Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Acupuncture - o le a lea?

Pin
Send
Share
Send

Talofa! Seʻi tatou vaai poʻo le a le mea o loʻo tupu. Ou te manatu e toatele na faalogo i lenei faaupuga, ae na o ni nai tagata latou te iloa le uiga.

O isi vailaʻau e lauiloa e pei o lana "uo" masani. O se foliga iloga o le taua i faʻamaʻi, ae le o faʻailoga. O se le masani ai ituaiga o vailaʻau na atiaʻe talu mai le faʻaali mai o tagata i luga o le paneta. Ina ua faatoa amata ona atiaʻe le aiga tagata, sa tau tagata maʻi ma maʻi tiga e ala i vailaʻau, moxibustion ma acupuncture.

I isi vailaʻau, o le faʻasolosolo poʻo le faʻasolitulafono e muamua. O lenei metotia o togafitiga e aofia ai le aʻafiaga o mataʻupu i vaega eseese o le tino o le tagata. Lenei aofia ai foi moxibustion, toto, tafeina cupping, acupressure ma isi metotia o acupressure.

Mo le taimi muamua, na talanoa e uiga i le faʻasolitulafono i Saina ma Iapani. O le upu "acupuncture" na faia e le fomaʻi Dutch W. Ten Rinet i le faʻaiuga o le seneturi lona sefulufitu. Na ia suʻesuʻeina o metotia eseese o vailaʻau Saina, ae na sili atu lona fiafia i le togafitiga. O galuega na tusia e le fomai na fiafia iai Farani, na fesoasoani i le faasalalauina o togafitiga i totonu o atunuu o Europa.

Acupuncture ua maua talosaga e oʻo lava i faʻale-aganuʻu vailaʻau. O le metotia e faʻaaogaina o se tonic, faʻafilemuina, malolo, analgesic ma stimulate sooupu. O le metotia o seisi natura, ae na mafai ona faʻamaonia lona aoga i le teteʻeina o pathologies eseese.

O loʻo suesueina pea e fomaʻi nofoaga vevela. E iai foi laisene ua tuʻuina atu i fomaʻi e le Matagaluega o le Soifua Maloloina. I le tulaga o matuitui ituaiga o ituaiga uma o faamai, e le faigata ona maua se manatu. A oʻo mai i se maʻi faaumiumi, e tatau ona galue malosi le fomai.

Faamatalaga vitio

Le isi, o le a ou taʻuina atu ia te oe le mea e togafitia i le acupuncture ma mafaufau i le faʻasolosolo manatu o se tagata.

O a togafitiga o le acupuncture

O le faʻasolosolo o se auala tuai e togafitia ai faʻamaʻi. O le faaupuga e iai isi igoa, e aofia ai reflexology, acupuncture, acupuncture ma acupuncture.

O upu i luga faʻailoa mai se tasi faʻasinoga o vailaʻau faʻaleaganuʻu i le ogatotonu Malo, lea e faʻavae i luga o le agamalu aʻafiaga luga o le acupuncture togi ma nila.

O le saʻo aʻafiaga o manatu fesoasoani i le faʻamalieina o le faʻanoanoaga, faʻatelevave le toe faʻaleleia, ma masani ai faʻaletonu o le tino i le tino. Acupuncture fesoasoani e faʻamalolo maʻi. E pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina le acupuncture pe a fai e le fesoasoani le vailaʻau o fualaʻau pe tuʻuina mai se vaega faʻapitoa.

  • Acupuncture o loʻo faʻaaogaina i le togafitia o le le lava ma le faʻateʻaina o faʻaletonu o le neula. O le metotia e lauiloa i tagata soona mamafa.
  • Faʻasaʻo gaioiga i nisi itu fesoasoani e foʻia ai nifo ma tiga o le ulu, tale, fefe, maualalo pe maualuga toto maualuga, osteochondrosis, tiga i le fatu ma intervertebral tisiki, frigidity.
  • E tele ituaiga o acupuncture manatu. O manatu lelei e gafa ma le galuega o totoga, ma togafiti faʻamalieina manatu masani ai le galuega o le neula. E i ai itu e faʻagaoioia ai le malosi o le tino, ma sone faʻapitoa, le aʻafiaga e faʻamalolo ai maʻi.

O le faʻavae o le aʻafiaga o gaioiga i le taimi o togafitiga e faigofie e mafai ai. Pe a aliaʻe se maʻi i se tagata, o le fesoʻotaʻiga i le va o le totoga ma le manatu e nafa mo ia ua motusia. Aʻafiaga o le tino i luga o le mataupu toe faʻafouina le fesoʻotaʻiga. O lona iʻuga, e masani ona faʻagaioia le tino.

O le faʻamalologa aafiaga o le acupuncture foliga mai vave pe a maeʻa se taimi maʻoti. O faʻamatalaga o mea o loʻo maua i le tolusefulu-lua sone i le tino o le tagata. I le averesi, e tusa ma le afe oi latou. O mea e sili ona maona o le tino o lima, taliga, ulu ma vae. Faʻaoga e fomaʻi 150 togi ia latou galuega. I le taimi lava e tasi, e naʻo le sefulu le sili ona aoga ma faʻamalolo.

I falemaʻi ma falemaʻi, faʻaopopoga i le faʻaaliga masani ma nila, laser faʻasologa ma masini ma maneta poʻo faʻamafanafana o loʻo faʻaaogaina. O lenei metotia e taʻua o le acupressure.

I nisi aʻoga Saina, o le aʻoga tului o se aʻoaʻoga faʻamalosia aʻoaʻoga. E tusa ai ma le au Saina, o tagata taʻitasi o le a le faʻalavelaveina e le tomai o le fesoasoani ia i latou lava ma i latou e vagaia i latou.

Acupuncture tusi i luga o le tino o le tagata

O le faʻavae o le acupuncture o se togafitiga ma le soifua maloloina-faʻalauteleina aafiaga i tagata tagata ma totoga e ala i le faʻaosofia o manatu faapitoa. Afai o le faʻagaioiga e faʻatinoina saʻo, o le tino o le galuega e faʻamalosia tele, ona o lea e galue masani. O le iloaina o le nofoaga o acupuncture togi luga o le tagata tino e taua.

O tagata i aso anamua na finau e faapea e iai se fesootaiga vavalalata i le va o totoga, vaʻa, faiʻai, tino ma mea o loʻo i luga o le tino. Sa faʻatinoina e tagata faʻamalolo anamua ia faʻasologa e faʻaaoga ai nila. E masani ona latou oomiina o latou tamatamaʻilima i mea aoga.

E fa selau togi i luga o le tino, lea e faʻatagaina e faʻaoga ai le metotia acupuncture. Tagata e ana le metotia faʻaaogaina 150 i le faʻataʻitaʻiga, ma pe a ma le sefulu o le sili ona aoga mea.

E tele vaega i luga o le tino o le tagata o loʻo faʻatulagaina ai manatu o mea taua e maualuga. O loʻo tatou talanoa e uiga i vae, ulu luga, taliga ma lima. Ina ia faʻaleleia atili lou soifua manuia, e naʻo lou manaʻomia lava o le fofofolaina o nei nofoaga.

Mo gaioiga fuafuaina, e tatau ona manino iloa le nofoaga o sone. E fautuaina e faʻamalosia e ala i le oomiina i tamatamailima poʻo se fofō faʻamalosi.

  1. I lalo o le lona tolu thoracic vertebra o loʻo i ai le itu e fesoasoani e aveʻese ai le lelava, faʻamalolo le respiratory system, ma faʻatelevave le tuputupu aʻe o tamaiti.
  2. I itu uma e lua, fa senetimita mai le tuasivi i le tulaga o le sefulu ma le lua vertebra, e tele manatu, togafiti e faʻamalolo ai le ila, faʻateʻa lagona ma le fefe.
  3. O isi togi o loʻo tu i le auala lava e tasi pei o le tulaga lona lua, ae i le tulaga o le lona lua lumbar vertebra. E ala atu ia i latou, male malosiaga ma le tafe toto e faʻalauteleina, faʻalogo faʻaleleia atili, onosaʻi faʻateleina.
  4. O se mea manaia i le va i le va o le tapuvae ma le Achilles tendon. E faʻamalolo ai le le lava, faʻateʻa le tiga o nifo, e fesoasoani ile rumatika.
  5. I le tulaga o le lona lua vertebra o le tapu o loʻo i ai le sone, togafiti faʻamalieina faʻamaʻi gynecological, fesoasoani i le supa o le vae ma faʻatasi maʻi.
  6. I le ogatotonu o le tapulima lima o le paʻu, i le pito o le tendon, o loʻo i ai se togi, lea e faʻamaloloina ai le maʻi suka ma masani ai ma faʻamaʻi manava manava. I fafine, o loʻo tu i le itu taumatau, ma i aliʻi, i le agavale.
  7. E i ai foi le faʻailoga ofoofogia i le tulilima soʻoga, o loʻo i ai se faʻamalosia aafiaga, faʻamalosia toto, totoe vaivai ma niniva, ma fesoasoani togafiti faʻamaʻi mata. I aliʻi ma fafine, e tu luga o lima eseese.

O lenei e mafai ona e faʻateʻaina oe lava ia pe a maeʻa le aso faigata i le galuega pe faʻamama lou tale ma malulu e ala i le faʻasasaʻo laititi o le sone ola.

Acupuncture - o se placebo pe leai?!

Soʻo se tagata e iai ona uiga eseʻese agaʻi i le faʻasolitulafono. O lenei ituaiga togafitiga e aoga tele e pei o le placebo. O le metotia fesoasoani tele pei o le fomaʻi ma le onosaʻi talitonu i ai. Ma e le saogalemu le faʻasolitulafono.

Acupuncture e masani ona taʻitaʻia ai i aʻafiaga ma faʻafitauli. Nei o le toto, niniva, faʻaleagaina o totoga ma neula, tiga, puaʻi, faʻamaʻi pipisi. O se nila e faʻaofi sese i lalo ole paʻu e mafai ona loloʻu i lalo ole aʻafiaga ole maso maso. O le tosoina i fafo o se faʻafitauli, ma a aunoa ma le tuleia o le massage e le talafeagai.

O le faʻagaioiga e tatau ona faʻataunuʻuina e se matai e mataʻituina tulaga masani o le tumama ma tumama. Pau lava lea o le auala e faʻaitiitia ai le leaga o faʻaiuga. Afai e faʻaofi e se le poto masani le "tagata poto" nila, o le iʻuga o le gaioiga o le a leaga, tusa lava pe o le tiga o le nifo ua aveʻesea.

O isi tagata e ese o latou manatu. I le tele o atunuʻu, o le acupuncture e faʻaaogaina faʻapitoa e togafitia ai maʻi eseese.

O sui o le World Health Organisation ua latou iloaina o le acupuncture e aoga mo le tino o le tagata. I ni tausaga ua tuanaʻi, na faaaofia ai e le UNESCO lenei ituaiga togafitiga i le lisi o measina faʻaleaganuʻu o tagata. Ae leai se faʻamaoniga faʻamaoniga o le faʻasolitulafono e mafai ona fesoasoani e teteʻe lelei i le kanesa poʻo isi maʻi tuga lelei.

Pe e aoga le sulu i le acupuncture e pule lava oe. Ou te faamoemoe e mafai ona ou faaleleia faafitauli tau le soifua maloloina i se auala faigofie. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Acupuncture relieves pain. Xin Chen. TEDxUniversityofMacau (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com