Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lauiloa ituaiga o aiga vine hoya macrophylla: faʻafefea ona tupu ma faʻafefea ona tausi?

Pin
Send
Share
Send

Ua ou 'inoʻino i meaafale a le fale, ma e leai se manaʻo e toe faʻatulaga ni kapoti ma faʻatautau ata? O se tele fugalaʻau fale o le a fesoasoani e foia lenei faʻafitauli. O le a lava le avanoa, aumai exoticism i totonu o le potu ma faʻatumu mama i le ea fou.

Faʻafiafiaina tele e tagata fiafia i totonu o laʻau Hoya macrophylla. Malosiaga, manaʻomia le lagolago malosi, ma tetele sinewy lau, le lalaga liana maofa ma lona matagofie silisili ese ma le eseʻese o lanu lanu.

O le a le lilo o lenei laau, atili i le tusitusiga.

Faʻamatalaga

Hoya macrophylla (Hoya macrophylla) poʻo Hoya tele-faʻafuaseʻi - i le 1826, Dr. Karl Blume, a o malaga i Indonesia ma luga o le motu o Java, mauaina se laʻau e tutusa ma le ituaiga Hoya. O le laʻau na mauaina na faʻaigoa ia Hoya macrophylla Blume poʻo Hoya lapopoʻa lau.

Hoya lapopoʻa-o le liana. E ola, mimilo ona lala i soʻo se pou tu i luga. I le fale, o sea tu i luga e mafai ona avea o se uʻamea. O laulaʻau o Hoya macrophylla e lapoʻa, lamolemole, ma vaʻaiga vaʻaia. O le umi o le lau e mafai ona oʻo atu i le 15-24 senitimita, ma o le lautele o le 4-11 senitimita.

O le lau e lapoʻai, o tumutumu o laulaʻau e faʻasino. I se faʻaopopoga, e taua le maitauina o fafo o Hoya e matua matagofie lava. Tele lanumeamata lanumeamata, tino lau mulimuli ane maua samasama sasa i le pito po o le ogatotonu, lea teuteuina Hoya ma se ofoofogia, foliga matagofie foliga matagofie.

Fuga fugalaʻau Macrophylla ma se faamalu spherical faia e inflorescences. O fugalaʻau o loʻo taofia i luga o uila lanu viole 2 i le 8 senitimita le umi. O le inflorescence corolla o se fetu e lima-lima o le vaivai piniki lanu, ma o petals e malulu ma beige i le lanu.

Ituaiga taʻutaʻua

O Hoya e toatele lona faitau aofai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi nei o ituaiga sili ona lauiloa.

Albomarginata

Toto ola vave, o ona vine e manifinifi ma i fafo, o le fugalaʻau e tai pei o laʻau afu toto.

Ipu auro

Sui masani o le ituaiga Hoya macrophylla. O se uiga iloga e sili atu le malosi samasama lanu o lanu meamata lanumeamata. O le mea lea, o le auro nofoaga nofoia le ogatotonu o le lau ma tuua na o se laititi lanumeamata tuaoi faataamilo i le pito o le lau.

Variegata poʻo le tele-faʻafefiloi multicolored

O se uiga iloga o macrophylla variegata o le mumu o lau i le ogatotonu vaega. Muamua lava, e lanumeamata le lau, a oʻo i le taimi e liu samasama, ona liua mumu ai lea. O le lanu mumu ogatotonu o le laulaʻi liliu nisi o le samasama i se lanumeamata lanumeamata lanumeamata, ae taofia le lanumeamata faʻavaʻa.

Palasi

O lenei Hoya e ese mai isi ituaiga i le faʻapitoa o lona lanu. O laulaau na tumau pea lapoʻa ma lanumeamata, ae na maua le "luluina" sesega. E foliga mai e pei o le paʻu o laulaʻau i le susu, e ala atu i mataua o lea e tau le iloa atu ai se laulaʻau lanumeamata. Faitau atili e uiga i le Splash variety ma isi ituaiga o le Hoya Publicis ituaiga i se isi tusitusiga.

Bai bur

O se ituaiga e leai ni laʻau tetele; samasama o laulaʻau e aliali mai i maʻila poʻo luga o alatoto. O le mea lea, o le laupepa foliga mai o loʻo faʻamau i ni mama auro lelei.

Tuputupu ae

Fatu

O le tuputupu ae o Hoya mai fatu o se galuega faigata tele. O le mea moni o le macrophylla e seasea ona nana ni fatu. Mo germination manuia oe o le a manaʻomia:

  1. Eleele-permeable eleele. Mo se lelei sili atu, e mafai ona e faʻaopopoina ise sposagnum lumisi i le palapala.
  2. Teu le koneteina ma le fatu i se nofoaga malamalama lelei.
  3. E tatau ona tausia le susū lelei ile eleele! E taua!
  4. AUA le faʻaaogaina ni fetilaisa.
  5. I le maeʻa ai o le 3 masina o faʻaleleia, toe fesuiaʻi Hoya faʻatasi ma le palapala i totonu o se ulo fou. I le taimi nei, ua tatau ona i ai i le laʻau ni laulaau ma se maloloina fana. I lalo o tulaga lelei, Hoya e tusa ma le 7 aso e ola ai.

Tuua

O le lau e tatau ona totoina i se malamalama, palapala palu palu faʻatasi ma le au i lalo i le tulimanu o 450. O le faʻafitauli sili i lenei metotia o le toe gaosia o le faʻaosofia o le tuputupu aʻe o le aʻa ma le fana mai le lau. Mo lenei faʻamoemoe, adenine sulfate, kinetin, poʻo le gibberellic acid e mafai ona faʻaaogaina.

O lo latou faʻaaogaina e faia e tusa ai ma faʻatonuga. O le tali faʻamalosi e faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le laupepa. O tuutuuga mo germination mai se lau e tutusa lava ma germination mai fatu. Ae o Hoya tuua toe fanaufou tele ma le musuā.

Tipiina

Faʻalauiloaina e tipiina o le sili faigofie ma sili ona aoga auala. O tipi pupuu ma ni lau e talafeagai mo nofoa. E tatau ona i ai faʻamau i luga o le au. Mo le tuputupu ae oe tatau:

  1. Faʻatumu se fagu i le vai ma afifi i totonu pepa. Faʻaofi le petioles i totonu o le ulo, talepe i totonu le pepa alumini.
  2. E tele ni laupepa e manaʻomia e vavaeʻese mai node, ma o se tasi o node e tatau ona tuʻuina ifo i lalo i le vai, pe a uma ona tuʻuina i totonu o le aʻa fofo.
  3. Tuu le ulo i le vevela ma susu. O le ea ma le vai vevela e tatau ona 23 0C. Afai e magumagu le tipiina, ona tatau lea ona tuʻu i totonu o le greenhouse. Pe a ma le lua vaiaso, o le taumafaiga o le a fua.

A maeʻa le lua i le tolu vaiaso, ma le tausiga lelei, e tatau ona aliali mai faʻailoga o le atiaʻe. A maeʻa le fausiaina o le fana, e manaʻomia le tuʻuina atu o le vine i lalo mo le faʻalavelave.

Tausiga

  • Vevela Mo Hoya, o le vevela o le 16-25 e taliaina 0C. E le mafai ona onosaia le maalili o le macrophilia, e onosaʻi i le vevela, ae le tatau ona e faʻatigāina le laʻau i suiga o le vevela ma vevela e le taliaina
  • Faasusu. I se vaitau mafanafana, e tatau ona faʻasusu i le taimi lava e faʻamamago ai le pito i luga. I le taumalulu, oe mafai ona faʻaititia faʻatele vai. Faʻaauau pea le feololo i le tele o taimi. E le tau faʻapipiʻi Hoya, ae e mafai ona e solo ese le efuefu ile omomi omomi.
  • Susulu. Hoya o se malamalama-alofa alofa. Hoya ola lelei i sasaʻe malamalama ma tele moli. I le tau mafanafana, e sili ai le aloese mai le susulu o le la.
  • Teuteuina Naʻo matutu castings ma tipi manaʻomia e teuteuina. O le mea taua o le oe le mafai ona tipiʻese tuai peduncles! Latou te mautinoa le vaʻaia o fugalaʻau i le lumanaʻi.
  • Laʻei pito i luga. Lavalava pito i luga e naʻo le tau mafanafana e manaʻomia ai, lua i le tolu taimi i le vaiaso. Mo le faʻaleleia atili o le tuputupu aʻe, o fetilaisa o loʻo talafeagai lelei.
  • Ulo E manaʻomia e se tamaʻi laʻau se tamai ulo ma se eleele papaʻu. I le faʻagasologa o le tuputupu aʻe, o le Hoya o le a faʻateleina ma o le a manaʻomia se tele gafatia. O se ipu palasitika ma alavai e lelei.

Lenei matagofie capricious manaʻomia faʻapitoa tausiga. Ma afai e i ai ituaiga o Hoya pei o Lobby, Multiflora, Crimson Queen, Retusa, Compacta, Gracilis, Matilda, Lacunosa, Kumingiana ma Obovata, matou te fautuaina oe e faitau a matou tusitusiga pe faʻafefea ona tausi faalelei ia ituaiga toto.

Faamai

A faʻapea e mago ia lala, ona faʻapogisaina lea o laulaʻau, faʻamaluluina ma liu mumu, ona maua ai lea o le faʻamaʻi i faʻamaʻi siama. Ina ia faʻamalolo le laau, togafitia ma le maualuga o sauniuniga apamemea. I le avea ai o se puipuiga, aloese mai le faʻaleagaina o laʻau.

Afai e taofi le ola o Hoya, ma e lanu samasama le lau ma faʻapipiʻiina, o lona uiga la o le fungus. Ina ia faʻamalolo le laʻau, e manaʻomia se taotoga macrophylla.

Oe mafai ona lagolagoina le laʻau ma le benamil ma le fiainu, i se faʻaopopoga e mulimuli i tulafono uma mo le tausiga. I se faʻaopopoga, o le laʻau mafai ona faʻamataʻuina e Scabbards, Spider mites ma Scorms.

Faaiuga

Hoya macrophylla o se sili matagofie matagofie ma eseʻese laʻau o le a teuteuina soʻo se tumaʻoti aoina, togalaʻau, ofisa po o le potu malolo ma lona palette masani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Growing Hoyas the Semi-Hydro (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com