Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Metro i Dubai o se faigofie auala e faʻataʻamilo ai le taulaga

Pin
Send
Share
Send

E fā tausaga na faigaluega ai le aufaigaluega i le fausiaina o se alatele auala i se tasi o 'aʻai sili ona mauoa ma sili ona matagofie i le lalolagi - Dubai. O le fausiaina na faasoasoaina $ 7.64 piliona, e le o se mea e ofo ai le Dubai Metro ua avea o se galuega maoaʻe o le fausaga ma faʻatekinolosi ausia. Tele turisi talanoa e uiga i ai i se tulaga sili ona lelei, ma matauina o le poloketi e pei o le taulaga o le lumanaʻi, o se manaia fausaga mai le tifaga "Star Wars".

Na tatalaina le metro i le amataga o Setema 2009. O le Red Line na faʻalauiloa muamua. O le auala i lalo o le taulaga o le UAE e aofia ai laina e lua, ae i le poloketi le fausiaina o isi faʻatonuga.

Ata: Metro i Dubai.

Faʻafefea ona fausia le metro i Dubai

I le vaega muamua o galuega fausiaina, o overpass ma nofoaafi sa faataatia. O faʻamatalaga uma a le poloketi na faʻamaonia e le pule o Dubai - Sheikh Mohammed ibn Rashid Al Maktoum. O le filifiliga e fausia le metro na faia mo lua mafuaʻaga:

  • o se faʻateleina o le faitau aofai o tagata;
  • tumutumu o auala tele;
  • faatosina mai o turisi.

O le nofoaafi ua faʻamamaina le avega o auala ma isi felauaiga lautele, ma ua saunia faʻapitoa mo atinae tetele.

Mea moni manaia! Na faia e le atunuʻu se tauofoga mo le galuega sili ona lelei, na manumalo ai le kamupani a le Dubai Rapid Link.

O le vaega muamua o galuega fauina e manaʻomia le $ 4.2 piliona. Ua faataʻoto e le au atamamai le 52 km o le Red Line o le Metro ma faʻavaeina ile 2009. O le tausaga na sosoʻo ai, na faʻalauiloa nofoaga tutotonu i le laina lava e tasi. O le vaega lona lua - o le Green Line - na maeʻa i le 2011 ma amataina i le 9 Setema.

O le gafatia o le metro i Dubai mafai ai mo felauaiga i aso uma pe a ma le 1.2 miliona pasese poʻo le 27 afe tagata i le itula i itu taʻitasi. O le tele o auala pasi i nofoaga taumamao o loʻo faataoto mai i se auala e mafai ai e tagata nonofo ona sologa lelei i le metro.

Metro i Dubai i numera:

  • o le umi atoa o le lua laina o 421 km;
  • numera o taofi - 197, o le na o le 9 o loʻo i lalo o le eleele;
  • nofoaafi malaga i le saoasaoa o le 45 km / h;
  • o le auala o nofoaafi mo 12% o le taulaga o le pasese atoa.

Lelei e iloa! O nofoaafi e otometi, latou te le tulia e avetaavale. Au pasese e fesoasoani i ai le aufaigaluega a le metro, o le a latou fautuaina le nofoaafi e filifili ma faʻafefea ona oʻo atu i le manaʻoga fiafiaga.

Mea manaia e uiga i le tatalaina o le metro:

  • o le aso aloaʻia e tatala ai Setema 9, 2009, 9 itula, 9 minute ma le 9 sekone;
  • le metro i tafatafa o le Burj Khalifa skyscraper na tuʻufaʻatasia i le taimi e tasi ma le fale lava ia - ia Ianuari 4, 2010;
  • O Aperila 30, 2010, e sefulu isi taofi o le laina muamua na mauaina pasese, ma ia Me 15, 2010, e lima isi na faʻagaioia.

Alalaupapa i totonu ma fafo

O le mea muamua e puʻeina ou mata ma faʻafiafiaina o le mama atoatoa. E maitauina e leai se vevesi poʻo se pisa i le metro, e faʻaoga faleuila - e le itiiti le mamā ma le pupula nai lo nofoaga i totonu o le metro.

Tele o le metro e faʻavae i luga, ae e faʻapipiʻi faʻapipiʻi foʻi pei o se taʻele i lalo o le eleele. O lenei mea moni faʻamatalaina le avanoa avanoa o le alāvaʻa - vaʻaia, o nofoaga taʻitasi e pei o se tioata faʻamauina kapisi, pe a taunuʻu mai se nofoaafi, matala faitotoʻa.

O nofoaafi i lalo o le laueleele e tatau ona uaʻi faapitoa i ai. Latou teuteuina i le lanumoana malamalama ma papaʻe lanu ma e vateatea, mafanafana ma mama.

Lelei e iloa! Ina ia atoatoa fiafia i le faigamalaga, taumafai e nofo nofoa i fafo fafo o nofoaafi - o le muamua ma le mulimuli. Lenei o le a faʻatagaina oe e vaʻai i le matagofie vaʻaiga o le taulaga.

Metro faʻafanua

Faʻafanua, Dubai ua vaevaeina i ono sone, o le alalaupapa auala ufiufi aofia ai na o le fa - 1, 2, 5 ma le 6. Aai taulaga o loʻo faʻaaogaina e fuafua ai le tau o tiketi.

O le faʻafanua metro e aofia ai naʻo le lua laina:

  • Mumu - o le laina autu i luga o le ata, ufiufi toeititi atoa le taulaga atoa, o loʻo tuʻu i luga o le sami talafatai mai le malae vaʻalele i le tuaoi ma Abu Dhabi;
  • Green - faataatia i le itu i sasaʻe o Dubai, amata mai Etisalat i Dubai Creek.

E naʻo le lua taofi e mafai ona e suia ai le tasi lala i le tasi.

  1. Iuni (Union);
  2. BurJuman (BurZhaman).

E taua! I le taimi o le faʻagaioiga o le metro, o nisi nofoaga na toe faʻaigoa.

Toe faaigoaina nofoaga i luga o le faʻafanua metro o Dubai

Igoa tuaiIgoa fou
Jebel AliUAE Fesuiaiga
Jebel ali alamanuiaDanube
Dubai MarinaDamac
Burj khalifaBurj Khalifa / Dubai Mall
Al KaramaADBC
Khalid bin al waleedBurJuman
SaeediyaAl Fahidi

O le faʻafanua metro faʻaalia ai o le Red Line ufiufi uma sili ona taua vaʻaiga. O le faigamalaga i le umi atoa o le laina o le a sili atu ma le tasi le itula.

Soʻo se mea e iai ni taga faʻapitoa e mafai ona e aveina ai le faʻafanua metro o Dubai - o se tusi lolomi lea e iai le igoa Nol Guide. O loʻo faʻaalia i le lolomitusi le faʻafanua metro o Dubai, faʻapea foʻi ma le faʻafanua o le auala o nofoaafi. E mafai foi ona e aumaia mai lalo le faʻafanua Dubai metro 2019 i Lusia.

I luga o se tusi: O le Dubai Pass e mo i latou o loʻo vaʻai e sefe tupe i Dubai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Galue taimi ma taimi o gaioiga

Aso Tofi:

  • Laina mumu (muamua) - mai le 5-00 i le 1-00 o le aso e sosoʻo ai;
  • Green (lua) laina - mai le 5-30 i le 1-00 o le aso e sosoʻo ai.

Aso Faralie:

  • Laina mumu (muamua) - mai le 10-00 i le 1-00 o le aso e sosoʻo ai;
  • Green (lua) laina - mai le 10-00 i le 1-00 o le aso e sosoʻo ai.

Isi aso:

  • Laina mumu (muamua) - mai le 5-00 i le vaeluaga o le po;
  • Lanu meamata (lua) - mai le 5-30 e oʻo i le vaeluaga o le po.

E tusa ma le taimi faatulagaina, o le taimi o nofoaafi tamoʻe o 3.5 minute. Ioe, e i ai le tolopo, o isi taimi pasese faatali 5 minute.

Fare

Ina ia malaga i luga o le alalaupapa i lalo o Dubai, i se faʻaopopoga i le polokalame, oe o le a manaʻomia se ituaiga ituaiga o pasese. E tolu ituaiga o pepa malaga i totonu o le taulaga, e maua ai le aia tatau e feoaʻi ai i luga ole metro, pasi ma pasi.

Ituaiga o pepa malaga ma tau tiketi i Dubai Metro i le 2019

FaʻamatalagaPepa malaga
SilivaAurolanu mumu
Le tau6 dirham tau o le pepa, 19 dirham totoe mo le tagata faʻaoga - aofaʻiga tau 25 dirham6 dirham pepa faʻamaumauga, 19 dirham totoe i le tagata faʻaoga - aofaʻi le tau 25 dirham2 dirhams - aofia ai i le totogiina o le muamua tiʻetiʻega
T1 - femalagaaʻi i totonu o tuaoi o le tasi felauaiga sone, faʻapea foi ma le sili atu nai lo 3 km mai le tuaoi o tuaoi sone364
T2 - malaga mai le tasi felaʻuaʻiga femalagaaʻi i le isi)5106
T3 - malaga i le tolu pe sili atu sone o felauaiga7,5158,5
O le a le felauaiga eMetro, pasi, taʻavale afiMetro, pasi, taʻavale afiMetro, nofoaafi
O fea e faʻatau aiI nofoaga - pasi ma metroI lalo o le eleeleI lalo o le eleele
Vaitaimi o gaioiga60 masina60 masina90 aso

E i ai le pepa malaga lanumoana i Dubai, ae mo tagata nonofo ai. O lona uiga eseʻese o le ono mafai ona toe faʻafouina, ae mo turisi na o mai i le UAE mo se taimi puʻupuʻu, e leai se aoga i sea mauaina.

Ae e te leʻi faʻatauina se pepa o se lanu faapitoa, ia e mautinoa ia siaki le faʻafanua o le taulaga ia e malamalama ai poʻo fea o sone o felauaʻiga e te kolosi ai i lau malaga. Faʻavae luga o lenei, filifili se pepa o se faʻapitoa lanu.

Tele vaega taua:

  • O le pepa siliva o le filifiliga sili lea;
  • O le pepa auro e maua ai le aia e malaga ai i se taʻavale faʻapitoa - e iai nofoa i taimi uma, nofoa filemu ma le mafanafana, e tu i le amataga ma le iʻuga o le nofoaafi, e tatala ai se aotelega;
  • O se pepa mumu e talafeagai mo le tasi taimi le malaga i le metro, e mafai ona e faʻatauina pe afai o le faletalimalo o loʻo tu i totonu o le taulaga ma e te le fuafuaina e tuua Dubai, le leai o se pepa - e le maua ai le aia tatau e malaga ai i luga o le pasi, ae i Dubai i le UAE e tatau ona e faʻaaogaina lelei ituaiga uma o felauaiga. ...

E taua! O le pepa mumu e taugofie nai lo le siliva, ae o le tau o malaga e maualuga atu. O lea la, e sili atu ona aoga le faʻatauina o se Silver Card. I luga, turisi mafai asiasi i le tele o mataaga i lenei 'aʻai o United Arab Emirates.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i tau ma suiga talafeagai uma o le pasese, faʻamolemole asiasi ane i le 'upega tafaʻilagi aloaʻia a Dubai Metro: http://www.dubaimetro.eu/rta-dubai/nol-tickets-cards/

O fea e faʻatau ai se pepa malaga

O pepa mumu o femalagaaiga e faʻatau faʻatau atu i nofoaga o metro:

  • i le ofisa pusa;
  • i kiosks faʻamatalaga;
  • i totonu o masini "Tiketi".

O loʻo faʻatau atu foʻi pepa malaga a le Silver ma le Gold ile nofoaga o pasi uma. E taua le aua le fenumiai le nofoaga ma le taofi - i le mulimuli e mafai ona e faʻatali mo felauaiga, o le nofoaga e saunia mo le ono mafai ona faʻatau pe toe faʻafouina se pepa ulufale. Faʻaitete - ia mautinoa o loʻo iai pea au tupe i lau teuga tupe.

E taua! O le paleni paleni mo Silver ma Gold pepa malaga mo femalagaaʻiga i luga o le nofoaafi o le 7.5 dirhams, mo le faimalaga i pasi, o le paleni paleni maualalo o 10 dirhams e manaʻomia. O le tulaga i le metro e faigofie - e mafai ona e toe faʻatumu le kata i soʻo se taofi, ae i totonu o le taulaga e naʻo pasi pasi lava e avanoa ai lenei gaioiga.

Faʻaaliga: Le mea e vaʻai i Dubai i le mea muamua - TOP nofoaga manaia.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona faʻaaoga le metro i Dubai

O le tulafono pito sili ona taua o le filifili lea o le nofoaafi sao. O le Dubai Metro e tolu ona ituaiga:

  • siliva poʻo le masani - fuafuaina mo tagata uma, masani faʻatulagaina faʻasologa;
  • fafine (o loʻo iai le ipu mafolafola faʻataʻitaʻi fafine ma tamaititi ma se faʻailoga piniki faʻapitoa) - faʻamoemoeina mo fafine ma tamaiti i lalo o le 12 tausaga, aliʻi e faʻasalaina ii, faʻamafanafanaga ma pasese e masani ai;
  • auro - o le "Auro" faʻasologa (faʻalua faʻasologa) o loʻo aoga, taʻavale o faʻateleina le faʻamafanafanaina - nofoa tetele, faʻanofoofu lima, ulufale saoloto i le Initaneti, e toetoe lava o taimi uma saoloto nofoa.

Faitau foi: Itu o Dubai - Deira, Marina, Bar ... O fea e nofo ai i le taimi o le faigamalaga.

Tulafono o amio ma faʻasalaga

O le mea sese masani a turisi mai fafo o le le mautonu ma taʻavale. E masani ona ulufale i le Auro, ae le amanaʻiaina e tamaloloa faʻailoga o le taʻavale fafine.

E taua le iloa! Mo femalagaiga i totonu o se taʻavale e leʻi faʻatagaina - 100 dirhams.

O le a le mafai ona aloese mai faʻasalaga, talu ai e asiasia tagata faigaluega i taʻavale uma. Afai e sese se filifiliga a se turisi i le nofoaga sese o femalagaaiga, e ono faʻatapulaʻaina e le tagata faʻatonu o ia lava i se lapataiga i upu. Afai e tatau ai, faʻailoa mai e le tagata suʻesuʻe le taʻavale sao.

O nisi turisi e o atu mo se togafiti - latou te totogia le malaga ma se pepa Siliva, ma o loʻo iai a latou pepa auro ma latou ma o le mea lea latou te tuʻuina atu i le pule. Manatua, o tagata asiasi femalagaaʻi o loʻo i ai se tagata faitau e faʻatagaina oe e filifili poʻo le a le kata na totogi ai le malaga. Afai ua maua lau togafiti, e tatau ona e totogia 200 dirhams.

Isi mea e le faʻatagaina i Dubai Metro:

  1. moe i le metro taofi - e tatau ona e totogia 300 dirhams;
  2. 'ai (o chewing gum e le faʻatauaina), inu, ulaula - o se sala mo le solia o le 100 dirhams;
  3. femalagaaʻi ma meainu 'ava malosi, faʻapea foʻi ma le tulaga onā oona - o le soliga e tusa ma le 100 dirhams;
  4. nofoia nofoa faʻatulagaina mo pasese e le atoʻatoa tino ma fafine maʻitaga - faʻasalaga o le 100 dirhams;
  5. faʻasalaga mo le faʻatagaina le faʻaaogaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma fesoʻotaiga o lona uiga 2000 dirhams;
  6. soʻo se faʻaleagaina o mea totino ma faʻalavelaveina o le filemu - 100 dirhams.

Lelei e iloa! I le metro, e i ai le faʻasalaga mo le faʻalavelave o le avetaavale. E aliali mai, o se mea malie lenei mai le pulega a le metro, talu ai o nofoaafi uma e otometi lava ona puleaina, ma e leai ni avetaavale o i ai.

Mea mananaia e uiga i le Dubai Metro

  1. O le auala i lalo o Dubai e naʻo le tasi i le United Arab Emirates.
  2. O se alatele auala i Adu Dhabi o loʻo fuafuaina, faʻapea foi ma laina fou i Dubai.
  3. Auala o pasese i le aso - 500 afe tagata.
  4. E tusa ai ma fuainumera, o le saʻo o le gaioiina o nofoaafi metro o 99%.
  5. Dubai Metro o loʻo ia te ia le uluaʻi faʻaupuga o femalagaʻiga lautele lautele.
  6. O le volitiga i luga o nofoaafi o 750 volts, ae e le mafai ona e paʻu, talu ai o le tulaga e vavaeʻese mai ala ala i tioata faitotoʻa. Latou te tatalaina otometi pe a oʻo mai le nofoaafi i le taofi atoatoa.
  7. O lenei metro ua amanaʻia o se sili ona siʻosiʻomaga agalelei.
  8. O le saogalemu i le nofoaafi o loʻo tuʻuina mai e le gata i leoleo, ae o mea puʻeata e 4,000.
  9. O le umi o le Laina Mumu e sili atu ma le 52 km, ma le Green Line e 22.5 km.
  10. O le ata o nofoaga taʻitasi e tuʻufaʻatasia i se tasi o elemeni e lima - lalolagi, vai, afi, vai. O nisi o nofoaga ua teuteuina i measina.
  11. O taʻavale ma nofoaga o loʻo faʻaauupegaina i le ea malulu - e toʻafimalie iinei e oʻo lava i le vevela.

O le Dubai Metro e le masalomia o se tasi o sili ona mataʻina ma ofoofogia fausiaina i le United Arab Emirates.

Matamata le vitio: o se turisi iloiloina o le Dubai Metro ma mea e mafai ona vaʻaia mai le taʻavale nofoa faʻamalama.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Dubai Metro - Ibn Batutta to Jebel Ali + Additional Scenes 720p (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com