Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamamaina ma agamalu Khirita - ata fugalaʻau, faʻamatalaga o ituaiga, galueaina foliga

Pin
Send
Share
Send

Khirita o se masani ai laʻau teropika ua faʻateleina lauiloa. E ui i lea, faʻafetai i ona foliga matagofie ma le faigofie o le tausiga, ua vave maua ai le tele ma sili atu o tagata fiafia.

O le lauʻeleʻele o lenei fugalaʻau mataʻutia, o lona ituaiga e mafai ona taʻitasi tausaga ma perennial, o le teritori itulagi o Asia.

Matou te taʻuina atu ia te oe poʻo le a le ituaiga laʻau, pe faʻapefea ona manaʻomia le tausiga i le fale ma fafo, faʻaali se ata o fugalaʻau.

O le a lenei laau?

O le ituaiga o le ituaiga Khirita o laʻau tumau o laʻau poʻo laʻau faʻaletausaga laʻau toto.

Faʻatasi ai ma tausaga taʻitasi, e i ai tamaʻi ituaiga ma tasi pe lua laulaʻau.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga lauiloa

O le ituaiga Hirita e tele ituaiga ma ituaiga.

Primulina

O le rosette mama o laupepa muamua e masani ona faʻatusatusa i le rosette o Saintpaulia. Sami o laulaʻau e faʻatulagaina tutusa, e mafai ona faʻapipiʻi pe laʻitiiti foʻi le masina... O le valivali e tele lava lanumeamata lanumeamata, ae o loʻo i ai foʻi fesuiaʻiga faʻataʻitaʻiga.

I le tele o ituaiga, o le rosette e fausia e aunoa ma ni faʻavae, e ui o nisi taimi o se puʻupuʻu o loʻo i ai pea. Primulina lau tupu i le lautele i le olaga atoa o le laʻau, ma o nisi taimi fausia se ituaiga o tiers. La latou lapoʻa mafai ona fesuisuiai mai lapoʻa e tusa laʻititi. E masani lava, o se foliga foliga o se silvery pattern mafai ona vaʻaia luga o lau.

O fugalaʻau e i totonu o le foliga o se vaapiapi paipa ma aofia ai lima petals... E faʻaputuputuina i inflorescences ma mafai ona toetoe lava o soʻo se lanu, peitaʻi, o pupuni malamalama o loʻo tumau pea. I nisi tulaga, e i ai le pouliuli laina i luga o le petals. E maitauina o le primulina e fuga mai toetoe o le tausaga atoa ma ni malologa puʻupuʻu.

Tamiana

O se laʻau o loʻo i ai se tamaʻi rosette. O le lautele o lau o le 10-15 cm, e lapoʻa-fatu-foliga ma pei o lau o le Uzumbara violet. Latou tino i foliga, fai sina laʻititi.

Peduncles e maualalo, e oʻo atu i le 15-20 cm I luga ia latou taʻitasi, o fugalaʻau papaʻe ma lanumoana ilaila poʻo lua lanu viole e faʻalataina i le ua. Fugalaʻau tumau i le tausaga atoa ma faʻamoemoe i moli, e leai se mautinoa moe vaitaimi.

Aiko

Ituaiga Hybrid. O le rosette e feololo i le lapoʻa, o laulaʻau e faʻapipiʻi, tusitusi ma faʻasolosolo foliga. Lanumeamata lanumeamata, laʻititi masina, tino. O fugalaʻau e lapoʻa tele, samasama pupula ma se lautele lautele mataʻitusi. Atonu e i ai ni moli lanumoli faʻailoga i luga o le ua, e foliga aulelei tele.

Sinensis hisako

E tonu le manatu o se tasi o sili sili ona matagofie ituaiga. O lau e felanulanuaʻi, matua tele i le pubescent, ma uumi, malamalama lauulu. Latou te lapoʻa i le lapoʻa, vali lanumeamata ma i ai se mamanu i le tulaga o silvery fasi. O fugalaʻau o logo logo la-lavender ma o latou faai samasama pupula.

Tagata faaseʻe siliva

O laupepa laʻau o le lanceolate foliga avea o se mafiafia lau rosette. E masani lava ona loloto lanumeamata, ma se penina penina mamanu. Fugalaʻau i foliga o logo lavender-lanu ma se pogisa mesh faʻataʻitaʻiga ma moli moli i le ua. Aoina i inflorescences, i luga o peduncle taʻitasi o le tele o fugalaʻau.

Saina

O se maualalo perennial laʻau oʻo atu i le 15-20 cm maualuga.

Leaves e lapoʻai, tino, fausiaina se malosi basal rosette. E mafai ona lanumeamata lanumeamata poʻo le siliva ma lanumeamata ilaila, ufiufi i laulu enaena uumi. Ua soʻosoʻo le pito o lau. O le peduncle e maualuga, lamolemole, mumu. Sami feololo feololo-fua, lavender-lanu viole, aoina i nai-fugalaʻau fugalaʻau.

Lavender

Tausaga faʻatasi ma le maualuga, laʻititi pubescent au. O laulaʻau e oval, lanumeamata lanumeamata, ma lala paʻu e lapoʻa nai lo o lau pito i luga. Fugalaʻau o loʻo i totonu o laulaʻau ma luga o tumutumu. O le lanu e masani ona vaivai lavender. O fua o le laʻau e faʻaloloa, i foliga o se pusa umi.

Toe gaosia

E lua auala taua o le toe gaosia o le hiritis - fatu ma vegetative.

Tipiina

Faʻalauiloaina e tipiina e sili atu ona talafeagai mo laʻau tumau.

  1. O le au e filifilia ma le faʻaeteete. E tatau ona maloloina, ae le matua, sili atu lona feololo. A maeʻa lena, e tatau ona e tuʻuina i luga o se mea laugatasi ma le itu sese luga ma tipi ese le au latalata i le pito i lalo o le laupepa ipu. Aʻo amata ona tupu aʻe aʻa mai laʻau lau, na o le pau le auala e tupu.
  2. Faʻasusu se laupapa peat i le vai, sili le mafanafana, ma lulu i totonu o se tamaʻi ipu malamalama.
  3. Fufui le afa afa i totonu o le ipu malamalama ma faʻapipiʻi le palapala laʻititi i autafa.
  4. Tuʻu le ipu malamalama i totonu o se koneteina, ona ufiufi lea i se tapuni poʻo se afifi palasitika - o le a avea o se ituaiga o fale vevela.
  5. Laʻau talavou o le a aliali mai i le masina. A oʻo ina latou faʻamalolosi, e mafai ona latou tofu ma totō i ni koneteina eseese.

Pepa

Khirita o se teuteuga ma matagofie fugalaʻau e le manaʻomia tele taumafaiga pe a tausia i le fale; fugalaʻau mafai ona i ai o lanu eseese, pei o lau.

E oʻo foʻi i se lau o lau o loʻo totoe e faʻalautele ai le agaga.

  1. O le laupepa tatau ona vaevaeina i fasi pepa o le tele senitimita. Oe manaʻomia tipi faʻatatau i le autu autu, o le a avea ai ma matafaioi o le petiole.
  2. Toto mea i le mamao o le tele senitimita mai le tasi ma le isi, teisi teuteuina le lalolagi faataamilo.
  3. E taua le sailia o se nofoaga mafanafana mo le koneteina ma aua neʻi galo e ea i aso uma. O le faʻasusu e faʻataunuʻuina i totonu o le paleti.
  4. O le tatupu tatupu o le a amata ona aliali mai i le tasi ma le afa i le lua masina.

Fatu

Latou te mananaʻo e toto faʻaletausaga khirit mai fatu... O le taimi sili mo le luluina o le ogatotonu i le faaiuga o Fepuari.

  1. O le luluina o fatu e faia e aunoa ma le totoina ma le sausauina i le eleele. Germination tatau ona tupu i luga.
  2. Ufiufi le koneteina i tioata poʻo palasitika e fausia ai se mafanafana, susū siosiomaga. O le sili ona maualuga le vevela o 25-26 tikeri. O le latalata i le vevela pulega e i le lelei, o le vave o le a fofoa fatu.
  3. E tatau ona faʻasūsū le palapala ile taimi e tatau ai, ma e taua le aua neʻi faʻatagaina le soʻona susu. I se faʻaopopoga, e tatau ona lava le malamalama a fatu.
  4. A maeʻa ona vaʻaia lau o le cotyledon, e mafai ona e amata piki.

O le maulu e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, tamaʻi pese e matua maaleale.

Tausiga i le fale

  • Moli... Khirit o loʻo manaʻomia le malamalama, ae le mafai ona tu saʻo i le la. E sili le malamalama faʻasese, o lea e tatau ona tuʻu le laʻau i tafatafa o le faʻamalama i sisifo poʻo le itu i sasaʻe. Ina ia mafai e lau ona tutupu faʻafetaui, o le hilos e feʻaveaʻi mai lea taimi i lea taimi i luga o lana au.
  • Faasusu... O le mea e sili ona taua pe a faʻasusu o le 'alofia o le suavai. Seʻi faʻasusu le laʻau pe a faʻamamago le pito i luga. E sili atu le lelei ile faʻasusuina o le pallet i le isi taimi, o lea e alu ai le vai i luga o laulaʻau. I le vaitau malulu, o le faʻasusu e seasea ona faia. O le lāmala malu e le afaina ai le hirita, ae o le tele o le susu e mafai ona faʻaleagaina aʻa.
  • Vevela... E taua le manatua e le mafai e le hirit ona faʻatagaina le vevela. I le tau mafanafana, o le vevela sili ona talafeagai mo latou o 22-24 tikeri, ma i le taumalulu 15 tikeri Celsius ua lava. I le taumalulu, o le olaga gaioiga o se fugalaʻau lemu, o se foliga o se le moe taimi seti i totonu.
  • Faʻaola... O le eleele sili ona lelei mo se laʻau o se faʻafefiloi o le laueleele deciduous ma sod. O isi taimi e faʻaopopo ai le humus ma le oneone i lenei tuʻufaʻatasiga. Ina ia aloese mai le soʻona susu, ua faʻaopoopoina le malala i le palapala. O se faʻavaʻa saunia mo Saintpaulias e lelei foi.
  • Ulo... E le manaʻomia le tipiina soo o se fugalaʻau, e mafai ona suia le ulo ile 2-3 tausaga. O le koneteina e le tatau ona sili atu i le lautele o le rosette o laulaʻau; e sili pe a lautele atu nai lo le loloto. O se vaega laʻititi o le faʻalauteleina kelei o loʻo faʻataʻatia mai i lalo, e tatau ona i ai ni pu.
  • Laʻei pito i luga... Khirit e fafagaina i tausaga taʻitasi, sili i le mafanafana vaitau. O se lelei faʻatulagaina mo Saintpaulias ma le maualuga macronutrient mataupu.
  • Teuteuina... E te le tau manaʻomia tele le teuteuina o le laʻau. E sili ona talafeagai le faia o lenei i le tautotogo, i luma o le amataga o le tuputupu ae vaitau, poʻo le tautoulu, pe a o le vaitaimi o le ola fugalaʻau ua maeʻa. O laulaʻau feoti e tatau ona aveʻese i le taimi faʻatulagaina.

Vaega o tausiga i fafo

I le laueleele tatala, hirita mafai ona maua na o le mafanafana vaitau, pe a fai o le eleele e talafeagai mo ia ma e leai se susulu tuusaʻo o le la. Faʻasusu i le vai mafanafana ma ia mautinoa e le susu tele le eleele. I le malulu o le vevela, ua mate le laau.

Maʻi masani

E seasea aʻafia le laʻau i meaola faalafua, e tele taimi e manaʻomia ai ona tagofia le pala aʻa ma foliga vaaia o lau i lau. I le muamua, tele faʻasusu e mafua ai, i le lona lua - susulu o le la pe, faʻafeagai, frostbite.

E ui lava i le mea moni e le mafai ona valaʻauina le agaga o se laau faigata, e taua tele le amanaʻia o nuances ma fautuaga pe a tausia. Afai e mulimuli uma faʻatonuga, o le gaioiga o le totoina o se fugalaʻau o le a naʻo le aumaia o le fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Weird Food: more than 60 Strange Foods From Around the World (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com