Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ponta Delgada - o le taulaga autu o Azores i Potukale

Pin
Send
Share
Send

Ponta Delgada o se taulaga i Potukale, o le ogatotonu o le taulaga o le igoa tutusa, o le vaega o le itulagi Azores.

O Ponta Delgada e tu i le talafatai i saute o le motu o São Miguel, i le mamao e 1448 km mai le laumua o Potukale, Lisbon.

O le 'aʻai e aofia ai se vaega o le toeitiiti 232 km2, ma le faitau aofaʻi o le sili atu 46,000 tagata.

Ponta Delgada ua vaevaeina i ni itumalo tetele se tolu: São Pedro, São Sebastian, São José. O le pito sili ona tafafao maimoa i nofoaga uma o Sao Jose - iinei o le sili atu atinae atinae, o se tele numera o faletalimalo ma faleʻaiga. O vaʻaiga sili ona mataʻina o loʻo tu foʻi ile itu lea.

Mataaga Ponta Delgada

O le laumua o le Azores, Ponta Delgada, o loʻo sosolo i le talafatai i saute o le motu o São Miguel, o loʻo mitamita i le tele o nofoaga mananaia. Faatasi ai ma i latou o aulotu agalelei, anamua maota matagofie fale, o se matagofie taulaga maketi. Ae ina ia mafai ona e iloa le "motu lanumeamata" o Potukale, e tatau ona e suʻesuʻe e le gata i lona laumua, ae ia e alu foi i talaatu e feiloaʻi ai ma le natura.

Ekalesia a Sagato Sebastian

Fautuaina e tagata o le nuʻu le amataina o le maimoaga mai le ekalesia autu a le taulaga.

O Sagato Sagastian ua avea ma sui o Ponta Delgada, ma e le o se mea e ofo ai le lotu na fausia i lona mamalu o le ekalesia autu lea i le taulaga. O loʻo tu i tafatafa o le ogatotonu o le Republic Square, i Largo Matriz, Ponta Delgada.

Fausia i le 1547, o lenei maota tapuaʻi o loʻo iai se faʻatusatusaga masani mo le Azores. Faʻafetai i le malamalama na fuafuaina moli, le fale foliga sili ona ofoofogia i le pogisa.

O le Ekalesia a Sagato Sebastian e taʻutaʻua i ona teuteu auro, o mea i totonu na fai mai vao o Pasila, ma le fata arasi ua vaneina.

E mafai ona e asia lenei faʻatosina atoatoa aunoa ma se totogi: oe mafai na o le tilotilo i fafo ma totonu mamanu, oe mafai tu i le tautua.

I tafatafa ane o loʻo iai leisi fale faʻasolopito e tutusa le fiafia ia latou e malaga i Potukale ma le Azores - ole faitotoʻa autu lea.

Faitotoʻa o le 'aʻai

O se tasi o faʻamanatuaga sili ona lauiloa a Ponta Delgada ma o ata e sili ona lauiloa o le faitotoʻa o le taulaga o loʻo tu i Praca Goncalo Velho, e fesoʻotaʻi ma le Lotoa o le Republic ma le laufanua.

Portas da Cidade o se tasi o fale tuai e le gata i le Azores, ae o Portugal uma. E aofia ai faʻatasi tolu faʻapaologa o le kiona-paʻepaʻe lanu, o loʻo faʻaalia ai ofu mafanafana e lua: tupu ma le taulaga.

Ekalesia a São Jose

O le ekalesia tele o São José e tu i luga i se tasi o sikuea o le laumua o le Azores - le tuatusi Campo de Sao Francisco, Ponta Delgada.

O lenei maota tapuaʻi na fausia i se tulaga masani Potukale: o le asymmetrical paepae faʻapaologa ma uliuli teuteu, teuteuina i faʻailoga ma faʻatagata.

O teuteuga i totonu e fai lava sina tauagafau, ma o se fata faitaulaga matagofie ma teuteuina matagofie ma teuteuina laupapa teuteuga o loʻo tu mai fafo.

E ola le lotu, e masani ona toʻatele tagata - o turisi ma tagata o loʻo nonofo. O le ulufale e leai se tau mo tagata uma.

Falesa o le Keriso Paia

I Ponta Delgada, pei o se isi lava mea i Potukale, e tele ekalesia e foliga mai e peiseai o tagata sili ona amioatua i le lalolagi e nonofo i lenei aʻai. I luga o Avenida Roberto Ivens, i le ogatotonu o le laumua o Azores, o loʻo iai foi se isi nofoaga faʻafiafiaina: le Ekalesia a Sagato Keriso. O le tele lotu fiafia i le Azores ma Potukale o faia i lalo o le lagolago a lenei ekalesia faapitoa.

O le fale e matua tamaoaiga teuteuina: auro lau, tile o le 18th seneturi, matagofie ata na faʻaaogaina mo teuteuga.

O se faʻatagata o Keriso le Wonderworker o loʻo faʻapipiʻiina i luma o le faitotoʻa o le falesa.

Maketi Autu

Peitai, i le ogatotonu, latalata i le matafaga (tuatusi: Rua do Mercado), o le maketi autu a Ponta Delgada. O le maketi e matala i aso uma o le vaiaso, ma e sili ai le o mai mo faʻatau ae le i ta le 13:00, talu mai lena taimi ua o ese tagata faʻatau.

Lenei oe mafai faʻatau fou fualaʻau ma fualaʻau, e aofia ai le lotoifale Azores fala. Tagata faʻatau e ofaina se tele filifilia o itulagi sisi ma sisi eseese o aano o aano o manufasi. E manaia le savali i totonu o le iʻa matagaluega: o loʻo i ai le tele o seasea ma le iloaina le ola o le sami, lea e vave ona faʻatau e tagata o le atunuʻu. O loʻo iai foʻi faleʻoloa faʻamanatu e faʻatau atu ai meataulima.

O le nofoaga e matua felanulanuaʻi: ​​oe mafai ona taumafai tele, faʻatau, na o le vaʻai. I luga o le teritori o le maketi o loʻo i ai se manogi ofoofogia e le mafai ona faʻamatalaina i upu: le manogi o le fou falafala fefiloi ma le manogi o tart pia, sisi 'oti, iʻa fou maua. I le auala, o tagata faʻatau atu e faʻaaloalo tele, leai se kopi poʻo se tino tino.

Faifaʻapaina

O loʻo i ai le togafiti paina tulaga ese i le Azores, i le: Rua Doutor Augusto Arruda / Faja de Baixo, Ponta Delgada. E latalata tele ile taulaga, o lea e mafai ai ona e savali i ai, pe e te alu foʻi i se taxi mo le 8 €.

E ese le manaia ile vaʻai ole maumaga, ae maise ona ole faitotoʻa e matala ma leai se totogi, ma ole asiasiga e le tele se taimi - mai le 10 minute ile maualuga ole 1 itula.

O Arruda Pineapple Plantation na iai i Potukale talu mai le 1919, na faavaeina e Augusto Arruda - o lona fatafata na faapipii i luma o le faitotoʻa.

O fugalaʻau e totoina iinei i tioata greenhouse i le tausaga atoa. Talu ai ona o laʻau e totoina i taimi eseese i totonu o green green, o le seleselega e faia foi i taimi eseese i le tausaga atoa. I se tulaga lautele, o le pineapples a le Azores e taʻua o le pito i matu o mea uma na tutupu i le lalolagi, ma o lo latou taimi tuputupu aʻe e tusa ma le lua tausaga.

I se faʻaopopoga i togalaau ma greenhouse, o loʻo i ai se tamaʻi paka matagofie, se cafe manaia, faʻapea foʻi ma se tamaʻi faleoloa e faʻatau atu ai ni falafala, fasimoli fasimoli manaia i le manogi ma uiga lelei, o le sua oona oona, ma, ioe, mea faʻamanatu.

Vaituloto Lagoa das Empadadas

Leki Lagoa das Empadadas o loʻo tu i luga o le auala i le maualuga vaʻaia vaʻaia o Seti Sidadis vaituloto. O loʻo nanaina i totonu o se vanu, i totonu o se togavao matagofie - ina ia e oo iai, e fautuaina le faʻaaogaina o le faʻafanua o Ponta Delgada.

E faigata ona faʻailoa atu i upu uma le matagofie o lenei nofoaga - e tatau ona e alu iinei ma faʻamalieina le 'ea fou, ma le ofoofogia o ou manatu. I totonu foi o lenei vaituloto e oʻo lava i iʻa e le fefefe i tagata - latou te aau i le matafaga ma faʻatali seʻi fafagaina! Lenei filemu, togavao tulimanu o Potukale ua fuafuaina mo malologa ma mafaufau loloto.

O fea e nofo ai i Ponta Delgada

E pei o le tele o taulaga i Potukale, i Ponta Delgada o loʻo iai faletalimalo o vasega eseese, fale talimalo, fale mafanafana. O loʻo i ai se tolauapiga latalata i le 'aʻai e mafai ona e faʻatu ai se faleʻie - o lenei filifiliga e talafeagai mo le matua le faʻamalosi talavou.

E masani lava, o potu faletalimalo e iai le ea malulu, satelite TV, Wi-Fi, ma luga o le teritori o faletalimalo e iai le vai taele. Tau mo le potu faʻalua i 3 * faletalimalo amata mai le 110 € - mo lenei aofaʻiga latou te ofa ai nofoaga i faletalimalo Hotel Canadiano, Vila Nova Hotel. O tau maualalo i le po i totonu o se fale mautotogi o loʻo i totonu o le 120 €, mo se faʻataʻitaʻiga, o se potu lua mo lena ituaiga tupe e mafai ona mautotogi i se potu i le VIP Executive Azores Hotel. O le averesi tau o se potu i totonu o se fale mautotogi o le a, ioe, sili atu maualuga - tusa 190 €. O se filifiliga lelei, lea e fetaui le tau ma le tulaga lelei, o le 4 * Hotel Marina Atlântico.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fuafuaina tau o taumafa i Ponta Delgada

I Ponta Delgada, o tau o meaʻai e tutusa lava ma le tele o taulaga i Azores.

I totonu o se faleʻaiga ogatotonu mo le 40 € e mafai ona e maua se taumafataga lelei ma manaia mo le lua. I faleaiga taugofie, o meaʻai o le a tau ai le afa o le tau. Meaʻai fiafia i meaʻai vave e mafai ona o ese ma le 5-7 € - o le tau lea a le McMeal i McDonalds poʻo isi meaʻai.

Mai faleʻaiga taugofie i Ponta Delgada, latou te ofaina ai ni meaʻai manaia, e mafai ona e fautuaina atu:

  • Taberna Acor (Rua dos Mercadores Nu. 41, Ponta Delgada): Meaʻai Metitirani ma Potukale, pa uaina;
  • Lan's (tuatusi Rua Manuel da Ponte 41 / São Sebastião, Ponta Delgada): pizza, Italia ma papalagi, meaʻai vegetarian;
  • Suplexio (tuatusi Rua Pedro Homem 68 / Travessa da Rua d´Àgua): Potukale meaai, fale pia ma fale pia;
  • Acores Grill (tuatusi Rua do Calhau 1): Potukale ma Europa meaʻai, papakiu.

Faʻafefea ona alu i Ponta Delgada

O le malae vaʻalele latalata i le laumua o le Azores e tusa ma le 4 km mai le taulaga. Ae i soo se tulaga, e tatau ona e lele i Lisbon pe faia se fesiitaiga i soʻo se taulaga Europa. Mai Lisbon, o loʻo i ai vaʻalele a le atunuʻu vaʻa TAP Portugal ma Ryanair i ni nai taimi i le aso - o le taimi malaga o 1 itula 20 minute, tiketi i itu uma e lua tau e 50-80 € (aunoa ma ato).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Ia, o se tulafono, e leai ni faʻafitauli i le auala e oʻo atu ai i Ponta Delgada mai le malae vaʻalele:

  1. O turisi sili ona lototetele ma ogaoga o e femalagaaʻi solo i Potukale ma le Azores e faigofie ona manumalo i le 4 km i vae.
  2. I le malae vaʻalele, i fafo atu o le fale faʻatalitali, e mafai ona e okaina se taxi.
  3. Oe mafai ona totogi se taʻavale: luga o le tulaga 0, i tafatafa o le auala e ulufafo ai, o loʻo i ai tulaga o kamupani o loʻo ofaina ni taʻavale mo le mautotogi.
  4. Uma itula 3 le pasi numera 202 tuua le malae vaʻalele.O le tiketi tau 1.2 €, o le faigamalaga e naʻo le 10 minute.
  5. O le tietie i pasi o le sili lea ona faigofie filifiliga. I le auala i fafo mai le malae vaʻalele, i le itu taumatau, o loʻo i ai le ofisa tiketi latou te faʻatauina ai tiketi mo le vaʻa. O le tau o le ticket e 5 € tusa lava pe iai se malaga i le tasi poʻo le lua itu. Ina ia faʻailoaina se transfer transfer, e tatau ona e vave, pe a faʻatau se ticket, faʻailoa le aso ma le taimi e te alu ese ai mai Ponta Delgada - o le a vaʻai vave e le kesia le taimi e te manaʻo ai e te alu ai i le nofoaga o felauaiga lautele. Oe tatau ona tausia lau tiketi: oe o le a manaʻomia mo le toe faʻafoʻi transfer!

Tau i luga o le itulau e mo Me 2018.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Azores Sao Miguel Road airport Center Ponta Delgada. Açores Sao Miguel Aéroport Centre, Gopro (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com