Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

"Matagofie tagata ese" begonia: aoga ma leaga meatotino mo fale ma tagata

Pin
Send
Share
Send

O le tele o togavao begonia i togalaau togalaau, faʻamalama sulu ma loggias e mafua mai i le maaleale ma matagofie foliga o le fugalaʻau. O le laʻau e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le tuputupu aʻe, e lagona lelei i totonu o se potu poʻo se fale.

O le begonia e oona? O a vaega o le faʻaaogaina o lau ma fugalaʻau i vailaʻau? Faitau e uiga i nei mea uma auiliili i lenei tusitusiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei mataupu.

O le a lenei laau?

Lenei o se fugalaʻau faaletausaga, lea i le matagofie o ona inflorescences e le maualalo nai lo perennial (faitau e uiga i perennial ma faaletausaga ituaiga iinei). O le ituaiga o begonias e sili atu i le 1000 subspecies, fale i le vevela ma susu vaega o Asia, Amerika ma Aferika. O le laʻau e talafeagai mo le totoina uma i totonu o ulo ma i nofoaga matala... Faitau e uiga i le tausiga o le togalaau begonia iinei, ma iinei oe o le a aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona toto lenei laʻau i le fale i totonu o se ulo.

MANATUNATUGA: E sili atu ona fetuutuunai Begonia i paolo paolo o le togalaau poʻo luga o le poletito (i le vevela vaitau). O le tele o fugalaʻau e eseʻese mai laʻititi i le lapoʻa (faʻamoemoe i le faʻapitoa faʻatoʻaga poʻo hybrid).

Fugalaʻau e faigofie, faʻalua pe kamela. O laʻau e maualalo ma faʻasaʻo, o le rhizome e paʻu pe tolotolo. O laulaʻau e iloga i se lanu uiga ese: mai le lanumeamata lanumeamata i le apamemea. Mo le totoina o le fale, o se ituaiga e masani lava ona filifilia - begonia fugalaʻau (o se togavao e le taliaina le malulu o le tau).

Vaega o vailaʻau

Begonia e tamaoaiga i le tele o micro ma macro elemene... O le latou lisi e aofia ai le kopa, sima, kalisiu, magnesium ma le potassium, faʻapea foi ma:

  • acid oona;
  • mea manifinifi ma gaosia;
  • polotini ma suka;
  • alkaloids;
  • saponini

Begonia lau o loʻo i ai gaʻo gaʻo (linoleic, oleic). Eseese vailaʻau vailaʻau e fuafua ai le faigata togafitiga togafitiga.

O laulaʻau, poʻo, rhizome maua a latou faʻaoga i fua masani masani vailaʻau.

Aoga aoga ma leaga mea totino mo le fale

O loʻo iai le pasene tele o le fitisone i lau o le potu matagofie. - vailaʻau o loʻo i ai le faʻamamaina ma disinfecting aʻafiaga. Afai tatou te talanoa e uiga i penefiti o loʻo aumaia e le laʻau, ona tatau lea ona e uaʻi atu i le mea moni o le ea i totonu o le potu e sili atu ona mama, ma e aʻafia ai le tele o gaioiga.

  • faaleleia atili le puipuiga;
  • faaitiitia le lelava;
  • faʻateleina le tulaga o le lelei atoatoa;
  • faaleleia le lagona.

Taua: Ole lau ole Begonia e faʻaititia ai siama staphylococcus ile ea (e oʻo atu ile 80%). E le gata i lea, o le laʻau faʻamamaina le oona aʻafiaga o mea gaosia, faʻapea foi ma synthetic winterizer ma palasitika, emit. Ona o lenei tulaga ese meatotino, ua fautuaina ulo ulo mo le faaaogaina i potumoe ma potu malolo.

E oona pe leai?

O le ituaiga o begonias ua vaevaeina i 2 lautele kulupu: o nei teuteu teuteu ma toe fuga. O le begonia fugalaʻau ma ona hybrids o loʻo aofia i le kulupu oona oona... O vaega uma o le fugalaʻau e tutusa lava ona oona.

Pe a faʻafesoʻotaʻi ma mucous membrane, latou te mafua ai le mu ma le faʻasoesa, pe a foloina vaega o le laʻau, o le lagona o le niniva ma puaʻi e aliali mai. Begonia ulo e tatau ona tuu i luga aʻe o le avanoa avanoa o tamaiti ma fagafao (i luga o fata, taofia).

Uiga lelei

Ua faʻamaonia e saienitisi le faʻamalologa o le begonia... Faʻatasi ai ma aoga aoga:

  • antiallergic;
  • antiseptic;
  • manuʻa manua;
  • aafiaga aneti-spasmodic.

O oloa e faʻavae ile Begonia e fesoasoani e faʻaosofia ai le toto, e faʻaaoga e togafiti ai manuʻa, papala, mumu. I le taimi muamua, o le laʻau na lautele faʻaaogaina e togafitia ai le manava tiga ma le faʻavaivai. I fualaʻau faʻafomaʻi masani, e faʻaogaina le laupepa ole lau ole begonia e olo ai soʻoga sooga.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga pe mafai ona taofia begonias i le fale ma le a le mea mo, faitau lenei tusitusiga.

Recipe mo le faʻaogaina i vailaʻau masani:

O le laʻau o se vaega o le tele o vailaʻau faʻamalolo ma olo... O le tele o taimi, begonia e faʻaaogaina i mea nei.

Faʻasaga i papala, mu, manuʻa

  1. Fufulu laʻau fou, mago ma mimigi (e sili le faʻaoga o meaʻai o meaʻai, e le toe aoga i aso uma o le olaga ma pe a sauniuni meaʻai).
  2. Oomi le mea e maua ai le gaʻo, ona sala lea e fai le sua.
  3. Liligi i vai vela i le fua o le 1: 1.

Fesoasoani: O le iʻuga e faʻatagaina e teu i totonu o se fagu tapunia mau i totonu o le pusaaisa. Faʻamafanafana luga o le vai taele aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻaaoga e fai oomi

Papala manava, pathology mama ma hemoptysis

  1. Ina ia saunia le tincture, oe tatau ona aumai le sua mai le begonia lau (e tutusa ma le fua 1).
  2. Ona sasaʻa lea o le ava malosi (40%) i totonu i le 1: 1 faʻatusatusa.
  3. Tapuni mau le koneteina ma tuʻu mo le 14 aso i se nofoaga pogisa.
  4. Faʻapipiʻi le paluga faʻaiʻu.

Oe manaʻomia e inu le tincture i 10-15 mataua i le 1 sipuni. vai... O le ala o togafitiga e 3 taimi i le aso, afa itula ae le i 'aʻai mo le masina.

Aveʻese sprains ma totu

  1. Fufulu le lau ole begonia ma faʻapipiʻi le itu faʻafuaseʻi ile itu ua tiga.
  2. Tuʻu i le po.
  3. O le laʻau o le a fesoasoani faʻamamaina puffiness ma faʻaititia le tiga.

I se faʻaopopoga, begonia o se faʻapitoa taua o se afi o malosiaga lelei. E ui atu le laau ia te ia lava ma suia fesuiaiga o galu, ae tuu naʻo le totoina o le malosi i totonu o le potu.

Faʻafefea mafai ona afaina i tagata?

O le totoina laʻau e le gata e mafai ona faʻamalolo, ae faʻapea foi ona afaina. Pe a sauniuni se fua, e taua le mulimuli i metotia ma fautuaga a le fomaʻi. O oe lava vailaʻau e taitai atu ai i le oona e tusa lava pe le oona ituaiga o begonias... O le a le afaina e mafua ai le begonia oona i tagata?

  1. O le le usitaʻia o metotia i talavai e aofia ai le taumafaina e mafua ai le oona tele.
  2. Afai e oʻo le mea oona i mata, o faʻafitauli vaʻai (tauaso tauaso) e ono tupu.
  3. O le sua susu begonia mama, oso i luga o le paʻu, mafua ai le mageso, mu ma mu.
  4. O le 'ai i laʻau e mafai ona mafua ai le le fiafia o le manava pe oona.

Faʻafitauli ma lamatiaga

Ae e te leʻi aveina ni vailaʻau eseese i le fale o loʻo iai begonia i le tuʻufaʻatasiga, e manaʻomia muamua feutanaiga ma se faʻapitoa. O le lisi o le autu faʻafitauli aofia ai allergy ma tagata taʻitasi le faʻapalepale, maʻitaga ma lactation, vave tausaga (fanau, talavou).

E le fautuaina e faʻataʻitaʻia togafitiga i le taimi o le faʻateleina o faʻamaʻi masani, i taimi o faʻamaʻi o le fulū ma le ARVI. E faʻasa ona faʻapipiʻi le sua mama ole laʻau e matala ai manuʻa ma papala..

Ma, begonia o se matagofie ma vailaʻau laʻau lea, afai e le mulimulitaʻia le metotia, e ono aʻafia ai se soifua maloloina tagata. E taua le tuʻufaʻatasia o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻafomaʻi ma se fomaʻi. Begonia ipu e tatau ona taofia mai le aʻapa atu i tamaiti ma manu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Heavy Tama Production - Tuualalo Mo Le Au Fai Facebook - New Samoan Song 2020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com