Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulafono mo le tausiga o samasama begonia: nuances uma o le totoina i le fale ma i le fanua matala

Pin
Send
Share
Send

Toetoe lava uma grower i lana aoina maua le tusa ma le tasi le ituaiga begonia. Yellow begonia e leai se tuusaunoa.

O fugalaʻau matagofie e teuteuina ai e le gata i faʻamalama o fale, ae faʻapena foi ma poletito, o nofoaafi, moega fugalaʻau ma moega fugalaʻau.

Begonia o se tasi o lanu e sili ona fiafia iai i latou e fausiaina laufanua, ma e lautele faʻaaoga i le latou galuega.

Faʻamatalaga

Na maua muamua Begonia i le senituri lona 17. Monk Plushie... Na auai o ia i saienitisi suʻesuʻega i le fugalaʻau o le motu o Haiti, lea na faatulagaina e le Kovana - Michel Begon, o ia na faaigoa ai le igoa o le laau. I le taimi nei, o le ituaiga o begonia e tusa ma le 1500 ituaiga, e aofia ai ma vao.

Yellow begonia (Begonia xanthina) o se vao afu-shrub laau o le begonia aiga. E iai lala lala faʻatasi ma se faiga puupuu mafiafia.

Foliga Vaaia ma foliga vaaia

O le maualuga o le samasama begonia e masani lava 45 - 50 cm. O laulaau e lapoʻa, lapoʻai, faʻafofuina i pito. Mai luga, latou e lanumeamata lanumeamata, lamolemole, ma mai lalo - lanu viole-piniki, ma tamaʻi villi. E tele fugalaʻau (3.5 - 4 cm le lautele) o le lanu samasama e faʻaputuputuina i lauolaola lauolaola.

Faʻamoemoeina i le "faʻaluaina" o fugalaʻau, o loʻo mulimuli mai ituaiga begonia e iloga:

  • Terry.
  • Semi-lua.
  • Masani

FAʻAMATALAGA... Yellow begonia e i ai fugalaʻau o itupa eseese: tane ma le fafine. La latou eseʻesega taua mai le tasi ma le isi o le i ai o se tafatolu fatu pusa i le fafine fugalaʻau.

Se ata

Siaki le ata o lenei matagofie fugalaau.




Tulafono taulaʻi

Ua tupu uma begonia samasama i totonu ma fafo. Sei o tatou mafaufau i vaega taua o nei auala e lua.

I eleele matala

I le fanua tatala, begonia e galueaina, o se tulafono, e fatu. Oe mafai ona tupu ia oe lava, pe faʻatau i le faleoloa.

O le 'upega tafaʻilagi mo le samasama begonia e tatau ona filifilia faʻalua-paoloaua e le faʻatagaina le saʻo o ave o le la. O se nofoaga paolo e faʻapea foi ona aʻafia ai laʻau. E sili le totoina o fatu ia Iuni.

O le totoina o ia lava e aofia ai vaega nei:

  1. E eliina se pu, i le pito i lalo o le peat poʻo le faapalaga e teu ai. E mafai foi ona e faʻaopopo i ai iina le fiva-potasiasiu.
  2. O le laʻau e tuʻu ma le faʻaeteete i totonu o le pu, ufiufi i le palapala ma faʻapipiʻi mama.
  3. O loʻo faʻagasolo pea le faʻasusu.

Taua! O le taimi muamua pe a maeʻa totoina fatu, oe manaʻomia faʻasusu ia le itiiti ifo ma le 1 taimi i le 2-3 aso. I aso sili ona vevela - aso uma.

I le ulo

O begonias samasama i totonu e sili atu ona tuʻu i luga o faʻamalama o le itu i sisifo poʻo le itu i sasaʻe o le fale. O lenei nofoaga e sili ona lelei mo ia, talu ai e masani ona ia faʻatagaina le paolo ma e le fiafia i le susulu o le la.

O le tele o taimi, samasama begonia e totoina i totonu o le ulo ma tipi... Sei o tatou mafaufau i lenei gaioiga i lea laʻasaga:

  1. O le soifua maloloina 8-10 cm le umi ua filifilia .. 2-3 pito i luga lau o totoe, ma le isi totoe aveʻese.
  2. Tuu i totonu o se fagu vai.
  3. A aʻa le lala (2 cm), ona tiaʻi lea i totonu o se ulo ma ni eleele faʻapitoa.

O isi taimi o le tipiina e aʻa saʻo i le eleele. Ina ia faia lenei, oe tatau ona muamua tuʻuina i totonu o se tuputupuʻa stimulant fofo, ma i totonu o se ulo o le eleele.

Eleele manaʻoga

Uma ituaiga o begonias, e aofia ai samasama, fiafia i le eleele lafulemu lafulemu o vaivai vaivaiga... E tatau ona feololo susu, talu ai o le sili atu o le susu e afaina ai laʻau. Mo le totoina i totonu o se ulo, o le auala sili ona faigofie o le faʻatauina o se eleele saunia mo fugalaʻau. Ua uma ona aofia uma vaega manaʻomia.

Ae ui i lea, e mafai foi ona e faia se paluga palu i le fale mai mea nei:

  • Peat - 2h
  • Eleele fanua - 2h
  • Oneone - 1 itula

FAʻAMATALAGA... E fautuaina e faʻaopopo le oneone i le faleoloa na faʻatauina (pe a le o iina). E faʻalelei faʻamalolo lelei le eleele.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Yellow begonia o se sili atu unpretentious laau. Peitai, e i ai ni tulafono e mulimuli ai. Matou te lisiina itu taua o le tausiga mo se lalelei samasama.

  1. Saʻo le faʻatulagaina o ulo... Begonias manaʻomia vaega paolo ma leai se susulu tuusaʻo o le la. O le mafuaaga lena o pupuni o le itu i sisifo po o le itu i sasaʻe o le fale o le a avea ma nofoaga sili ona lelei mo ia.
  2. Vevela o le ea i totonu e tatau ona tusa 17-20 tikeri.
  3. Faasusu lelei... Begonia e faʻainuina, o se tulafono, tasi i 2-3 aso. I le tau mafanafana, faʻalagolago i le tau, o le taimi o le faʻasūsū mafai faʻateleina, ma i le taumalulu, ono faʻaititia. O le faʻasusu e naʻo le mafanafana, vai faʻamafanafana e manaʻomia ai, e sili lava le pasi i le faʻamama. Samasama begonia o capricious e tusa ai ma le faʻasusu, o lea la le saʻo auala i lenei mataupu e taua. O le tele o le susu i le palapala e faʻaleagaina mo ia.
  4. Malu o le ea... E matua fiafia le begonia samasama i le ea susū. Ae o loʻo i ai se feteʻenaʻiga iinei: e matua faʻasa ona faʻapipiʻi. O le susū i luga o laulaʻau e mafai ona taitai atu ai i le fausiaina o lanu samasama i latou ma pala o le aʻa faiga. Ina ia faʻasusu le 'ea, e fautuaina i nisi taimi e faʻasusu le vai i se fagu paʻu latalata ile begonia e aunoa ma le oso i luga. E mafai foi ona e faʻaogaina se tagata faʻasusu i le fale.
  5. Faʻaliliuga... A o tuputupu aʻe, e manaʻomia e le begonia se taotoga. Oe manaʻomia le suia e le gata o le ulo, ae faʻapena foi le eleele. A maeʻa ona tuiina, e fautuaina e faia se lauluulu, e i ai sona aoga aoga i le teuteuina o laʻau o laʻau.
  6. Faʻamamaina... E manaʻomia le faʻamamaina masani o le eleele.
  7. Laʻei pito i luga... O le aliali mai o laʻau samasama i luga o le laʻau faʻailoa mai ua oʻo mai le taimi mo le fafagaina. E tatau ona fafaga begonia ma faigata suavai faʻalaila, e mafai ona faʻatau i se faleoloa faʻapitoa. O le taimi masani o le fafagaina e tasi ile 2 vaiaso.

Ina ua toʻulu fugalaʻau, fafagaina taofi.

MANATUNATUGA! I le taumalulu, oe le mafai fafagaina samasama begonia.

Yellow begonia, e ola i le fanua matala, e le itiiti ifo manaʻomia se tausiga lelei. E manaʻomia le faʻasūsū i se taimi faʻatulaga lelei, fafaga, aveʻese vao ma faʻamalolo.

Faamai

O le tele o taimi, samasama begonia e afaina i faʻamaʻi pei o:

  • Suia efuefu (pala) - o se faʻamaʻi i le tulaga o se lanu enaena peleni e aʻafia ai laulaʻau ma au. O isi taimi e afaina ai foʻi fugalaʻau. O le taua faasaga i suia ua faia e ala i le faʻagasologa ma faʻapitoa sauniuniga, mo se faʻataʻitaʻiga, Benomil. Talu ai o le suia na faia ona o le tele o le susu, ua siitia atu i se nofoaga matutu mo le vaitaimi o togafitiga.
  • Powewy pulupulu... O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e ala i foliga vaaia i luga o laulaʻepaʻe papaʻe mai le pauta mea. I ia tulaga, o le begonia e togafitia i fungicides. E taua i lenei vaitaimi o le laʻau o loʻo i totonu o se lelei-ventilated eria.
  • Root uliuli faʻaalia i le pala o le aʻa. Afai e leʻi amataina le faʻamaʻi, e fesoasoani le faʻasusu ma Benomil. Puipuia o sea faʻamaʻi o se faʻasusu lelei.
  • Lanu samasama ma mama i luga o laulaʻau... O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le siama kukama mosaic. Talu ai i le taimi nei e leai ni auala e faʻafetauia ai, e tatau ona tiaʻi le laʻau. O le siama ua sosolo i se saoasaoa saoasaoa, ma e le aoga tuua le laʻau i le fale.

Faʻatagaina

E i ai lava ni nai faʻamaʻi e osofaʻia samasama begonia laʻau. Sei o tatou mafaufau i mea e sili ona taatele:

  1. Mite apogaleveleve mite... O le iai o faʻamalama i luga o begonias o le faʻailoga muamua lea o lona faiaina i se kilipa. E masani ona faʻaosoina ona foliga i le faʻasūsū ma le vevela o le ea. Latou te tauina mite apogaleveleve ma fualaʻau eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, Decis.
  2. Fale vevela aphid... Aphids fafaga luga o laʻau sua, o lea samasama ma mimilo laulaʻau o faʻailoga o lenei faʻamaʻi. O vailaʻau Fufanon poʻo Actellik e fesoasoani ia te ia e faʻatoʻilaloina ia atoatoa.

    Taua! Aphids mafai foʻi ona ulufale i se fale i le faʻamalama. O le tau faasaga i ai e tatau ona faia ma le malosi, aua e le gata i le autu afaina, e mafai ona faʻaosoina foliga o se soothing fungus.

  3. Lafoaia oona O se iniseti lapoʻa lea e aʻafia ai le begonia. Ina ia faʻaleagaina thrips, oe manaʻomia faʻapipiʻi le laʻau i masani vai fasimoli poʻo tincture o tapaʻa ma celandine (100 g o le paluga i le 1 lita o vai).

Metotia toe gaosia

O le begonia samasama e toe gaosia i auala nei:

  • Fatu... O lenei metotia e sili ona tele le taimi faʻaalu. O fatu Begonia e laʻititi ma e toʻaitiiti e faʻatupuina i le leai o se fua. E manaʻomia le filogia o vailaʻau e faʻatele ai le gaosia o fatu.
  • Tipiina... Le auala e sili ona faigofie ma taʻatele e faʻafailele ai le begonia samasama. O lona uiga 2 ituaiga o rooting tipi:
    1. i le vai;
    2. i le palapala.

    O foliga o tipi o loʻo faʻamatalaina i luga atu i lenei tusitusiga.

  • Pepa... Begonia e faʻasalalau i lenei auala i mataupu pe a manaʻomia se tele aofaʻi o mea totoina mea e manaʻomia. Muamua, o se lapoʻa soifua maloloina lau e tipi mai le begonia, ona vaevaeina lea i tafatolu. O le mea mulimuli e tatau ona i ai se tasi tele uaua i le ogatotonu.

    I le uma, o laʻau o laulaʻau e totoina i totonu o le oneone-peat substrate ma ufiufi i le cellophane. I le faʻatumauina o le greenhouse aafiaga i le tulaga talafeagai, talavou laʻau mafai ona vaʻaia pe a uma le tasi pe lua masina.

  • Tubers... O lenei auala faʻafailele e matua lauiloa foʻi. 2-3-tausaga le matua tubers o maloloina soifua maloloina o loʻo iai fuga e tipiina i ni fasi ma se naifi. Taʻitasi i latou tatau ona i ai le itiiti ifo i le 1 fatugaʻo. O le taualumaga e faia i le tautotogo.

E pei ona mafai ona e vaʻai mai i le tusitusiga, o le tupuola samasama begonias o se matua galue mamafa lea manaʻomia sina malamalama. Ae ui i lea, faʻaauupegaina i nei taʻiala, e oʻo lava i se le fiafia i se fugalaʻau e mafai ona tupuola se matagofie samasama begonia. O le ki i le manuia i lenei pisinisi o le manaʻo tele e toto fugalaʻau matagofie, ona faʻamalieina lea o le susulu pupula samasama begonia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Rocksteddy - Sama Sama + 13 songs Mashup (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com