Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona totoina se laau bonsai mai le tipolo i le fale? Tausiga tulafono ma ono faigata

Pin
Send
Share
Send

O le limoni bonsai na lauiloa i Saina i taimi uma. I le tele o fanua, o se tuʻufaʻatasia o teuteuga totonu o totonu.

I Amerika, o lenei laʻau na masani ona togafitia sili atu prosaically, totoina o se meaʻai oloa. Ae, e le masalomia, o le lemon bonsai o se laʻau matagofie e teuteuina soʻo se fale.

O a tulaga fale e manaʻomia?

Ae e te leʻi amata tuputupu ae, e tatau ona faia se iloiloga faʻatulagaina o lou fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o faʻamalama i totonu o le fale e tu saʻo i le itu i matu, ona le fautuaina lea e amata amata totoina sea matua faigata. Lemon o se thermophilic laau ma manaʻomia faʻaopoopo moli ma lamepa i le taumalulu vaitau, e oʻo lava i le itu i saute o faʻamalama.

Laʻau citrus talafeagai

Ole laʻau maualalo e totoina e talafeagai mo bonsai... E:

  • Mayer;
  • Kievsky;
  • Pavlovsky;
  • Novogruzinsky;
  • Genoa Stunted;
  • Lisbon.

Sili ona taʻutaʻua - Mayer's lemon, a o vave ona matua ma mafai ona faʻaloaloa maualuga. Pavlovsky lemoni e taʻutaʻua foi, aua e sili ona lelei mo totonu totoina.

O ona fua e oona, ma le paʻu e manifinifi. O le Kiev ituaiga fua tele fualaʻau tetele, ma le Novogruzinsky ituaiga faʻaalia se manino faaleagaina. O le Genoa laau e puʻupuʻu lona tino, ae e fua tele. E mafai e le Libson ona oʻo atu i le 2 mita le umi ma e iai ona laʻau malosi ma se pusa mafiafia.

Faʻafefea ona maua fatu tipolo? E faigofie mea uma. E tatau ona e alu i le mea e faʻatau atu ai fualaʻau tipolo. Faʻatau ni nai ituaiga, ona filifili lea o fatu o fualaʻau e te fiafia i ai. E toʻatele atonu e manatu afai e te maua ni fatu i lenei auala, naʻo le "vao" o le a tupu mai ia latou.

Moni, vao ituaiga o citrus laau e leʻi i ai luga o le paneta mo se taimi umi lava... Latou te totoina atoa mea totō ma e le amio faʻapena pei o apu, palama, pea, ma isi.

Tupuola ma tausi

E tatau ona ou luluina fatu ia Ianuari. E manaʻomia le muamua faʻasuina o le eleele tele, ona faʻalauiloaina lea o fatu i le loloto o le 1 cm. Ina ia fausia se lelei lelei mo le atinaʻeina o le aʻa, e tatau ona palu faʻatasi i faʻatatauga tutusa:

  1. fanua fanua;
  2. peat;
  3. oneone talatala.

E mafai ona e mataituina fatu i totonu ole 30 aso, pe a faʻamalieina uma tuʻuga. A oso le paga muamua, e tatau ona faʻanonofo i tioata eseese. E taua tele le aua le faʻalolotoina le aa o le aʻa. I le tausaga muamua, e mafai ona teu le laʻau e aunoa ma le faʻaopoopoina o moli, fafagaina ma le masani ona faʻasau. Ma, oe mafai ona maua le sili olaola o uma laʻau.

Faʻalogo ia i latou na amata ona lala, ae o loʻo tumau pea le 10-15 cm le umi. E foliga mai, o laʻau nei o le a aumaia le maualuga fua. E taua le iloa o lemoni manaʻomia e sosolo i le amataga o le atinaʻeina o fugalaʻau i matutua matutua.

E fautuaina le mataituina o le vevela o le pulega mai le 5º i le -10º... O lenei faʻafitauli ua foʻia e ala i le faʻalauteleina o le faʻamalama sill. Ona e tatau lea ona fuafua pe faʻafefea ona vavaeʻese le ulo ma se laʻau mai le vevela i totonu o le potu. Mo lenei, palasitika afifi e masani ona faʻaaogaina.

O le lemoni o se laʻau e fiafia tele i ai le la, o lea e maua ai se seleselega tele pe a e tuʻuina i le pito sili ona susulu o le fale. I le taumafanafana, e mafai ona e teuina i fafo fafo le tuʻufaʻatasiga, ona e fiafia tele fualaʻau i le vevela. Ae, afai o le vevela i le po e paʻu i le 5 ° C, ona tatau lea ona e ave le laʻau i totonu o fale ma faʻapipiʻi luga o le windowsill.

Faasusu

Citrus fualaʻau e sili picky e uiga i le vai, talu ai o lenei suavai o se feaveaʻiga uma aoga vaega ma leaga mea. O le mea lea, faʻapitoa faʻapitoa e tatau ona totogia i le faʻasusu vai. Afai e le mafai ona faʻaaogaina le timu ma le kiona vai, ona tatau lea ona faʻaleleia le tulaga lelei o le suavai paipa.

O le vaega mulimuli e matua leaga lava i fualaʻau 'aina, ona e maualuga lona aano o le lime ma le chlorine. O le faʻaaogaina e le aunoa o na vai o le a taʻitaʻi atu ai i le faʻatutuina o faʻaputuga masima ma isi minerale e mafua ai le tutupu o faʻamaʻi. O le mea lea, ae le i faʻaaogaina, e tatau ona fufulu le paipa vai.

  1. Faʻavevela se koneteina i le vai ma tuʻu i le ea fou mo se aso.
  2. Tuʻu le vai i le la i totonu o se atigi pusa ua mo le 24 itula.
  3. Faʻapuna vai ma malulu.
  4. Faʻamalosi pea vai. Ona faʻaopopo lea o le citric acid i le tele o le 1 g / 6 l, faʻapea foi ma le vineta i le fua faatatau e 5 mataua / 1 l.
  5. Faʻaopopo paʻu maualuga i luga o le vai ma tuʻu mo le 24 itula. 200 gr. peat mo le 3 lita. suavai

I le filifilia o se tasi o metotia togafitiga vai, oe mafai ona faʻasusu lau laʻau i le paipa vai e aunoa ma le fefe. O le mea moni, o le paipa vai e le mafai ona suia le tautotogo poʻo le timu vai, ae o le faʻaaogaina metotia o le faʻamamaina o le a faʻasaoina le ola maloloina o laʻau.

O le tausaga o le laʻau ma le maualuga o le susu e nafa ma le tele o taimi e faʻasusu ai.... Ae e leai se taimi atofaina mo le faʻainuina o tipolo. O afea e manaʻomia ai se faʻasusu i se laʻau?

  • Na liu efuefu le eleele.
  • Sa i ai le pao o le pao pe a oomi i puipui o le ulo.
  • O le ulo mamafa mamafa.
  • O le eleele ua nutipalaina i le efuefu.
  • Teteʻe pea ma laʻau ua mamae.

Lemon faʻainu tulafono:

  1. O laau e tatau ona faʻasūsūina i ni laʻasaga se lua. Muamua o le faʻasusu, ma le lona lua o le eleele faʻasūsū.
  2. Aua le faʻanatinati pe a faʻasusu. E tatau ona ulu le vai i le palapala i totonu o se vaitafe vaiti.
  3. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, e sili ona lelei le faʻaaogaina vai nai tikeri sili atu le mafanafana nai lo le ea vevela.
  4. E fautuaina ile vai ile afiafi, talu ai o le ausa e faʻaititia ile taimi nei.

E manaʻomia foi le faʻasusu o le pale, aua o lenei e i ai sona aoga aoga i le tuputupu aʻe.

Sūsū

O le maualuga o le potu e tatau ona matauina... Mo lenei, masini faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona faʻatauina. Latou te faʻatumuina ile vai ma faʻapipiʻi i maʻa. I tulaga ogaoga, oe mafai ona faʻaaoga masani ipu. E manaʻomia foʻi ona e masani ona faʻaoga se fagu pasī.

Fertilizers

Oe manaʻomia le fafagaina tipolo pe a e manaʻo i lau bonsai ia maloloina ma matagofie. Talu ai o le bonsai e ola i se vaega laʻititi o fanua, e tatau ona e faʻatumuina le eleele i elemene aoga mai lea taimi i lea taimi. Mo nei faʻamoemoe, soʻo se suavai faʻatau fetilaisa e mafai ona faʻatau i fale talafeagai e talafeagai.

Faʻafefea ona toe tui i totonu o se ulo lapoʻa?

E le faigata le tuiina o tipolo ile fale. O le aʻa faiga fetuunai ma e aʻa vave. O le taotoga auala e faia i ni laʻasaga:

  1. O le pito i lalo o le ulo ua ufitia i se alavai. E tatau ona aveina pe a ma le 20% o le mafai. Faʻalautele omea e talafeagai mo nei faʻamoemoe. O le alavai e ufiufiina i se vaega o le oneone.
  2. O se laʻau o loʻo iai se aʻa tupuʻa tele e aveʻese mai le container tuai. E tatau ona asiasia le faiga mo aʻa pala ma teuteu. Ina ia faʻateleina le aoga o aʻa tuputupu aʻe, e mafai ona e togafitiaina i se faʻapitoa faʻaosofia faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa.
  3. O le oneone i totonu o le ulo e ufiufiina i le vaega o le eleele ma o aʻa o le tipolo e aumai i totonu. Gauai atu i le kola aa. E tatau ona i lalo ifo o le pito o le ulo.
  4. Ua maopoopo le eleele ma faʻasūsū. E le gata i lea, e mafai ona faʻasaʻoloto le eleele ina ia mautinoa ai le faʻatumuina o le okesene.

Afai e te leʻi totoina le laʻau, ae na faʻatau i se faleoloa, ona tuʻu ai lea o le faʻatau mo ni nai aso i le quarantine, e faʻaaoga ai se tali mo le puipuia o faʻamaʻi.

Lemon laau suiaina ma teuteuina

O ni ituaiga o lemu papala e tali lelei i le faʻavaeina o uaea... I le tautotogo, e tatau ona e fausia lala talavou i uaea ma pepa pipii.

E fautuaina foi le faʻalauteleina o lala malolosi ina ia mafai e le malamalama ona ati i totonu ia latou. O se laʻau ma 3-4 lala i le pito i lalo e talafeagai mo le fausiaina. O nei lala o le a faʻaaogaina o se faʻavae.

  • O le va i le va o ogalaau ma lala itu ua suia i le fesoasoani a se mea faapipii poʻo gaugau. E mafai ona e faʻaaogaina paʻu gaʻo i le fale. I le auala lava e tasi, oe mafai ona suia le tulaga o lala i le aumaia faʻatasi ma se uaea puipui pe tuʻuina ese latou ma se spacer laupapa.
  • O le aveʻesega o mea leaga o le tuʻufaʻatasiga e taua tele i le faʻavaeina.
  • O le pale o le a tupu faʻalauteleina pe a fai e liliu le laʻau i le la mai lea taimi i lea taimi. Oe mafai ona suia le tulaga o le laʻau i ni nai tikeri i taʻilua vaiaso.

O le au o le tipolo e tipi ese i luga aʻe o le pito i luga lala, ma o lala e tatau ona faʻapuʻupuʻuina i le 20 cm. Ina ua maeʻa lena, o le a aliali mai i luga o latou tuʻuga o le lona 3 oka, ma isi.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  1. Apogaleveleve mite... E mafai ona aumai i totonu o le fale faʻatasi ai ma le faʻatau o loʻo totoina. O le alu i luga o le windowsill i isi fugalaʻau, o le a ia ola ai i latou ma le uila televave. O le faʻateʻaina e matua faigata lava.
  2. Aphid... Osofaʻi laulaʻau ma faʻasusu le ola i fafo o le laʻau. Mafai ona osofaʻia foi isi laʻau.
  3. Talita O se faʻamaʻi e 'ai i le sua o le tipolo. Ola luga o laulaʻau, mai i lalo itu.

Faigata i le tuputupu aʻe

  1. O le le usitaʻia o tulafono mo le teuina o fualaʻau 'aina e maua ai iuga leaga pe o le oti foi o le laau.
  2. Fausia le lemoni bonsai e le faigata. O le mea taua o le faʻasaʻoina o faʻaletonu i le taimi. A leai, o le a e faʻaiʻu i se laʻau leaga ma piʻo.
  3. E tatau ona maitauina e oʻo foʻi i se tipolo lemoni e mafai ona oʻo atu i le 2 mita o le eria. E tatau ona malamalama o le lemoni bonsai o se sili tele laʻau, o lea, o se lumanaʻi nofoaga mo le faʻatulagaina tatau ona saunia.
  4. Citrus fualaʻau mafai ona masani ona tiga ma o lea e manaʻomia ai le faʻaopoopoina mafaufau.

Lemon bonsai o se lalelei muamua fatuga, lea o le a teuteuina ai totonu o le malamalama. I le taimi lava e tasi, o le a fua mai suamalie ma manogi fualaʻau. E naʻo le taua o le mulimuli i tulafono o le tausiga ma le faʻavaeina ina ia tupu lau laau malosi, maloloina ma matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faaiuga o le Faamasinoga o tausi soifua (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com