Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Burg Eltz Castle i Siamani - o se galuega maoaʻe o fausaga anamua

Pin
Send
Share
Send

Eltz Castle o se tasi o maota sili ona matagofie ma taʻutaʻua i Siamani. Natia i totonu o se togavao mafiafia latalata i Koblenz, na tosina mai ai le motu o tagata fiailoa turisi mo le toeititi atoa le afe tausaga. Ou te manatu ua oʻo i le taimi e auai ai ma i latou!

Faʻamatalaga lautele

Burg Eltz Castle o loʻo tu i luga o se maʻa tele maʻa e faʻataʻamilomiloina i itu e tolu e le vai o le Elzbach vaitafe. Mo le sili atu 800 tausaga sa umiaina e le au Elts aristocrats ma o se meatotino tumaoti. Mo se taimi umi o lona i ai, o le 'olo e leʻi gaoia pe faʻaleagaina, o le mea lea o ona vaitaimi tutotonu na faʻasaoina lelei e oʻo mai i lenei aso. E le gata i lea, o lenei 'aʻai na mafai ona sao mai i taua o le lalolagi ma le fetauaʻi o le French Revolution, lea na tuʻu ai le faʻailoga i le tele o faʻamaumauga fausaga i Siamani, ae mo nisi mafuaaga e leʻi aʻafia ai Eltz.

Ma o le manatu iinei e leʻo i le faʻamamaina laki po o le aʻafiaga o vavega malosiaga, ae o le mea moni o le 'olo puipuia atoatoa mai se fili i fafo. Muamua, o loʻo siʻomia e le pa maa malosi, ma lona lua, e na o lua lava auala e oʻo atu ai i le teritori. O se tasi o ia auala e ui atu i le faitotoʻa autu, e taʻitaʻi atu i ai se alalaupapa umi ma faigata vaapiapi, ma le lona lua e ala atu i isi auala o loʻo tu i le itu i sautesasaʻe.

Aso nei o le maota e umiaina e le 33rd augatupulaga o le lauiloa Siamani aiga tupuaga. Peitai, e le pei o muamua atu ia te ia, o lona anaina nei, Count Karl von Eltz-Kempenick, filifili e alu mo le taulaga, tatala lona fale i turisi. I aso nei, o maimoaga maimoaina ma ata tifaga e masani ona faia iinei.

Tala puʻupuʻu

O le maota o le tupuaga o Burg Eltz i Siamani e umi ma sili ona manaia lona talaʻaga. O le muamua taʻua o lenei nofoaga na amata mai i le 1157, lea e avea ai Eltz o se tasi o sili ona leva i totonu o le atunuʻu. O le fausiaina o lenei talafaʻasolopito mea, na tumau mo le sili atu ma le selau tausaga, na amataina i se 'olo malosi puipuiga na puipuia le fefaatauaiga auala i le va o lua taulaga - Eifel ma Mosel. Peitai, i le ogatotonu o le 13th seneturi. na avea ma meatotino a 3 uso, oe na vaeluaina le nofoaga ia latou lava ma amata ona nonofo taʻitasi i la latou lava afa. O le mea lea, o lala autu o le aiga tupu o Eltz na faʻataʻotoina, o lala taʻitasi sa le gata i potu eseese, ae faʻapea foi ma ona lava ofutau.

I nai tausaga na sosoʻo ai, na maeʻa faʻamaeʻa ai le maota ma maua ai ni fomaʻi fou. O le mea lea na fiafia i ai archbishops i le lotoifale, oe na filifili e faʻaaogaina mo manaʻoga o le lotu. O le fefinauaiga i le va o patele ma tagata na nonofo i le maota tupu na tumau mo le 2 tausaga ma na faaiuina i le sainia o se feagaiga filemu na amanaia ai manaoga o itu uma e lua.

O le fale na mauaina nei foliga vaaia i le 1540. Ona amata ai lea o le tele-toefuataiga o ona totonugala amata, manaʻomia moni tele faʻatupeina (nei aso lenei aofaʻi e tusa ma le 8 miliona Euro). Talu mai lena taimi, tamalii tamaloa amataina masani ona nonofo i Bur Eltz, aofia ai le tupu mulimuli o Siamani, Wilhelm II.

I aso nei o lenei 'olo o se tasi o sili ona taua ma sili ona asia i le atunuʻu.

Castle fausaga

A vaʻai i ata o le Eltz Castle i totonu ma fafo, e te maitauina lava le salalau o foliga mai o lenei fausaga anamua. I foliga vaaia, e pei o le tele o fale ma 'olo o loʻo tu i se tamaʻi fanua. I le aotelega, e 10 domes ma eseese maualuga (mai le 30 i le 40 m) ma sitaili. O lenei 'eseʻese o loʻo faʻamatalaina e le maoaʻe o le fausiaina - mo le toeititi 5 seneturi, o potu e nonofo ai ma potu e faʻaaoga e masani ona faʻamauina i le fale autu, lea na suia ai le foliga mai o Burg Eltz e leʻo amanaʻia.

O le nofoaga lauiloa turisi o le Rodendorf Fale, o loʻo tu i le itu i saute o le maota. Fausia i le vaitaimi mai le 1490 i le 1540 ma teuteuina i le tu ma aga masani a le Romanesque, latou te faʻafiafiaina le mata i pupula susulu ma faʻapaʻepaʻe papaʻe papaʻe faia mai Ufalei maamora.

O le Kempenich fale, o le uii vaega o le maota, tatau ona le faʻaitiitia o le faʻalogo. Latou te tutu i luga o pou basalt e lua na faia i foliga o le oketane ma fesoʻotaʻi e faʻamau matagofie. I luga o latou e mafai ona e maua ai le tusitusiga faʻasolopito "Borgtorn Eltz 1604", o loʻo molimauina ai o le amataga o Burg Eltz sa auai i tagata eseese uma. Ae paga lea, o le tele o fale Kempenikh e tapunia mo avanoa lautele, ona o latou ofisa ma pulega nofoaga.

Ia, o le lona tolu ma, masalo, o le sili ona leva vaega o Eltz o le fale Plattelz, lea e aofia ai le faʻatafunaga o se tasi taimi matagofie maota ma se 6-storey 'olo fausia i le 13th seneturi. I le taimi o le fausiaina o lenei fale, o le Romanesque sitaili e leʻi leiloa lona taʻutaʻua, e ui lava sa tatau ona tauva ma le olaola salalau Gothic, o le mea lea, elemene o faʻatonutonuga uma e mafai ona vaaia i lana ata.

O vaega uma e tolu o le maota Eltz i Siamani o loʻo i ai le atoa seti o aoga ma mea e nonofo ai, lea seʻi vagana ua lava le taimi e le fesoʻotaʻi ai i soʻo se auala. O le fogafale pito i lalo o le fale na faʻasao mo umukuka, potu teuoloa ma potu o auauna, aʻo le pito i luga o potu o fale o latou e ana ma o se fale tele mo faʻamanatuga. Na latou taʻua o aso na e ova atu i le selau tagata nonofo i totonu o Burg Eltz i le taimi e tasi. Ae mo auala savali ma faitotoʻa e agaʻi mai i le vaega autu o potu, na faʻatoa aliaʻe mai lava ina ua maeʻa uma fale e tolu ona maua e le tagata e toatasi.

O a mea e te vaʻaia i totonu?

Faʻafetai i le lauiloa pedantry o tagata Siamani, o totonu o le Eltz maota i Siamani tumau toeitiiti tutusa pei o le selau o tausaga talu ai. Muamua lava, o aso nei i totonu o le maota toe gaosia le totonu teuteuga o le medieval fale i le saʻo e mafai ai. Ma lona lua, feteʻenaʻi ma le salalau o faʻataʻitaʻiga, meaafale, atavali ma teuteuga elemeni o loʻo iai iinei e leʻi suia i taugofie kopi. O atavali i puipui, faʻaloina o faʻalo, faʻapipiʻi laupapa, laulau lauti mananaia ma meaafale e amata mai i le 15 senituri e moni uma.

Le potu taʻutaʻua Armory, faʻatumuina i uluaʻi ofutau, filifili meli, pulou ma isi ituaiga o toniga tuai a le militeri, e le tatau ona faʻaitiitia ai le faʻalogo. O loʻo i ai foi le tele o faʻaputugaaga o meatau i aso anamua, o loʻo faʻatusalia e fana, pu mo le tuʻuina o tagata tiʻetiʻei solofanua, tuʻugamau e faia i 'apamemea ma uʻamea, faʻatasi ai ma isi faʻaaliga matagofie.

I luga aʻe o le fale, i le potu pito i luga, o loʻo iai le faleuila, tulaga ese mo na taimi. Muamua, e le i vavaeeseina e se laupapa laupapa - na na o le 18th senituri na faʻapipiʻi ai. O le alavai o alavai na saunia e vai timu, lea na aoina i totonu o se tane na tuu i lalo o le taualuga.

O puipui o potu e ufiufi i kapeta tuai e faʻaalia ai ostriches, nameri, cobras, kamela ma isi manu ese. O isi mea taua e aofia ai se magalafu, faʻapipiʻiina i le vaitaimi o le au muamua o Burg Eltz, o le uati na faʻatauina i le 1500, ma se lamepa mermaid na aliali mai iinei i le vaitaimi tutusa. Ae ui i lea, o le totonugalemu elemeni o potu malolo e tatau ona mafaufauina o se maualuga moega medieval ufiufi i se tapunia Gothic.

Ae o faamalama i le tele o potu na suia i le taimi o le toefaaleleia, e ui o le tele o tagata asiasi e le iloa foi e uiga i ai. O tufuga na galulue i le toe faʻaleleia o le maota na faia mea uma e faʻasao ai o latou foliga vaaia i le amataga. Ina ia faia lenei mea, latou e tatau foʻi ona faʻatautaia tekonolosi tuai mo le gaosiaina o faʻamalama tioata faʻamalama, tioata feulaina ma faʻapotopotoga o le oloa.

Ae atonu, o le autu taua o lenei nofoaga, o loʻo i ai i ata uma ma faʻamatalaga o le Eltz Castle i Siamani, o le mea e taʻua o le Treasury. Lenei potu aofia ai sili atu 500 tulaga ese galuega taua o le lalolagi ata ma taua taua, na faia mai le 12th i le 19 seneturi. Ole toʻatele o i latou e teuteuina ile siliva o loʻo ufiufi ma faʻasolosolo laulelei e fai mai i le auro malosi.

Faʻamatalaga aoga

Burg Eltz Castle, tu i Burg-Eltz-Straße 1, 56294 Münstermaifeld.

Tatala i aso uma mai le 9:30 am i le 5:30 pm Peitaʻi, e naʻo totonu o Aperila 1 e oʻo ia Novema 1 e faʻatoa mafai ai ona e ulufale. O taimi o totoe o le taimi, matamata i lenei tosina atu e mafai na o fafo.

Tau o tafaoga ma ulufale ulufale i le faletupe:

  • Matua - 10 €;
  • Aiga (2 tagata matutua + 2 tamaiti) - 28 €;
  • Tamaiti aʻoga ma tagata asiasi e iai manaʻoga faʻapitoa (ma le pepa a tamaiti ma le ID) - 6.50 €;
  • Vaega matutua (sili atu ma le 20 tagata) - 9 € taʻitasi.

Oe mafai ona faʻamaninoina auiliiliga luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia - https://www.burg-eltz.de/en/ ..

Faʻafefea ona e alu iina mai Prague?

Afai e te le iloa faʻafefea ona alu i le Eltz Castle i Siamani, faʻaaoga se tasi o metotia o loʻo lisi atu i lalo.

Metotia 1. I le ao nofoaafi

  1. I le St. Autobusová St. Wilsonova, o se vaega o le nofoaga autu o nofoaafi Praha hl.n., ave le nofoaafi Czech (ČD) nofoaafi i le Nürnberg ZOB taofi. Taimi o malaga - 3 itula 52 minute. Ole pasese e amata ile 35 ile 55 €.
  2. Savali i le nofoaga. Nürnberg Hbf (lalo o le 300 m).
  3. Ave le Deutsche Bahn Ice Train. O le auala e 3 itula 40 minute. O le tau o le pepa mai le 60 i le 90 €.
  4. Alu i le nofoaga. Koblenz Hbf.
  5. Puʻe se taxi i Burg Eltz Castle ma tusa o le 40 min. maua oe i le tulaga. O tautua tau taxi e 100-120 €.

Metotia 2. E ala nofoaafi i le po

  1. I le St. Wilsonova alu i le nofoaafi Czech (ČD) po nofoaafi ma faaauau pea st. Frankfurt (M) Hbf Stuttgarter Str. E 7 itula 35 minute le umi o le faigamalaga. O le tau o le pepa i le va o 80 ma 120 €.
  2. Savali i le nofoaga. Frankfurt (Autu) Hbf (tusa o le 500 m).
  3. Ave le nofoaafi Deutsche Bahn Ice ma alu i St. Mainz Hbf. Taimi o malaga - 30 minute. O le tau o le pepa mai le 13 i le 20 €.
  4. Suiga i le Rb26 Trans Regio nofoaafi ma alu i le nofoaga. Boppard Hauptbahnhof. O le auala e 1 itula 10 minute le umi. Ole pasese e amata ile 13 ile 25 €.
  5. Ave se taxi i le maota. Taavale avetaavale tautua o le a tau 65-85 €. Mamao - 33 km.

Metotia 3. I pasi

  1. I le St. Prague ÚAN Florenc ave pasi 23, ana ia FlixBus, i le nofoaga. Leipzig ogatotonu. O le faigamalaga o le a alu ai itula 3. O le tiketi tau e tusa ma le 20 €.
  2. Ave le pasi 780 ma alu i le nofoaga. Polch. Taimi o malaga - 6 itula 20 minute. O le pasese e tusa ma le 40 €.
  3. Puʻe se taxi i Burg Eltz Castle. O le mamao i le va o nei manatu e na o 18 km. O le malaga o le a tau 35-50 €.

Metotia 4. Ala ile taʻavale

O le mamao i le va o Prague ma Eltz Castle o 660 km. E 6 itula e alu ai i lou taunuʻuga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Ae e te leʻi alu i le Eltz Castle i Siamani, siaki le faʻataʻitaʻiga a turisi ua uma na i ai iina.

  1. O le auala i se tasi o faʻailo lauiloa i le atunuʻu e maugā, o lea e tatau ai ona talafeagai seevae;
  2. E faʻatagaina oe ona ulufale i totonu o le fale ma na o se taʻiala - afai e te le manaʻo e tu i le laina, sau vave;
  3. A o agaʻi atu i Eltz, e aoga le vaʻai atu i tulaga vaʻaia, lea e maua ai se vaaiga matagofie o le siʻosiʻomaga, ma alu ifo i le vaitafe e fesoʻotaʻi ma le maota e ala i se apefai lapoʻa maa;
  4. O le fanaina i totonu o le 'olo e faʻasa - o ata o le Eltz Castle e faʻatoa mafai ona puʻeina i luga o le auala;
  5. O le taimi sili ona lelei e asia ai lenei nofoaga o le amataga o le tautoulu (Setema, Oketopa) - i lenei vaitaimi e toʻatele tagata tafafao mai iinei nai lo masina o le taumafanafana. Peitai, ia manatua afai e te taunuʻu atu i le 'olo i le vaveao o le tautoulu, o le puao na alu ifo i luga o le mauga o le a le faʻatagaina oe e fiafia i le matagofie i le lotoifale;
  6. O taʻamilosaga taʻitaʻi o le maota e faʻatautaia lava i le Igilisi ma le Siamani, o lea ia maua se taʻiala leo pe vaʻai i vaaiga a Burg Eltz na o oe lava;
    O i latou e i ai masalosaloga e uiga io latou lava tulaga faʻaletino tatau ona faʻaaoga le totogi tagata tafafao maimoa;
  7. I luga o le teritori o Eltz o loʻo i ai se faleaiga lelei lea e mafai ona e malolo ai pe a maeʻa savali umi.

Eltz Castle i Siamani o le nofoaga e aoga le asiasi i ai pe a fai ina ia mafai ona fiafia i le agaga o le Middle Ages o loʻo iai i totonu ma le moni, moni maoaʻe atemosifia.

Vitio e uiga i le malaga i le maota o Burg Eltz.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: VLOG: Burg Eltz Castle Tour Travel VLOG Germany (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com