei tulaga, oe tatau:
    1. Aveese le fugalaʻau mai le ulo.
    2. Fufulu aʻa i lalo o le vai tafe.
    3. Aveʻese vaega ua faʻaleagaina, togafiti ia vaega ma se vailaʻau oona.
    4. Tuʻu e mago i le po.
    5. Tui le oketi i se eleele fou ma se vaega lelei o le alavai.
    6. Faʻasusu faʻatoa maeʻa le palapala.
  • Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi toto - fusarium wilting, o laulaʻau mago ma vave ona paʻu'ū (faitau pe aisea e mago ai le orchid ma o le a le mea e fai e sefe ai, ma faʻafefea ona togafitia se fugalaʻau mai luga o aʻa, lau ma isi vaega o le laʻau, na matou talanoa ai i lenei tusitusiga). E taua le faia vave faʻatinoga:
    1. Foafoaga o sili lelei tulaga lelei.
    2. Aveese le laau maʻi mai fugalaʻau maloloina.
    3. Pasī le toega o le oketi ma le palapala i le vai vai vai vai solution.

Afai e le mafai ona faʻamautuina le mafuaʻaga o le paʻu o laulaʻau, o se orchid ma maloloina aʻa e tatau ona tuʻuina i totonu o le greenhouse. Faʻaauau le vevela o le + 25 ° C, sūsū i totonu o le 60-70%, sulu malosi ma faʻasūsū masani i le vai malu malu. O le faʻagasologa o le faʻateleina o le lanumeamata, e le vave, ia e onosaʻi ma e lelei mea uma

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona tui se oketi ma aʻa leaga.

Taumafai e siaki au laʻau ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso. Ioe, o le taimi faʻatulagaina maua ma faʻateʻa mafuaʻaga o le maʻi o se mautinoa o le toe faʻaleleia o le fugalaʻau. Mulimuli ane, o le orchid o le a tupu malosi ma toe faʻafiafia i se tulaga ese, lanumeamata fugalaʻau.

Mai le vitio o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona vaʻaia le soifua maloloina mai aʻa leaga o orchid:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Common English Vocabulary Words that Start with P (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com