Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vavega tincture o iodine ma kaliki: o le a le aoga, faʻafefea ona sauniuni ma faʻaaoga?

Pin
Send
Share
Send

Tincture o iodine ma kaliki o se lauiloa vailaʻau vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ma puipuia ai le tele o ituaiga o faʻamaʻi.

O le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i fafo ma e taliaina lelei. O le lelei o le iodine tincture e aofia ai foʻi le faigofie o sauniuniga, gafatia ma le tamaoaiga.

O a mea faigaluega e faʻaaoga, o a mea aoga ma faʻafitauli?

O le lauiloa o le vavega iodine tincture ma kaliki i tagata vailaʻau e mafua mai i ona aoga uiga:

  1. Antiseptic ma antimicrobial - o vaega uma e lua o loʻo fausia ai le vailaʻau ua folafolaina disinfecting meatotino. O le ava malosi i le tuʻufaʻatasiga o iodine ma kaliki phytoncides o loʻo tiʻetiʻe i le toe gaosia ma le sosolo o pathogenic microflora.
  2. Aneti-afaina ma tiga faʻamafanafanaina - O le kaliki o loʻo iai le vailaʻau oona ma le vailaʻau oona, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. O le afaina o aʻafiaga o le 'ava malosi e faʻaititia pe faʻateʻa atoa ai tiga ma isi faʻamaʻi mata.
  3. Decongestant - Faʻaoga i le lotoifale o le sooupu faʻaleleia metabolic gaioiga i aano o le tino, faʻalauiloaina le aveʻesea o sili atu suavai.
  4. Faʻafouina - o le vailaʻau faʻatelevaveina le faʻamaloloina o manuʻa, hematomas, totolia e ala i le faʻateleina o le toto sapalai i le aʻafia vaega.
  5. Faʻaleleia - kaliki o loʻo iai kalisiu, kopa, selenium, vitamini E, C, kulupu B, ma isi mea. O le mauoa vitamini ma minerale tuufaatasiga o le fualaʻau ei ai se aafiaga lelei i luga o le paʻu, ponaivi ma cartilage pepa solo.

O le tincture e tele lava ina faʻaaoga e togafitia ai pathologies o le musculoskeletal system, i totonu o le tino oona. Faʻaaoga fafo o le vailaʻau o le a fesoasoani e faʻafetauia ma:

  • tiga, fulafula, malō ma soʻoga faʻaleagaina (gugu, arthrosis);
  • osofaʻiga o sciatica;
  • tiga o le tiga i le osteochondrosis, intercostal neuralgia;
  • mageso ma le faʻasoesā pe a uma le u o manu, iniseti;
  • fao fao;
  • alatoto;
  • iodine le lava;
  • faʻaalia o malulu (tale, isu o le isu);
  • o le faia o se ponaivi i lalo o le vae matua;
  • totolia, manuʻa, faatelevaveina o latou faamalologa.

O le afaina o le tincture mafai ona fesoʻotaʻi ma le soʻona inu o iodine poʻo hypersensitivity tali atu ia te ia poʻo isi vaega.

E le taliaina le faʻaaogaina o le oloa i totonu. Lenei taufaʻafefe i le oona e vaega o le vailaʻau.

Le talafeagai le faʻaogaina o le oloa (luga o le lautele o le vaega ma le faʻaauau ona faʻaaogaina) mafua ai le tiga o le paʻu poʻo le mu.

Faʻafitauli e faʻaaoga

Aua le faʻaogaina le tincture pe a fai o loʻo ia oe faʻamaʻi poʻo tuutuuga:

  • faʻaleagaina ma faʻamaʻi oona o le thyroid gland;
  • afaina i le iodine, kaliki;
  • ma le faʻateleina lagona o le paʻu;
  • faʻamaʻi dermatological (eczema, dermatitis, mageso o le le iloa tupuaga);
  • o le faʻateleina o le vevela o le tino.

I taimi o maʻito ma susu, o le faʻaaogaina o vailaʻau tatau foi ona lafoa.

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga: faʻafefea ona saunia le oloa?

E tatau ona matauina faʻaofiina o le oloa e tusa ma le 2 vaiaso, o lea e fautuaina ai e sauniuni muamua. Teu le iodine tincture i totonu o se pusaaisa poʻo le pogisa, malulu nofoaga e aunoa ma le faʻaalia i le susulu o le la. Lenei faʻatagaina oe e faʻateleina le aoga meatotino o le vailaʻau.

Mai mea na faʻaalia, e tusa ma le 'afa tioata o le oloa na maua - o lenei leo ua lava lea mo le faʻaaoga umi.

Vaega

E saunia ai le oloa o le ae manaʻomia:

  • kaliki - 4 pulupulu;
  • fale talavai iodine tincture - 30 ml.

E fautuaina e faʻaaoga fualaʻau fou (mausali, ofuvae) e maua ai sauniuniga. Iodine o le a manaʻomia 3 fagu o le 10 ml taʻitasi pe lua fagu o le 25 ml o le ava malosi tincture. Mo saʻo metotia, e faigofie atu ona faʻaaoga le filifiliga muamua.

Faiga kuka

Faʻatonuga mo le faia o se tincture aofia ai ni nai faasologa sitepu:

  1. Aveʻese le paʻu mai le afu kaliki, tata le fualaʻau ma se naifi - o le laʻititi e sili atu.
  2. Tuu le paluga i totonu o se ipu tioata pogisa.
  3. Liligi i le fale talavai iodine, lulu ipu.
  4. Faʻapipiʻi lelei le koneteina ma teu i se nofoaga pogisa.
  5. Toaga i le vevela o le potu mo le 2 vaiaso. Afai e tatau ai, e faʻatagaina ona faʻapuʻupuʻu le vaitaimi ile 7 aso.

I le taimi e faʻasolo ai, o ipu ma le oloa e fautuaina e lulu taimi - taʻitasi i le aso.

Faʻaoga auala

O le sooupu e faʻaaogaina i fafo - o le togafiti o le faʻamaʻi e faia e sili atu ma le 3 taimi i le aso. Aʻo le i faʻaaogaina le vailaʻau, e mulumulu le paʻu i le suavai ma solo solo i le solo. O le oloa e faigofie ona faʻaoga i se cotton swab.

Auala o le faʻaaogaina o le tincture mo eseese pathologies:

  1. Mo tiga, pupuga o sooga, pathologies o le musculoskeletal system (osteochondrosis, radiculitis, myalgia, ma isi) - faʻatasi ai ma le fesoasoani a le cotton swab, e faʻaoga le sui sooupu i le tulaga o lattice (mesh) 2-3 taimi i le aso. Ina ia faʻalauteleina le aʻafiaga, o le vaega na aʻafia o loʻo afifiina i se ie mafanafana poʻo se sikafu.
  2. Fuafua, lavea, tiga, fulafula - o le sooupu e tufatufaina i luga o le aʻafia vaega i le tulaga o le grid 2-3 taimi i tuʻituʻi. O le kosi o togafitiga seʻia oʻo ina mou ese faʻailoga (masani 2 aso).
  3. Hematomas peʻa uma tui, uʻu iniseti, manu - eria e togafitia ma tincture faʻatele taimi i le aso (le sili atu i le tolu). O le ala o togafitiga tumau 2-3 aso.
  4. Fofo o fao (onychomycosis) - o le vaega atoa na afaina (ipu, vaega taimi) e togafitia faʻalua i le aso. O le ala e faʻamoemoe i le ogaoga o faʻailoga ma le tulaga o le faʻamaʻi, masani lava 1-3 masina. Ina ia faʻalauteleina le togafitiga, e fautuaina le muaʻi uuina o lou tamailima i se tali fofo.
  5. Mama - o le oloa e faʻaogaina i le tulaga o se lattice i le pusa itu (tua mafai ona faʻaaogaina) faʻalua i le aso. O le taimi mulimuli a o lei moe.
  6. A fai se ponaivi i lalo o le lapoʻa vae - o le oloa e faʻaogaina i le tulaga o le mesh i le vaega na aʻafia 2-3 taimi i le aso. Faʻatagaina e aveʻese tiga ma pupuga.

E fautuaina e faʻaaoga totinilima paʻu pe a togafitia vaega tetele o le tino. E fautuaina le filifilia o lavalava e le manaʻomia, talu ai e tele le lamatiaga o le pisia o latou ofu.

Aafiaga e ono tutupu

Ae le i faʻaaogaina ni fofo a tagata e tatau ona muamua feiloaʻi ma le fomaʻi... O le mea e sili ona taua, o togafitiga i fafo ma kaliki iodine tincture e taliaina lelei ma e le mafua ai leaga itu afaina.

Peitai, i nisi tulaga, faʻaalia o hypersensitivity ono tupu (ma le le faʻapalepale i iodine poʻo isi vaega o le tincture).

Ina ia puipuia le atinaʻeina o tali, e fautuaina e muamua faia se allergy tofotofoga: faʻapipiʻi sina laʻititi o le oloa i le pito i totonu o le tulilima.

Afai e leai ni faʻaaliga leaga i totonu o le 10-15 minute (mageso, mageso, fulafula, hyperemia), e mafai ona faʻaaogaina le tincture. Afai, faʻatasi ma le faʻaumiumi faʻaaogaina o fualaʻau, puffiness, peeling, mumu i luga o le paʻu foliga mai, lona faʻaaogaina tatau ona lafoa. Faʻapea foi e le taliaina e sili atu i le metotia - o le oloa e faʻaogaina e le sili atu i le 3 taimi i le aso.

O le a le faigata ona saunia iodine tincture ma kaliki, talu ai o mea aoga e manaʻomia mo ia o loʻo i ai i totonu o fale uma. E fautuaina e faʻaoga le vailaʻau faʻatasi ma metotia masani o togafitiga, pe a maeʻa feutanaʻi ma se fomaʻi. O ia togafitiga o le a faʻatelevave ai le toe faʻaleleia, faʻaititia pe faʻaumatia atoa ia faʻailoga e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻamaʻi.

Vitio e uiga i penefiti ma faʻaogaina o iodine ma kaliki tincture:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mitesh Sakariya Saurashtra University, youth festival 2016 mimicry Event. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com