Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie rosa Kerio: faʻamatalaga ma le ata o le eseese, fugalaʻau ma le faʻaaogaina i laufanua mamanu, tausiga ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

Roses e tonu mafaufauina o se tasi o sili ona pele fugalaʻau, ma masani ona fiafia i ai o se faʻamalo luga o se taua gaioiga. E seasea maua se fafine e le fiafia i nei fugalaʻau vaivai ma manogi.

Ae paga lea, o rosa i totonu o se fagu e vave lava ona mou atu, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e totoina ma totoina oe lava ia fugalaʻau ofoofogia. O se tasi o filifiliga sili ona lelei mo le totoina o le Kerio rose ua lauiloa ile lalolagi.

Faʻamatalaga o le 'eseʻese

O Rose Kerio e aofia i le ituaiga lauti hybrid... O le Kerio ituaiga eseʻese Kerio e iloga i ona tele ma atinaʻe togavao ma le laʻititi numera o vao tuitui. O le maualuga o le togavao o le 1.20 mita, ma o le lautele lautele oo atu i le 60 senitimita. O lau o lenei ituaiga o loʻo i ai se pupula lanumeamata lanumeamata lanumoana. I ni tulaga seasea tupu, o lau e ono liliu burgundy.

O le fugalaʻau foliga o se ipu malamalama ma le lautele o le 13 i le 16 senitimita. O le lanu o petals e samasama loloto; i le susulu tele o le la, e mafai ona magumagu ai laʻau i le moli tipolo. O le tasi fuga e aofia ai 35 i le 50 petals. A fuga mai le rosa a Kerio, ua mou ese atu lona ogatotonu mai le vaʻai.

O le manogi e mama ma leai se mamafa. O lenei ituaiga e teteʻe i le malulu ma faʻamaʻi.... O fuga e fuga lemu, ona o lea latou te tausia lelei o latou foliga. Tipi rosa tumau fou mo tusa ma le 10 aso.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio ma se faʻamatalaga o le Kerio ituaiga:

Se ata

E le gata i le ata e mafai ona e vaʻaia foliga o le Kerio rose.




Talaʻaga o le amataga

O le ituaiga Kerio rose na fanafana e Lex + i Netherlands i le 2002. O lona igoa lesitala o Lexoirek. O le kamupani e lauiloa lautele mo ona mauʻoa ituaiga o ituaiga fuga rose, o se tele manumalo o faʻailoga faʻavaomalo faʻailoga.

Tusitusiga! O Rose Kerio ua taʻua o se tasi o kata pisinisi a le kamupani, aua e le gata i ona foliga aulelei, o lenei ituaiga o loʻo iai foʻi le tele o mea lelei.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

E le pei o isi ituaiga o rosa, Kerio roses i le ogatotonu laina maua 2-3 fugalaau galu... O fuga o lenei ituaiga o rosa maua se toeititi atoatoa foliga ma se elongated autu. Nei rosa o se tasi o sili sili tipi ese ituaiga. O laʻau e faʻatutuina, lauolaola, e toeititi lava leai se vaotuitui i luga o laʻau.

Fuga

  • Afea ma faʻafefea? Fuga e fuga matagofie Roses i le tulaga o nofofua fugalaʻau, i sili atu seasea tulaga i inflorescences (4 pcs.). O lenei ituaiga e fuga i le taimi atoa o le tau mafanafana. O le amataga o le fuga o Iuni. E tupu pea le fugalaʻau, aʻo e umi ma fai soo.
  • Tausi muamua ma pe a maeʻa fuga... O le tausiga autu o le fafagaina, teuteuina ma faʻasusu. E fafagaina rosa 2 taimi i le vaitau: ia Me, ae le i fuga mai, faʻalauteleina fetilaisa ma microelement ma nitrogen fetilaisa e faʻaaogaina, ma ina ua maeʻa le muamua fugalaʻau ia Iulai, faʻalauteleina faʻalaʻau ma phosphorus ma potasiuma e faʻaaogaina. O rosa fou faatoa totoina, pei o na ua fuga, aua le faʻalaʻua.
  • Faʻafefea pe a le fuga? Taʻitasi tipi o se maloloina rosa, tasi tipi faʻaiʻuina i se fuga poʻo inflorescence. Mafuaaga talafeagai aisea e ono le fuga mai ai rosa:
    1. tausaga muamua o le totoina;
    2. sesē nofoaga faʻatutu;
    3. teuteu valevale poʻo le tausiga lelei;
    4. aa sosolo;
    5. mumu siama;
    6. matua

    E mafai ona e tuʻuina atu se taʻavale a le falemaʻi i le laʻau e ala i le aveʻeseina o laʻau e le manaʻomia, faʻamalosia e teuteuina mo se pupula malosi, ma fafaga le laʻau i le potasiila fetilaisa.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

I le fanua tatala, o rosa Kerio uumi e talafeagai mo moega ma kulupu, ma laʻau maualalalo e talafeagai mo le fausiaina o tuaoi.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

  • Filifilia o se nofoaga tulaʻi... O le filifilia lelei o le 'upega tafaʻilagi e taua tele. Fautuaina e le au faʻapitoa i le totoina o fugalaʻau le filifilia o ni nofoaga mo lenei ituaiga i le itu la, ae le o le matagi malosi.
  • Taimi ulufale... O le faʻatauina o mea toto e tatau ona faia i le faʻaiuga o Mati po o Aperila. O le taimi fautuaina mo le totoina o le amataga o Me (pe a fai o le eleele e faʻamafanafanaina lava).
  • O le a le eleele e tatau ona i ai? Kerio rosa manaʻomia sina laʻititi faʻamamago ma susu. O le fautuaina acid-faavae tali atu o le eleele mai 5.6 i le 7.3 pH. O le eleele e tatau ona faʻatumuina i se palu palu (oneone, peat, manure ma se lafulemu eleele e mafai ona faʻaaogaina). E mafai ona faʻatau se metotia i se faleoloa faʻapitoa.
  • Tulaueleele... A faʻatauina fualaʻau rosa, e tatau ona e mataala i le mea moni o le aʻa faiga ua tapunia, ma le ea ea o le fugalaʻau ua lelei atiina ae i le taimi e tasi. Ae le i totoina, e tatau ona teu toto i le vai (aua le sili atu i le 6 itula). Toto e tatau ona teuteu.

    O le loloto o lua totoina e tatau ona 45 i le 55 cm, ma o le mamao faʻatagaina i le va o pu e tatau ona 40 cm. O aʻa e tatau ona saoloto. E tatau ona e muaʻi saunia alavai e 'alofia ai le paʻu o le vai. A totoina, e le tatau ona faʻalolotoina le kola oʻa. A maeʻa ona toto, e tatau ona faʻasūsū le fugalaʻau ma paolo mo le 14 aso.

  • Vevela... O le soona vevela poʻo le soʻona mago o le fugalaʻau, faʻapea foi ma le maalili o le rhizome, e le tatau ona faʻatagaina. O le maualalo maualalo faʻatagaina vevela o 8 tikeri, o le maualuga o le + 30-40. O le sili ona lelei o le averesi vevela i le lata i +20 tikeri.
  • Faasusu... O le tele o le susu e mafai ona afaina ai fugalaʻau, o le averesi aofaʻi o le faʻasusu o 3 taimi i le vaiaso. O le togavao e manaʻomia faʻasusuina i le tau mafanafana ma le tautoulu. Vai ua uma ona faʻamautu (mo le sili atu ma le tasi le aso) e fetaui lelei mo le faʻainuina. O le vevela o le vai e 16 tikeri.
  • Laʻei pito i luga... Uma otaota ma minerale fetilaisa lelei e talafeagai mo le fafagaina. I le tautotogo, o nitrogen fertilizers e faʻaogaina, ma aʻo leʻi fugaina, potassium-phosphorus fertilizers. Afai na totoina le laʻau, tasi le masina talu ona maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le faʻaopoopo tele o le fafagaina, lea e tatau ona toe faia pe a maeʻa le 14 aso.
  • Teuteuina... O le teuteuina o se tasi o auala sili ona taua. O le teuteuina e faia e fai ai laʻau laʻau ma fai ai se togavao e tutusa lelei vavae. O le teuteuga e faʻataunuʻuina ma se maʻai mea faigaluega, o le mamao mai le fatugaʻo e 0.5 senitimita. O pogisa sili ona malosi e faʻapuʻupuʻuina i le 4-6 buds, ma masani ai i le 2-4.
  • Faʻaliliuga... Mo se lelei atinaʻe ma fugalaʻau, e fautuaina e tui Kerio rosa i le taimi o le tuputupu aʻe masina. Afai o le fugalaʻau na faʻatau talu ai nei, o le taotoga e tatau ona tolopoina mo se taimi le tumau seʻia maeʻa atoatoa ona fetuʻunaʻi. A toe totō, e tatau ona e faʻaogaina se eleele paleni faʻapitoa fuafuaina mo rosa. O loʻo manaʻomia foʻi le faʻasologa o alavai e tele senitimita.

    I le taimi o le tanuina, naʻo se vaega o le omea koma e aveʻesea. I le taimi o le taualumaga, tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻaleagaina le rhizome. O le ulo lelei mo le tuiina o le keramika, laʻititi lapoʻa i le tele nai lo le tulaga muamua. O le ulo fou e muamua susu i le vai. Ae e leʻi amataina le tuiina, e manaʻomia e le fugalaʻau le faʻasūsūina, pe a uma le totoina - faʻasusu o laʻau.

  • Sauni mo le taumalulu... Lenei ituaiga o rosa e tetee atu i le maualalo o le vevela ma le malulu o le tau, ae i le taimi o le taumalulu, e tatau ona ufiufi fugalaʻau. E mafai ona e ufiufi rosa i le taimi lava e faʻamautu ai le vevela le lelei. Ae le i oʻo i lena, e manaʻomia le faʻamamaina o le vao. E aoga foi le aveʻese o fesoasoani ole laʻau e leʻo matua ma mea toto na aʻafia i faʻamaʻi (pe a iai) i luma ole malutaga. E tatau ona muamua ufiufi le togavao i le eleele matutu.

Toe gaosia

Rose Kerio faasalalauina e ala i tipi... E mafai ona ave saʻo ia tipi mai le togavao. Mo le faapipiiina, o metotia e pei o Burito's ma Trannoy's metotia o loʻo faʻaaogaina, e mafai foi ona e faia rooting o tipi. Rooting e faia i le taumafanafana i le eleele tatala. Ole taimi tipi ole taeao po ole afiafi. O le filifiliga pito sili ona lelei ua magumagu, pe faʻapea foi i le isi itu, naʻo fugalaʻau semi-lignified au. O fao e tatau ona faigofie ona motusia.

O le umi o tipi e mai le 12 i le 15 senitimita. E le tatau ona i ai ni fugalaʻau i luga o tipi. O se tipi faʻavae e faia i lalo o le nonoa i le pito i lalo, ma le 20 milimita i luga aʻe o le faʻamau i luga. Mo sili atu ona lelei le taofia o le susu, o le toega laulaʻau tatau ona aveʻesea pe faʻapuʻupuʻuina (o le toega o le 1/3 vaega).

Soʻo se fale taumafanafana, togalaau faʻatoʻaga e suia pe a matagofie laʻau ma susulu fugalaʻau e aliali mai ia latou. Ma o ituaiga eseʻese o le a faateʻia ai e le gata i tagata asiasi, ae faʻapea foi i le aufaifaatoaga poto masani. Faitau e uiga i uiga eseese o le tausiga o Esperanza, Cherry Brandy, First Lady, Explorer, Black Baccarat, Orient Express, Abracadabra, Limbo, Tomaz ma El Toro ituaiga i a matou mea.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le lelei o lenei ituaiga aofia ai le mea moni e o lenei ituaiga rosa e le faʻaalia i le pauta oona ma le ele... O le sili taufaamataʻu ia te ia o se siama pei o aphids.

E faʻafetauia, masini, vailaʻau, faʻapea foʻi ma fofo a tagata e faʻaaogaina. O le sili ona faigofie masini metotia o se masani auala feololo vai vai.

Mo togafitiga vailaʻau (ea vaega o le fugalaʻau) e faʻaaogaina:

  • "Aktara";
  • Kinmix;
  • "Faʻalauiloa";
  • Fitoverm.

A o metotia masani, infusions o pateta tumutumu, tamato, kaliki, aniani, tapaa ma mumu pepa e faʻaaogaina.

Faʻafetai i fautuaga o loʻo i luga, tusa lava pe le lava le poto masani, e mafai ona e totoina se maloloina ma matagofie laʻau o le a faʻafiafiaina oe i susulu samasama fugalaʻau mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Переход с Kerio Control для Windows на Hyper-V Appliance (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com