Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tolu-vaega sofa "Farani gaugau moega", o le lelei ma leaga o le faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

O le vaega o mea e nonofo ai e le faʻatagaina i taimi uma le faʻaopoopoina o moega a malo faʻaopoopo pe a asiasi soo mai uo ma aiga. E tatau ona tatou sailia ni auala e faʻaaoga tatau ai avanoa saoloto, filifilia se isi nofoaga moe. O le mea lelei, o ia meaafale e tatau ona tuʻufaʻatasia lelei foliga matagofie, o le maualuga maualuga o le mafanafana ma le faʻatuatuaina o le suiga suiga - o le Farani gaugau moega sofa ma le tolu-vaega faʻavae fetaui lelei i nei tulaga. O le faʻataʻitaʻiga e sili atu le aoga nai lo ona paʻaga uma, o elemeni taʻitasi e mafaufau ma le faʻaeteete, mai ona foliga mai e faigata ona mateina o le fausaga o gaugau. Talu ai o le vaega o Farani e gaugau moega e telē tele, o le a le manaʻomia se tagata faʻaoga o le a manaʻomia le sailia o le mataupu faʻavae o le faʻagaioiga, o mea lelei ma tulaga le lelei o lenei meaafale - na o le pau lea o le auala e filifili ai le sili ona lelei faʻataʻitaʻiga mo ia lava.

O le a

O le sofa ma le Farani gaugau mea faʻaaoga auala o se tasi o sili lautele lautele ma lauiloa faʻataʻitaʻiga o le suia o meaafale meaafale. O le amataga o le igoa e mafua mai i le nofoaga o le muamua gaosia o tolu-vaega gaugau faiga - o le kamupani "Meral" na faavaeina i Farani. O le taʻutaʻua o le ata o loʻo faʻamatalaina e lona puʻeina, faʻafaigofieina o le faʻaaogaina, taugofie tau, ituaiga uma o filifiliga tisaini mo le faʻatinoina o lenei meaafale.

O le suiga suiga e aofia ai tolu vaega, fesoʻotaʻi e se taofi. O le sofa e tatala i ni vaega se lua, o se faʻaiuga o nei elemene e fausia ai se tasi vaalele. O le soifuaga tautua o le oloa, o le mafiafia o le faamalu, o le mafanafana o tagata malolo i luga o lenei fausaga faalagolago i le ituaiga o faavae.

I le avea ai o se lagolago i lalo o le faamalu o se Farani gaugau sofa, latou faʻaaogaina:

  1. O se uʻamea faʻavae, i totonu o lea o se malosi puipuia tipiina faʻamamaina, o se filifiliga - o se uaea mesh. O le ie lalaga foliga pei o soʻoga na fausia e Soviet. O le uaea faʻavae faavae e tutusa ma carapace moega o le tutusa vaitaimi. O filifiliga uma e lua, e tasi lava le faʻaletonu: i le aluga o taimi, ua leiloa le ofuvae i luga, ua faigata ai ona nofo lelei i luga o le sofa. O ia lagolago e le mafai tatalia se avega o sili atu nai lo 90 kg, e oʻo lava i taimi puʻupuʻu faʻaaogaina. E ui lava i tau e sili ona taugofie faʻatasi ai ma suiga talafeagai, nei sofa ma lenei ituaiga o faʻavae e toetoe lava a le gaosia.
  2. Lamela (ofutau). O le faʻamoe e lagolagoina e lamulagi laupapa faʻapipiʻi-faʻapipiʻi. O le battens e faia ma se curvature faʻatatau i le faamalu e taui mo le moe o le mamafa. O le mea na faʻaaogaina e le taugata tele laʻau (beech, birch), faʻapipiʻi i totonu o se piʻoʻo 12-15 mm mafiafia. I nisi mamanu, o se ufiufi ufiufi e tosoina i luga o le battens e tufatufa tutusa le avega, faʻapea foi ma le faʻaititia le faamalu sagging. O faʻavae, e ova atu ai ma le 10 lamela ua faʻapipiʻiina, e manatu faʻapitoa i le mafaufau ma e mafai ona tatalia le mamafa e ova atu i le 150 kg. O mamanu e aofia ai i le ogatotonu o tau o vaega, mafuli faʻamoemoeina mo le faʻaaogaina o malo - o lenei faiga latou te tumau umi ai.
  3. Lisi ueloina uʻamea. O se tali faʻatuatuaina ma tumau lea, e ui ina taugata, e manaʻomia lava e tagata faʻatau. O le uʻamea mesh, faʻamau i luga o vaipuna, e le faʻalauteleina i lalo o le mamafa o se tagata, faʻatagaina oe e fausiaina se tumau nofoaga moe ma se orthopedic faamalu, faʻateleina le avega i luga o le fausaga i le 200 kg. O le Farani moega sofa ma uʻamea uʻamea faʻavae faavae na o le pau le filifiliga talafeagai mo le faʻaaogaina i aso uma o se nofoaga moe.

O se tali fetuʻutuʻunaʻi - lamellas faatasi ma se ie pupuni. O lattices laupapa e tuʻu luga o vaega o loʻo tu i le uluulu ma i le ogatotonu, o le toega o le faʻavae, lea e manatu e sili ona laʻititi le utaina, e faia i se ufiufi poʻo se uaea.

French clamshell faʻataʻitaʻiga

Tolu-moega gaugau

Grille-uelo grille

Faʻamau uʻamea ma tapoleni gaosia

Lamela

Lelei ma le lelei

O le faʻaaogaina o se sofa ma le Farani gaugau moega auala e avea o se moega tumau o se seasea tupu. O le tele o taimi, o nei meaafale lelei e faʻaaoga mo le malologa puʻupuʻu: matamata TV, faʻatasiga faʻauo pe faitau lau tusi e te fiafia iai. O lenei mea na aʻafia ai le faʻatinoga ma le fausiaina o le sofa ma fausia ai ni vaega lelei ma le le lelei o meaafale. Faʻatasi ai ma le lelei o le mamanu o sofas:

  1. Faʻapipiʻi pe a gaugau. O le loloto o meaafale o loʻo i totonu o le 65 cm, ae o le lua-fasi gaugau fausaga aveina le itiiti ifo 85 cm.
  2. Fofoina o le faʻafitauli o le leai o ni mea moe.
  3. O le agavaʻa e faʻaliliu i le moni vaʻaiga tisaini fofo.
  4. Maualuga maualuga gafatia - tetee avega oʻo i le 200 kg.
  5. Faigofie, talafeagai suiga.
  6. Tumau, vaega ona o le mea moni o le gaugau auala e faʻaaoga faʻa seasea.

Vavaeʻese, e taua le maitauina o ni nai sili atu lelei foliga lelei o lenei meaafale:

  1. E mafai ona fesuiaʻi moega moe mo sofa, talu ai e tutusa a latou ata ma lapoʻa, o lenei mea e faʻatagaina ai oe ona suia se vaega ua le manuia e aunoa ma se faigata.
  2. Faʻataʻitaʻiga ma le ueloina mesh faʻavae mafai ona faʻaaogaina o se moega tumau ma se orthopedic faamalu.
  3. E i ai le avanoa o le faʻaaogaina o se ufiufi mafai ona aveʻesea e puipuia ai luga o le sofa mai le palapala.

Faigofie

Faigofie o suiga

Malosi maualuga siitia

Avanoa aveʻese avanoa

Mamanu foliga

I le taimi nei, o le "French clamshell" faʻataʻitaʻiga e i ai ni faaletonu:

  1. Ina ia faʻaaoga le sofa o se moega, e tatau ona aveʻese le aluga i lalo (leai se avanoa e teu ai mo se taimi le tumau).
  2. O lenei meaafale e le fuafuaina mo le moe faifai pea.
  3. E leai ni atigipusa mo le teuina o ie moe ma isi mea, pau lava le tuusaunoa o le aotelega tulimanu faʻataʻitaʻi.
  4. I luga o le tele Farani nofoa moega, naʻo manifinifi mattresses (le sili atu nai lo le 60 mm) mafai ona faʻaaogaina.
  5. O le umi o le nofoa e le sili atu 185 cm - o le a le toʻa lelei mo se tagata umi e moe.

I luga o nisi faʻataʻitaʻiga, o le gaugau faʻavae, ma le faʻaaogaina soo, vave malepe, gagau i le taimi o le moe, ma e faʻatapulaʻaina i le avega.

O tagata e iai faʻafitauli o le tuasivi ma tamaiti e le fautuaina e masani ona momoe i luga o se moega Farani.

Le fuafuaina mo moe i aso uma

Leai ni pusa teu

Faʻafefea ona pala

E oʻo i se talavou e mafai ona suia le sofa. Tamaiti laiti e le tatau ona taumafai e faia lenei mea na o latou, ona o le fausaga aofia ai mafai ona feaveaʻi uamea elemene e faigata ona faʻatautaia.

O le sofa tatala mai faapenei:

  1. Muamua e te manaʻomia le aveʻese o aluga i lalo pe a uma ona aveʻese le ufiufi. I luga o nisi fausaga, o le itu armrests ma tua aluga o le a tatau ona minoi.
  2. O le isi sitepu o le sisiina le pito i luga vaega i le tosoina ia te oe (nisi faʻataʻitaʻiga i ai se faʻapitoa fusi mo lenei).
  3. I le faʻalauteleina o vaega, oe manaʻomia le siakiina o le tikeri o le faʻatuatuaina o le faʻamauina o uʻamea vae - latou tatau ona tu saʻo i le mafai e mafai ai.

O le faiga o le Farani clamshell gaugau i luga i le faʻatonuga faʻatulagaina, o le gaioiga e le tatau ona mafua ai faigata. Uma togafiti i le taimi o le suiga o le sofa tatau ona faʻatinoina sologa lelei, aunoa ma le faia o soʻo se gaioiga gaioiga.

E le manaʻomia le faʻamalosi tele pe a fai e le faʻaosofia le masini, ona e faigofie ona soʻona gaioi ma mea gaogao e faigofie ona gagau.

Gaosiga mea

I le faʻaopopoga i le gaugau faʻagaioiga, o le Farani gaugau moega sofa aofia ai le tino, faʻamalu ma tapulima. O le lelei ma le vaʻaia o nei elemeni e faʻamoemoe saʻo lava i mea na gaosia mai ai. O le fausaga o le tino e tatau ona lava le malosi, ae le mamafa, talu ai o le tele mamafa mafua ai femalagaaiga faigata ma faʻateleina le avega i luga o le foloa tapuni.

O mea nei faʻavae mea e masani ai:

  1. Laʻau mautu. O elemeni i totonu e tele lava ina faia i konifeti (paina, paina), talu ai o le mea sili lea ona taugofie ma le paʻu maualalo ma le lava o le malosi. O le faʻaaogaina o laau mautu i le faʻavaʻa e tau le fiafia tele i ai ona o lona tele tele, galue mamafa faʻagasologa ma maualuga tau. Elemene mai le aluna, lefulefu, uoleni ma isi ituaiga e masani ona maua i fafo teuteuga.
  2. O le filifiliga sili ona taugofie mo le gaosiaina o le faʻavaʻa o totonu o le vaega laupapa. Plywood e sili atu le malosi ma sili atu le taugata; e faʻaaogaina i fausaga o laʻititi foliga pe o ni faavae elemeni. Laminated chipboard e seasea faʻaaogaina i meaafale meafale, seʻi vagana ai le gaosia o fafo vaega.
  3. O le uamea faʻavae e malosi ma sili atu anagata nai lo fafie poʻo ona mafuaʻaga. Itu fafo mafai ona chrome-plated poʻo faia i sili taugata metala leai-ferrous.

E masani ona tuʻufaʻatasia e le au gaosi fafie ma isi mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lagolago lagolago e faia i uʻamea, chipboard e faʻaaoga mo autafa ma tua, ma mea teuteu elemene e faia i maa malo ma teuteu le sofa i fafo.

O le faamalu e mafai ona aofia ai ma le sofa pe faʻataua eseese. O lona lapoʻa i le itu e tatau ona 3-5 cm laʻititi ifo le faʻavae. Meaafale polyurethane foam (PPU) poʻo foam paʻu e masani ona faʻaaogaina o se tagata e faʻatumu mo le oloa. O le mafiafia o mattresses e le sili atu i le 6 cm, lea e le maua ai le talafeagai lelei orthopedic aafiaga. Mafiafia mafiafia (7-10 cm) e mafai ona faʻaaogaina luga o se faʻavae ma se uʻamea faʻamau.

O ie lalaga, o le natura poʻo le faʻasolo paʻu o loʻo faʻaaogaina e fai ma mea e faʻafefeteina. O le paʻu sofa foliga matagofie, ae manaʻomia ni tausiga ma e sili atu le taugata nai lo ie ufiufi oloa. O le filifiliga fetuʻunaʻi o le paʻu gaosi, lea, faatasi ai ma le gaosiga maualuga, e faigata tele ona iloa ese mai le natura. Microfiber, velor, jacquard, matting ma tapestry ufiufi e masani ona maua i ie lalaga ie.

Criterias o filifiliga

A filifilia se sofa ma se Farani gaugau moega auala, e tatau ona amanaʻia le tele o faʻavae. Masani ai, uaʻi atu i le ituaiga o faʻavae, fausia tulaga lelei, mea e faʻapipiʻi ai mea, faʻailoga ma faʻamalu. Fautuaga taua:

  1. Afai e te fuafua e faʻaoga tumau meaafale o se moega, o se sili ona lelei moe lelei na o luga o apamapia-lath luga poʻo le uʻamea mesh uʻamea e mafai ai.
  2. Ia mautinoa o mea uma e mafai ona minoi o le sofa e galue manino, e aunoa ma le pisapisaō ma le tele o taumafaiga peʻa suia le faʻavae. O le i ai o backlash ma feeseeseaiga i le va o elemene fausaga faailoaina se faaipoipoga, lea o le a vave taitai atu ai i le malepe.
  3. Mo se Farani clamshell sofa, o le gaosiina o le faavae auala e taua tele. O oloa o masalosaloga masalosalo, o se tulafono, e le tumau tusa o le tausaga, tusa lava pe seasea faʻaaogaina.
  4. I totonu o le potu malolo, o se sofa ma se mea ufiufi na faia i le paʻu poʻo le ie lavalava ma le manino lelei le faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, ie poʻo se ofu tino, e foliga sili atu. I totonu o le umukuka, o le leatherette e sili ona talafeagai - e taugofie nai lo lona paʻaga masani, sili atu ona aoga nai lo ie, ma e le mitiia manogi. I totonu o le potu a tamaiti, e le tatau ona e faʻaaogaina taugofie ma mama ituaiga o mea e teu ai ie. O le autu taua o le faigofie o le faʻamamaina.
  5. Ole filifiliga ole faʻamalu e faʻalagolago ile malosi ole faʻaaogaina ole potu ma le ituaiga sofa faʻavae. Mo le faʻamamaina, lamela ma le tuʻufaʻatasia o laufanua, manifinifi (6 cm) mattresses faia i polyurethane foam poʻo foam foam, lea i le tele o tulaga sau ma se sofa, e talafeagai. Lenei filifiliga e sili ona lelei mo malo meafale. O le moe masani e manaʻomia ai le faʻamaʻeloina o le faʻavae ma le 10cm faamalu.

O le Farani clamshell faʻataʻitaʻiga o se mafanafana, puʻupuʻu meaafale e tuʻufaʻatasia ai matagofie tisaini ma agavaʻa o fausiaina. E masani ai, o le suia o se moega atoa i se sofa, e oʻo lava i se maualuga-lelei tulaga ma faʻamalu, o le a le galue. Ae mo le faʻaaogaina "malo" mai lea taimi i lea taimi o le a avea ma filifiliga sili ona lelei.

E aoga le filifilia o se faʻataʻitaʻiga ma le faʻasologa aofia

E taua le uaʻi totoʻa e fausia lelei

E taua le mautinoa o mea uma gaioiga elemeni galue aunoa ma le faʻasese ma backlash

E taua foi le fuafuaina o meaafale

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Breaking the Rules on Painting Upholstery Upcycled Couch (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com