Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le aʻe faʻafiafia na oso aʻe le Faitotoʻa Auro: faʻamatalaga ma le ata, totoina, tausiga ma toe gaosia

Pin
Send
Share
Send

O aʻe rosa o loʻo tu i luga o puipui ma pa o fale o le mitamitaga moni lea o tagata fai togalaʻau ma e mananaʻo i fugalaʻau. I le tele o ituaiga rosa, o nei ua avea sili lauiloa mo teuteuina togalaau.

O aʻe rosa e fausia ai ni galuega moni. O se gazebo laupapa faigofie poʻo le pa o le a avea faʻalelei.

I le tusitusiga, o le a tatou vaʻai vaʻai ai i le ata o le a le Faitotoʻa Faitotoa rose foliga, ma aʻoaʻo foʻi pe faʻafefea ona tausia lelei.

Faʻamatalaga

Golden Gate o se maualuga oso aʻe o le auro samasama lanu. Pupu laʻau, faʻatu i luga, oʻo atu i le 2.5 mita, laulaʻau matte, mafiafia. O fugalaʻau e iai le lanu samasama samasama, e oʻo atu i le 9 cm le lautele.E i ai lona manogi fualaʻau fou, faʻatasi ai ma pineti tipolo. O lenei rosa o faʻamaʻi e teteʻe ma e le faʻamaoni. E mafai ona e faʻatinoina togalaau faʻatoʻaga ma ia. Tu i luga -27 tikeri o le aisa. I se faʻaopopoga, o le rosa e mafai ona faʻateleina i le tele o tuutuuga.

Se ata

Lenei oe mafai ona vaʻai atu i le ata o le Faitotoʻa Faitotoʻe na oso mai:





Talaʻaga o le amataga

O le Rose Golden Gate na aliali mai i le 2005. O le aiga o Cordes rose, na ola aʻe i le vasega pepe a Wilhelm Cordes I. O lenei ua faʻatau atu e le kamupani "William Cordes ma Alo" le sili atu ma le lua miliona rosa i le lalolagi atoa i tausaga taʻitasi.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O se uiga iloga o lenei ituaiga o ona tele fana ola o oʻo atu i le 4 mita maualuga. O lona tumau e tu matilatila. E malo le rosa, e ola ma faʻatele vave.

O totoe o ituaiga o lenei laʻau matagofie, lea e alagatatau ona alofagia e tagata toto fugalaʻau ma tagata nonofo i le taumafanafana, matou te faʻamatalaina auiliili i isi mea i luga o le matou faitotoʻa. E faʻamatala malie mai lava e tagata popoto uiga eseʻese o le tausiga ma le totoina o ia ituaiga ituaiga pei o Schneewalzer, Casino, New Down, Super Dorothy, Jasmine, Don Juan, Iceberg, Lavinia, Rosarium Utersen ma Polka.

Fuga

  1. O afea ma pe faʻapefea. O sui o lenei meaola e fuga tele ma mo se taimi umi (o i ai ni ituaiga o aʻea rosa o fugalaʻau tumau?). Ile taimi nei, e 5-10 fugalaʻau le peduncle i le taimi e tasi. O le rosa ua amata ona fuga mai i le afa muamua o le taumafanafana ma faaauau pea mo 30-35 aso.
  2. Tausi muamua ma pe a maeʻa fuga. I le taimi o fugalaau, o le rosa manaʻomia 3-4 taimi sili atu vai nai lo muamua fuga. Mai le taimi e tulaʻi mai ai fuga, e faʻasusuina le laʻau i le 10-12 aso.
  3. Le mea e fai pe a le fuga. E leai se fugalaʻau, masalo ona o le palapala palapala. Ona tatau lea ona amata fafagaina oe. E mafai foi ona mafua mai i le tele aofaʻi o le tuputupu aʻe faʻamamaina o meaʻai. Ona tipi ese lea o aʻa i lalo. Isi mafuaaga:
    • sese fetilaisa;
    • gasegase;
    • sesē nofoaga faʻatutu;
    • ma leaga le soʻoga o nei laʻau.

Tausiga

Filifiliga nofoa

Roses tatau ona i ai i se atoa susulu eria i le aoauli. O le sau lau o le a faʻamamago e ave o le la. Lenei faʻaititia ai le ono aʻafia o faʻamaʻi mafai. Peitai, o le eria e le tatau ona 100% matala, a leai o le la e mafai ona susunuina petals ma laulaʻau. E le tatau ona tanu le nofoaga, e le fiafia iai le laau.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

A totoina, o nofoaga o le muamua totoina o rosa e le manaʻomia. Afai e le mafai ona filifilia se isi nofoaga, suia le eleele e oʻo atu i le 50 cm loloto. I le ogatotonu o Lusia, e sili atu ona saʻo le totoina rosa i le tautotogo, ma le eleele faʻamafanafanaina i luga i le 10-12 tikeri, ae le i gagau. Faʻavae luga o le ituaiga eleele, o se faʻapitoa palu eleele ua saunia.

Tulaueleele

  1. Aʻo leʻi totoina, e faʻatofuina le rosa i le vai mo le 1-2 itula.
  2. I le taimi lava e tasi, o le totoina fossa ua eli. O le pu e tatau ona loloto loloto mo aʻa ia ofi atoa e aunoa ma le gagau pe kinking.
  3. A maeʻa lena, ona tuu lea o le fatu i luga o se faʻaputuga eleele, lea e faia i totonu o se pu.
  4. Ona faʻasaʻoina lea o rhizome.
  5. O le pu e ufiufi i le palapala ma faʻapipiʻiina.
  6. O si tamaʻi fuata e faia faʻataʻamilomilo i rosa, faʻasusu tele.
  7. A maeʻa mitiia le vai, ona faʻamaluluina lea o le eleele ma faʻapipiʻi le laau i le maualuga o le 15 cm.

Vevela

O fualaʻau o rosa ma sua o loʻo tafe ia latou faʻavae e tupu i le vevela o le +3 tikeri.

I le mautu paʻu vevela o -3 - -4 tikeri, o laʻau e ufiufi.

Faasusu

Roses manaʻomia hydration i aso uma mo le muamua 3-4 tausaga. O rosa matutua e tau le maua i le lāmala, ona o latou rhizome e loloto i le eleele. Faʻasusu ia latou e tatau ona faia i vaiaso uma, faʻaalu se tasi pakete vai i le togavao.

Laʻei pito i luga

A totoina i le palapala saunia lelei, tasi le tausaga talu ona totoina, faʻaopopo fafagaina e le manaʻomia. E le gata i lea, mo le 2 tausaga, o le rosa e fafagaina ma slurry.

Teuteuina

O le teuteuina e faia i le amataga o le 2-3 tausaga mai le taimi o le totoina, pe a oʻo le rose i le maualuga o le 2 m. Ina ia faʻasaoina le tele o fugalaʻau, pe a faʻamutaina fugalaʻau, o laʻau e tipiina mai itu ina ia 3-5 buds tumau.

Faʻafefea ona nonoa se laʻau?

O le rosa ma le mautu lagolago mafai aʻe pa. Lenei e manaʻomia ai se fua. Faatasi ai ma le itu faalava o sasa, e mafai ona faamoemoeina se numera tele o fugalaʻau. O le tele faʻasolosolo faʻatonutonuina o laʻau, o le sili atu le fugalaʻau.

Faʻaliliuga

E sili le toe totoina o rosa ile amataga o le tautoulu. I lenei tulaga, o le a totoina aʻa i luma o le taumalulu.

Sauni mo le taumalulu

O nei rosa ua saunia mo le taumalulu talu mai le taumafanafana. Maualuga lavalava suiga mai le ogatotonu o Iulai. I le tautotogo, e fafagaina rosa i le nitrogen fetilaisa mo le lelei tuputupu ae ma le atinaʻeina o laʻau, ma i le tautoulu latou maua i potash ma phosphorus fetilaisa. Afai e te faaauau pea le tuputupu ae o laʻau, lea i le taimi o le malulu latou o le a liu aisa. Ma i le taimi o le suavai, latou o le a amata ona pala, faʻaleagaina le atoa togavao.

O le potassium e fesoasoani i le fafagaina o fafie, faʻateleina lona malosi, mafua ai le faʻamalosia o aʻa, sauniuni mo le taumalulu. Faʻafetai i le poso, o loʻo faʻataʻotoina fuga piniki ma fuga i le lumanaʻi, e atili ai ona malosi rhizome. Ma matou te taulaʻi le atinaʻeina o le laʻau le o luga o laʻau fou, ae ia faʻaleleia atili mea na ua uma ona aliali mai. Ma ua amata ona sauniuni le rosa mo le taimi o le taumalulu. O le taimi mulimuli o le fafagaina o le amataga o Setema. A maeʻa lenei taimi, o le laʻau o le a maeʻa sauniuniga mo faigata tulaga.

Toe gaosia: laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga

Golden Faititepu feʻaʻei rosa mafai ona faʻalauteleina faʻaaogaina lanu lanumeamata tipi:

  1. Tipi ese le fana, ma tipi ma tolu fualaʻauʻoti mai lona ogatotonu.
  2. I lalo o le fatugaʻo o le tipiina o loʻo i lalo, o lona laualuga e tipi faʻasolosolo (i le tulimanu o 45 tikeri), ma luga o le fatugaʻo o loʻo i luga, o le laualuga e tipi saʻo.
  3. O le aveʻesea atoa o le lau pito i lalo o le tipiina ma faʻapuʻupuʻuina o lau i luga i le lua-vaetolu o loʻo faʻatinoina.
  4. E tipi 'eseʻese aʻo leʻi amata ona fuga mai fualaʻau, pe a lanu le fuga, ae le mulimuli ane. Tipiina o tipi mulimuli ane faʻaititia le tikeri latou te aʻa. Ma o le a umi se taimi e mauaa ai.
  5. O le aʻa o tipi e mafai ona tupu uma i le vai ma le palapala.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Aphids ma spider mites e mafai ona aliali mai luga o lenei laʻau. O le fasimoli vai o le a fesoasoani faasaga i aphids. I lenei tulaga, o le fasimoli nutimomoia ma se grater sasaʻa i totonu o se koneteina, faʻaopopo vai, ona finau. A maeʻa lena, faʻamama ma sulu le rosa. Afai e leʻi faʻaleagaina uma togafitiga, e faʻaogaina iniseti iniseti (i le taimi o togafitiga e tatau ona susulu ma toʻafilemu).

O apogaleveleve faʻaola e aliali mai pe afai e mago, vevela, ma faʻaopopo ai, e seasea lava ona faʻainuina. O le seamy itu o le lau o se nofoaga sili ona fiafia i ai mo nei parasites. Wormwood, makhorka, yarrow ma le tapaa e faʻaoga faʻasaga i tui i totonu o faʻamatalaga.

O isi lamatiaga o:

  • cicadas;
  • thrips;
  • fugalaʻau o rosa;
  • faasee lau

E aliali mai pe a le usitaʻia tulafono o le tausiga.

O faʻamaʻi matautia o rosa o:

  • kanesa o siama;
  • efuefu efuefu;
  • coniotirium;
  • efuefu pulupulu;
  • lanu uliuli.

I le seneturi ua tuanaʻi, na maua ai e le aʻega o rosa le igoa o laʻau taua tele. Ma o nei ituaiga ua le maua le fiafia ona o le mamafa o le tausiga mo latou. Ole taimi nei ua faʻateleina le fiafia ile aʻea rosa. E taʻutaʻua tele latou i faʻatoʻaga togalaʻau o fausaga eseese, fale ma puipui, ma alatoto. O le feʻaʻei o rosa o le Faitotoʻa Auro e eseʻese i le tutupu aʻe o a latou laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Chrisjes Vaimoso - Aapa Mai (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com