Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻaopopo le aofaʻi o fualaʻau faʻataʻitaʻi: tipiina o rosa i le tautoulu

Pin
Send
Share
Send

Rose o le masiofo o fugalaʻau. O le mea masani, o le manaʻoga o le tele o fugalaʻau latou te faʻatumuina pea le "piniki" aoina ma fou ma manaia faʻataʻitaʻiga. O le sili ona lelei auala faʻafailelega mo le masiofo o le togalaau e ala i tipi. Lenei metotia i le tautoulu i le fale o le a le faigata pe a fai e te iloa ma faʻaaoga ona faʻavae tulafono. Faʻafefea ona totoina se rosa mai tipi i le tautoulu ma totoina, o le a matou taʻuina atu ia te oe i la matou tusitusiga.

O le a le faapipiiina?

Tipiina o se faʻapitoa vaeluaina vaega o se laʻau (lau, fana), lea e faʻaaoga mo vegetative totoina, ma tipi o vegetative faʻalauteleina o se laʻau faʻaaoga se tipi.

O se aoga taua o lenei faʻalautelega metotia o le tofi o uma uiga o le tina laʻau e le laʻau fanafana, le faigofie o le mauaina o mea totoina (i lenei auala, e oʻo foi rosa mai se faʻaputuga mafai ona faʻalauteleina). Faʻapea foi o laʻau na maua e ala i tipi e le avea maʻa sosolo ma faʻapalepale lelei i le taumalulu.

O laʻau toto mai laʻoti e umi atu le taʻamilosaga o le olaga. E naʻo le tasi le faʻaletonu: e sili atu pe a faʻaalu rosa talavou i le taumalulu muamua i lalo o le fale, talu ai latou te leʻi matutua ma e leʻi maua se taimi e fausia ai se malosiʻaaʻa aʻa. Afai e le mafai lenei mea, ona tatau loa lea i le faʻatau fugalaʻau ona galue malosi i le faʻamamaina o latou.

O afea e mafai ai ona ou tipiina?

Roses e masani ona tipi ia Aperila - Me po o Iuni - Iulai, i le taimi o le ola ola taimi o le laʻau. Ae e mafai ona tipi le masiofo o fugalaʻau i le tautoulu, aʻo teuina laau mo le taumalulu. O lenei teuteuina e tuua ai le tele o numera sili ona lelei lala e mafai ona faʻaaogaina mo le tipiina o tipi.

E leai ni taimi faʻagata lautele mo le tipiina o tipi, e faʻamoemoeina uma ile tulaga ole laufanua. Faʻailoga - o le tulaga o le togavao: afai o lau laulaʻau e mamae ma amata ona pa'ū ese, oe mafai ona amata tipiina laʻau mo toe gaosia.

Tulaga iloga o galuega o le tautoulu

O laʻau tipi o le rosa e teuina seʻia oo i le tautotogo pe o loʻo totoina i le eleele. O tipi tipi i le tautoulu e totoina uma i le eleele matala ma i "tipi" - moega faʻapitoa saunia mo le mauaa o mea toto.

O le metotia o le aʻa i totonu o le "tipi" o le totoina o tipi i lua na eliina i le palapala. O lo latou loloto e 30 cm, o le pito i lalo e ufiufi i le mutia (2/3 o le aofaʻi o le tusi), o le toega o le nofoaga e ufiufiina i le faapalaga (10 cm).

O tipi e tanu e le 2/3 i totonu o le substrate, o le mamao i le va o latou e 5-7 cm... Mai luga, mea uma e ufiufiina i se faʻapitoa mea e fausia ai greenhouse tulaga (palasitika afifi, agrofibre, lutrasil).

Peitaʻi, e talitonu le toʻatele o loʻo totoʻo, e sili pea le tipiina o laau i se nofoaga tumau.

I lenei tulaga, o le mamao i le va o le lumanaʻi rosa pupula tatau ona 0.6 - 1.5 m, faʻamoemoe i le tele o ituaiga o 'otioti.

Faʻafefea ona faʻaaʻe se laau i le eleele i lalo o le fagu?

  1. Inventory ma mea... Oe o le a manaʻomia se togalaʻau naifi poʻo ni secateurs e tipi le tipi. O nei mea faigaluega e tatau ona faʻamaʻaina ma faʻafoligaina i le ava malosi e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. E te manaʻomia foʻi ni fagu palasitika (1L - 5L) ma ni pu na faia i le pito i lalo mo le ea ea poʻo se pusa tioata.

    I le vaitau o le tautoulu, mo le manuia rooting, rosa tipi manaʻomia tulaga e latalata i le fale vevela tulaga (maualuga vevela, sūsū 80-90%). E fautuaina le ufiufi i se fagu tioata poʻo se tipi palasitika fagu i le taimi lava e tuʻuina ai tipi mo le aʻa. O le koneteina tatau ona malamalama, o se lelei microclimate o le a faia i lalo o ia, fesoasoani i le germination o fatu. Faletupe e naʻo le maeʻa o le taumalulu i le spring.

  2. Sauniuniga eleele... O le aʻa e faia i totonu o le eleele lelei ma lelei le faʻamaligiina. O le paluga o loʻo mulimuli mai e talafeagai: oneone, humus, laumei eleele i le fua faʻatatau o le 1: 1: 2.

    Aua neʻi galo e uiga i alavai (oneone, piliki malepe, faʻalauteleina omea), pe a fai o le tipiina totoina i totonu o se koneteina. O ni tagata totoina o loʻo mauaʻa i lalo: eli se pu mo tipi 30 cm le loloto ma faʻatumu le 2/3 ma le mutia ma faʻasusu i le faapalaga.

  3. Tipiina tipi... Mai lala na tipi i le taimi o le tautoulu o le teuteuina o rosa, maloloina o laʻau filifilia e aunoa ma le vaʻaia faʻaleagaina (e sili atu pe a fai o ni laʻau talavou pe faʻaletausaga foʻi ma se tuʻu eseʻese ese lanumeamata poʻo le enaena paʻu), o lona lautele e 4-5 mm.

    Tasi o laʻau tatau ona tipiina i ni fasi, taʻitasi o ia tatau ona aofia ai 3 - 5 atinaʻe fuga (15-25 cm). O le pito i luga tipiina faia 2 - 3 cm i luga o le tumutumu fatugaʻo, ma le pito i lalo o se faia i lalo tonu o le pito i lalo fatugaʻo.

  4. Faʻagasologa o tipi... O le pito i lalo o le tipi i lalo o le fatugaʻo luga o le au o loʻo faia i le tulimanu o le 45 tikeri ina ia mafai ai ona faʻateleina le fesoʻotaʻiga vaʻaia ma le eleele. O le tipi i luga e saʻo. O laulaʻau pito i luga (2 - 3) i luga o le tipi e tatau ona tuʻua, ae e sili le tipi ese (2 - 2.5 taimi) e faʻaititia ai le vaʻaia vaʻaia. O laulaʻau lalo ma vao tuitui e tatau ona aveʻese.

    Afai o le teuina i le taimi o le taumalulu e le fuafuaina, ona fautuaina lea e togafitia le pito i lalo tipiina ma soʻo se mea faʻaosofia o aʻa faʻavaeina, mo se faʻataʻitaʻiga, "Root", "Heteroauxin" poʻo "Kornevin".

  5. Tulaueleele... I le tautotogo, ma le amataga o aso mafanafana, o aʻa tipiina ua totoina i le eleele i se nofoaga tumau. E fiafia Rose i le malamalama, mafanafana, e le taliaina faʻailoga.

    O le mea moni, e sili atu pe a fai o le toe fesuiaʻi e ala i le fesuiaʻiga metotia: o se talavou rosa, faʻatasi ai ma le eleele eleele, e aveʻese mai se ipu tuai ma, e aunoa ma le luluina o le eleele, tuʻuina i totonu o se lua toto. Afai o laʻau na totoina i le eleele, ona tatau lea ona totoina ma le faʻaeteete, eli faʻatasi ma le eleele latalata.

  6. Rooting... E mafai ona e liaʻi le rosa i totonu o se isi ipu vai, o le a tanu foi i le eleele: o lenei sitepu o le a matua faʻafaigofieina le totoina o se laʻau talavou i se nofoaga tumau, lea o le a faia e transshipment. Fai se tamaʻi faʻanoanoaga i le substrate, sasaʻa i totonu o le ulo, ma se laʻau laʻau, lea o le tipi pa'ū i le tulimanu o 45 tikeri (1/3 o le fana poʻo 1-2 buds tumau luga luga o le eleele luga).

    Afai e te taumafai e faʻapipiʻi tonu le au i le eleele e aunoa ma le fesoasoani a se laʻau, ona i ai lea o le lamatiaga o le manuʻa i le ufiufi aano o le fana.

    O le eleele faataamilo i le tipiina e mama tuʻimomomoina e lima mo sili lelei faʻamau, e faʻasūsū tele i le vai.

    O le laau, tuu mo le mauaa i totonu o se ulo, ua totoina saʻo ma se koneteina i le eleele, ma ufiufi i se tipi palasitika fagu po o le fagu i luga.

  7. Isi tausiga... Mai lea taimi i lea taimi, o le rosa i lalo o le fagu e tatau ona faʻasusuina. Ma ao le i amataina le aisa, fagu poʻo apa e tatau ona sausauina i le eleele ma ufiufi i mea e leʻo lalagaina.

    E mafai foi ona e faʻamaʻaina le nofoaga e toto ai ma vao. Mafai ona palu i mutia mago poʻo peat.

Nisi nuances e uiga i le faʻafefea ona e tupu se rosa mai tipi, e uiga i tipi, aʻa ma sili atu le tausiga o le laʻau, mafai ona maua i se isi lolomiga.

Faʻafefea ona faʻaauau mea toto seʻia oʻo i le tautotogo?

  • Teuina i totonu o le pusaaisa po o luga o se malulu windowsill.

    O tipi tipi e le fusia faʻatasi, afifi i se ie susu poʻo se pepa susu, tuʻu i totonu o se taga palasitika ma tuʻu i luga o le fata pito i lalo o le pusaaisa poʻo luga o se malulu faʻamalama.

    I le avea ai o se filifiliga: o tipi o loʻo afifiina i le limulimu - sphagnum, na muamua faʻasusu i le Fitosporin - M. Ina ia puipuia le faʻauʻuga na maua mai le paʻu ese, e mafai ona e faʻaleleia i le filo vavae. O nei mea uma e tuu i totonu o se taga palasitika, ona luga lea o le fata i totonu o le pusaaisa mo fualaʻau.

  • Teuina o le eleele i lalo... Lagolago le faʻasaoina o le vevela - + 2C - + 5C. O le koneteina e faʻatumuina i le palu faʻafefiloi o peat ma oneone i tutusa tutusa. O se vaega o tipi e tuu i totonu, lea e pa'ū i le afa le umi i le tulimanu o 45 tikeri. Luga e tatau ona matua ufiufiina i se taga palasitika, sili ona uliuli.
  • Teuina i fafo... Mo lenei metotia, e tatau ona eli se pu o le lava loloto (15 cm) ma le lautele. O le pito i lalo o le pu e tatau ona ufiufi i se ufiufi mea (sili burlap) ma se laina lava e ufiufi ai tipi mai luga.

    I luga aʻe, salalau tipi ma aveʻese laulaʻau i le mamao mai le tasi ma le isi, ufiufi i latou ma se ufiufi mea, ona sausau lea ia latou i le eleele.

    A maeʻa le eliina i le tautotogo, o le a mafai ona vaʻaia kalusua i luga o tipi, lea e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete pe a aveʻesea laʻau. E tatau ona totō vave i le aso lava e tasi pe a eli i latou.

Nisi faʻamatalaga i auala e faʻasao ai tipi o rosa i le taumalulu o loʻo faʻamatalaina i se isi mea.

Faʻafitauli ma faigata o le tulaʻi mai, auala e foia ai

O le faʻafitauli sili i le faapipiiina o rosa e le mauaʻa.

Atonu e tele mafuaʻaga:

  1. Lelei le faʻaogaina o le eleele: e malosi le tali a le rosa i le leai o niuterene ma ni elemeni lolomi. Afai e leaga le eleele, ona tatau lea ona "fafagaina" ma humus, faapalaga faapalaga.
  2. Se ituaiga rosa e le mafai ona faʻaaluina i le faapipiiina... Mo se faʻataʻitaʻiga, o rosa mai fafo mai fugalaʻau. Ae le i feoaʻi, latou te togafitia ma faʻapitoa vailaʻau e le lelei aʻafia ai le tulaga o le fana.
  3. O le fatu sa leʻi faʻateleina: o se au na mauaa i le tautoulu e matua vaivai lava, o lona lava malosi e le lava i le taumalulu na o ia lava. E tatau ona insulated!

O le tautoulu o le taimi sili lea o le tausaga mo le faapipiina. Tipiina totoina mo rooting i le tautoulu e sili atu faigata, e vave taliaina ma o le a faʻafiafiaina le grower ma muamua fugalaʻau i le taumafanafana.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le tipiina o rosa i le tautoulu:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Turks built the worlds largest suspension bridge. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com