Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a ituaiga o faaseʻe faaseʻe

Pin
Send
Share
Send

Tagata masani, faʻalogo i le fuaitau "faʻaseʻe sikola", vaʻaia naʻo seevae i uili ae leai seisi mea. Peitaʻi, o tagata afeleti o loʻo i ai ni lagona vaivai mo ia ituaiga o gaioiga latou te iloa e tele ituaiga o ia "seevae".

Lea faasee faasee e sili atu mo oe, oe filifili mo oe lava, o le a matou taʻu atu ia te oe e uiga i mea o faaseʻe.

Ituaiga o faasee faasee

O ituaiga o masini e faʻaseʻe ai masini e fuafua faʻavae i luga o le faʻaogaina o lenei mea faigaluega. E tele ituaiga taʻaloga lauiloa:

  • malosi;
  • fanau;
  • televave;
  • soona fai;
  • aʻoaʻoga;
  • freeskate;
  • faaseʻe hockey;
  • faasee i fafo atu o le auala

Malosi

O lenei ituaiga o mea faigaluega e talafeagai mo tagata le afeleti tagata afeleti. O se filifiliga sili lea mo i latou e fiafia i le savali i luga o seevae e tele uili.

Vaega:

Faʻamalosi tino e masani ona i ai uili e fa. O le telē o uili o mea faʻamalositino e oʻo atu i le 76-90 milimita. O le maʻaʻa e masani ona i le tulaga o le 76-80A.

Faʻafefea ona filifili

O seevae savali o se mea faigata, ma le filifiliga e le tatau ona i ai ni faʻafitauli.

  1. Ole tino ole faʻaputuga e mafai ona palasitika pe paʻu vaivai. O filifiliga uma e taliaina.
  2. Mo tagata tiʻetiʻe e seasea faʻaaogaina ni taʻavale, o masini ma le faʻavaʻa e faia i le polymer synthetic raw material e talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, nylon. O ia oloa e matua taugata lava. Ae afai e te manaʻo e tiʻetiʻe umi ma masani, filifili mo iunite ma se faʻavaʻa alumini. O le a tau tele atu, ae o le a umi foi ona tumau.
  3. E leai ni faʻavae mo le filifiliaina o uili. Ae ui i lea, e sili atu le mautinoa o latou e le o faia i le faigata palasitika, talu ai e oʻo lava i se tagata tomai faapitoa e le mafai ona tiʻetiʻei luga o ia rollers mo se taimi umi.

Vitio a tamaiti

Tamaiti e feaveaʻi tele. O le mea lea, latou maua se sili vaivaiga mo taʻaloga. O le tele o taimi, e fai e tamaiti aʻoga o latou matua e faʻatau ni vitio. E moni, a tiʻetiʻe ia latou, e mafai ona e atiaʻe se saoasaoa tele mo se tagata savali, tusi mai ni ata mananaia ma faia ni togafiti faigofie.

Foliga Vaaia

O le mea moni, o nei lava tutusa skates faʻamalositino, na o laʻititi. E fa a latou uili, ma o le tino e faia i le palasitika poʻo le paʻu.

O le tele

Masalo, o se talavou ili ogaoga taʻaloga, ua uma ona ofuina se ituaiga atigi, ona tasi aso ona le toe manaʻo lea e vaeluaina ma ia seʻia matua.

Ae faʻapefea matua? Aua o mea uma, o le tamaʻi tiʻetiʻe o le vae o loʻo tuputupu pea i taimi uma. E le mafai ona tuʻuina atu tupe i tausaga uma mo mea faigaluega fou.

I le avea ai o se tulafono, vae tuputupu ae e le o se faʻafitauli mo tamaiti faasee faasee. O ia seevae e faia faʻaseʻe, o lona uiga e mafai ona fetuʻunaʻi i le lapoʻa o vae o le tagata taʻalo.

O ia ituaiga "uili" uili e mafai ona faʻateleina i le 4-5 lapoʻa. Lenei faʻaleaogaina le tiʻetiʻe matua o le ulu tiga fesoʻotaʻi ma le mauaina o fou masini.

Faʻafefea ona filifili?

Lenei e aoga le talanoa e uiga i le auala e filifili ai tamaiti lelei aisa faaseʻe. E i ai ni nai tulafono faigofie:

  1. Afai oe faʻatauina se taugofie faʻataʻitaʻiga, alu mo le tasi o ata faasolosolo i luma.
  2. Afai oe i luga o se paketi, saili seevae e ola i le lautele faʻapea foi ma le umi.
  3. E sili le filifilia o seevae e faʻamau i faʻamau.
  4. E fautuaina e filifili se faʻataʻitaʻiga ma se tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasi, lea, i lea tulaga, e mafai ona e tutoʻatasi faʻapipiʻi uili o le lapoʻa lautele.
  5. A faʻatau, taumafai e faʻatu le seevae ma ia mautinoa e leai ni patupatu o loʻo aliali mai i totonu.

Auala i luma atu

O televave-rollers ua faia faapitoa mo tamoe i latou. E tatau ona e filifilia se atigi pe a fai o oe o le a e auai i le saoasaoa televavave faaseʻe tuʻuga.

Vaega:

O seevae faʻaseʻe nei e i ai ni seevae e maualalo, malu ma mama. Tele taimi e gaosia ai le kaponi.

O le faʻavaʻa o nei skate e umi. O sea mea fuafua e mafai ona i ai uili e fa (ona oʻo atu i le selau milimita le latou lapoa) pe lima uili ma le lautele e oʻo atu i le 84 milimita.

Faʻafefea ona filifili?

E talitonuina e sili atu ona talafeagai le faʻagaioiga o oloa ma uili e fa. O lenei filifiliga e taʻutaʻua i tagata faaseʻe poto masani.

E sili atu le filifilia casters ma maualuga uili rigidity. Ona mafai lea ona e faʻavavevavevave.

Matuiā

O lenei ituaiga o mea faʻaseʻe e faʻaigoa foʻi o le "agavaʻa". Nei skates tatau ona filifilia mo i latou e le o le a naʻo tiʻetiʻei ma multi-uili seevae. Aggressive meafaigaluega ua fuafuaina mo i latou oe mananao e faia faasee togafiti.

Vaega:

O le seevae i lenei tulaga o le a faigata ma mamafa. Mai fafo, e foliga mai e matua tele lava.

E faʻapuʻupuʻu le faʻavae o lenei faʻaseʻe, ma o uili e laʻititi ae malo. E le mafai ona tauva i le saoasaoa i luga o sea skate, aua e matua faigata lava ona faʻanatinati.

Faʻafefea ona filifili?

  1. E sili atu le filifili o na atigi, o le seevae o ia e faia i le malo palasitika. Lenei o le a fesoasoani puipuia le tagata tiʻetiʻe vae i le taimi o tiʻetiʻega tietie.
  2. Afai o le a e faia togafiti aofia ai le seʻe i paipa, ia mautinoa o le faʻavae o le oloa e faia i le faʻamalosia palasitika. E tatau ona i ai se ata tipi i le ogatotonu.
  3. E le talafeagai le faʻatau faʻaseʻe oata ma sikoa o loʻo faʻataʻavalevale e oʻo ile 58 milimita. O le faʻavaa e tatau ona puipuia mau. E le tatau ona faʻapipiʻi pe o mai i luga.

Toleniga

O toleniga e faʻaaogaina e talafeagai mo i latou e fiafia e faʻaseʻe i se saoasaoa maualuga, ae o nisi taimi e le mafaufau ma naʻo le aisa faaseʻe. O se hybrid o tamoʻe ma seevae faamalositino.

Vaega:

O le seevae o sea oloa e afa maualalo. E sili atu le faigata nai lo mea faʻamalositino faʻatusa o loʻo faʻaauupegaina, ae e sili atu le lemu nai lo mea e te mauaina i luga o televavave masini.

O le faʻavaʻa ma uili, i le avea ai o se tulafono, e le ese mai i latou o loʻo faʻapipiʻi luga o solofanua.

Faʻafefea ona filifili?

A faʻatau, faʻalogo i le mea moni o le seevae lagolagoina lelei lou vae.

Mo le avetaavale i le saoasaoa, e aoga le filifilia o uili ma le lautele o 78 i le 84 milimita (pe a fai e lima) pe mai le 90 i le 110 milimita (peʻa fai e fa ia).

Freeskate

Faʻaseʻe sikuea faʻaseʻe fuafuaina mo sitaili faaseʻe uma. O ia meafaigaluega e tatau ona filifilia pe a fai e te le tu i le naʻo le tasi le itu o faaseʻe faaseʻe.

Vaega:

O nei faʻataʻitaʻiga o le iʻuga o le sopoʻia isi ituaiga o skates i totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tutusa lava le faigata ma le tele o a latou seevae e pei o le "saua".

Lenei faʻataʻitaʻiga nonoina se alumini faʻavaʻa mai semi-pro faʻamalositino.

O le lautele o uili freeskate e oʻo i le valusefulu milimita.

Faʻafefea ona filifili?

  1. A filifilia, oe manaʻomia le faʻalogo i le maualuga tulaga o vae lagolago ina ia mafai ona e tiʻetiʻe lelei i soʻo se sitaili.
  2. Freeskate rollers tatau ona faʻatumuina i lelei bearings, lelei e le maualalo nai lo ABEC 7 poʻo le ABEC
  3. O le maaa o uili e tatau ona oʻo atu i le 84–

Mo Hockey

Na amata ona faʻamalolosi tagata taʻalo faʻasolosolo hockey i le faʻaiuga o le seneturi talu ai. Ona faʻaaogaina faʻapitoa lea e le au afeleti - taʻavale ma laina e lua o uili. Ae na suia mea uma ina ua faʻaali mai seeva ma uili i le tasi laina.

Vaega:

O le seevae o sea oloa e matua leai lava se eseesega ma le seevae o loʻo faʻaaogaina e fausia ai aisa faʻaseʻe i luga o le aisa. E lemu, maulalo ma lelei le ea.

Hockey skates e naʻo avanoa e maua ai. O le faʻaitiitia o aʻafiaga o le lavea o le taʻavale. Faʻaaoga palasitika i luga o le vae ma mulivae o le seevae tautua tutusa le mafuaʻaga.

I teori, oe mafai foi ona taʻalo hockey ma faʻamalositino seevae. Ae ui i lea, latou te le o puipuia uma mai le lavea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se keke.

Faʻafefea ona filifili?

  1. E sili atu le filifilia o na faʻataʻitaʻiga ma uili o eseese diameter. E i ai se aoga tele i le tulaga o le mafai gaioiga o mea faigaluega.
  2. Afai o le a e taʻalo luga o le mafolafola sima fola, oe mafai ona faʻatau oloa ma semi-maumaʻa uili. Peitai, mo le tiʻetiʻeina i luga o vali tā, le maʻaʻa tatau ona maualuga.
  3. E sili atu le filifilia o masini ma le faʻavaʻa alumini faʻavaʻa ia aua ai neʻi e popole i lona faʻamaoni i taimi o taua ogaoga hockey.

SUVs

E mafai ona faʻatagaina e tagata e alu i fafo auala o latou auala e tietie e le gata i luga o le vali mata. Latou te mafaia ona faʻataʻitaʻia le tagata tiʻetiʻe i luga o le eleele ma, pe a tatau ai, luga o le mutia. O ATV moni ia i le maketi faaseʻe.

Vaega:

O SUV e naʻo pau ia o sikate e na o le tolu pe oʻo foʻi i uili e lua. E le gata i lea, o nei uili e inflatable. E faia i latou i le paʻu. Ole lautele ole uili e oʻo ile luasefulu senitimita.

Afai e tolu uili, ona latou faʻapipiʻiina lea i le seevae e ala i se faʻavaʻa, pei o luga masani masani. Ae afai e i ai ni uili se lua, ona latou faʻapipiʻiina lea i se umi umi tulaga o loʻo faʻamau ai le seevae. O uili i lenei tulaga o lo oi luma ma tua o le faaseʻe.

Faʻafefea ona filifili?

E leai ni tulafono faʻapitoa ile filifilia o ia meafaigaluega. E mafai ona e faʻalagolago lava i ou oe lava lagona ma mea e te fiafia i ai.

Faʻafefea ona popole?

Manatua o faasee bearings o le a goto i luga pe a uma le aveina i luga o le le laugatasi, pefua pe susu vaega. O le mea lea, mai lea taimi i lea taimi, e manaʻomia ona faʻamama ma faʻamamago skates.

Na matou talanoa e uiga i ituaiga taʻaloga lauiloa o faaseʻe ma tulafono mo le filifiliaina. Afai e te manaʻo e taʻu atili e uiga i soʻo se faʻataʻitaʻiga o lenei masini, faʻamolemole fai i le faʻaaogaina o manatu.

Nisi vaega o le faasee taimi faʻaletonu ma manaʻomia le toe sui. O le a matou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona filifili ma faʻapipiʻi vaega faʻapipiʻi mo faasee faaseʻe.

Ina ia mafai ona filifili le sao i totonu laina mo oe lava, e tatau ona e iloa e uiga i a vaega latou aofia ai ma o faʻataʻitaʻiga e aoga le faʻatauina mo se amataga, ma e talafeagai naʻo mo polofesa.

Afai ua taʻeʻe ou seeva pe ua amata ona tolotolo lemu i tua o le isi tiʻetiʻega, ua oʻo nei i le taimi mo le toe faʻaleleia. Ae e matua le manaʻomia lava ona aveina i latou i le matai - uma mea uma, toeititi lava o mea uma e mafai ona faʻasaʻoina e oe lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Mock Neck Top. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com