Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga o le foliga mai o se fale - uamea begonias: tausiga foliga ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

Afai e te filifili e toto togalaau laʻau i lou fale mautotogi po o fale vevela ma se tele matagofie sui o le laʻau, ona faʻalogo lea i le uamea begonia. O lenei laʻau e matua le faʻamalieina i le tausiga, e le manaʻomia le tele o moli ma e laulaʻau laulaʻau ma laʻititi fugalaʻau o le a faʻafiafiaina lou mata mo le tele o tausaga.

Faʻafefea ona teu faalelei lenei fugalaʻau i le fale, o a taualumaga ma tausiga auala e faʻatagaina ai oe e faia begonia masani ona avea o se moni totonu teuteuina? O nei uma ma sili atu o le a talanoaina i lenei tusitusiga.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

Begonia Metallica o se sui o le Begonia aiga ma e aofia ai i le ituaiga o teuteuina teuteuina o laʻau toto o lenei ituaiga. E i ai le igoa o lenei laʻau ona o le lanu o ona laulaʻau: i le itu i luma, o ona lau e lanumeamata-olive, ma o mumu uaua ei ai se uʻamea pupula. Faʻapea foi O lenei ituaiga begonias e taʻua o le kikokiko lanu poʻo le metallic begonia.

I luga o se tusi. E talitonuina o le genus begonia e faaigoa i le kovana o Haiti, o le sa avea ma se tasi sili ona aoga ma o se aoina fugalaʻau, M. Begon, o le na nofo i le 18th seneturi.

E ui lava i le mea moni o le tele oa o laʻau o le genus begonia o loʻo matauina i le teritori sone o Amerika i Saute ma Asia, begonia na faʻalauiloaina i atunuʻu o Europa ma Lusia talu ai. Metallic begonia e sau mai Pasila, o le mea e nofo ai i le natura i luga o pogisa poʻo maupuʻepuʻe maualuga i le maualuga o 800-1700 m luga maualuga o le sami i paina ma lauvao vao.

Faʻamatalaga o foliga vaaia

O le Begonia meat-lanu o se laau tele ma lona lala lala pupula. O laulaʻau o lenei laʻau e lanumeamata lanumeamata i le lanu ma faʻamaonia mumu uaua e i ai se uʻamea pupula. O nei laulaʻau, e oʻo atu i le 15 cm le umi, e leai se mea faʻatasi ma autafa o ona pito ma e iai le pupula i luga.

O le itu i tua o le lau e lanu viole. Faʻatasi ma le tausiga lelei, begonia tupu vave lava ma oʻo i 80-120 cm le maualuga. I le tautoulu ma le taumafanafana, o le tele o lapisi fugalaʻau fugalaʻau ma le maaleale papaʻe-piniki lanu foliga mai luga o le laʻau.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻaia se matagofie teu fale - o se uʻamea begonia.



O fea ma faʻafefea ona totoina: tulafono, fesoasoani ma faʻatonuga

Metallic begonia o se teufale matagofie e faʻatagaina lelei le faʻapogisaina ma, le pei o tele fugalaʻau totonu, e mafai ona tu i le pogisa vaega o le fale. I se faʻaopopoga, o le sui lea o le fugalaʻau, o ona fua i nisi taimi e sili atu i le mita, ma ona lala lala malosi ma tupu i lalo, o le mea lea e fautuaina ai e tu i luga o se tulaga ina ia faʻamamafaina le lalelei o laulaʻau ma fualaʻau.

Tusitusiga. Peitai, pe a filifilia se nofoaga mo se uʻamea begonia, oe manaʻomia le amanaʻia e le taliaina le vaʻaia ma le maualuga o le susū.

E le gata i lea, o se poletito e le talafeagai mo le totoina o lenei laʻau, aua e le taliaina e le fugalaʻau ni suiga tetele o le vevela ma e le fiafia i ai pe a masani ona fesiitai mai le tasi nofoaga i le isi.

O isi ituaiga o lenei laʻau e mafai ona faia se faʻatusatusaga talaʻaga i luga o le tulaga mo uʻamea begonia lau: mo se faʻataʻitaʻiga, ever-fugalaau begonia po o le taumalulu-fugalaau begonia.

Moli ma le nofoaga

Ole aano ole begonia lanu e manaʻomia le faʻasusuluina o le malamalama pe oʻo i se vaega paoloo le mea lea e le sili ai le tuʻu i luga o le windowsill i le itu i saute o le potu. O laulaʻau o lenei fugalaʻau e sili atu ona maaleale i le susulu o le la, mai laʻau latou lava mafai ona liua samasama, pe mu i latou. O le itu i sasaʻe, matu poʻo sisifo o le potu o le a sili ona lelei mo ia, ma o lenei laʻau o le a foliga lelei foi i luga o se tulaga.

Eleele manaʻoga

Metotia begonia e tatau ona totoina tasi i le tausaga, sili i le tautotogo. E le gata i lea, e manaʻomia le totoina o le laʻau i le taimi lava e uma ai le faʻatau ina ia mafai ai ona mafaufau pe o aʻa e maloloina ma pe afai e leai ni faʻamaʻi ia latou.

E sili atu le filifilia o le eleele mo begonias tele-vaega, tatala ma lelei. O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona aofia ai:

  • Eleele laufanua.
  • Pito.
  • Lalolagi humus.
  • Laueleele Sotoma.
  • Oneone

E manaʻomia le filifilia o se lapoʻa ma lautele lautele mo le fesuiaʻina o tagata matutua, aua i totonu o se ipu vaiti o lau o uʻamea begonia amata amata ona mou atu, ma o le laʻau o le a le avea ma lauolaola pei o muamua.

Taua! Ia mautinoa e tuʻu alavai i le pito i lalo o le ulo, faʻalauteleina le kelei poʻo tamaʻi maʻamaʻa e atoatoa e pei o le alavai, a leai o aʻa o le fugalaau ono amata ona pala mai le tele o le susu, lea o le a mafua ai le maliu o le fugalaʻau.

Mo le totoina o laʻau talavou, faʻaaoga le palapala vaivai.: e manaʻomia le palu faʻatasi o peat ma lau laʻau pe oneone foʻi oneone. Muamua, o tamaʻi laʻau toto e totoina i tamaʻi fagu ma le lautele o le 8 cm, ma, a oʻo laʻau ona totō, ona totō lea i totonu o se pa lapoʻa.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Metallic begonia o se laʻau le faʻalelei e tausi, ae le fiafia i tele o le pa'ū o le vevela, lea e mafai ai e le fugalaʻau faʻamaligiina ona lau. Lenei thermophilic laʻau fiafia i le ea vevela o le 16 - 25 tikeri, ma i le taumalulu le vevela e le tatau ona maualalo ifo nai lo 15 - 16 tikeri, ae i le vevela i luga o 20 tikeri fautuaina e tuʻu begonia i se pogisa vaega o le potu.

O le laau e fiafia tele i le susū maualuga, ae e tatau ona faʻaeteete e leai se le mautonu o le susū, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o fungi. E ui lava i le alofa o le susu - Ole metotia begonia e le fiafia ile vai e paʻu i luga o laulaʻau. Faʻasusu i le taumalulu e tatau ona feololo, ma i le taumafanafana o le begonia tatau ona faʻasūsū tele.

A faʻasusu, e sili atu le taulaʻi i le eleele: afai e mago i le 1.5 cm, e manaʻomia e le laʻau faʻasusu. E tatau ona faʻasūsūina i le vai mafanafana, faʻamautu mo le 1 aso, e mafai ona faʻaopopo sina laʻau sitiseti vai ile vai. Afai i le taumalulu e le mafai ona faʻatumauina le vevela i luga atu o le 15 tikeri, ona e manaʻomia lea e faʻasūsū le fugalaʻau ma le vai mafanafana, ma tuʻuina atu le mafanafana vai latalata i le pallet, ae o le pito i luga vaega o le eleele e tatau ona faʻasaʻolotoina e le 1 cm.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

  1. Mu i luga o laulaau. Faʻailoga: mu i luga o lau o uʻamea begonia tupu ona o tuusao susulu o le la, aemaise lava pe a e faʻasusu le vai i luga o laulaʻau i le la. Togafitiga: e tatau ona aveʻese le laʻau mai le susulu o le la.
  2. Paʻu pala i le aʻa. Faʻailoga: ua amata ona pala le ogo i lalo tonu o le laʻau, paʻuʻu lau i lalo. E mafua ona o le maualuga o le vevela poʻo le faʻasusu tele. Togafitiga: e tatau ona faʻaititia le faʻasusu ma aveʻese le laʻau i se nofoaga malulu.
  3. Faʻaleagaina i le laʻau e le fungus Botrytis cinerea. Faʻailoga: Lanu efuefu (pogisa enaena laʻona) aliali mai luga o laulaʻau, fugalaʻau ma poʻo. O lenei faʻamaʻi e aliali mai ona o le maualuga o le susū. Togafitiga: sili atu le ea i totonu o le potu, ae aloese mai ni ata faataʻitaʻi.

    Tusitusiga. Ia mautinoa ia faʻamamago le laʻau, ona faʻaoga lea o fungicides talafeagai mo togafitiga.

  4. Le faʻatoʻilaloina o le laʻau e le fungus Oidium begoniae. Faʻailoga: paʻepaʻe paʻepaʻe suia foliga mai i luga o laulaʻau, e i ai foi le manogi o fungus, ina ua uma ona salalau le suia, ua tumu laulaʻau, sosoo ai ma le oti o le laʻau. O sea faʻamaʻi e mafua mai i le maualuga o le susū i le vevela o le 20-24 tikeri. Togafitiga: pei o le fungus muamua, e tatau ona faʻaleleia le ea, aloese mai faʻataʻitaʻiga, tuʻu le begonias mago ma togafitia ma fungicides.
  5. Siama siama Faʻailoga: O lanu samasama e aliali mai luga o laulaʻau. Togafitiga: o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamaloloina, e tatau ona vave faʻaleagaina le laʻau ina ia le sosolo le faʻamaʻi i isi laʻau tototo.

Fanafanau foliga

Ole metotia ole begonia e mafai ona faʻalauteleina ile vaevaeina o le rhizome ma fatu, ae ole auala taatele e faʻasalalau ai lenei laʻau ole faʻatoʻaga e ala o latou tipiina. Lenei auala e tatau ona toe gaosia i le tautotogo poʻo le taumafanafana.

  1. Tipi ese fasi 8-10 cm le umi mai le le fugalaʻau faʻavae o begonia Fufui pito o le tipi i le homone pauta.
  2. Toto ia tipi i totonu o ulo saunia ma le lautele o 8 cm i totonu o le eleele e aofia ai peat ma oneone i le 1: 1 faʻatusatusa. A uma ona toto, ufiufi ulo i palasitika afifi e fausia ai se fale vevela.
  3. A maeʻa le 6 vaiaso, o laʻau o le a aliali mai luga o tipi; luma o lena, o tipi e tatau ona puipuia mai le susulu malamalama. A maeʻa ona vaʻaia laulaʻau, e tatau ona aveʻese le ata.
  4. Tui le laʻau laʻau i totonu o se ulo telē i le palapala mo se matua matua.

Faaiuga

Metallica begonia, pei o le tele o laʻau o lenei ituaiga, ua leva ona fesuiaʻi i le tau o Lusia. Ole aano ole begonia lanu e faigofie tele ona tausi ma le faʻaaluina ile tulaga ole totoina. O lona tausiga e le faigata, ma o ona laulelei laulelei asymmetrical lau e mafai ona fiafia i ai mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 10 places to go leaf peeping this fall. 10Best (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com