Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulafono mo le tausiga ma le galueaina o le matagofie Hoya Obscura

Pin
Send
Share
Send

Lianas e le o se sili ona lauiloa laʻau i totonu oa matou fai togalaʻau. Ae e le aoga. Faatasi ai ma le fesoasoani o le aʻea o laʻau, oe mafai ona faia le sili ona tulaga ese teu fugalaʻau o le a tosina mai ai mata o au malo ma mafua ai le lelei iloiloga.

I le la, e mumu mumu ia lau. E fuga i tamaʻi faamalu moli. O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i se ituaiga o vine pei o hoya, pe i se isi mea e uiga i ona ituaiga - obscura. O Hoya Obscura e iai ona laulaʻau lanumeamata lanumeamata, o ona uaua e pogisa ma e vaʻaia tino. O laulaʻau laiti e laʻititi ma mafiafia i le taimi muamua, ona faʻalauteleina ai lea, e atili manifinifi ma mama.

Foliga Hoya Obscura

I le taimi o fugalaau, e faʻatupuina ai se manogi sili ona manaia ma vanilla nota. E i ai sina faʻatusa i le manogi o se lili. E masani lava, le sili atu i le lua pe tolu laulaʻau tupu i luga o le fana, lea i le aotelega ata fausiaina le aafiaga o se kapeta mafiafia.

O fualaʻau e aofia ai le 20-25 tamaʻi fugalaʻau. I fafo, o inflorescences pei o loloto piniki fetu.

O laulaʻau o le Hoya Obscura e matua vaiti lava, e pei o loʻo omia. Mo lenei vaega, o le obscura maua lona lona lua igoa - faʻapipiʻiina. Na muamua mauaina i le faaiuga o le 18th seneturi, ma na aumaia i totonu o se tutoatasi foliga i le faaiuga o le 20 seneturi.

Se ata



Tuputupu ae

Fatu

Minus:

  • E seasea faia e le laau ni fatu fatu.
  • E vave ona leiloa e le fatu mea e mafai ona tupu. E tatau ona totoina i le tausaga muamua pe a maeʻa le seleselega.

lelei: Matou te leʻi mauaina ni mea taua faʻapitoa i le faʻalauteleina o fatu. O lenei metotia faʻaolaola e masani ona le talafeagai mo wax wax.

Pau lava le lelei o le mafai ona okaina fatu i meli.

Pepa

Minus:

  • E faigata tele ona toto se laʻau totoa mai le tasi lau.
  • E tatau ona tatou faʻaaogaina le vailaʻau.
  • E masani lava, e leai ni tuputupu aʻe e faia i luga o le laupepa.

lelei: o le tasi lau o le a lava e maua ai se atoa maloloina toto i le lumanaʻi.

Tipiina

Minus:

  • Le agavaʻa e faʻaleaga uma mea totō i le mea sese e tasi.
  • Matua galue tigaina.
  • E umi se taimi e faatali ai le iʻuga nai lo le tulaga o le fatu ola.

lelei:

  • E manatu o le sili sili ona lelei auala e tupu ai hoya.
  • E i ai ni tele rooting metotia.
  • E i ai le sili sili avanoa o le ola.
  • Fausiaina o tulaga talafeagai mo le tuputupu aʻe o le aʻa faiga e le o se tele tele faʻafitauli.

Tausiga

Nofoaga filifilia ma moli

O Hoya e auai i laʻau e faʻapalepale i le paolo, ae i lenei tulaga, o le vine o le a na ona tupu ma lona lanumeamata vaega.

Ina ia mafai ona vaʻaia matagofie lanu i luga o wax wax, oe manaʻomia le tuʻuina atu i le laʻau ma le tele o moli. Ina ia faia lenei mea, filifili itu i sautesasaʻe, sautesisifo ma sasaʻe o lau potu.

Afai e le lava le malamalama, tuu se lamepa i luga o le laau... Ae ia mautinoa o lenei moli e le vevela pe susunuina atoa le hoya. Sili atu pe a fai o se faʻapitoa faʻapitoa o le toto.

Vevela o le ea

E faigofie ona fetuʻunaʻi le ivy ivy toeititi lava o le vevela o le vevela. Ae o le filifiliga lelei, lea o le a tupu olaola ai le hoya, ua manatu o se vevela pe a ma le 17-18 tikeri i luga atu o le zero.

I le vaitau malulu, e sili atu le malulu ivy... Ina ia faia lenei mea, o le vevela e tatau ona faʻaititia i le 15 tikeri Celsius.

Faʻataunuuina o lenei tulaga, oe mafai ona faʻamoemoe i le mea moni o le hoya o le a maua se malosi fou i luga o le taumalulu ma o le a tupu ma fuga i se saoasaoa saoasaoa. I le taumalulu, o le hoya e tatau ona teuina i le vevela a itiiti mai 18 tikeri. Moni, nisi ituaiga o Hoya mafai taumalulu i 12-15 tikeri, puʻupuʻu tumau a paʻu i le 9-10 tikeri.

Faasusu

O le faʻasusu i le eleele e tatau ona feololo i taimi uma... A maeʻa le faʻasusu o loʻo sosoʻo mai, faʻatali seʻia mago atoa le 'eleʻele i totonu o le ulo, ma naʻo le vai lava. Ma i le taumalulu, o le susu o le substrate tatau ona seasea mafai: o le lalolagi e tatau ona matutu mo le tusa o le vaiaso. Ole tulaga foʻi lea mo le tele o fugalaʻau o le taumafanafana.

Soʻo se ono masina, faufautua fugalaʻau poto masani fautuaina le faʻatofuina o le fugalaʻau (i lalo o le eleele ma luga-eleele) i totonu o se mafanafana taele (o le vai vevela tatau i le 30-40 tikeri) ma tuʻua i lenei setete mo 30-40 minute. Ona aveʻese lea o le laʻau mai le vai ma faʻamago atoa.

Laʻei pito i luga

O le fafagaina soo e mafai ona na ona faʻateteleina le tulaga masani o le hoya.

Ile vaitaimi ole tuputupu aʻe ma atinaʻe, e tatau ona faʻamaluluina le ivy wax ile luasefulu aso. E sili atu le faʻaoga sauniuni faia o ni faʻalaʻila fualaʻau mo lenei. Ae i le taimi e alu ai le fugalaʻau i se taumalulu taumalulu, e aoga le faʻaititia o le tele o taimi e faʻateleina ai le faʻateleina i le tasi i le tasi ma le afa masina.

Teuteuina

O le teuteuina o soʻo se tui e le masani ona fautuaina.... E faʻatoa mafai ona fai ile mea ogaoga, pe a fai ua fai si uumi o au. Ae afai e i ai se avanoa e afifi ai lenei sola ese i se isi mea, e sili atu le faia o lenei.

Ae mo tamaʻi polokalame, e le tatau ona paʻi iai i se isi itu. E masani lava, i orchids, o se peduncle lea na fuga mai ai fuga e tatau ona vavaeʻese, ma o se fou o le a aliali mai i le isi vaitau. Ae o lenei e le aoga i le tulaga o le hoya, aua o iinei i tausaga uma fugalaʻau e aliali mai luga o le tutusa peduncle. O le mea lea, e tatau ona mautinoa lona saogalemu.

Fesuiai nuances

Manatua, e le manaʻomia e le ivy wax se fugalaʻau tele. O le aa a Hoya e tatau ona faʻatumuina atoa le ulo... Sili atu, pe a fai o le laʻau laititi i totonu o le fugalaʻau. Mo hoya, o lenei mea e masani ai e masani lava. E le fautuaina e toe fai i taimi uma le laʻau. O le a lava tasi taʻitasi i nai tausaga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E le tele naua parasites osofaʻia ivy. Lenei mafai ona:

  • Powewy pulupulu... Faʻaalia mai le faʻasusu soo. Ina ia faʻateʻa ese ia, e tatau ona e taofia le faʻasūsūina o le palapala, togafiti le laʻau i le vailaʻau, ona faʻaauau ai lea ona faʻasusu i se laʻititi maualalo.
  • Talita... E faʻatoa mafai ona e faʻateʻaina (ma le fusi pulupulu na fufui i le vai fasimoli, solo uma foliga o le hoya), ona togafitia ai lea i sauniuniga iniseti.

O faʻamaʻi o le Hoya e mafai ona faʻaosofia e faʻamaʻi uma, siama, fungi, siama, ma mea i fafo. O le faʻaleagaina ma le tele o faʻalavelave leaga e mafai ona aliali mai e le gata i faʻamaʻi, ae o se iuga foi o le tausisi i tulaga le talafeagai.

O totoe o faʻafitauli e tulaʻi mai ona o le le lelei o le tausiga. O le mea lea, e faʻamalolo ai nei "maʻi", na o le fetuʻunaʻiga o lau tausiga.

O le tele o taimi, pe a faʻatuputeleina ni tototo i totonu o fale, matou te taumafai e filifili poʻo a mea i luga o faʻamalama taʻitasi sill, faʻaosofia e le mea moni na faʻataʻitaʻia ma malamalama i ai mo se taimi umi, ma e faigofie foi ona tausia. Ae i ai ni fugalaʻau e foliga mai e taufaafefe e toto, aua o le gaioiga e faigata ma e faʻaalu taimi. O le mea moni, e le o le tulaga lea. Matou te fautua atu e faʻalogo ia Hoya. I a tatou tusitusiga, o le a tatou talanoa ai e uiga i ituaiga ituaiga pei o Karnoza, Publicis (Silver Pink, Splash ma Red ituaiga), Curtisi, Australis, Linearis, Kerry, Bella, Lobby, Kumingiana ma Obovata.

Faaiuga

Hoya o se sili atu capricious laau... Ae o ona foliga e aoga tele. Afai e te tausisi i itu uma o le tausiga o ivy, oe mafai ona maua le fiafia tumau mai le amataga o lenei matagofie matagofie fugalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: UnBox with ME! Hoya Parasitica featuring my Hoya Obscura! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com