Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rhine Falls - o le afu sili ona malosi i Suiselani

Pin
Send
Share
Send

I le itu i matu o Suiselani, i le latalata i le tuaoi ma Siamani, o loʻo i ai le sili atu tele Europa afu - le Rhine. O le Rhine Falls (Suiselani) tuʻu eseʻese le cantons o Zurich ma Schaffhausen, latalata tele i ai o le taulaga o Neuhausen am Rheinfall.

E talitonu saienitisi o lenei afu o le laueleele maulalo na faia pe tusa o le 500,000 TLM, i le vaitaimi o le Ice Age. I lalo o faatosinaga a poloka aisa e minoi, na suia ai le mapusaga, na solo i lalo mauga, ma na liliu vaitafe. O le sousou o vaitafe o le Rhine na tafia ai le eleele o papa malū, na mafua ai ona suia le moega o vaitafe i le tele o taimi, ma o lea ua tutu ai ni mato se lua i lona ogatotonu i luma o le afu - naʻo le pau na o mea maʻa gaʻe i luga o le auala o lenei vaitafe.

Faʻamatalaga lautele

E ui lava i le mea moni o le maualuga o le Rhine Falls e le sili atu 23 mita, o le sili ona tele e le gata i Suiselani, ae faʻapea foi i Europa i tulaga o le tele o vai lafoai i lalo. I taimi 'eseʻese o le tausaga, o le aofaʻi o vai e suia, ma o le lautele lautele o le vaitafe oʻo atu i le 150 mita. I le tau mafanafana, o le afu e sili ona mataʻina lana vaʻai: tusa o le 600-700 m³ o le vai i le sekone e tafe ifo i lalo, e paʻu ma le gogolo o le gogolo, papala ma oso aʻe. I le taumalulu, o le Rhine Falls e le malosi tele ma tumu - o le aofaʻi o le vai e faʻaititia i le 250 m³ - ae e foliga mamalu pea ma matagofie.

O taimi na tutu ai le au vai i le itu i matu o le afu. Ma i le taumatau o ia, mai le 17th i le ogatotonu o le 19 seneturi, o se pa mumu faʻagaioia, lea na faʻamamaina ai uʻamea. Talu mai le faaiuga o le seneturi lona 19, na i ai le fuafuaga a le au pulega e faaaoga le afu e gaosia ai le eletise, ae o le iuga o le toaga a le lautele o le tetee, o lea na taofia ai, lea na mafai ai ona faataamilo laufanua laufanua ina ia faasaoina atoa. Peitai, o se tamai fale eletise Neuhausen o loʻo faʻagaioia iinei, ma le gafatia o 4.4 MW - mo faʻatusatusaga: o le gafatia o le atoa afu 'ausia 120 MW.

Le mea e vaʻai latalata i le Rhine Falls

O le Rhine Falls o se lauiloa tafafao maimoa i Suiselani e mafai ona faʻateʻia e oʻo lava i tagata femalagaaʻi sili ona poto masani ma masani.

Castle Woerth

I lalo ifo o le afu, pe a vaʻai i autafa o le vaitafe, i luga o se tamaʻi motu, e tulaʻi ai Woerth Castle. O le maota o loʻo iai se faleʻaiga lelei ma meaʻai a le atunuʻu, o se faleoloa faʻamanatu, ma se uafu lata ane. O vaʻa e tuʻu ese mai lenei uafu, e oʻo i ai turisi i le "fatu" o le afu - o se pupū o loʻo tu i le ogatotonu o le vaitafe. I le ogatotonu ma le tumutumu o lenei mato, e i ai lua tulaga mai e mafai ona e faamemelo ai i le lauiloa faʻailoga lauiloa o Suiselani.

Maota o Laufen

I le isi itu faletupe, i le tumutumu o le pupū, o loʻo iai le Castle o Laufen - e faigofie ona sao iai, e iai foʻi taʻavale e leai se tau e latalata ane. E leʻi mamao atu nei, na toe faʻaleleia ai lenei maota ma tatalaina ai tagata asiasi. I totonu o ona nofoaga o loʻo i ai se faʻaaliga ma faʻaaliga faʻamatalaina e uiga i le tala faʻasolopito o le lotoifale itulagi, e tele ata o le Rhine Falls. Mo turisi mauoa, na faʻatuina se fale mautotogi tumaoti i le maota, ma na tatalaina se faleoloa faʻamanatu mo tagata uma oe manaʻo e faʻatau se mea e manatua ai se maimoaga a Suiselani.

O le Laufen Fortress o loʻo i ai se isi potu vaʻaia, o loʻo tautau lava i luga o le vaitafe sousou. Tagata tafafao maimoa e mafai ona oʻo i le tulaga maualuga o le 'upega tafaʻilagi e ala lifi, lea o loʻo i ai se auala faʻapitoa mo matua ma uila afi ma mo tagata e le atoʻatoa tino, ae mafai ona e oʻo i se tulaga maualuga atu i sitepu. Tele tagata fai mai o luga o lenei maota e mafai ai e se tasi ona lagona le paoa uma ma le malosi o le vai elemeni, faʻapea foi ma puʻeina ata sili ona mataʻina o le Rhine Falls i Suiselani. Ae e mafai ona e alu iina i le na o le faʻatau o sau ticket.

E mafai ona e faamemelo i le tafe o le vai tafe mai se mea mamao. O se maualuga maualuga atu i luga o le vaitafe i le 1857, na fausia ai se alalaupapa ma auala o nofoaafi i tafatafa o le auala savali. Ma o lona uiga e mafai ona i ai tagata savavali, tuʻufaʻatasia se savaliga ma le maitauina o mea masani.

Faʻafiafiaga faʻaaliga

O tausaga uma lava, i le po o Iulai 31 e oʻo ia Aukuso 1, pe a faʻamanatu e tagata o Suiselani se aso malolo a le atunuʻu, o le Fire on the Rocks faʻaaliga e faia i le tele o le afu tele i Europa. Afi ua faʻalauiloaina iinei ma leisa malamalama aʻafiaga ua faʻaalia, liliuina le atoa teritori latalata i se faʻiry-tale lalolagi.

Afu i le afiafi

I le auala, o le susulu malamalama iinei e ki i aso uma i le afiafi - o moli uila afi faʻapipiʻi latalata i le vai e maua ai se foliga pupula. O le olo o Laufen, o loʻo tu i luga o le auvai tifato, na faʻamalamalamaina i le lanumoana lanu, mauaina o se mea lilo lilo.

Tagata tafafao maimoa e mananao e le gata e vaʻai i le malosi o le tafe o le vai e mafai ona eseese a latou tafaoga ma fagotaga. O le vai i le lotoifale e tamaoaiga i ituaiga eseese o iʻa: chub, rudd, tuna, vaitafe, barbel.

Faʻafefea ona sau mai Zurich na o oe lava

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E mafai ona e oʻo atu i le Rhine Falls mai Zurich i auala eseʻese - pe faʻapefea, e filifili e tagata uma se filifiliga talafeagai mo latou lava.

  1. E mafai ona e alu i Schaffhausen - o le taimi o femalagaaiga e tusa ma le 40 minute. Le isi mea, e tatau ona e alu i le pasi i le paka i Laufen Castle, totogi le 24,40 Swiss francs mo le lona lua vasega tiketi. Lenei o le sili ona talafeagai, ae i le taimi e tasi taugata filifiliga.
  2. Mai Zurich i le nofoaafi poʻo le S5 nofoaafi e mafai ona e oʻo atu i Bülach, lea e tusa ma le 20 minute. Ma e tatau ona sui i le S22 e taunuʻu ai i Neuhausen - e manaʻomia le totogiina o le 15.80 francs mo le malaga lona lua a le vasega, o le faigamalaga e 25 minute le umi.
  3. E mafai ona malaga tuʻu saʻo mai Zurich i le filifilia o le iʻuga o le auala Neuhausen. O le pasese e 12 francs. Oe mafai ona savali mai le faʻasino nofoaga i le Rhine Falls i le 12-15 minute, mulimuli i faʻailoga. Uma tiketi nofoaafi mafai ona faʻatauina lugalaina i le www.sbb.ch.
  4. E mafai foi ona e tiʻetiʻe mai Zurich i le taʻavale - e mafai ona e tuʻuina i se paka e leai se totogi e tu i le itu o le olo o Laufen.

Faʻafefea ona maua le fiafia i le tosina mai

O le tau o le malaga vaʻa i le mato i le ogatotonu o le afu o le CHF 8 mo se tagata matua, CHF 4 mo se tamaititi. O se folauga vai mai Laufen i Woerth ma mai iina i le pupū o le a tau ai 10 francs mo se tagata matua ma 5 mo se tamaititi. O tau uma e aofia ai le alu malaga.

O le vaʻa e alu ese mai le nofoaga o nofoa ona ua tumu, ma le taimi masani o le 10 minute. I le taimi atoa o le taumafanafana, o vaʻa e amata mai le 09.30 i le 18.30, ia Setema ma Me mai le 10.00 i le 18.00, ma ia Aperila ma Oketopa mai le 11.00 i le 17.00. I isi taimi, latou te taufetuli i luga o le talosaga, o lona uiga, pe a malilie le vaega malaga i le malaga muamua.

Afai e i ai sau kulupu o tutusa tagata poʻo uo, e mafai ona e tusiina se taʻamilosaga taʻamilo, lea e amata i se malaga i le pesini o le Rhine Falls, ona o se malolo sologa lelei i lalo o le vaitafe. Mo se folauga e 30-minute i luga o se vaʻa manaia, e tatau ona e totogi mai le 7 francs mo le tagata, mo le itula le malaga - mai le 13 francs.

Tau mo paka ma ulufale i matamata laupapa

Oe mafai ona vaʻai i le afu mai itu eseese.

I luga o le itu i matu o le faletupe, o le ulufale atu i le faleoloa e maitauina e leai se tau, ma e tatau ona e totogia le mea e paka ai taavale.

  • itula muamua - 5 CHF;
  • itula uma e sosoʻo ai - 2 CHF;
  • mai le 6 pm i le 9 i le taeao e leai se totogi.

I le itu i saute o le faletupe (mai le itu a Zurich) - e leai se taʻavale e paka ai. Totogifuapauina ulufale i le maitauva vaʻaia (CHF):

  • mo se tagata matua - 5;
  • tamaiti 6-15 tausaga le matutua - 3;
  • mo kulupu mai le 15 i le 29 tagata - 3.

Euro ua talia mo le totogiina.

O tau uma i le tusitusiga e mo Ianuari 2018.

O le a le aoga mo turisi ia iloa

  1. Ina ia vaʻai i le Rhine Falls i Suiselani, e te le manaʻomia le faʻatau o se taʻamilo taʻiala - e mafai ona e faia e oe lava. Ina ia oʻo atu i le afu ma ona siʻosiʻomaga, faʻapea foi ma le aau atu i ai, ua lava lea e faʻatau ai pepa faʻatau i ofisa o tiketi o loʻo i totonu o se fale matagofie faʻatautaia.
  2. Mo se malaga vaʻa i le nofoaga vaʻaia, aemaise lava pe a le o lelei le tau, oe o le a manaʻomia lavalava susu ma seevae.
  3. Ina ia e alu atu i le matamata tulaga o lo oi luga o se pupū i le ogatotonu o le vaitafe moega, oe o le a manaomia ona savali i luga sitepu. O sitepu maa e tau atu i le tulaga i le ogatotonu o le pupū, ma se faasitepu uʻamea e tau atu i le tulaga i le tumutumu o le mato. I le tau malulu, afai e ufiufi sitepu ma sina aisa foi, e mafai ona mataʻutia ii.
  4. Nisi gaioiga galu e ono le maua faʻamoemoe i tau tau. I luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia www.rheinfall.ch. oe mafai ona maua faʻamatalaga i le mea e fai "aso nei" ma le "taeao" - o loʻo faʻaalia i le vaega "RHINE PAʻE I ASO" ma "RHINE TAGI taeao.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O le Rhine Falls (Suiselani) o se mataʻina iloga faʻailoga faalenatura o tagata uma e faimalaga i totonu o lenei atunuu ofoofogia taumafai e vaʻai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Rhine Falls. Largest Waterfall In Europe. Things to Know or Expect (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com