Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bellver Castle i Mallorca: mea mananaia ma mea taua

Pin
Send
Share
Send

O le Bellver Castle o se fale taʻutaʻua iloga, o se tasi o faʻatosina sili ona lauiloa i le motu o Mallorca. O le fausaga anamua o loʻo tu i le 3 km i sautesisifo o le ogatotonu o Palma. Bellver Castle o loʻo tu i se nofoaga matagofie ile tumutumu o le mauga ma le maualuga o le 112 m, e tuaoi ma le paʻu o laʻau lanumeamata lanumeamata. Ae o le tulaga ese o lenei fale anamua e le taoto tele i lona tulaga ae le masani ai lona fausaga: o le 'olo ma ona' olo e fausia i se manino foliga foliga.

E maitauina i le faʻaliliuga mai Catalan le igoa o le maota i Mallorca ua faʻamatalaina o le "matagofie vaaiga". O le mea moni, o 'aʻai i le lotoifale e ofoina atu ni vaaiga ofoofogia o maʻa emaramu, o le vanimonimo sami ma le paepae o le taulaga. O se mea manaia le fesoʻotaʻiga o le 'olo e fesoʻotaʻi i se alavai i lalo o le eleele ma le isi faʻailoga iloga o Palma - le Royal Palace.

O aso nei, o tagata femalagaaʻi mai itu uma o le lalolagi o e o mai e tafafao i Mallorca e matamata i le Bellver Castle i Palma. Ma o le sili ona saʻo mea e fai ae e te leʻi asiasi atu i le fale o le suʻesuʻeina o lona talaʻaga ma faamasani ia te oe lava ia ma ona uiga masani fausaga.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O Palma i Mallorca sa i lima o tagata Arapi mo le sili atu i le fa seneturi ae le i manumalo le Sipaniolo. O lona tulaga na matua suia lava i le 1229, ina ua manumalo le taulaga i le tupu Aragonese o Jaime I, na lauiloa i ana suiga maoaʻe ae aoga i le tamaoaiga. I ni nai tausaga mulimuli ane, o le alii na manumalo ia Palma na mauaina le igoa o le Tupu o Mallorca. Ina ua maeʻa le maliu o Jaime I i le 1276, o lenei suafa na maua e se tasi o ona ataliʻi o Jaime II. Ole mea lea na amata ai le taʻamilosaga autu ile talafaʻasolopito o Bellver Castle i Palma.

O Jaime II na amataina le fausiaina o Bellver Castle, o lona fausiaina na tuuina atu i le tusiata o Pere Salve. O le fausiaina o le olo na amata i le 1300, ma o le vaega autu na toe fausia e le 1311. O le mea autu na fausiaina o le maa oneone - o se papa leaga na eliina i lalo o le maupuepue, i luga o le maota, o le mea moni, na fausia le maota. E iai le manatu o le faʻataʻitaʻiga o Belver o le 'olo malosi o Herotauma, o loʻo tu i Iutaia.

I le 1343, o le taulaga o Palma - ma mulimuli ane o Mallorca atoa - na tuʻuina atu i le pule o Aragon, Pedro IV, o le, ina ua maeʻa le manumalo, faʻapipiʻi le motu i ana meatotino autu. I lenei vaitaimi, na avea ai Bellver Castle ma sulufaʻiga mo King Jaime III, lona aiga ma tagata tutusa. I le faʻaiuga o le seneturi lona 14, na avea ai le 'olo ma nofoaga faʻasao mo le Tupu o Juan o Aragon, o le sa lafi i totonu o ona pa mai le faʻamaʻi na sosolo atu i le konetineta.

I le tele o seneturi, Bellver Castle i Palma na feagai ma le tele o suiga. Ma, i le 17-18 seneturi. na ui atu i le faʻaonapo nei, o se iʻuga na mafai ai ona faʻaaogaina fana i luga o puipui, ma o se fou vaʻaia na aliali mai i lona itu i matu. I le 18-19 seneturi. o le 'olo malosi na faʻagaoioia o se fale puipui mo pagota faaupufai.

I le 1976, na faaliliuina Bellver Castle i se falemataaga tuuto i le talafaasolopito o le taulaga o Palma. Lenei oe mafai ona vaʻaia se faʻaputuga o faʻatagata mai le taimi o le muamua nofoia i le vaitaimi tutotonu. O lenei olo o loʻo avea ma se tasi o faʻatosinaina tele o Palma i Mallorca.

Faʻafefea mai le maota pei o aso nei

Bellver Castle na ola pea e oʻo mai i lenei aso i se tulaga sili ona lelei, ma o aso nei e mafai e tagata uma ona talisapaia lona tulaga tulaga ese fausaga. O le le masani ai mamanu masani taʻoto i lona lapotopoto foliga ma fa 'olo, o ia tasi e faʻatatau i lona lava itu o le lalolagi. I le taimi lava e tasi, na fausia le fale i le Gothic style, lea e matua le masani ai lava o se ata faʻataʻitaʻi o se lapotopoto ituaiga.

O le olo tele e manatu o le autu. O lona maualuga e 25 m, ma o lona lautele faʻatatau i le 12 m.O le 'olo autu e faʻatatau tonu lava i matu, ae o isi tolu' olo laʻititi vaʻai i sasaʻe, saute ma sisifo. E le gata i lea, o le maota o loʻo i ai ni tamaʻi laumei laiti e 4, ua soʻofaʻatasi ma puipui, e tofu lava ma le itu e agaʻi i ai: sautesisifo, sautesasaʻe, matu sisifo ma matusasaʻe.

O le lotoa i totonu o le 'olo, e aofia ai le lua-fogafale faʻapitoa potu, faʻaosofia lagona fia iloa. Lenei e mafai ona e asiasi i le falemataʻaga faʻasolopito ma vaʻai i anamua faʻatagata. O le maota lava ia e iai le faataamilosaga o le 50 m, ma o lona lua-fogafale lotoa e tau atu i le tele o potu, lea i se tasi taimi na i ai se faʻapitoa mafuaʻaga.

I luga o le fogafale eleele, sa i ai nofoaga mo faʻamoemoega tamaoaiga ma fale mo auauna ma fitafita. O le tele o latou o tamaʻi potu ma faʻamalama, ma o isi taimi e leai ni potu. I le fogafale pito i luga, lea e mafai ona ofi atu i auala savali i luga o tamaʻi 'olo, sa i ai potu o taʻitaʻi ma o latou aiga, faʻapea foi ma le potu' ai, falelotu ma potu malolo.

O aso nei, o le tele o turisi e feʻaʻei i le Bellver Castle i Mallorca mo na o le matagofie o laufanua matagofie, le toe vaʻai i le le masani ai tisaini o le 'olo. Afai, i se faʻaopopoga i ata, o le talaʻaga vaega e taua mo oe, matou te fautuaina le asiasi atu i lenei faʻailoga o Palma ma se faʻasino tomai. Ia, afai e te fuafua e suʻesuʻe le maota o oe lava, ona e mautinoa lea e te manaʻomia le faʻamatalaga saunia i lalo.

Faʻamatalaga aoga

  • Tatalaina itula: Mai ia Aperila ia Setema, Bellver Castle tatala mai le Aso Lua i le Aso Toʻonaʻi mai le 10:00 i le 19:00. Mai ia Oketopa e oʻo ia Mati, e mafai ona asia le upega tafailagi mai le 10:00 i le 18:00. Aso Sa tatala mai le 10:00 i le 15:00 atoa le tausaga. Tapunia i le Aso Gafua. E le gata i lea, o le tosina atu e tapunia i le Eseta, Kerisimasi (Tesema 25) ma le Tausaga Fou.
  • Totogi ulufale: pepa pasi matutua - 4 €, tamaiti - 2 €. I Aso Sa, e mafai e tagata uma ona asiasi i le maota mo fua.
  • Tuatusi: Carrer Camilo José Cela, s / n, 07014 Palma, Illes Balears, Sepania.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: https://castelldebellver.palma.cat/

Manatu Moni

  1. Bellver i Palma e naʻo le pau le maota faataamilo i Sepania.
  2. E maitauina muamua, o nifo maamaʻai na faʻataʻamilomiloina i le itu atoa o le taualuga mafolafola o le 'olo. Ae i le seneturi lona 17, na toe fausia le maota, ma o lea na tonu ai loa e aveʻese nei elemeni mai le fausaga.
  3. Musika tausamiga e masani ona faia i le teritori o le Belver. O isi taimi e iai le avanoa e auai ai i konaseti o se faʻaupesega faʻaili.
  4. E pei ona taʻua i luga, o le potu fogafale lua-fauga fausiaina faataamilomilo faataamilo atoa i totonu o le 'olo. O se mea moni manaia o faʻamalama i luga o le tulaga pito i lalo e lagolagoina e 21 koluma, aʻo faʻamalama fausaga o le pito i luga o loʻo faʻamau i luga i luga o le 42 pou eletise.
  5. E fia iloa na latou mananaʻo e suia le maota o Bellver i se fale mataaga i tua i le 1931, ina ua tuuina atu i lalo o le pule a le pulega a le malo o Mallorcan. Ae na filifili le pulega e aveese le fale i lana ia lava auala ma ina ua tuanaʻi le 5 tausaga na toe suia foi i le falepuipui.
  6. O aso nei o le faitotoʻa autu i le maota o loʻo tu i matu sasaʻe o puipui. Ae sa leʻi faapena. Talu ai, o le faitotoʻa autu sa tu i le itu matu sisifo o le 'olo. E mafai ona e oʻo atu ia i latou e ala i le sopoʻia o le auala laupapa, fausia i se L-foliga i se auala e le iloa ai e le 'au asiasi le fale autu. Ma o lenei, e mautinoa lava, sa i ai lana ia lava manatu: mulimuli ane, i latou na o mai le mafai ona vaʻai pe faʻafefea ona latou vaʻaia mai le maualuga tulaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Afai e te manaʻo e suʻesuʻe le maota i le filemu ma le filemu, ona sili ai lea ona e asia le faʻatosina mai i itula muamua o le tatalaina. I lenei taimi, tagata asiasi e toetoe lava toesea, lea, ioe, faʻatagaina oe e oso i totonu o le Vaitau Tutotonu ma sili atu loloto.
  2. E mafai ona e alu i le maota mai Palma ma toe foʻi ile pasi pasi numera 3, e taʻi 30 minute le umi. O le pasese e 1.5 €. I masina o le taumalulu, pasi pasi pasi seia oʻo i le 18:00.
  3. 1 itula o le a lava mo se vaʻaiga atoa o le vaʻai faʻatasi ma lona fale mataaga.
  4. A o ofoina atu e le 'olo' ata matagofie, aua le misia le avanoa e puʻeina ai i latou i se ata i le goto o le la. O le taimi lenei e maua ai le sili ona susua ma le eseʻese tui.
  5. Afai e te fiafia i savali sologa lelei, e sili le savali i le Bellver Castle. I le auala, o le a e tau ai i se paka matagofie ma conifers ma, o lona iʻuga, o le ea sili ona mama. Mai le ogatotonu o Palma, o le auala faʻalauteleina mo 3.2 km, lea o le a alu ai pe a ma le 45 minute o le savali tasi auala.

Luga vaaiga o Bellver Castle:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mallorca, Spain - A Walking Travel Tour - 4K Ultra HD FZ300 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com