Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

A fetaui le ata. Amaryllis e aulelei tele!

Pin
Send
Share
Send

O le Amaryllis o se fale tulaga ese lona fale e sili ona faʻatauaina e tagata e faʻatupuina fugalaʻau mo ona lanu eseese, manogi manaia ma matagofie tele fugalaʻau.

Na aumaia i Europa mai Aferika i Saute, ma talu mai lena taimi, amaryllis o se tasi o sili ona lauiloa fugalaʻau mo se taimi umi.

Matou te faʻaali atu ata vaʻaia o lenei fugalaʻau matagofie ma taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona tausi faalelei i le fale.

Fausaga

Lenei laʻau ei ai se eseʻese ma sili ona manaia fausaga, lea e aoga iloiloina faʻamatalaga auiliili.

Matauila

O lenei laʻau e amata ola mai le matauila.

O lona uiga eseʻese mafai ona avea ma mea moni o le fugalaʻau e pula i le ogatotonu, ae le mai le pito, pei o isi foliga tutusa fugalaʻau. A pula, e enaena le matauila ma foliga i le pear. O lona lautele o le 10 - 13 cm.

Tuua

O laulaau o lenei fugalaʻau e faʻatulagaina i laina e lua ma tupu saʻo mai le aʻa... E leai so latou pereshkov. Latou e uumi, mago ma uliuli lanumeamata i le lanu. Latou te aliali mai pe a uma ona totō e le laʻau se pea o peduncle tubes.

Pogai

O le au o lenei fugalaau e lapoʻa ma tumu, ma e lanu lanumeamata lanumeamata. E masani ona faʻatusalia e le peduncle e tupu e oʻo atu i le 70 cm.

Se ata

I le ata e mafai ona e vaʻaia foliga o amaryllis fugalaʻau i totonu.


Faʻapipiʻi foʻi se ata o se tasi o sui tele o le aiga - "lanumoana amaryllis" poʻo Worsley.

Eseesega mai le primrose

E faigata mo se tagata teu fugalaʻau poto masani ona fenumiai amaryllis ma le primrose, peitaʻi, o tagata e filifili e faʻatau lenei fugalaʻau mo le taimi muamua e tatau ona amanaʻia a latou eseesega nei:

  1. Peduncles. I fualaʻau fugalaʻau laʻau e sili ona puʻupuʻu nai lo amaryllis. I le umi, latou te oʻo atu i le 20-30 cm.
  2. Tuua. E le pei o le amaryllis, o laupepa muamua e faʻapipiʻi tele ma e iai ona foliga laʻititi.
  3. Fugalaʻau. Amaryllis tu i fafo i isi laʻau mo ona susulu, lapoʻa fugalaʻau, le lautele o lea e mafai ona oʻo atu i le 9 cm. I le primrose, o fugalaʻau e sili atu laititi ma o latou lautele e mafai ona le sili atu i le 3-4 cm.
  4. O lapopoʻa ma foliga o le petals i amaryllis e laugatasia, aʻo i le primroses e tele o latou foliga, faʻalagolago i le ituaiga.
  5. Amaryllis tele lava maua mautu fugalaʻau, ae o le primrose petals mafai ona lua-lanu ma faʻatasi ma eseesega sasa.

Faʻafefea ona foliga?

O lenei fugalaʻau e tasi lona manaia foliga: o se faʻaiuga o le faʻamalosi, o le peduncle muamua oso mai le matauila. O laulaʻau e aliali mai i le ogatotonu poʻo le faʻaiuga o le fugalaʻau ma ola seia oʻo ina le moe. E umi ma le vaapiapi o latou foliga.

O le lanu o amaryllis e matua eseʻese, ae tele e le susulu, ma e amata mai i le beige i le lilac. Mai le 3 i le 6 fugalaʻau e aliali mai luga o le tasi mafiafia peduncle. O le matauila e mafai ona gaosia mai le tasi i le tolu peduncles. Atoa uma ituaiga o lenei laʻau maua tele tele inflorescences.

Faʻafefea ona tausi se laʻau i le fale?

O lenei laʻau na faʻamauina taimi o gaioiga ma malologa. Faʻafefea ona tausia e faʻalagolago i nei vaega. E ala i le tautotogo, ma i le tautoulu mai le lua i le fa masina, e faʻaalu i le faʻamoega.

  • Vevela... I le tautotogo ma le taumafanafana, o le laʻau e tausia i le vevela o le 18-25 tikeri. E le afaina le ea o le potu mai lea taimi i lea taimi. E le tatau ona tuua le fugalaʻau i se ata faataitai. I le taumalulu, mo le tausiga, o le vevela sili ona maualuga o le a avea ma 12-16 tikeri.
  • Moli... Amaryllis o se moli-alofa alofa. Na te manaʻomia le susulu o le la. O ave tuusao e taia lau ma fugalaʻau o le a le mafua ai ni faʻafitauli, talu ai o le laʻau e afua mai i Aferika. Ona o le manaʻo o amaryllis mo le susulu o le la, o lana fugalaʻau mafai ona mimilo, o lea e tatau ai ona liliu le ulo mai lea taimi i lea taimi.
  • Faasusu... E leai se poloka e tasi na te faʻapenaina le susū o le eleele i le eleele, o lea e tatau ai ona faʻasūsū faʻatau. O le eleele e tatau ona na o sina susu, ma i le taimi e le moe ai, amaryllis e le tau faʻainu lava.
  • Faamaʻi ma faʻamaʻi... O lenei fugalaʻau e matua nofouta lava i faʻamaʻi oona, lea e aliali mai o ni togi i luga o laulaʻau, matauila ma o loʻo omai ma se manogi pala. O togafitiga e faʻataunuʻuina ile togafitiga ma le vailaʻau oona poʻo le potassium permanganate solution, ma ua motusia vaega ua faʻaleagaina. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i faʻamaʻi amaryllis ii.

Ma le isi, o se ata vaaia e uiga i le vaʻaia o amaryllis:
E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga ile totoina ma le vaʻaia o se fugalaʻau ii, ma oe mafai ona aʻoaʻo e uiga i le vaʻaia o se fugalaʻau i le taumalulu i lenei tusitusiga.
Amaryllis o se laʻau matagofie, tulaga ese e faʻateʻia tagata i lona matagofie. Tagata uma mafai totoina i le fale ina ia fuga i tausaga uma: uma o se potomasani florist ma o se amataga. Amaryllis mafai ona avea o se sili ona lelei, ma taua - o se manogi teuteuina o se fale mautotogi ma e oo lava i se togalaau togalaau. Ae ui i lea, e tatau ona lava le tuʻuina atu i le fugalaʻau ma mulimuli i tulafono o le vaʻaia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mary u0026 Penehuro Music - Tusitusi Lima Official Video (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com