Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nijmegen - o le taulaga o Netherlands i le taimi o le Emepaea o Roma

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga tuai o Nijmegen e tu i 100 kilomita mai Rotterdam i auvai o le Vaal River. O tagata o Nijmegen e agalelei ma ataata. E ui lava i le osofaʻiga o pomu na osofaʻia i le 1944, ma e toetoe lava a leai se mea na totoe o le talaʻaga o measina, o le 'aʻai i Netherlands e leʻi leiloa lona mafanafana ma le faʻafiafiaina anamua.

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Nijmegen i Netherlands ma le faitau aofai o le lata i le 170 afe tagata o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le atunuʻu (itumalo Gelderland) ma aofia ai le lautele o le 57.5 km2. O le nofoaga na faavaeina e tagata Roma; o le tuaoi i matu o le malo malosi o Roma na pasi ane iinei. O vaegaau a Roma, ina ua maeʻa taua o le manumalo, na toe foi ane i le teritori o Holani i onapo ma sa faamautu ai ii.

Nijmegen i Netherlands o se fefiloi o anamua ma aso nei. E oʻo mai lava i aso nei, i le gasologa o eli eliina mai anamua, o tagata atamamai latou te mauaina mea anamua - meatau, mea totino mai le Emepaea o Roma, ipu.

I luga o se tusi! Uma archaeological maua o loʻo teuina i le taulaga falemataʻaga o Falkh.

Ia mautinoa e savalivali i le savali o le taulaga; o le faatautaia o le Vaal River e sili ona malosi i Europa. Lenei de o le sili ona tele kasino i le taulaga, aloaʻia o le sili ona faʻamaoni i Holani.

Lelei e iloa! Mo se vaitaimi umi o lona talaʻaga, o le itulagi sa i lalo o le aafiaga a le Duchy o Burgundy. O le mafuaaga lena Nijmegen i Netherlands e lauiloa mo lona talimalo ma matagofie, tulaga ese kuka.

Mea manaia e uiga i Nijmegen i Netherlands:

  • o le na faavaeina le kamupani lauiloa a le Philips na fanau ma ola mai iinei;
  • o siʻosiʻomaga o le 'aʻai o loʻo faʻamalieina i laufanua matagofie e foliga matagofie mai;
  • o se malaevaalele savali faavaomalo e faia i tausaga taʻitasi i le taumafanafana;
  • fai uaina o loʻo tupuolaola faʻagaeʻetia i le lata ane o le 'aʻai, malo e ofo atu e tofo i le sili ona lelei ituaiga o uaina;
  • Nijmegen e lima ona tuafafine taulaga.

Vaaiga

O le taulaga, e ui i le laʻititi o le eria, na faʻasaoina le tele o mea matagofie. O se mea e sili ona fiafia iai o le Fale Mataʻaga a Aferika, o loʻo faʻamatala mai ai le vaitaimi faʻakolone i le talafaʻasolopito o le taulaga. Ia mautinoa e te asiasi i le paka-falemataʻaga "Orientalis", o loʻo iai se faʻafiafiaga faʻaputuga o faʻaaliga e uiga eseese tapuaiga ma aganuʻu. E mafai foʻi ona e asia le National Liberation Museum.

sikuea tutotonu

E te manaʻo e vaʻai i vaʻaiga sili ona manaia ma taua a Nijmegen i Netherlands? Alu i le nofoaga tutotonu - Grote Markt. O ii na faʻasaoina ai se siʻosiʻomaga faʻapitoa i le ogatotonu. O le vaega iloga o le sikuea o le taulaga o le taulaga - Grotekerk, faʻaigoa ia St. Stephen. O le fausiaina o le falesa ma le fale lata ane o le Town Hall ua toe faʻaleleia, ae o le au tusiata fale na faʻasaoina le tele na mafai ai le ata i le Renaissance style, masani mo Holland i le 16th seneturi.

Mea moni manaia! O fale uma i luga o le sikuea ua toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia, ae o le tofo o le Middle Ages na faʻasaoina ma le faʻaeteete.

I se faʻaopopoga i le lotu, oe mafai ona vaʻai iinei:

  • o se potu o fua ma mamafa, fausia i le seneturi lona 17 (o aso nei ua tatala se faleʻaiga iinei);
  • o se aʻoga Latina, na tatalaina i le seneturi lona 15, ma le tele o faʻatagata;
  • Kerborg fuaitau amata mai le 16th seneturi;
  • maota nofoia o le 16-17 seneturi.

I le ogatotonu o le faʻatagata Mariken, o le faʻailoga lea o Nijmegen. O se tala faʻafesoʻotaʻi e fesoʻotaʻi ma le teine ​​- na ia faia se feutanaʻiga ma le tiapolo, o le iʻuga, na lokaina o ia i ni uʻamea, ae, salamo, na mafai ona ia faʻasaʻolotoina ia lava.

E i ai foi le maketi i luga o le sikuea, e pei ona masani ai i soʻo se taulaga anamua. O le isi faʻailoga o Nijmegen o le fale o le Vaag. Na fausia i le senituri lona 17 i le faiga o le Renaissance. I le ogatotonu o le seneturi lona 19, na toe faʻaleleia ai le fale ma o aso nei o loʻo i ai se faleʻaiga masani.

Ekalesia a Stevenskerk

O le tele o ekalesia i totonu o le taulaga, e peiseai e le o nanaina mata ma fausia i tua atu o fale o le lalolagi, i totonu o auala vaiti ma tamaʻi lotoā. Oe mafai ona vaʻaia le faʻailoga i luga o le tumutumu tumutumu, lea e vaʻaia mai soʻo se mea i le taulaga.

O le lotu Porotesano, o le mea lea, e foliga sili atu matagofie ma matagofie mai fafo nai lo totonu. E ola le malumalu, ae faʻaopoopo i tautua, e mafai ona e asia se faʻaaliga tuʻuina atu i lona talaʻaga. E mafai foi ona e alu i se konaseti o musika tuai poʻo se faʻaaliga o atavali o aso nei.

Mea moni manaia! I totonu o le falesa o loʻo i ai se faʻailoga Orthodox, o ona foliga e leai se tasi e mafai ona faʻamatalaina.

I tausaga o taua, na toeitiiti uma le fausiaina o le malumalu, ma ina ua maeʻa le taua, sa faia taumafaiga uma a le pulega o le taulaga e toe faʻaleleia. O le tatalaina tele o le faatosina na faia i le 1969, ma na asia e Prince Klaus.

E fa totoga ua faʻapipiʻi i totonu o le falesa, o le tasi e iloa ona o lona leo tulaga ese.

Tautua:

  • e faia le sauniga i Aso Sa uma;
  • Aso Faraile aoauli uma e mafai ona e alu i le aoauli tatalo;
  • masina uma i le muamua Aso Toonaai logo logo.

Faʻamatalaga aoga:

  • oe mafai ona oʻo i le malumalu e ala i femalagaaʻiga lautele - i le pasi i le fale taofi "Plein 1944";
  • tuatusi: Sint Stevenskerkhof, 62;
  • e tolu paka taʻavale e lata ane;
  • o le mea faʻatosina e mafai ona asia fua, ae o le a fiafia faifeʻau o le ekalesia i foaʻi tauofo - 2 €.

O le olo talia malo i le Aso Gafua ma Aso Lulu mai le 14-00 i le 16-00, ulufale mo tagata matutua e 4 €, ma mo tamaiti i lalo ole 12 tausaga - 2 €.

Lange Hezelstraat

Ole auala tuai lea ile faʻatau ile taulaga lea ile Netherlands. O loʻo tu i le ogatotonu o Nijmegen - e amata ile 200 mita mai le Market Square ma faʻaiʻu i autafa ole Nieuwe Hezelpoort (alalaupapa e pasia e nofoaafi). O le umi o le auala e 500 m .. O fale tulaga ese na fausia i seneturi 15-16 na faasaoina iinei.

Mea moni manaia! I taimi o taua, o le auala sa toetoe lava a le faʻaleagaina ona o se taunuuga o le pa ma le pomu. I le isi auala - Stikke Hezelstraat - e naʻo fale faʻaonapo nei e te vaʻaia ai.

O le tusiata fale o Lange Hezelstraat o se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o fale muamua o taua, o le tele o ia maʻa taua o le taua a le atunuʻu ma o loʻo puipuia e le tulafono. I le 2008, na toe faʻaleleia le faʻailoga ma faʻamaʻaina i maʻa.

Auala savali tagata, o se numera tele o faleoloa faʻapitoa ma faleoloa e manatua ai mea o loʻo taulaʻi ii. E omai tagata iinei e faʻatau ni uluaʻi meaalofa, mea tuai ma, ioe, 'aʻai i faleʻaiga ma faleʻaiga.

Kronenburgerpark Landscape Park

A maeʻa savalivali solo i totonu o le taulaga o Nijmegen, e mautinoa o le a e manaʻo e te litaea ma malolo. O le nofoaga sili ona lelei mo lenei o le Kronenburgerpark Landscape Park. Tagata nonofo i le lotoifale eo mai iinei ma o latou aiga e faʻaalu le faʻaiuga o le vaiaso, tagata talavou e fai ni tafaoga i le paka.

Ua maitauina e turisi o le nofoaga e manaia ma manaia. Fai mai le au tusitala faasolopito, o tagata solitulafono ma mafia na potopoto muamua iinei. Tusa lava pe moni lenei faʻamatalaga, o aso nei e leai se mea e faʻamanatuina ai. I le 2000, na toe fausia le paka, faʻamama ma liliu e le gata i se mataʻina mataʻina, ae faʻapea foi i se nofoaga tafaoga fiafia mo tagata o le lotoifale.

Lelei e iloa! O le lanumeamata faʻafiafiaga eria o loʻo tu i le va o le nofoaafi nofoaga ma le lauiloa taulaga ogatotonu.

O le paka e i ai auala savali, se vaituloto ma swans ma se tamai fale manu e mafai ona e fafagaina manu. E i ai le malaetaʻalo i le tumutumu o le maupuepue.

Valkhof paka

O le tosina atu o loʻo tu i luga o le maupuepue na amata ai le talaʻaga o le 'aʻai o Nijmegen. I le sili atu ma le lua afe tausaga talu ai, sa tolauapi ai iinei se togalauapiga a fitafita Roma ma fausia ai le nofoaga o Charlemagne. I le seneturi lona 12, o Friedrich 'olo na fausia i luga o lenei' upega tafaʻilagi, lea na talepeina i le 18th seneturi.

Mea moni manaia! I le 991, na maliu ai le emperor o Theophano i Nijmegen. I le manatuaina ai o lenei mea mataʻutia na tupu, sa fausia ai se falesa tafao i le paka, faapaiaina e faamamalu ai St. Nicholas.

O Valkof Park e tu i tafatafa o le Vaal River, e tafe i Holani. Na taunuu i le faaiuga o le seneturi lona 18, ina ua talepeina le 'olo. Lenei aso e mafai ona e asia toega o le 'olo' olo ma le falesa. O le falelotu masani ona faia faʻafiafiaga faʻafiafiaga ma konaseti; oe mafai ona e alu i se sauniga i le lotu.

Taua! O le tosina atu e matala mai ia Aperila i le ogatotonu o Oketopa; o le tautua e mafai ona asia faʻalua i le vaiaso - i le Aso Lulu ma le Aso Sa.

I le 1999, i le faaiuga o le paka, na tatalaina se falemataaga o le igoa lava e tasi "Valkhof", o loʻo aofia ai taua archaeological mauaina ma atisi mea.

Faʻamatalaga aoga:

  • o le fale mataaga e tatala i aso e ono i le vaiaso, tapunia i Aso Gafua;
  • taimi faigaluega - mai le 11-00 i le 17-00;
  • o le tau o le pepa pasi matutua e 9 €, tamaititi aʻoga ma tamaititi tiketi mai le 6 i le 18 tausaga le matutua - 4.5 €, tamaiti i lalo o le 5 tausaga le matutua;
  • Oe mafai ona 'ai i le paka i le faleʻaiga o loʻo tu i le Belvedere matamata olo.

Aso Malolo i Nijmegen

O le filifiliga o mea e nonofo ai i Nijmegen e le mafai ona valaʻauina tele lautele, ae e mafai lava ona e filifilia se mea lelei e te nofo ai ma lelei le tulaga mo oe. O le tautua.com tautua ofoina 14 faletalimalo i le taulaga ma 88 sili atu faletalimalo lata ane - mai 1.5 i le 25 km.

Taua! Nofoaga i se lua potu i se tolu-fetu faletalimalo o le tau a itiiti mai 74 € i le aso. I se faletalimalo 4-fetu - 99 €.

E leai ni fale tuʻusaʻo i Nijmegen, ae i taulaga e mafai ona e maua ai ni nofoaga lelei mo faʻafiafiaga ile tau e 75 €.

O le a leai ni faʻafitauli i meaʻai i le taulaga - e tele faleʻaiga, faleʻaiga, meaʻai vave. O tau faʻatatau e faʻapea:

  • se siaki i le ogatotonu-tulaga faleaiga - mai le 12 i le 20 €;
  • o se siaki mai vasega e tolu mo tagata e toʻalua i totonu o se faleaiga - mai le 48 i le 60 €;
  • e 'ai i tau meaai vave mai le 7 i le 8 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O tau uma i luga o le itulau e amata ia Iuni 2018.

Faʻafefea ona e alu i Nijmegen

O le malae vaʻalele latalata i Nijmegen i Netherlands o le Weeze Airport, o loʻo tu i sisifo o Siamani i le pito i lalo o Rhine. Ua taunuʻu mai vaʻalele a Ryanair. E mafai ona e sau mai le malae vaʻalele i Nijmegen i pasi - o femalagaaʻiga e aofia ai le mamao o 30 km i le 1 itula ma le 15 minute.

O le malae vaʻalele lata mai i Netherlands o Eindhoven, tu 60 km mai Nijmegen. E mafai ona e oʻo atu i le taulaga i nofoaafi ma se suiga; o le malaga e tusa ma le 1.5 itula.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Taua! E faigofie ona alu i Nijmegen mai soʻo se taulaga i Holani, talu ai o le atunuʻu e sili ona lelei fesoʻotaʻiga nofoaafi. Mo se faʻataʻitaʻiga, nofoaafi tuua Utrecht taʻitasi 4 itula, ma mai Rosendal uma 30 minute.

Afai o loʻo e malaga mai Siamani, oe mafai ona filifili e malaga i pasi mai taulaga o Kleve ma Emmerich.

Saili le taulaga o Nijmegen, o se nofoaga anamua i Netherlands. O auala ola fefaʻatauaʻi, fale tuai, faleʻaiga ma aulelei sili ona manaia ma faʻamanuiaga iloga o measina ma aganuu o le a le tuʻulafoaʻia ai oe ma o le a avatua ia te oe le tele o lagona matagofie.

Faʻaalu 3 minute e maimoa ai i se vitio lelei ma vaʻaiga a Haarlem.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: What If The Dutch Empire Reunited Today (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com