Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Psoriasis - o le a lea, o fea e tupu ai, faʻailoga, togafitiga ma meaʻai

Pin
Send
Share
Send

O le Psoriasis e taʻua o le ituaiga taʻatele o dermatosis masani. Faʻamaumauga faʻamaonia e tusa ma le 5 pasene o le faitau aofaʻi o le lalolagi o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi. Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai le uiga o le psoriasis, o fea e tupu ai, o a faʻailoga o loʻo ia te ia ma pe faʻafefea ona togafitia i le fale.

Psoriasis o se le faʻamaʻi ma e le faʻamaʻi le tumau faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻi e mataʻutia ma maua ai e le ona le faʻamafanafanaga, lea e le mafai ae aʻafia ai le tulaga lelei o le olaga.

O faʻailoga muamua o le suka

O loʻo omai faʻatasi le Psoriasis ma le aliali mai o siʻi matutu o lanu mumu. Peitaʻi, e le o tagata maʻi uma e iai ona faʻailoga vaʻaia ma faʻamaonia manuʻa o le paʻu. Ua taʻua ia ila o maa. O vaega na o le faʻaumiumi mumu faʻailoaina e sili atu neoplasm o paʻu lymphocytes ma macrophages.

O le taʻamilosaga o sela o le paʻu i le psoriasis e le sili atu i le 5 aso, ma maeʻa ai ona feoti. I se tulaga masani, sela ola mo le masina. E tusa ai ma fomaʻi, o le psoriasis e faʻavasega. O faʻamaʻi ma faʻafitauli e aliali mai i tagata mamaʻi e mautinoa lava le faʻamaonia o lenei mea.

I le tele o tulaga, o papalagi e aliali mai luga o vaega o paʻu e masani ona oʻo i ai le feteʻenaʻi ma le omiga - o papa, tuli, ma tulilima E i ai taimi masani a pe a afaina le ulu i le psoriasis, foliga, itutinosa, lima ma vae.

O le psoriasis o se faʻamaʻi e sili ona mataʻutia, e o mai faatasi ma le tiga faʻafuaseʻi, mageso, faʻafefeteina ma le paʻu o le paʻu. Ua naʻo le pito o le aisa, ma e aliaʻe faʻafitauli faigata i se taimi mulimuli ane. Tagata gasegase mafai ona atiaʻe se faʻapitoa ituaiga o gugu, lea e manatu o le sili ona mataʻutia faʻaaliga o le psoriasis. E le mafai ona faʻamaonia se faʻamaoniga e aunoa ma se suʻesuʻega faʻafomaʻi.

Fea le vaifofo

Leai se vaega o le tino o le tagata e puipuia mai le foliga mai o psoriatic plaques. Ou te faʻatatau e mafaufau i nofoaga e masani ona aliali mai ai le psoriasis.

I luga o le ulu

I luga o le ulu, o le psoriasis e aliali mai ma se faʻamaʻi lautele o le paʻu ma faʻaalia o ia lava i le tulaga o le tasi moli mumu e ufiufi i mafiafia una. O una e faʻamaʻaina e pei o le tauaso, o le tagata maʻi e oʻo i le mageso, ma o le mafiafia o paʻu e mafai ona puna toto. I nisi tulaga, o le le tumau lauulu i le lotoifale leiloa e le tuʻuʻeseina.

I luga o le tino

E mafai ona e maitauina lanu mumu o le psoriasis i vae, lima, alofilima, e oʻo lava i fao papatusi o lima ma vae. Talu ai o le psoriasis o se faʻamaʻi tumau, vaitaimi o le faʻaleleia e fesuiaʻi ma le toe solomuli. O le lapoʻa o penisina e fuafua i le ogaoga ma le tulaga o le maʻi.

I fao

E aafia foʻi le atigivae i le Psoriasis, e faʻapipiʻi ai ma suia le lanu. E o mai faʻatasi ma lagona le manaia ma tiga o lagona tiga. Pathology e tumau ma galu pei. Psoriasis o fao e maua ai e se tagata le toʻafilemu le mafaufau ma le tino. Togafitiga e umi ma e naʻo le fesoasoani e aveʻesea ai faʻailoga o le dermatitis ma toe foʻi i le olaga masani.

Vaega o psoriasis

Faʻailoa e fomaʻi nei ni vaega se 3 o le fomaʻi. Faʻailoga o le faʻamaʻi ma togafitiga faʻalagolago tuusaʻo luga o le tulaga.

Laasaga autu o le psoriasis

  • Alualu i luma... O elemene togi e aliali mai luga o le tino, e iloga mai i le tuputupu aʻe o le peripheral. Latou te tuʻufaʻatasia ma le tasi ma le isi, o se faʻaiuga, nai lo tamaʻi lapisi, e aliali mai ni lapisi tetele o foliga eseese ma lapoʻa. I le alualu i luma o le psoriasis, o rashes i nisi taimi e aliali mai i le tulaga o manuʻa manuʻa, maosiosi, tipi, u, mumu, po o tui.
  • Tumau... Lenei laasaga amata i ni nai vaiaso ina ua maeʻa le faʻamaʻi. Ile taimi nei, ua le toe aliali mai ni nofoaga fou. O fausaga tuai o le olaga e ufiufi i le aofaʻi tele o una o le paʻepaʻe-paʻepaʻe lanu.
  • Faʻanoanoa... I le taimi nei, o le peleti ua mitiia ma maua se sesega lanu. I tafatafa o le mageso, e toe suia le paʻu. O le umi o le regressive tulaga ua fuafuaina i ni nai masina. I lalo o le aafiaga o togafitiga, o le faamaʻi alu ese, tuua ai le tele o nofoaga i tiute.

O le mea e faʻanoanoa ai, e seasea lava ona toe faʻaleleia atoa le psoriasis. I le taimi o togafitiga, o le maʻi pasi i totonu o se latent tulaga, o le umi o lea o masina, tausaga e oʻo lava i le fiasefulu tausaga. Pe a tupu le isi toe tupu faʻalagolago tele i le onosaʻi faʻatinoina o le fomaʻi fautuaga ma talavai.

Faʻailoga ma mafuaʻaga o le psoriasis

O iʻuga o le suesuega talu ai nei e ofoofogia. Scaly lichen e maitauina i le tele numera o le lalolagi faitau aofaʻi o tausaga uma. I lenei tulaga, o le tumutumu pa'ū i le tausaga o le sefululima tausaga.

Mafuaʻaga

Fomaʻi ua le mafai ona tuʻufaʻatasia se lisi o mafuaʻaga mafuaʻaga o le psoriasis. Ou te fautua e mafaufau mafuaaga e faalagolago i le natura.

  1. Viral... O faʻamaʻi pipisi e afaina ai le faʻagaioiga o lymph nodes. E matua faʻafitauli lava le iloa o nei meaolaola ma faʻamautinoa le mea e mau ai. E maitauina o le toto o se tagata maʻi ina ua maeʻa tui e le afaina ai se soifua maloloina onosaʻi. O le mea lea, o lenei mafuaʻaga mo le faʻaalia o le psoriasis ua manatu e le faʻamaonia.
  2. Puipuiga... Mafuaaga taliaina-lelei. O le faʻaoso masini o se gaioiga gaioiga lea e faʻalavelave ai le soʻotaga puipuia. O se faʻamaʻi pipisi, tiga faʻaʻi poʻo le sinusitis, mafai ona tau atu i le psoriasis.
  3. Faamaʻi... Muamua lava, saienitisi na manatu o spirochetes, streptococci ma e oʻo lava i epidermophytos na tuuaia. O iʻuga o suʻesuʻega e leʻi lagolagoina lenei manatu. O manatu fou ua faʻailoa mai o le atinaʻeina o le psoriasis e mafua mai faʻamaʻi pipisi, e aofia ai angina ma le fulū.
  4. Faʻavae... O loʻo tatou talanoa e uiga i le tofi o se faʻamaoniga i le faʻamaʻi. Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi faʻaalia ai o le tele o tagata o loʻo feagai ma faʻaaliga o le scaly lichen, peitaʻi, e le mafai i taimi uma ona suʻea le fesoʻotaʻiga ma tuʻufaʻasolo tuʻufaʻasolo.

Faʻailoga

  • I le amataga laasaga o le faamai, rashes aliaʻe luga o le paʻu. I luga o le lisi o nofoaga masani: ulu, sakala, tulilima ma tulivae.
  • O le paʻu e ufiufi i mumu nodules ma una una. Muamua lava, o le faʻavaeina faʻavae e le lapoʻa nai lo le pinhead, ae ui i lea, latou faʻateleina taimi.
  • Mulimuli ane, ua feola ma feofeoaʻi solo, ma avea ai ma ni papamaa. O le vaʻaia o mageso e o mai ma le maualuga fiva, mageso, lagona mu, ma faʻateleina lymph nodes.
  • A oʻo le faʻamaʻi i le tulaga lua, o le aliaʻe mai o ni nofoaga fou e taofi. Ua amata ona fofoaaʻi foliga tuai, mageso ma mafua ai le le lelei.
  • O isi taimi e afaina ai soʻoga i le psoriasis. Peitai, ua latou fulafula ma leiloa le latou muai feagai. O le le lava o togafitiga e mafai ona taitai atu ai i le le atoatoa.

Na matou suʻesuʻeina mafuaʻaga o le psoriasis ma faʻailoa mai faʻailoga o lenei faʻamaʻi tumau. Ua oʻo mai le taimi e talanoa ai e uiga i metotia o togafitiga e faʻaoga ai fua o tagata ma faʻatau ai vailaʻau.

Faʻafefea ona togafitia psoriasis i le fale

O le metotia o togafitiga psoriasis e masani ona faʻaleleia. Fou fualaʻau ma metotia aliali mai i tausaga uma. Peitai, e leai se 100% aoga togafitiga mo dermatitis. I le 21st seneturi, vailaʻau e leai se malosi nai lo psoriasis.

Fofo a tagata

I le taimi o le suesuega, o le psoriasis na avea o se maʻi o tagata malaia. Mo lenei mafuaʻaga, na o taupulepulega leaga ma faʻamalolo, oe na gaioi i tulaga o le saua faalilolilo, togafitia le faʻamaʻi. O aso nei e eseese mea uma, o vailaʻau faʻapitoa e faʻatau atu i fale talavai, ae o vailaʻau masani a tagata e aoga pea.

A togafitia psoriasis i le fale, decoctions ma infusions fesoasoani. Latou faʻamamaina le toto, normalize le faʻagaioiga o le neula ma digestive system, ma faʻateleina puipuiga. Lenei o le a fausia ai ni tulaga e le mafai ai e le psoriasis ona atiaʻe masani.

  1. Faʻaaogaina o le avega... Fua o meaai: afu se sipuni sipuni ma se ipu vai faʻapuna ma faʻamalosi mo se itula i lalo o le tapuni. Tipi le paluga, oomi i fafo ma faʻaopopo vai pupuna e faʻatumu ai le ipu malamalama. Ou te fautuaina oe e faʻaaoga le oloa 4 taimi i le aso ae le i 'ai. Lenei o le a aveʻesea le psoriasis ma masani ai le manava.
  2. Fausiaina aa... Faʻafefiloi se sipuni o aʻa dandelion ma le aofaʻi tutusa o aʻa o le avega, sasaʻa i totonu o se tamaʻi ipu vai pupuna ma faʻapuna i le laʻititi vevela mo le 10 minute. Faʻapipiʻi le fusi ma faʻaaoga le 100 mililiter vevela i luma o le taumafataga.
  3. Fua o karite... Liligi lua sipuni o falaoamata karite karite i totonu o se thermos, faʻaopopo le lita o le pupuna vai ma tuʻu mo le 4 itula. A maeʻa ona faʻamamaina, ua sauni le oloa e faʻaoga. I le faʻaopopoina o le meli poʻo le suka, o le tofo o vailaʻau o le a sili atu ona matagofie. E fautuaina e faʻaalu le karite broth 6 taimi i le aso mo le afa tioata.
  4. Decoction o laurel... Tipi le 20 kalama o lau feololo ma lau ausa ma lua ipu vai pupuna. Faʻapuna le kulimi mo le 10 minute, faʻamama, malu ma faʻaaoga 0.5 ipu faʻatolu i le aso. O le umi o togafitiga e 7 aso.
  5. Fausiaina o celandine... Liligi se sipuni ti o le laʻau afu ma se ipu vai vevela ma tuu ese mo le sili atu i le afa itula. E fautuaina e inu le supa 30 minute ae le i 'ai. E oona le celandine, o lea aua le suia le metotia.

O vailaʻau faʻaleaganuʻu e ofaina ai foʻi togafitiga faʻapitoa mo psoriasis - kulimi, kulimi kulimi ma kulimi kulimi. O ituaiga tagata fofo aveʻesea mumu, faaitiitia le le mautonu ma fulafula.

  • Suauʻu manogi... Faʻafefiloi 0.5 ipu fasipepa liu meleni fou ma se aofaʻi tutusa o laʻau oona, faʻagasolo le faʻatupuina o faʻavae ma le meaʻai o loʻo gaosia, faʻaopopo 2 sipuni tele o camphor suauʻu ma le vevela. Tago e le aunoa i le taimi o le vevela.
  • Faʻapipiʻi kapisi... Faʻaaoga se masini lolomi, fai se gruel mai ni ulugaliʻi papala, masaʻa se tamai ipu vai pupuna ma tuʻu mo 3-5 itula. Faʻaaoga le infusion ua uma ona sauni i le tulaga o le oomi i le tele o taimi i le aso.
  • Suauʻu fuamoa... Faʻatasia se ipu pata ma se ipu vineka ma le tasi fuamoa mata, palu faʻalelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso. Faʻaoga le iʻuga gaʻo i le paʻu aʻafia e le psoriasis 7-8 taimi i le aso.
  • Iʻa gaʻo... Afai o loʻo e taumafai e faʻateʻa ese le psoriasis, e maua mai le suauʻu iʻa e laveaʻi. Faʻapipiʻi i paʻu ua afaina faʻatolu i le aso.
  • Kulimi kalasini... Fufulu ia maa ma le vai celandine. O le kulimi e naʻo le pau lava e aoga mo le agamalu o le psoriasis.

O vailaʻau faʻaleaganuʻu e ofaina ai ituaiga togafitiga eseese mo psoriasis.

Aua neʻi galo o tagata metotia e le suia ai faʻatalanoaga ma se fomaʻi ma vailaʻau.

Sapalai faafomai

E oʻo lava i talavou ma talavou matutua feagai ma le psoriasis. Tusa lava pe agamalu le faʻamaʻi, e mafai e se tagata ona i ai ni faʻafitauli ogaoga o le mafaufau. E faʻatatau i le vavaeʻesea o agafesoʻotaʻi, maualalo lou manatu faʻapitoa ma lagona o le maasiasi.

Ua uma ona tatou aʻoaʻo pe faʻafefea ona foia le faʻafitauli i le fesoasoani a vailaʻau masani. Ua oʻo i le taimi e mafaufau ai i togafitiga faʻafomaʻi mo le psoriasis.

  1. A alualu i luma le dermatitis, faatonuina e fomai salicylic uu po o vailaʻau vailaʻau oona e i ai anti-afaina aafiaga. Muamua, o vailaʻau mama e faʻaogaina, e aofia ai Hydrocortisone. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻateleina, faʻatasi ma le manino o le faʻagasologa o le faʻafitauli, o loʻo faʻamalosia ai vailaʻau: Vipsogal, Belosalik poʻo Sinalar Faʻaogaina i latou mo le lua vaiaso, oe mafai ona ausia faʻafuaseʻi o le mageso.
  2. Talu ai nei, ole-halogenated glucocorticoids na faʻaaogaina e togafitia ai psoriasis. I le tuʻufaʻatasia o nei vailaʻau e leai se florine ma le chlorine, o le ono faʻaalia o faʻafitauli leaga e matua faʻaititia. O vailaʻau e pei o Elokom poʻo Advantan o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau togafitiga o faʻamaʻi i tamaiti ma tagata matutua.
  3. Kulimi ma kulimi o loʻo faʻaaogaina i togafitiga, e aofia ai le Dithranol, e iai lona aafiaga e faʻaleagaina ai le toto. O le lisi o ia vailaʻau e aofia ai le Psorax ma le Tsignoderm. Fomaʻi faʻatonuina nei vailaʻau i le faʻateleina o metotia faʻaaogaina ai se taimi uʻumi pe puʻupuʻu auala. E iai a latou aʻafiaga, e aofia ai le mageso ma le fulafula o le atunuʻu.
  4. I le taua faasaga i le psoriasis, sa faʻaaoga foi se vailaʻau fou ua faʻaigoaina o le Psorkutan. O vailaʻau e aafia saʻo lava ile mafuaʻaga o le faʻamaʻi. O iʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai o Psorkutan e faʻaleleia le paʻu i le masina ma le afa, e faʻaititia ai le aofaʻi o mageso.

E mafai ona faʻatau vailaʻau ile fale talavai. Tau lava o le manatuaina o mea e mo naʻo faʻamatalaga faʻamoemoe, ma ao le i faʻaaogaina soʻo se lisi o mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Meaʻai mo psoriasis

Ua atiaʻe e le au fai meaʻai le tele o meaʻai. O le a ou faʻamatalaina meaʻai e aofia ai i aso uma taumafa o tagata mamaʻi psoriasis.

  • Fualaʻau. O fualaʻau lanu lanu ola e aofia ai vailaʻau e puipuia ai le pupuga.
  • Porridge mai sioala. Buckwheat, oatmeal, ma brown araisa aofia ai antioxidants ma alava.
  • Lentil, pi, pi, tofu. Latou te aofia ai laʻau fualaʻau ma polotini.
  • Gaʻo o fualaʻau. O loʻo matou talanoa e uiga ile avoka, fatu, fatu ma fualaʻau fualaʻau. O gaʻo lololo e puipuia sela mai le faʻaleagaina ma fesoasoani i le tauina o breakaway.
  • O se iʻa. O se punavai o porotini ma aoga acids. O ipu iʻa e mafai ona 'ai i isi aso uma. I lenei tulaga, e tatau ona ave le faʻamuamua i salmon, sardines, mackerel ma tuna.
  • 'Aʻano o manu O le mea lelei, e fautuaina e filifili ituaiga maualalo-gaʻo, moa poʻo le pipi.

E sili le faʻatapulaʻaina o meainu 'ava mālosi, a itiiti mai muamua. I nisi tagata, o le 'ava malosi e faʻaosoina ai le fouvale.

I se tulaga lautele, e manaʻomia le 'ai i meaʻai lelei ma faʻaofi ni meaʻai fou e tumu i vaitamini i meaʻai i aso uma. E le tatau ona 'ai se tasi faʻapolopolo i le aso atoa.

I le iʻuga, o le a ou faʻaopopo atu o le psoriasis o se faʻamaʻi lava e leʻi suʻesuʻeina. Mo lenei mafuaʻaga, saienitisi e leʻi mafai ona faia se vailaʻau e le aofia ai faʻateleina. Peitai, e i ai le manatu o fomai o le togafitiga e o faatasi ma suiga o meaʻai o le a faamamaina ai auga mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Addressing Itch Symptoms in Plaque Psoriasis (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com