Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rococo meaafale filifiliga, taua nuances o filifiliga

Pin
Send
Share
Send

O le taʻalo ma malamalama ituaiga o Rococo fasi meaafale o le a apili i natura ma faʻamalieina tofo, aufaʻatatau o la latou lava faʻamafanafanaga. O le sitaili e faʻailoa mai e le tupu tautupu, vavalalata vavalalata, alofa tunoa, lea e faʻamatalaina ai le mafuaʻaga e sili ai ona lauiloa Rococo meaafale. O lenei sitaili e afua mai i totonu tupu i totonu o le amataga o Louis XV ma o loʻo faʻaaogaina saogalemu i aso nei.

Le mea e iloa ai lenei sitaili

Le taugata, tamaoaiga paleta o paolo, susulu, aulelei ma le lavelave o uiga taua ia na iloa ai le ituaiga o meaafale a le Rococo. O le tulaʻi mai i le ogatotonu laʻasaga o le 1700 ma le 1780, na faʻatoʻilaloina ai sisifo o Europa. Rocaille mai Farani o lona uiga asymmetric mamanu, lea e faʻailoaina e le foliga o masani masani i luga o fugalaʻau, laʻau, ao, sami sami. O le faaupuga lea na aumai ai le igoa ma le mafuaaga na faʻaaogaina ai le fatu o le faiga. I le amataga laʻasaga, o le sitaili na lava faitioina, latou tautatala le lelei ma le faalumaina e uiga i ai ona o le soona teuteuina ma le faʻaletino. Ae faʻafetai i le tuliloaina o le tagata lava ia faʻamafanafanaga ma atisi elemeni, Rococo ua avea ma sili ona taatele faiga.

O numera o faʻamatalaga o loʻo faʻailoa mai ai o Rococo o le faʻaauauina o le tuai o Baroque. Ae o le sitaili fou e iloga i ona matua fou. Ina ua mavae sina taimi, sa faʻaopopoina i le oriental auiliiliga. O le piʻo o laina na sau e sui ai le sikuea foliga. O le faʻaaogaina o lalaga laʻitiiti o se mea e faavavau na i ai i le Baroque.

Eseese meaafale ma foliga o ia mea taʻitasi

Uma Rococo meaafale ei ai ni uiga iloga. Talu ai o le sitaili na maua ai se apili i le sili atu feusuaiga (o latou totonu lalolagi, fiafia, fiafia), o meaafale na faia faapitoa mo lo latou faigofie. Ua faʻaaoga laititi teisi i mea e nonofo ai. Na fetaui lelei i latou e ana le maualuga o latou laulu. O le fausiaina o meaafale vaʻaia (headset) e saunia mo se faʻapitoa i totonu, o isi taimi e faʻapipiʻi ai uili mo latou. Uma aitema e tumu i elemeni o le alofa tunoa, sophistication, lightness, gilding, lelei vaneina. O foliga o tamaʻi mea e piʻo. E iloga i latou i le latou agaʻi i luma. O le mea lava ia ma ona auiliiliga na faia i se tulaga atoa: tua, lima, vae.

Faʻatasi ai ma le sili ona masani ona faʻaaogaina mamanu o:

  • failautusi;
  • ofu e fai ai ofu;
  • faamafanafana;
  • le Ofisa;
  • sofa;
  • nofoa nofoa;
  • la malologa

Secretaires

A o faia ni meafale fou, muamua o mea uma, o le fiafia o fafine na amanaʻia. I totonu o le fou secretaire, latou saunia gaugau laupapa, lea sa i ai ma se faanaunauga. Laulau fou ile moega ma lapotopoto, e masani ona faʻatafafā foliga. Faʻatasi ai ma le tele o aitema na oʻo mai i faiga, faʻapitoa mafaufauina na totogia i fafine 'ofisa faalilolilo. Faʻataʻitaʻiga o laulau kofe, tusitusi ma suisui laulau e manaia. O vae o ituaiga meaafale uma na faia i foliga o le cabriole: punou, e masani lava i le tulaga o le atigivae poʻo le paʻu o se manu, i le vaega pito i lalo teuteuina i pusa ma polo. E iloga i latou i le iai o le piʻo piʻo i le pito i luga ma le piʻo pisa i lalo.

Mo le faʻataʻitaʻiga o le ofisa o tamaʻitaʻi, na matou fuafuaina se faʻataʻitaʻiga o le kapeneta mo le teuina o pepa ma le laulau e fai ai lavalava ma le faʻata gaugau faʻata.

Failautusi o se tasi o sili ona lauiloa fasi meaafale. O lenei meaafale meafaigaluega na manaʻomia e tamaʻitaʻi ma aliʻi, ma sa faʻaaoga e fai ma kesi, ofu faʻapitoa ma le sefe. E tele potu natia o loʻo saunia mo ia, lokaina i loka atamai. O le Rococo vaitaimi e lauiloa mo lona fiafia i lagona loloto tusi ma tusi. Sa teuina i latou i totonu o na potu. O aso nei ua suia teisi, ae o lenei o le faalilolilo na faia i le tulaga o le kapeneta, lea e tosoina ai ni fata ma se gaugauina fata, lea e faʻaaogaina o se galuega luga.

Pusa o drawers

O le oloa e sili ona faʻaaogaina o le pusa o mea toso, o lona igoa e sau mai le upu Farani "pusa o mea toso", o lona uiga o le "mafanafana". O ona foliga na nonoina mai le ituaiga i sasaʻe, ae o loʻo iai ma isi laina piʻo ma palasitika. E leai ni vaʻai saʻo i le pusa o pusa toso. E mafolafola ae o ona pito mafolafola, naʻo le pito i luga na faia. E masani ona faaaoga maamora mo lona fausiaina. O puipui e liʻo i itu uma, e faʻaputuga. E lua ituaiga o piʻo:

  • pomu (faʻalaʻau faʻasino);
  • serpentine (faʻatonuga faʻatonu).

Tusa lava poʻo le a le mamanu o meaafale, o mea teuteu na i ai i luga uma o luga. E masani na i ai ni 2 drawers i le pusa o drawers, e masani lava e oʻo i le 3. O le mea teuteu ua mafai ai ona latou le vaʻaia. O mea faʻapipiʻi Porcelain, ia na muamua momoli mai i atunuʻu i Sasaʻe, e pei ose fasi tasi.

Faʻamafanafanaga

O se tasi o vaega taua o le Rococo style totonu o se laulau, ma aemaise lava se faʻamafanafanaga. Oe le mafai faʻamanuiaga mai le faʻaaogaina o lenei meaafale mea faigaluega. Lenei tulaga faʻapitoa e manatu le toʻatele o se teuteuga o meaafale. Ae ui i lea, o le faʻamafanafanaina faatino taua ma talafeagai manaʻoga o se laulau, o se faʻavae, o se fata e mafai ai ona teuina ipu, mea faʻamanatu, pulou ma isi aitema o faʻaaogaina.

O le laulau faʻamafanafana e fausia ai se atemosifia faʻapitoa i totonu. Lenei e mafai ona e tuʻu faʻatasia le tele o aitema aoga ma matagofie. O lenei mea faʻaonapo nei rococo meaafale e ofi i totonu o soʻo se potu i totonu o le fale. Mo le potu malolo, e avea ma se laulau faʻamanatu, i le faapaologa - o se nofoaga mo le teuina ki, pulou, i le potumoe - o se teuteuina poʻo laei laei.

Tele o tagata latou te faʻaaogaina se leai se avanoa faʻamafanafanaina e faʻatulaga ai se potu. Lenei mea faʻaoga atoatoa faʻamalieina le gaioiga, na o eseesega i se laititi lautele. E mafai ona faʻapipiʻi puipui pe tu latalata i le sofa.

O le Ofisa

Rococo bureaus e le itiiti ifo le lauiloa i le au faʻafiafia o aso anamua. Lenei o se ituaiga o laulau ma se silisili. O se umi o meaafale ma le asymmetrical maeʻa. Lenei aso nei tasi a le ituaiga multifunctional o meaafale, pei o se secretaire, naʻo le mulimuli e sili atu aoga. Ae ona o lona laʻititi ma le faʻataʻitaʻiga, o le ofisa o le a ofi atoatoa i totonu.

Sofa

Nofoaga ma nofoa meafale na faia foi i luga o se matagofie ma faʻalelei foliga. Fou ituaiga o gaioiga oloa ua fausiaina e faʻataunuuina o latou moni mafuaʻaga. Faʻatasi ai ma i latou, e taua le faʻamalamalamaina o sofa pupuni. Lenei o se oloa mo le tasi tagata faʻaaoga, faia i le tulaga o tolu nofoa fesoʻotaʻi le tasi i le tasi.

Nofoa

Bergeres e le itiiti ifo lauiloa - nofoa o le lava loloto ma agamalu faʻaliʻi lima. E iloga i latou i le maualuga o tua i tua. Ina ia faʻateleina le faʻamafanafanaga o le faʻaoga, o nofoa eseese ua maeʻa faʻaauupegaina i lima lautele tatala. O le ituaiga o nofoa "Marquis" nofoa e le itiiti ifo lauiloa.

Sun loungers

I le taimi o le pulega a Louis XV, o le chaise longue na avea ma sili ona fiafia i ai meaafale i le Rococo style o le maota tupu. Sa faia i le faʻataʻamilomilo i tua, malu ie ufiufi, malu lima, lima faʻapipiʻi, liua. O le faʻataʻitaʻiga ua faʻaigoaina o le "duchess breeze" (o le duchess malepe) i le tulaga o se ata faʻataʻitaʻi ma nofoa e lua na feliuaʻi le tasi i le isi e sili ona lauiloa. O se tasi o ana kopi na faʻaopopoina ma se pouf i le ogatotonu.

I isi lomiga e lua o le faʻavae faʻavae, o elemene uma na tuʻufaʻatasia i le tasi atoa ma tuʻufaʻatasia se nofoa faʻatasi ma se nofoa, lea o loʻo faʻaaogaina pea i aso nei. O elemene o le Saina pagoda na faʻaaogaina e tufuga e fausia ai ni moega se fa. Maeaea fou ituaiga o fomu o uiga ia o nofoa, nofoa faʻaletino, potu malolo i le la.

O le lauiloa Rococo meafale fausia Thomas Chippendale fausia nofoa i le tulaga o se faamamaina ma matagofie vaiolini ma ipu, faʻaeseesega e o latou piʻo. Mo ato tusi, na ia faʻaaogaina tioata mesh susulu.

Lanu fusi o alaleo

O le rococo color scheme e faʻatumuina i auro elemeni. O loʻo faʻaaogaina e faʻailoa mai ai autu autu o mamanu. O isi taimi e suia ai i auro vali. O totonu o loʻo faʻamalamalamaina i lanu o pastel. E i ai oloa o kulimi, lanumeamata, lanu piniki paolo. Latou te faia se tuʻufaʻatasiga lelei ma laupapa enaena. O le teuteuga o loʻo faʻatinoina foi i sili atu pupuni pupuni, faʻapea foi ma le leo "pompadour" (leo faʻatatau i Sevres poselane).

Mea e faʻaaoga

Pe a fausiaina meaafale mea, symmetry ma tutoʻatasi o vaega e teʻena. E foliga mai na mitiia e le aofaʻiga o mea. Rococo vaneina o laupapa e seasea faʻaaogaina o se teuteuga. Na suia lelei ma apamemea ufiufi. O isi taimi o le laufanua atoa o meaafale e togafitia i varnish lanu, ma suia le veneer ia latou. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o vaneina poʻo ata vaneina, latou teuteuina ai.

Mo le teuina o meaafale, e faʻaaoga ai ituaiga malamalama o laʻau, mo le gaosiaina o ituaiga malamalama mai fafo na aumaia i Europa. O sili ona lauiloa o laʻau, amaranths, rosewoods ma isi ituaiga. Ae o laʻau na totoina i Europa, e ave le faamuamua i lemoni, pea, nati, maples, ma apu. E seasea faia e le au tufuga Farani ni gaioiga i le valiina poʻo le susunuina, e sili atu i paolo masani o laʻau.

O moega uamea e taʻutaʻua, faʻapea foi ma isi mea e faia i le maamora, apamemea, teuteuga, auro.

O ie lalelei na faʻaaogaina mo le faʻaumaina o meaafale faʻafoliga e eseese uma i lanu lanu ma ituaiga ituaiga. Mo nisi, latou te faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi e fetaui lelei i totonu o le fale: brocade, velvet, satin, brocade, silika.

Faʻafefea ona ofi i totonu o totonu

Ina ia mafai ona faʻatulaga lelei meaafale, e fausia ni kulupu, e aofia ai se laulau, se sofa, ni nofoa, e fausia ai nofoaga tutotonu e faʻatasitasi ai le sosaiete. O se foliga fealofani i totonu o le pusa o drawers, o se failautusi, o se atigipusa atigipusa. O le sofa o le puʻupuʻu faʻatasi ma lona piʻo i tua ma ona ofuvae faʻapipiʻi e fetaui lelei i totonu o le ofisa, potu malolo, potumoe.

O meaafale e faʻapipiʻi ai Rococo e tatau ona filifilia i le silika poʻo le satin tapuni i mea teuteu o laʻau ma mimilo. Ma o le vaʻaiga sili ona lelei e mai i laupapa oloa.

O se lautele, matagofie moega e faʻaaoga mo le potumoe, i le ulu o lea o loʻo fugalaʻau mamanu, rocailles. E tatau ona i ai se faʻata lapoʻa, o lona faʻafoliga e faʻafoliga ma teuteuga milo, o se laei e fai ai laei e faia i le satin malulu, nofoa faʻanofofua, tamaʻi tapolo. O se pupuni mananaia e faʻaaoga e teuteu ai le moega e faʻatu i luga o le tulaga. Valivali paolo tatau ona tasi leo; eseesega e le o saunia mo pe a fausiaina se Rococo totonu.

Tele ata o le ata a le Rococo o se vaʻaiga uiga ese. E mafai ona faʻaaogaina mo se tutoatasi tutoʻatasi mamanu, aua o le sitaili o loʻo faʻaalia ai le taugata i pastel malu lanu e sili ona lalelei. Faʻatumuina o tala faʻasolopito ma le faʻaaogaina o mea faʻaonapo nei, o le a avea ma musumusuga mo le fausiaina o se tulaga ese totonu mo se fale mautotogi poʻo se atunuʻu fale.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Common Characteristics of Rococo Art and Architecture (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com