Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ole a le credit card e sili atu ona maua

Pin
Send
Share
Send

Faletupe e tauva ma le tasi ma le isi ofa credit cards: ua tuuina atu o se meaalofa pe a tatalaina se teuga tupe pe tuu se teuga tupe, lafo i meli, talia talosaga mo le tuuina atu e ala i le Initaneti ma i pusameli. E faigofie ona leiloa i lenei ituaiga. O le fea kata fai aitalafu e sili atu, ma o a aiaiga mo le filifilia o se credit card?

Lafoaʻiga lafoga lafoa pe "revolve"

O loʻo iai credit cards faʻatasi ai ma le tapulaʻa faʻapitoa o nonogatupe, lea e mafai ai ona e toʻesea le aofaʻi ua faʻamaonia e le faletupe tasi. E sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o credit card i luga o le faʻavae o le "revolve" loan lea e mafai ai ona e tosoina i totonu o le credit limit le faʻatapulaʻaina o taimi - faʻaalu se vaega o le tupe, ona vave totogiina lea o le aitalafu ma toe maua ai le avanoa i le aofaʻi atoa o le tapulaʻa.

Umi o le vaitaimi ole alofa tunoa

O le auiliiliina o le fuafuaina o le alofa tunoa mo lea tului e le totogiina e eseʻese mo faletupe taʻitasi. Nisi faletupe faʻaaogaina le vaitaimi faʻapitoa mo soʻo se fefaʻatauaiga ma credit card, nisi - naʻo mo non-cash totogiina, ma cash ditarikals e mafai ona totogi i le tului mai le aso muamua.

O nuances mo le fuafuaina o le umi eseʻese faʻalagolago i tuutuuga o le maliega mo se faapitoa pepa. O nisi faletupe na amata faitau mai le taimi na faʻaaoga ai le card, o isi mai le amataga o le masina na faʻaalu ai le tupe. I le mataupu lona lua, o le vaitaimi faʻaalia o le alofa tunoa o le 50-55 aso liliuina i le leai o se fiafia mo na o le tasi le masina.

E tatau ona malamalama e tusa lava pe na e mafaia ona toe faʻafoʻi le tele o tupe na faʻaalu mai le card i le vaitaimi o le Grace, e faʻaee le tului ae le o le paleni o le aitalafu, ae i luga o le aofaʻi atoa na e faʻaaogaina.

Tusa lava poʻo le a le vaitaimi o le alofa tunoa, e manaʻomia le faia o le laʻititi masina totogi i totonu o le taimi faʻatulagaina e le faletupe ina ia aua le totogiina le tuai faʻasalaga totogi.

Le faigofie o le faʻaaogaina

Ole ituaiga o faletupe e iloa ai le talafeagai ole faʻaaogaina o tupe nonoina ma totogi aitalafu. Tupe faʻavaomalo totogi Visa ma MasterCard e taliaina i soʻo se mea i POS-nofoaga o faʻatau faʻalapotopotoga, ATM, faletupe lala ma faʻatupeina eletise totogiina. O se kata e le o aofia i faʻavaomalo peimeni faiga e mafai ona aumaia ai le e ana faʻafitauli ma le mauaina o tinoitupe ma le tinoitupe totogiina ma faʻamautu.

Vaʻai totoʻa i le aofaʻi o komisi mo le toʻesea poʻo le taliaina o tupe mo le tele o totogi poʻo tinoitupe toʻesea filifiliga. E sili le maua o tupe mai le card ma toe faʻatumu i le "tagatanuʻu" o loʻo iai le faletupe e aunoa ma le totogiina o se komisi e 3-5% o le aofaʻi.

Fua faatatau faamatuu

A okaina se credit card luga o le upega tafailagi, taumafai e sefe taimi, oe mafai ona leiloa aso taua faʻatali mo le kilivaina i le meli. Afai e te manaʻomia vave se credit card, mafaufau i filifiliga mo le mauaina o se card e leʻo igoa pe faʻafesoʻotaʻi le faletupe e te teuina ai pe maua ai ni tupe maua e faʻapuʻupuʻu ai le taimi o gaioiga. Faʻailoa muamua atu le umi e te faʻatali ai mo le lisiti - ni nai itula poʻo ni nai vaiaso.

Tupe tului

O se vaega taua mo le iloiloina o le aoga o se credit card mo nonoina tupe o le tului mo le faʻaaogaina o tupe i fafo atu o le vaitaimi totogi. E i ai le mautinoa i le va o le saoasaoa o le iloiloga o le talosaga, le tele o le afifi o pepa mo le iloiloina o le faʻatuatuaina o lē ana, ma le fua faatatau faʻatulagaina e le faletupe. Faʻamoemoeina i le tulaga o le faletupe ma credit card, o le fua faatatau e eseese i le va o le 20-40% i le tausaga. Afai e naʻo le tusi folau e fiafia i ai le tagata na te faʻatupeina, na te le manaʻomia se tusi faamaonia o tupemaua ma tusi galuega, na te le siakiina le talaʻaga o aitalafu, ma le tikeri o le ono mafai ona faʻamasinoina o le fua faatatau o le a sili atu le maualuga nai lo le averesi.

Aofai tapulaa aitalafu

Afai e te filifilia se kata faʻavae i luga o le tapulaʻa maualuga aitalafu, aua le faʻamoemoe o le aofaʻi atoa e faʻamaonia i le taimi e tasi. A faʻatoa e faʻafesoʻotaʻi le faletupe, e mafai ona e maua se tapulaʻa laʻititi i tupe nono. Faʻatasi ai ma taimi e totogi ai ma toe faʻaoga masani, a maeʻa ni nai masina, o le faletupe o le a faʻateleina le tapulaʻa na o ia poʻo luga o lau taumafaiga E mafai ona faʻateleina le tapulaa o loʻo avanoa i le faletupe o loʻo e client ai i se galuega totogi poʻo le mea sa e faia muamua ma totogi ai au nonogatupe.

O le sailia o se credit card e leʻo se mea faigofie. Ina ia mauaina, e le lava le faʻatumuina o le muamua talosaga e oʻo mai luga o le Initaneti, e aoga le faʻatusatusaina ma le faʻaeteete o tulaga o faletupe ma faia se faʻaiuga i luga o le faʻavae o lisi lisi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 10 Things To Buy That Make Money ASAP (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com