Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Zabljak - o le fatu mauga o Montenegro

Pin
Send
Share
Send

O le a le umi na e manao ai e asiasi i Montenegro? Aua le faʻatali, Zabljak o se tasi o le tatau-vaʻaia nofoaga pe a fai e te manaʻo e faʻamasani lelei i lenei atunuʻu. Zabljak, Montenegro o se laʻititi ae matua matagofie lava taulaga i le itu i matu o le atunuʻu ma le faitau aofai o tagata e le sili atu i le 2 afe tagata.

Masalo ua uma ona e vaʻai i ata o Zabljak ma vaʻaia o loʻo tu i le fatu o le atumauga o Durmitor, o se fanua faʻaagaga a le atunuʻu (faʻatasi ai ma ni togavao tulaga ese) o loʻo aofia i le UNESCO World Heritage List.

Le faitau afe o turisi eo atu i Zabljak aua le asiasi i vaaiga faʻasolopito. Muamua lava, tagata eo mai iinei e fiafia i le matagofie o matu o Montenegro, faʻapea foʻi ma faaseʻe ma isi gaioiga i fafo. O lenei nofoaga e tutusa lelei lona matagofie i le taumalulu ma le taumafanafana.

O a ituaiga o faʻafiafiaga gaioi, e ese mai i le faaseʻe i le aisa poʻo le faaseʻe aisa lava ia, e mafai e Zabljak ofo atu i ana malo? Ioe, poʻo le a lava! Mai le savali ma tiʻetiʻega uila i tafatafa o mauga e sili ona matagofie, e oʻo lava i taʻaloga o taʻavale, tiʻetiʻega mauga, folau, paralela, vanu. Afai e te fiafia i faʻafiafiaga ogaoga, i Zabljak o le a e mauaina le mea o loʻo e sailia.

O le atoa atinae o le Zabljak nuu i Montenegro feiloai ma le masani taliaina tulaga lelei tulaga faatonuina i Europa. Ae o le tau o soʻo se tautua iinei e tusa ma le 2 taimi maualalo ifo nai lo le faʻalauiloaina ski faleoloa i Farani poʻo Italia.

Zabljak o se nofoaga mo tagata faaseʻe, ma e le gata

I le tausaga atoa i le Zabljak faasee tafaoga o le ae maua ai se mea e faia ia oe lava:

  • o e fiafia i le folau e o i lalo i le vanu o le Vaitafe o Tara;
  • e mafai e tagata feʻaʻei ona manumalo i le auvae mauga ma mato o Montenegro;
  • faʻapitoa mo uila vilivae ma savaliga sogasoga, auala ua atiaʻe ma sauniuni e faʻateleina le fiafia o manatu vaʻaia.

Vavaeʻese, e tatau ona fai mai e uiga i le faaseʻe i alpine, o le mea muamua i Zabljak. O le vaitau faaseʻe ii e masani ona amata ia Tesema ma faʻatoa gata i le faaiuga o Mati. Ma i le mauga maualuga - Debeli Namet, e le uma. O le averesi o le vevela mai le -2 i le -8 tikeri. E paʻu ifo le kiona i le 40 senitimita.

E tolu malifa autu mo tagata fiafia i le faaseʻe i alpine, na fuafuaina mo tagata afeleti e eseʻese tulaga o toleniga. O le autu faʻatekinisia uiga o le taumalulu nofoaga:

  1. Ole eseesega ile maualuga ole 848 mita (o le pito maualuga o le faasee e 2313 m, ole pito maualalo e 1465 m).
  2. O le numera o ala e 12.
  3. O le umi atoa o ala e tusa ma le 14 km. O nei mea, i le tulaga o faigata - 8 km e lanumoana, 4 e mumu ma 2 e uliuli. O loʻo i ai foʻi auala sopo faaseʻe.
  4. O lea nofoaga e tautuaina e le 12 faaseʻe i luga o faaseʻe. Faatasi ai ma i latou o loʻo iai tamaiti, nofoa ma toso siʻi.
  5. O le auala mo i latou e lelei i le faaseʻe o le "Savin Kuk" ma le umi e tusa o le 3500 m. E amata i le maualuga o le 2313 mita. Ole eseesega ile maualuga e tusa ma le 750 mita. E 4 toso siʻi, 2 taʻavale solo ma 2 tamaititi siʻi i luga o lenei tupuʻaga. Ma, afai o oe o se sili atu pe laʻititi le poto masani faaseʻe, Savin Cook o le a ausia uma ou faʻamoemoega!
  6. O le auala Yavorovacha e tusa ma le valu selau mita le umi. O se sili lelei filifiliga mo skides leai ni poto masani ma snowboarders.
  7. O le ala Shtuts e tusa ma le lua ma le afa afe mita le umi. Lenei ala ua saʻo aloaʻia faʻapea o le sili ona matagofie. O pasi masani e ave i le auala.

Faʻaleleia nofoaga

Mo le toʻafilemuina o malo, o aʻoga faaseʻe ma faiaʻoga faʻapitoa ma mea faigaluega mautotogi e tatala i Zabljak. O le nofoaga o mea tetele o loʻo i luga o le tulaga iinei.

O faleaiga o le a tautua ia te oe meaai suamalie ma faʻamalieina uma Montenegrin ma masani Europa kuka. O vaega e lapoʻa, e mafai ona e faʻatumu lou faʻatumuina i le tasi autu autu. Ole averesi o pili mo le tagata e 12-15 €.

Ae e tatau ona maitauina o le tele o faletalimalo ma faleʻaiga i Zabljak e iloga i lo latou faigofie ma le mafanafana, e aunoa ma le soona mananaia ma auala. O teuteuga e puleaina e fafie ma maʻa.

Oe o le a fiafia i: Boka Kotorska Bay o se pepa asiasi a Montenegro.

E fia le tau o se tafaoga i Zabljak?

E silia ma le 200 fale e nonofo ai o loʻo avanoa i le taulaga: mai potu e iai fale ma fale talimalo e oʻo atu i faletalimalo e 4 ****.

Ae mo tau, ona:

  • apitaga i Zabljak faletalimalo amata mai le 30 € i le po i le potu i le tautoulu ma mai le 44 € i le taumalulu;
  • Totogiina se fale mautotogi poʻo se potu mai le lotoifale tagata nonofo o le a tau e uiga i le 20-70 €, faʻamoemoe i le nofoaga o le fale, tele, vaitau, ma isi. ma isi mea;
  • Le tau o se fale talimalo mo 4-6 tagata amata mai le 40 €, i le averesi - 60-90 €.

Tau faʻafiafiaga malosi:

  • Totogiina o mea faaseʻe i Zabljak (tagata taʻitasi i le aso) e tusa ma le 10-20 €.
    Aso faaseʻe pasi - 15 €
  • Rafting - 50 €.
  • Zip Line - mai le 10 €.
  • Malaga uila uila - mai le 50 €.
  • Eseese kamupani ofoina eseʻese laʻasaga o faʻagaioiga faʻafiafiaga, e pei o parakalafa, vanuina, rafting ma isi. Latou mafai ona tumau 1-2 aso ma tau e oʻo atu i le 200-250 €.


O le a se isi mea e fai? Durmitor National Park

O isi faʻafiafiaga ma mea faʻafiafia e fesoʻotaʻi foʻi ma le natura o Montenegro ma le pitonuu o Zabljak. E na ona e tau mafaufau pe faʻapefea i se tamaʻi vaega e mafai ona tele naua nofoaga matagofie i le taimi e tasi! Sei o tatou alu puʻupuʻu i mea sili.

O le Durmitor National Park i Montenegro e aofia ai le tele o Durmitor massif ma tolu vanu ofoofogia, e aofia ai le vao Vaitafe Tara, o le pito i lalo o le loloto loloto 1300 mita va i Europa. O le paka e sili atu foi ma le selau vaituloto pupula.

Ole tele o malae ole paka ile taumafanafana ua avea ma laufanua laufanua mo le fafagaina o mamoe ma povi, o loʻo umiaina e 1,500 tagata e nonofo ile nuʻu o Zabljak.

Faitau foi: E aoga le alu i Podgorica ma o le a le mea e vaʻai ai i le laumua o Montenegro?

Lepae uliuli

O le vaituloto o loʻo tu i le maualuga o 1416 mita. E taʻua o le uliuli aua o loʻo siʻosiʻomia ai ni laʻau uliuli paina, e atagia mai i le vai ma afua ai le aʻafiaga o le uliuli. Ae o le vai i le Black Lake e matua malamalama lava e mafai ona e vaʻaia le pito i lalo i le loloto o le 9 mita!

Black Lake o Durmitor Park o se tasi o sili ona fiafia i nofoaga i Montenegro. Afai ua e laki lava e sau iinei i le tautotogo, oe mafai ona vaʻaia se matagofie afu (lea e tupu pe a tafe le vai mai le tasi vaituloto i le isi). Ma i le tau mafanafana - ave se fufui i se manino manino vai. I se faʻaopopoga, e mafai ona e tiʻetiʻe i se vaʻa, tiʻetiʻe i se solofanua (afai e te le iloa pe faʻapefea, o le a latou aʻoaʻoina oe).

E totogi le faitotoʻa - 3 Euro.

Obla Glacier Glacier Cave

O loʻo tu i le maualuga o le 2040 mita i luga atu o le sami. Lenei oe mafai ona faʻafiafiaina tulaga ese stalactite ma stalagmite fatuga, tofo mataʻutia sua suamalie ma mama.

Bobotov Cook

O se tumutumu mauga o loʻo tu i le maualuga 2522 m luga o le sami. E faigofie lava ona faʻailoa atu le matagofie o manatu e matala mai le tumutumu o le mauga o Bobotov Kuk, e tatau ona e vaʻai iai ma ou lava mata. O se faʻailoga o le matagofie o Montenegro. O auala uma mai Zabljak i le tumutumu o "Bobotov Kuk" e tusa ma le 6 itula o savali.

Vaituloto o Zaboiskoe

Black Lake e le naʻo le tasi i tafatafa o Zabljak. E tasi lava le mea e aoga ona vaʻai i ai - Zaboinoe. O le vaituloto o loʻo tu i le maualuga o 1477 m, faʻateleina tumu i nila ma gutu. O le vaituloto loloto lea i Montenegro (19 mita). O le Zaboiskoye Lake o se nofoaga e fiafia tele i ai le au faifaiva o loʻo fagogota mo le nuanua iʻa, ma fiafia i le matagofie ma le filemu.

Monastery "Dobrilovina"

O aso nei o le monaseri a fafine. O le monaseri na fausia e faamamaluina ai St. George i le seneturi lona 16. E i ai lona tamaoaiga talaʻaga.

Faʻafefea ona e alu i Zabljak

O le auala pito sili ona faigofie e alu ai i Zabljak o le lele i le malaevaʻalele e latalata i ai (e pei o le malae vaʻalele faʻavaomalo i Podgorica), ona tiʻetiʻe lea e tusa ma le 170 kilomita i pasi poʻo taʻavale.

O pasi e o ese mai Podgorica 6 taimi i le aso mai le 5:45 am i le 5:05 pm. Taimi o malaga - 2 itula 30 minute. O le tau o le tiketi e 7-8 euro. Oe mafai faʻatau tiketi ma saili le taimi nei i luga o le 'upega tafaʻilagi https://busticket4.me (o loʻo i ai se lomiga Rusia).

Auala auala o le autu vaivaiga autu o Zabljak, lea, masalo, matua afaina le atinaʻe o le taulaga ma le tulaga o le sili ona lelei tafaoga tafaoga i Montenegro. E mafai ona vaʻaia o loʻo galulue le pulega i lenei itu. Ma, atonu e le o toe mamao ae o le a sili atu le saoasaoa ma sili atu le toʻamalie e oʻo atu i Zabljak (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le auala mai Zabljak i Risan, o le taimi malaga o le a faʻaititia e lua itula).

Mai le tele o auala tele (e pei ona e malamalama i ai, e leʻo sili ona lelei tulaga), o le auala tele o le auala tele i Europa E65 agai i Maikovets. O lenei alatele e fesoʻotaʻi ia Zabljak ma le itu i matu o le atunuʻu, Podgorica ma le talafatai.

O le isi filifiliga e te alu ai i Zabljak o le sau ma se malaga. I le taumafanafana, e le o se faʻafitauli le sailia i soʻo se nofoaga tu matafaga i Montenegro, o le pito tele filifiliga o Budva.

O tau uma ile itulau e mo Setema 2020.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O loʻo tu i le maualuga o le 1456 m, o Zabljak o se nofoaga maualuluga i le atoa nofoaga o Balkan.
  2. E tusa ma le 300 ana ana i le itulagi o Zabljak.
  3. O le ituaiga o le Durmitor National Park numera 163 eseese manu eseese ma le tele o ituaiga o fou, rane ma pili. O le manu vaefa o manu lapopoʻa e aofia ai luko, puaʻa vao, enaena urosa ma aeto.
  4. O le paka e matua lilofia lava i laufanua lafulafuā ma paina vao. O le matua o nei laau e sili atu i le 400 tausaga, ma o le maualuga e oʻo atu i le 50 mita.
  5. Ona o le maai suiga i le maualuga ma le nofoaga faʻafanua o le paka, Durmitor e faʻaalia uma Metitirani (i vanu) ma Alpine microclimates.

O le a foliga o Zabljak, Black Lake ma isi mea e vaʻai ai i le itu i matu o Montenegro - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Zabljak and Durmitor National Park, Montenegro (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com