Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vavega, poʻo le vaieli Peperomia

Pin
Send
Share
Send

I totonu o le fale togalaʻau, e masani ona mafai ona e mauaina se laʻau ma teuteuina fugalaʻau ma eseese laupepa. Lenei o se samasama peperomia e foliga sili ona ofoofogia. Mai se mea mamao, e pei lava e pipii tamaʻi meleni i se fugalaʻau.

E telegese lava lona tupu ma e maua sina avanoa. O se sili unpretentious laau e le manaʻomia masani ona teuteuina ma lapoʻa ulo. O lenei tusitusiga o le a talanoaina ai tuutuuga mo lenei maoaʻe fugalaʻau.

Faʻamatalaga botani

Lenei laʻau afu e faatatau i le Pepper aiga Piperaceae, faʻaliliuina o le pepa ma tutusa. I le natura, tuputupu ae peperonia tupu i luga:

  • luga o eleele mauoa i peat;
  • pala vaega o laʻau;
  • paʻu o laʻau;
  • vao.

O lona aiga o Amerika i Saute, lea e ola ai o ia o se eleele tanu faʻatoʻaga. Maua i Initia ma Sautesasae Asia.

Watermelon peperomia e taʻua foi o siliva peperomia - Peperomia argyreia. Lenei ituaiga o avea ma se tasi o sili ona matagofie sui o lenei ituaiga o laʻau. E sili ona aulelei ona lau tusitusi. O fasipepa fesuiaʻi o siliva ma le lanumeamata lanumeamata e maua ai se faʻatusa i se vaieli, o le mea lea na mafua ai lenei igoa.

Peperomia watermelon o se maualalo laʻau ma lona uiga lau lanu, tupu i le maualuga le sili atu i le 12 cm. Ana laula:

  • paʻu;
  • lamolemole;
  • solo
  • tino

Mo se laʻititi laʻau, latou e lapoʻa, e oʻo atu i le 5-8 cm le umi. Latou te ola i luga o manifinifi au o se lanumumu lanu. Tele o le fugalaʻau fuga i le taumafanafana. O fugalaʻau e le tu matilatila ona o lo latou manogi poʻo lo latou matagofie faʻapitoa.

Se ata

Lalo oe o le a vaʻai i se ata o le fugalaʻau:





Tausiga i le fale

Ina ia faʻamalieina e le samala peperomia ma ona foliga matagofie, e manaʻomia le tausiga lelei mo ia.

Vevela

E taua mo se fugalaʻau le i ai se sili ona lelei vevela i le mafanafana vaitau o le + 20 ° C ... + 22 ° C. I le tautoulu ma le taumalulu - + 18 °…… + 20 ° С. O le vevela o le eleele lea e tupu ai le samala peperomia le tatau ona paʻu lalo o le 17 ° C. E aoga le eleele mafanafana mo le aʻa e tumau ai lona malosi.

Faasusu

I le tau mafanafana, e faʻasūsūina le laʻau pe a mago le pito i luga o le eleele, i le taumalulu - e taʻitasi i le lua vaiaso. Afai o le ea i totonu e matutu tele, e tatau ona e faʻasusu laulaʻau i aso uma. Watermelon peperomia o loʻo i ai se aʻafia papaʻu, e tatau la ona faʻasusu mai luga.

O le laʻau e sili atu ona maaleale i le suavai. A maeʻa ona faʻasūsū, e manaʻomia le faʻamamaina o le vai mai le sump. Mo faʻasusu latou te aveina le vai i le vevela o le potu, vaivai, o lea e tatau ona faʻavili, faʻapuna pe puipuia muamua.

Susulu

Watermelon peperomia o ituaiga eseese e manaʻomia le tufatufa malamalama. Ua fautuaina latou e tuʻu i luga i sasaʻe ma sisifo o faʻamalama. I le taumalulu, e mafai ona faʻavasega moli faʻapitoa mo le laʻau.

Taua! E le lelei le aʻafia o le fugalaʻau i le faʻatupuina o le fugalaʻau. O le mea lea, i masina o le taumalulu, faʻamalama faʻamalama e tatau ona insulated.

Faʻaola

O le manaʻoga tele mo le eleele mo lenei fugalaʻau o le i ai o se faʻalaugatasia fausaga. Lenei substrate tatau ona susu ma manava. Ina ia mafai ona maua le manaʻomia eleele, e tatau ona fefiloi i le tutusa aofaʻi:

  • vao ma lauvao laufanua;
  • peat;
  • humus;
  • oneone talatala.

Teuteuina

O le teuteuina o le samala peperomia e pule oe pe fai, a e manaʻomia. Faʻafetai i lenei faiga, o le teuteuina aafiaga o le fugalaʻau ua faʻateleina. E amata ona fluffier. E tatau ona tipiina laʻau tuʻu i luga pe a latou tupu i le 20-25 cm. 2-4 fou o le a tutupu i totonu o le vaipanoa.

Laʻei pito i luga

Fertilize le laau mai le tuai o le tautotogo i le amataga o le tautoulu. E fafagaina i latou i ni minerale faigata o minerale e pei ona tusia i faʻatonuga.

Faʻaliliuga

E oʻo atu i le 3 tausaga le matua, talavou peperomia tatau ona totoina i tausaga taʻitasi, ma se tagata matua - 1 taimi i le 2 tausaga. O le taualumaga e faia ia Aperila.

  1. O le laasaga muamua o le saunia se substrate ma le obligatory i ai o se alavai vaega. Ole mea lea e fesoasoani e puipui ai le vai mai le faʻaputuputu i le eleele. O piliki nutimomoia pe faʻalauteleina le kelei mafai ona avea o se alavai.
  2. Ona tatau lea ona faʻatumu le ulo ile eleele ile lua vaetolu.
  3. Toto peperomia.
  4. Faʻalolotoina, ufiufi i se tamaʻi vaega.
  5. Laʻu taʻavale

Faalogo! E leai se manaʻoga e fafagaina le laʻau pe a uma ona tui. E lava fualaʻau i se substrate fou. Ile taimi nei, e fesuiaʻi le fugalaʻau i ni tuutuuga fou, e mafai ona faʻaleagaina e le fetilaisa.

Ulo

O se ulo e talafeagai mo samasama peperomia:

  • papaʻu;
  • lautele;
  • laʻititi

I fesuiaʻiga taʻitasi, oe manaʻomia le aveina o se ulo ma le lautele o 1.5-2 cm lapoʻa.

Taumalulu

I le taumalulu, aua le faʻapipiʻi le samala peperomia. E tatau ona mautinoa o le potu e mafanafana, i le vevela o le + 15 ° C, ua liu aisa le laʻau. Ina ia le faʻaloaloa ia laʻau, e tatau ona faʻaopoopo le faʻailoaina o le fugalaʻau.

Faʻalautelega e ala i tipi, togavao ma fatu

  • I le tautotogo poʻo le taumafanafana, e mafai ona e faʻasalalau le fugalaʻau e ala i tipi.
    1. Ma se naifi maʻai, e tipi ese ai se fana, lea e tasi pe sili atu fuga.
    2. Ona totōina lea i totonu o le faʻavae ma ufiufi i se fagu palasitika.
    3. Mo rooting, oe tatau ona tuu i se mafanafana nofoaga.
    4. A maeʻa le 3 vaiaso, ona toto loa lea i totonu o se tamaʻi ulo.
  • Faʻalauteleina fatu e faia ia Mati.
    1. E faʻasusu muamua latou mo le 1 itula.
    2. A maeʻa lena, ona salalau lea o fatu i luga o le eleele ma sausau i luga ma le centimita vaega o le eleele, faʻasusu laʻititi. Ufiufi le koneteina i le polyethylene.
    3. O le atoatoa rooting tupu i 1.5-2 masina, mulimuli ane o laʻau e totoina.
  • O le toe gaosia e manatu e sili ona faigofie ile vaevaeina o le togavao. E vaevaeina ma le totoʻa ma toto i totonu o se ulo laʻititi laitiiti nai lo le tasi lea na tu ai le matua matutua.

E uiga i le fugalaʻau

O le fugalaʻau faʻamanatuina e manatuaina e le faʻafuaseʻi foliga mai o lanumeamata-paʻepaʻe, matagofie ma manifinifi spikelets i totonu o laulaʻau. E tai pei o siʻosiʻomaga. O nisi inflorescences ua suia e isi. E oso aʻe laulaʻau i se solo sologa lelei.

E uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le leaga o le samala peperomia e mafua mai i le thrips, o loʻo i luga o le pito i lalo o lau. O se apogaleveleve e mafai ona iloa e se faʻamoe e pei o le fuga mai. O le fugalaʻau mafai ona maʻi i aʻa pala. O fualaʻau ma laulaʻau e pala mai le tele o le vai ma le maualalo o le vevela. O se faʻamaʻi le mafai ona togafitia o se siama papala pe a:

  • e le olaola fugalaʻau;
  • e piʻo lau lau;
  • ua motusia le taamilosaga o le olaga.

Fugalaau faapena

E tele fugalaʻau e tai tutusa ma le samala peperomia.

  1. Ua magumagu Peperomia - o se sili matagofie matagofie corrugated laau lenei. E i ai ona lanumeamata lanumeamata laulaʻau, faʻafetai i le puʻupuʻu laʻau, o le fugalaau foliga matagofie ma maopoopo.
  2. Peperomia lilian i fafo foliga tutusa ma lili fugalaʻau. O laulaʻau e i ai se foliga e le masani ai i le foliga o le fatu, lea o veins e pei o le malolo, ma o le autu ipu e fefete. Latou te fesuisuiaʻi pe i ai se ufiufi ufiufi, e mafua ai ona latou iila.
  3. Peperomia lapisi-faʻafefeteina - o se tolotolo laiti laʻau. E manifinifi au mumu ma lapoʻa laulaʻau.
  4. Peperomia efuefu mafai tupu oʻo i le 0.5 m. Laʻau talavou ola faʻasolosolo, i le aluga o tausaga latou amata ona tautau i lalo. O le aafiaga o le efuefu sinasina e faia e le mimigi luga o laulaʻau ma laʻau.
  5. Marble peperomia o le laʻau maualalo. O ona laulaʻau e felavasaʻi. O le lanu e silvery-variegated pe enaena-lanumeamata. O lenei ituaiga e faigofie lava ona fetuunai i potu tulaga.

O se laʻau e pei ole peperomia ei ai sona aoga aoga i le ea i totonu o le potu. Fugalaʻau fiafia i lenei laʻau mo lona unpretentiousness. O le totoina o se fugalaʻau e matua faigata tele. Watermelon peperomia foliga lelei i fatuga ma lanu eseʻese.

Faʻapipiʻi atu i le tusitusiga se ata vaʻaia e uiga i samala peperonia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Peperomia Plant Care Tips u0026 Tricks. Peperomia Houseplant Care! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com