Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Braunschweig i Siamani - tagata tafafao maimoa mai i Sasaʻe Lalo

Pin
Send
Share
Send

Braunschweig, Siamani o se tele Siamani taulaga ma se mauoa talafaasolopito tuanaʻi ma faatosina tagata tafafao ma le tele o mataaga, matagofie fausaga, matagofie parks ma tele tausamiga.

Faʻamatalaga lautele

O Braunschweig, o loʻo tu i Lower Saxony, e le gata o se tasi o taulaga tele i lona itulagi, ae o se pisinisi taua ma turisi tutotonu o le setete atoa o le setete. O le aso tonu o lona faʻavae e leʻo mautinoa mo se taimi mautinoa, peitaʻi ua talitonu le au saienitisi o lenei mea na tupu e leʻi oʻo mai le 9th seneturi, ina ua filifili le Saxon Count Bruno II e faʻatu lona nofoaga iinei. Moni, o lona igoa na fausiaina le faʻavae o le muamua igoa o Braunschweig - Brunswick. Ae mo le vaega "vic", e faʻaliliuina o se pou tulaga poʻo se nofoaga e malolo ai. Peitai, o lenei e mamao ese mai le na o le lomiga. E talitonuina na faavaeina le taulaga e le tuufaatasiga o nuu e lua - Bruna ma Vika, mulimuli ane faaigoa ai.

O le vaitaimi maoaʻe o Braunschweig na pa'ū i le nofoaiga a Heinrich le Leona, o le na faaliliuina e le gata i le laumua o lona setete, ae faapea foi i se taua fefaatauaiga ma faaupuga faaupufai. I le faʻafetai mo lenei mea, na faia ai e le nuʻu le tupu o manu le faʻailoga sili o lo latou taulaga. I aso nei, o le ata o lenei manu mafai ona vaʻaia uma i luga o lima o Braunschweig ma luga o faʻataʻitaʻi o fale o le taulaga.

I le taimi nei, o Braunschweig, ma lona faitau aofai o tagata e ova atu ma le 250 afe tagata, o se tasi o faʻafiafiaga autu a turisi i le atunuʻu. E le gata i lea, o loʻo iai ni iunivesite faʻapitoa ma e oʻo atu i le 20 inisitituti suʻesuʻe, faʻafetai ia Braunschweig na mauaina le tulaga o se aʻai o saienisi.

Vaaiga

O vaaiga o Braunschweig i Siamani na matua faaleagaina lava i le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi - ona o se taunuuga o osofaiga a le ea, e oʻo atu i le 90% o fale o le taulaga na faaleagaina. I lenei tulaga, i le aluga o tausaga na sosoʻo mai, na toe fausia malosi ai le taulaga ma suia ai ona foliga vaaia. Galue i le toefuataiga o anamua fausaga faʻamanatuga faʻaauau pea io tatou taimi. I le taimi e tasi, o mea ola uma ma toe faʻaleleia o loʻo tapunia totonu o le 5 "Motu Faʻaleaganuu", o loʻo i lalo o le puipuiga a le setete. O le sili ona taua o latou aofia ai le eria faataamilo i le Braunschweig Cathedral, lea e amata ai la matou masani ma lenei 'aʻai anamua.

Castle Lotoa

O Burgplatz poʻo Castle Square e le gata o le sikuea autu o Braunschweig, ae o le nofoaga o se vaega atoa o fale taua faʻasolopito - Dankwarderode Castle, le Guild Building, St. Blaise Cathedral ma afa fale laupapa, na faʻaolaina faavavega le pomu.

O le isi taua taua a Burgplatz Braunschweig o le Huneborstel fale, fausia i le ogatotonu o le 16th seneturi. I luma o lenei fale, faʻaleaganuʻu mo Siamani tutotonu, e mafai lava ona e vaʻai i ata vane mai anamua na faia e se tagata Siamani lauiloa. O isi faʻailoga iloga o le Castle Square e aofia ai le kopi o le leona 'apamemea taʻutaʻua, o le 900-kilokalama muamua o loʻo teuina i le fale mataaga o le Castle o Dankwarderode.

Falesa Braunschweig

Braunschweiger Dom poʻo le St. Vlas Cathedral, na faʻatuina e Duke Heinrich Leo ina ua maeʻa lana malaga i nofoaga paia, o loʻo tu i luga o le tulaga o se falesa laupapa tuai. I le avea ai ma se tasi o taua taua faʻalelotu a Braunschweig, e tosina ai le gata o Kerisiano moni, ae faʻapea foʻi turisi masani e fia fiafia i le matagofie o lenei matagofie matagofie. O tumutumu tumutumu, faamalama maualuga, laina saʻo o le faafoliga - o elemene o le sitaili Gothic e vaaia uma i fafo ma totonu mamanu o le falesa.

Faatasi ai ma mea sili ona anamua o lenei fausaga o friecoes anamua na teuteuina puipui ma le faʻamalama tioata o loʻo faʻaalia ai le Keriso na faʻasatauroina, o loʻo tu i luga aʻe o le fatafaitaulaga autu. Ae masalo o le mea pito sili ona manaia o le Braunschweiger Dom o le tuʻugamau, lea, e le gata ia Henry le Leona ma lona toʻalua o Matilda o Egelani, o le tuafafine o Richard le Lionheart, Caroline o Braunschweig, le toʻalua o King George IV o Egelani, o loʻo tanu foi.

Tuatusi: Am Burgplatz, 38100 Braunschweig, Siamani.

Tatalaina itula:

  • Mon-Sun mai le 10:00 i le 17:00.
  • Mai le amataga o Ianuari i le ogatotonu o Mati, o faitotoʻa o le falesa ua tapunia mai le 13:00 i le 15:00.
  • O tafaoga lautele e faia Aso Gafua e oʻo i le Aso Faraile i le falesa tele. O le amataga o le 11:00 ma le 15:00.

Fale Taulaga

O le Maota o le Aai, o lona fausiaina na amata i le seneturi lona 13. ma tumau mo le 200 tausaga, o loʻo tu i le malae maketi tuai. E le gata o le faʻatauaina taua o le talaʻaga o Braunschweig, ae o se tasi o fale tuai o taulaga i Siamani.

O le fale, teuteuina i se faigofie Gothic sitaili, aofia ai 2 faapaologa liua i itu taumatau. O le façade o le Town Hall ua teuteuina i ata o dukes, emperor ma isi tagata taua na o mai iinei ma le malamalama lima o Hans Hesse. I luga o se tasi o koluma i totonu o le Rathaus Braunschweig, oe mafai ona vaʻaia le Braunschweig tulilima, o se fua anamua o le umi na faʻaaogaina e tagata faʻatau ie. I le taimi nei, o nofoaga o le Old Town Hall o loʻo nofoia e se lala o le Aai Mataʻaga, o ana tumau faʻaaliga tuutoina i le tala faʻasolopito o Braunschweig.

  • Falemataaga itula faigaluega: Aso Lua - La mai le 10:00 i le 17:00.
  • Ulufale fua
  • E i ai le taʻamilo fua taʻimua taʻamilosaga o le fale mataaga i Aso Toʻonaʻi uma i le 15:00.

"Fiafia Fale"

Fiafia Rizzi House, fausia i le 2001 e le tisaini James Rizzi, mafai ona valaauina o se tasi o le sili ona le masani ai fale i Braunschweig. E iva tamaʻi fale na faʻatuina i luga o le tulaga na i ai muamua aliʻi mautonu ma faʻatasia i le tasi ofisa taulaga faʻatosina mai tagata tafafao maimoa.

E ui lava i le mea moni e leai se igoa igoa i luga o le fale, e le faigata ona iloaina. O pupula pupula, teuteuina i fetu, loto ma foliga malie, pupuni e le faʻatatauina puipuia mai le la e pupuni fafo, ma ata malie e sisiva i luga o le taualuga, avea le Happy House ma faʻailoga iloga o le taulaga. E le gata i lea, i le 2012, e tusa ai ma iʻuga o se suʻesuʻega na faia e le mekasini "Herzu", na ia ulufale i le pito i luga 100 sili ona matagofie fale i Siamani.

Tuatusi: Ackerhof 1, Braunschweig, Lower Saxony, Siamani.

Dankwarderode Castle

Dankwarderode Castle, fausia mai le 1160 i le 1175, amataina lona i ai o se masani puipuia 'olo. Masalo o le a tumau pea o se le fiafia taʻutaʻua i soʻo se tasi, pe a le o le vave atinaʻe o Braunschweig, lea na pa'ū i le tele o tausaga o lona olaga. Ua i le seneturi lona 15. o le 'olo na leiloa lona taua puipuia, ma ina ua mavae le isi 200 tausaga na liu maʻa matagofie Renaissance maota, fausiaina i luga o le amataga o le tutusa Henry le Leona. Na matua musuia lava o ia e le vaaiga o maota o tupuaga o lena taimi na ia manao ai e fausia se mea faapena i laueleele o Sakisone.

Moni, i le 1887 na tupu ai le afi i totonu o le maota, lea na faʻaleagaina ai le tele o ona nofoaga. O galuega toe faʻaleleia sa faʻatautaia mo le tele o tausaga, ae o Dankwarderode Castle na paʻuʻu pea i lalo. Ona iai foi lea o se taua, ma ina ua maeʻa lea, o fale puipui mo tagata faigaluega totogi na faaauupegaina i fale o le maota gaogao. Ona faʻaleagaina atoa lea o le maota, ma talepeina se paka tele i lona tulaga.

O le toe fanaufouina o Dankwarderode na faia i le 2007. Ona oʻo mai ai lea o se nofoaga faʻatauga faʻaonapo nei i le ogatotonu o le lanumeamata sone, oe na fausiaina na mafai ona toe faʻaleleia le amataga o le faʻafanua o le fale tuai o le fale. E le gata i lea, o se iʻuga o lenei toefausiaina, o le taualuga o le maota fou na fausiaina na teuteuina i le quadriga ma le ata o Brunonia, lea na mauaina le igoa o le sili ona tele kariota fausiaina i Europa. O le taimi nei o le fogafale muamua o le ogatotonu o loʻo nofoia e le Ulrich Museum, ma o le faitotoʻa ulufale i le fale o loʻo puipuia e 'apamemea faatagata o taʻutaʻua Siamani taʻitaʻi.

  • O fea e maua ai: Burgplatz, Braunschweig, Siamani.
  • Tatalaina itula: Aso Lua mai le 10:00 i le 17:00.

Tatalaina itula ma tau i luga o le itulau e mo Iulai 2019.

O fea e nofo ai?

O le taulaga o Braunschweig i Siamani o loʻo ofaina le tele o mea e nonofo ai mo se tamaʻi taulaga. E i ai uma faletupe moega ma 'aiga o le taeao faletalimalo ma lelei faletalimalo ma paka, spa ma soifua maloloina nofoaga tutotonu.

Ae mo tau, o le tau o le nofo ai i se potu faʻalua i se 3 * faletalimalo vaʻa mai le 60 € i le 120 €, ae o mautotogi fale mautotogi amata mai 50 € ma sili atu.


Avanoa femalagaaʻiga

E ui lava i le mea moni o Braunschweig ei ai lana lava ea nofoaga faʻapitoa, e leai ni masani pasese malaga iinei. Afai e te naunau e suʻea nofoaga matagofie o le taulaga, faʻaaoga le malaevaʻalele faavaomalo a Hanover, lea e na o le 65 km le mamao.

Isi megacities tu i le lata ane o lenei nofoaga aofia ai:

  • Wolfsburg (30 km),
  • Magdeburg (90 km),
  • Göttingen (110 km).

O le auala sili ona talafeagai e alu ai mai ia latou i Braunschweig o nofoaafi - o le taulaga e tuʻu saʻo le fesoʻotaʻiga i le va o Berlin ma Frankfurt, ma le kamupani Deutsche Bundesbahn, tautuaina le eria, faia uma masani ma maualuga-saoasaoa vaʻalele. I se faʻaopopoga, e mafai ona e oʻo atu i Braunschweig i pasi ma totogi taʻavale - e 2 autobahns tetele mo lenei.

E tusa ai ma gaioiga i totonu, e mafai ona faʻatautaia i pasi ma taʻavale laiti - o le Braunschweig system o loʻo faʻaalia e 5 laina nofoaafi ma ni laina o pasi. Moni, e fiafia tagata o le nuʻu e faʻaaoga uila, aua o uila auala i le taulaga ua matua lava saunia. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e suia i lenei ituaiga o felauaʻiga i soʻo se taimi, aemaise lava talu ai o le vaega faʻasolopito o Braunschweig ua tapunia mo taʻavale.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Alu i Braunschweig (Siamani), tusi ni nai fesoasoani aoga:

  1. Ua fiu e maimoa solo i le taulaga, afe i se tasi o faleʻoloa i le lotoifale - faʻatasi ai ma le tele o isi oloa, e mafai ona e mauaina se sosisi ulaula manaia mai le ate filifilia. I le tasi taimi, na avea ai o ia ma taʻutaʻua i le Soviet Union.
  2. O lagona sili ona susulu ma le le mafaagaloina e mafai ona mauaina i Schoduvel, o le sili tele karnival i le atunuʻu, lea e faia i tausaga uma, amata mai le 13th seneturi. Latou te fai mai e sili atu i le 25 afe tagata matamata.
  3. Afai o loʻo e malaga ma tamaiti, ia e mautinoa siaki le Arche Noa Zoo, o loʻo tu i Leipziger. O le fale e oʻo atu i le 300 manu o loʻo i le 50 'eseʻese ituaiga. O meaola e teu i totonu o avanoa avanoa i fafo, o ona tulaga e latalata i le natura, ma 'ai meaai lelei.
  4. O fale kalapu e sili ona lelei o loʻo i Kalenwall. E naʻo le 2 aso i le vaiaso e faigaluega ai - i Aso Faraile ma Aso Toʻonaʻi.
  5. Fans o potu, jazz ma musika symphonic o le a mautinoa le fiafia i le Braunschweig Classix Festival, lea e amata ia Me ma faʻaiʻu i le ogatotonu o Iuni.
  6. E tutusa le fiafia o le "Aso Malolo i Braunschweig", o se taumafanafana polokalama o sili atu nai lo 150 gaioiga fuafuaina e le gata mo tagata matutua ae faʻapea foi mo tamaiti.
  7. O le mea e sili ona faʻatalia ile taumalulu e taʻua ole maketi masani ole Kirisimasi, o se tasi o maketi sili ona matagofie ile Siamani.
  8. Afai o oe o se naunautaʻi fiafia i taʻaloga, asiasi i se tasi o taʻamilosaga o loʻo faia iinei ma le maelega naunautai.

Savali i totonu o falesa ma fale mataaga o Braunschweig, mea moni e uiga i le aʻai:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Erstsemesterbegrüßung im Braunschweiger Stadion - TU Braunschweig (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com