Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le lalelei matagofie Mammillaria elongated

Pin
Send
Share
Send

Mamillaria o se ituaiga o cactus e ola uma i greenhouse ma i le fale. Faatasi ai ma ituaiga eseese uma, o le umi o le Mammillaria e sili ona manaia i ona foliga vaaia.

O ona tolotolo lala ma susulu lanu o fugalaʻau o le a le tuʻulafoaʻi i soʻo se Grower. I le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe i auiliiliga e uiga i lenei laʻau, e pei o: faʻafefea lenei cactus ese mai ona congeners; o a tulafono mo le tausiga o ia; faʻapefea ona faʻateleina. Ma, ioe, o le a matou taʻu atu ia te oe mea faʻamaʻi mafai ona faʻaleagaina se fugalaʻau.

Faʻamatalaga botani

Mammillaria elongata (Latina mammillaria elongata) o se cactus e leai sona ivi e tupu fua mai le itu i saute o Amerika i le ogatotonu o Latina Amerika. E talafeagai mo le galueaina o le fale i soʻo se itulagi o Lusia, aua e le o manaʻomia le tausia, seasea aafia i faʻamaʻi.

Features ma eseʻesega mai isi laʻau ituaiga

O le Mammillaria elongated e aofia ai ni vaega faʻavae ma maualuluga, o le lautele e oʻo atu i le 4 cm A o tupu le togavao, o latou au na loloʻu ma faʻaauau pea a latou atinaʻe taoto i lalo. O lo latou laualuga e matua lilofia lava i papaʻe e paʻu papaʻe.

I le taimi o le fuga o le cactus, o se pale o laʻau mumu mumu e fausiaina. O le eseesega tele i le va o le umi o le mammaria mai isi ituaiga o le pe a kolosi-pollination, o fualaʻau i le tulaga o fua e mafai ona tupu.

Faʻafefea ona tausi se cactus?

Moli

Mammillaria elongated e tupu ma atiaʻe i tulaga susulu malamalama, ae i le ao i le itu i saute o le faamalama, faafoliga poʻo le masani ea o le a manaʻomia. I le taimi o fugalaau, e taua le tuʻuina atu o le cactus i le 16 itula o moli.faʻaaogaina lamepa faʻaopopo.

Vevela

O le umi o le mammaria e faʻapalepale e oʻo i le vevela oʻo. Ae i le taumalulu, e tatau ona malolo le laʻau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu ma le vevela o le 10-15 tikeri.

Faasusu

E seasea manaʻomia e faʻasusu elongated mammillaria, ma tuiina vai i ni vaega laiti. O le eleele e tatau ona mago atoa. I le tau mafanafana, faʻasūsū 2-3 taimi i le masina, ma i le taumalulu, faʻasusu laʻitiiti le pito i luga ole lalolagi faʻatasi ile masina. O le ea matutu e le leaga tele, ae o le faʻasuina e mafai ona faia mo le lelei o le mama.

Laʻei pito i luga

Mo le ola olaola ma le tele fugalaʻau o elongated mammillaria, e tatau ona faia faʻaopopo fafagainafaamoemoe mo cacti. E sili atu le faia o lenei mai ia Aperila ia Oketopa, faʻaopopo ni vaega o fetilaisa i le vai mo faʻasusu e tusa ai ma faʻatonuga mo se faʻapitoa sauniuniga.

Faʻaliliuga

Mammillaria elongata elongated tatau ona totoina i 2-3 tausaga uma. O nei gaioiga e faia i le tautotogo. Ae le i totoina, e taua tele le faʻasūsūina le polo eleʻele ina ia sili atu ona vavaeʻese le aʻa mai le ulo.

Taualumaga:

  1. Faʻamaga lemu le cactus, fufulu aʻa i le vai tafe ma vavae ese ma le faʻaeteete.
  2. Toto le laʻau tele i ni pusa eseese.
  3. O le ulo e tatau ona lautele, mafolafola, ma ma tele alavai pu.
  4. I le pito i lalo o le koneteina, faataatia se alavai o le lautele o le omea po o fasi piliki.
  5. I le avea ai o se eleele, o se paluga maua mai i le palu faʻatasi peat, vao ma laufanua lau, oneone e talafeagai. Avea nei vaega i tutusa tutusa.

Faʻalauteleina e fatu ma laulaau itu

Tamaiti

Ole auala pito faigofie lea ma sili ona aoga.

Taualumaga:

  1. Saunia ipu mafolafola mo le totoina, ma tuʻu faʻafofoa le laumei ma le oneone e maua ai palapala.
  2. Faasusu laʻititi le palapala, tuueseese pepe mai le tina toto.
  3. Tuu le pepe i luga o le eleele, oomi laitiiti i le eleele, ae aua le loloto.
  4. Seia oʻo ona aʻa, e tatau ona e faia se lagolago mai tamaʻi maʻaa poʻo lala.

Mai fatu

I le faʻaaogaina ai o lenei metotia o le toe gafa, e mafai ai ona puipuia le faʻaletonu o le cactus, ua mafai ai ona maua mai le tele o laʻau fou. Pau lava le le lelei o le metotia e le mafai ona maua se cactus ma uiga eseese varietal o lona "matua".

Taualumaga:

  1. Ave se pesini ma pu alavai, tuʻu iina se paluga maua mai oneone ma vao i tutusa tutusa.
  2. Faʻasalalau fatu i luga, e le manaʻomia e ufiufi i le eleele.
  3. Ufiufi le koneteina i le polyethylene poʻo le tioata, ma i totonu o le mini-greenhouse e te manaʻomia e tausia le vevela o le 22-25 tikeri.
  4. Ina ia puipuia fatu mai le mago, e tatau ona e faʻasusuina i taimi uma. O le taimi lava e oso mai ai laʻau, aveese le ufiufi mea.
  5. O le taimi lava e faʻavae ai le vao muamua, e faʻailoa mai ai le sauni e oso i totonu o ulo.

Faamai

Afai e te tausia faalelei mo elongated mammillaria, o le a puipuia ai le foliga mai o faʻamaʻi. E seasea mamaʻi Cacti seʻi vagana ua lolovaia i le vai. E mafai ona iloa le pala i na faʻailoga e pei o le faʻamaluluina, faʻapogisaina ma le lanu enaena. O le a le toe mafai ona faʻasaoina sea ituaiga fugalaʻau, e tatau ona tiaʻi ese ina ia aua nei pisia isi faʻataʻitaʻiga.

E mafai ona e taumafai e sefe le laʻau pe a e tipi ese uma vaega ua aʻafia ma tui le cactus. i totonu o se ulo faʻamamaina ma le eleele fou. Togafitiga ma Fitosporin e manaʻomia foi.

O mea faʻalafua, elongated mammillaria e afaina ai le tick ma fua o iniseti. I le taimi lava na maeʻa ai le mauaina o parasites, e tatau ona togafitia le laʻau ma le iniseti, ma a maeʻa le 7-10 aso, e tatau ona toe faia le gaioiga.

Fugalaau faapena

I foliga vaaia, o nei ituaiga o cacti e tutusa ma elongated mammillaria:

  • Rebutia pulvinosa.

    O lenei laʻau e i ai lona foliga faʻaputuga, ma o le vao tuitui e tupuola i luga o eria matua. E mafai ona faʻamasani eseʻese nei ituaiga lua o cactus pe a maeʻa fugalaʻau, talu ai ile umi o mamamariaaria fugalaʻau e fausia i le tumutumu, ma i rebutia - latalata i le faʻavae o le tino.

  • Faigata o le Fale Lehning.

    I lenei ituaiga, fugalaʻau o loʻo tu i luga o le pale, ma spines tutupu mai faʻamaonia tubercles ma isoles. Parody, e le pei o elongated mammillaria, e le fausiaina se pepe.

  • Echinopsis chamecereus.

    O se laʻau e le faʻatuina e tupu vave ma fuga mo se taimi umi. Lenei cactus vave faʻateleina, ae e naʻo le taua le mataʻituina o le maualuga o le susu i le palapala.

  • Samasama samasama

    Lenei cactus ituaiga i ai mumu fugalaʻau ma se lanumeamata mata. Naʻo le fuga o le laau e tupu pe a oʻo i le maualuga o le 25 cm .. I le taumalulu, e tatau ona teuina le cactus i totonu o se potu e le malu tele ma aua le matutu.

O le Elongated Mammillaria o se laʻau e le masani ai ma manaia tele, lea e masani ona teuteuina e le gata i faʻamalama, ae faʻapea foi i fale vevela. I le tuua ai, o le cactus e pisa, sei vagana ai le fuiina. Na te le taliaina le suavai, o le a amata ona maliu lemu, ma o le a le mafai ona laveaʻi ia te ia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: alofa tunoa aso le nei (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com