Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e aumai mai Peleseuma - meaalofa ma manatu faʻamanatu

Pin
Send
Share
Send

E leai se faigamalaga e mafai ona valaauina atoatoa pe a le aumaia ni souvenirs mai ia. Vaʻai i fafo, ma naʻo uluaʻi mea o le a faʻasaoina le manatuaina o lau malaga ma avea ma se mea le mafaagaloina mo au pele. E tofu le atunuʻu ma a latou lava aitema tulaga ese. Ma o le a le mea e aumai mai Peleseuma? Afai e te le malamalama i lenei paso malie, ona e tatalaina lea o le itulau saʻo.

Teritori o sukalati

Belgian sukalati e leai se auala maualalo ifo i lana uo Suiselani. O i Peleseuma na fausiaina ai pralines, o se sekone ua faatumuina mo suamalie, ma o aso nei o le faaletausaga gaosia o sukalati oloa i le atunuu e sili atu i le 220 afe tone. O tagata Belgian latou te le mafai ona vaai faalemafaufau i lo latou olaga e aunoa ma lenei meaai lelei, ma ina ia mafai ona faailoa atu lo latou faaaloalo ia te ia, na latou tatalaina foi se fale sukalati moni i Brussels.

I soʻo se taulaga i Peleseuma o le a e mauaina le tele sukalati faleoloa e mafai ona faʻatau ai o se meaalofa uma lauiloa sukalati ma pralines ma suamalie ma masani ai faʻaopoopoga. O le tau faʻamoemoe i luga o le ituaiga ma le numera o sukalati i le pusa. O se taugofie filifiliga e mafai ona faʻatau mo le 17-25 €, ae o le sili atu elemeni faʻailoga mafai tau 40-50 €. O le maualuga maualuga ituaiga o:

  • Neuhaus
  • Pierre marcolini
  • Godiva
  • Leonidas

O le tele o atigipusa ua teuteuina i laufanua o Pelese, ma o nisi o sukalati o ni foliga faigata. Pau lava le mea e te manaʻo e aumai se mea faʻamanatu mai lau malaga: mulimuli ane, sukalati o le a avea ma se meaalofa lelei mo lau pele.

O waffles sili ona suamalie i le lalolagi

Afai na e asia Peleseuma ae e leʻi tofoina le faʻataʻitaʻiga o le lotoifale, mafaufau oe le oi ai iina. O lenei foafoaga na faia e tautua e le gata i fualaʻau, sukalati, fua faʻatumu, ae faʻapea foi ma sisi ma iʻa faʻatumuina. Ma afai oe mafaufau pea i le mea e aumai mai Peleseuma o se meaalofa, o lona uiga o le le mautonu tali o waffles.

Ae maise lava mo turisi, o lenei meaai manaia o loʻo teu i totonu o atigipusa matagofie, e faigofie e momoli i lau ato. Ae e taua le manatuaina o waffles ei ai se puʻupuʻu olaga, o lea e sili ai le faʻatau i latou i le afiafi o le tuʻuga. O le tau mo lenei oloa amata mai 2.5 €.

Tufuga tele

A oʻo mai i sisi lelei, o le toʻatele o tatou mafaufau i le Netherlands ma le anoanoaʻi sisi faia fale i le atunuʻu atoa. Peitaʻi, o Peleseuma e leai se mea e maulalo ai i lona tuaoi Dutch. Beles cheeses pei o Orval, Remudu ma Limburger ua leva manumalo i le alofa o gourmets mo a latou tulaga ese lagona. O le igoa "Brugge Oud" e fiafia tele i le faʻalauiloaina o turisi, ma e masani ona filifili e aumai i uo o se meaalofa.

Ma ina ia mafai ona faʻatau lenei uluaʻi oloa, e te le tau alu i se susu susu: a uma mea uma, o le tele o faleoloa tele Belgian ua tumu i ituaiga sisi i soʻo se tofo. O le tau o sisi oloa, ioe, faʻamoemoe i le ituaiga ma le mamafa. Ma, taugofie sisi i se afifi o 200 g o le a tau 2-4 €, ae sili atu faʻailoga o le a tau tele taimi sili atu.

Foam Belgian

Afai o loʻo tigaina oe i le fesili pe o le a le mea e mafai ona e aumaia mai Peleseuma o se meaalofa i au uo, a aunoa ma le faʻatali, faʻatau pia! Naʻo le fiafia o tagata Belgian i le vai inu ma iloa tele e uiga i ana sauniuniga. Sili atu i le 800 ituaiga pia o loʻo fai ma sui o lenei atunuʻu, o lona taumafaina ile tausaga e 150 lita a le tagata e toatasi!

O iinei e mafai ona e maua ai fua o fualaʻau faʻavae i luga o strawberries, black currants ma cherries, faʻatasi ai ma sili atu astringent ituaiga ma le faʻamoemoeina mulimuli ane. I le taimi e tasi, i Peleseuma latou te mautinoa: ina ia mafai ona maua le tofo moni o le vai inu, e tatau ona inu mai se ipu malamalama. O le tau o le fagu paʻu Belgian e amata ile 0.8-1.5 €. Afai e te manaʻo e aumai se pia o se meaalofa, faʻatumuina i se mug igoa.

Genever ma le Elixir o Antwerp

O le a lea? Na o mea e mafai ona e faʻatau i Peleseuma o se faʻamanatuga. Genever o se mea inu 'ava malosi i le lotoifale o vasega maualuga. E manatu o le tupuga o le Peretania gin: mulimuli ane, pei o le sili ona fiafia i ai Peretania, na faia i luga o le faavae o le juniper berries, karite malt ma saito fatu ma le faʻaopopoina o herbs ma mea manogi. O lenei vaiinu o le a avea ma se meaalofa e le masani ai, aemaise lava mo aliʻi. O le tau o le faʻamaufaʻailoga e tusa ma le 15-20 € i le fagu (700 g).

O le isi vaiinu a le atunuʻu e mafai ona aumaia mai Peleseuma - Antwerp liqueur. O le herbal elixir na muamua aliaʻe mai i le atunuʻu i le seneturi lona 19 ma e sili ona lauiloa e tagata uma ma turisi. E mafai ona e faʻatauina i soʻo se supa supa Belgian ma i faleoloa ma meaalofa. O le tau mo se tamaʻi fagu o le 5-6 €.

Flemish lace

I aso ua tuanaʻi, o le lane Belgian na avea ma mea faʻaaoga a tagata faʻaaloalogia, ae o aso nei e mafai e soʻo se tagata faimalaga ona faʻatauina o se meaalofa. O le ogatotonu o lace lace o le taulaga o Bruges, ae o galuega a le masters o loʻo avanoa foi i faleoloa faʻapitoa i Brussels.

I le avea ai o se faʻamanatuga, e mafai ona e aumaia ie ie afeafi, ie moega, ofu moe ma e oʻo lava i ofu atoa teuteuina i leise. E tatau ona manatuaina o le maaleale tusi lesona galuega e le taugofie: mo se faʻataʻitaʻiga, a 30X30 solosolo o le tau oe le itiiti ifo i le 100 €.

Mataaga i mea faʻamanatu

E i ai le numera o masani Peretania faʻamanatuga e mafai ona e aumaia o se meaalofa. Nei o oloa faʻaalia ai le autu mataʻina. O le a le mea i totonu o latou? Mea uma i le sili turisi tu ma aga masani:

  • maneta
  • Mitiafu
  • kapeta
  • faʻatusa
  • pepe taalo

O le tama lauiloa a Brussels pee i tamaʻi foliga o se tagata faʻatau maualuga. O le faʻatagata i foliga o le Atomium, o le lona lua o pepa asiasi a Brussels, o loʻo manaʻomia foʻi. O le tau o ia faʻamanatuga o le a le lavea ai lau atotupe: o tau e eseese i le va o le 1-10 €.

Mea teuteu ma taimane

Antwerp o le lona lua tele taulaga i Peleseuma, lea e mafai ona taʻua saʻo o le lalolagi laumua o taimane. Sili atu nai lo 80% o taimane mai le atoa lalolagi o loʻo faʻagasoloina iina tausaga. O le mafuaʻaga o lenei o le sili atinae atinaʻe mo le tipiina ma le gaosiaina o taimane teuteu. O le mafuaʻaga lena e lauiloa ai Peleseuma mo ana teuteuga faapitoa, lea e omai ai tamaʻitaʻi iinei mai le lalolagi atoa.

O le Diamond Quarter i Antwerp ua avea ma parataiso mo e fiafia i mea mananaia. O tau o mea teuteu e matua eseese lava. Ma, o se mama siliva mama e aunoa ma maʻa taua o le a tau e uiga i le 20-30 €, ae o teuga ma taimane - mai le 200-300 € ma oʻo atu i le iʻuga.

Teuteuga ma mea manogi

Guy Delforge's perfumery workshop, o loʻo tu i le taulaga faʻasolopito o Namur, ua lauiloa i le lalolagi atoa ona o lona manogi uiga ese. Ma afai o oe o se tagata o manogi uiga ese, ona tatau lea o lenei manogi i luga o lau lisi o mea e faʻatau i Peleseuma. E le gata i lea, o le tau mo latou e maualalo ma amata mai le 20 €. Aumai se faʻamanatuga i se fafine o se lelei fofo.

Ae paga lea, o Peleseuma e leai ni ana lava teuga foliga teuteu, ae e tele ituaiga o oloa faʻailoga e faigata ona maua i Lusia. Ma, i fale talavai ma faleʻoloa e mafai ona e faʻatauina Darphin ma Avene cosmetics.

Matagofie poselane

Tournai, o se tasi o taulaga sili ona leva i Peleseuma, tausia le mea lilo o le faia o atamamai poselane mea, o aso nei maofa ma a latou filigree. O tuʻu muaʻi ipu, ipu, tamaʻi tamaʻi pasila e valiina i fugalaʻau i lanu mananaia e mafai ona avea ma mea e manatua lelei ai se fafine.

O le tau o le Belgian porcelain e faʻamoemoe i le tele o le aitema ma le tikeri o le faigata o lona faʻatinoina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻatau se tamaʻi fagu susu mo le 10 €, ma le fagu vali lima e feololo e tusa ma le 150-200 €. O tau tuai e fua ile numera tolu ma le fa-numera.

Tapetaʻi parataiso

O tala lelei, na toe ola mai i luga o le malologa, na pule ai Peleseuma i le 14 senituri ma o aso nei ua oʻo i se fua tele. Tapestry ma faʻatosinaina mafuaaga o le a avea ma se mea lelei e manatua ai. I se faʻaopopoga i ata taugata taugata, e maua e tagata faimalaga le avanoa e faʻatau ai mea aoga e faʻaaoga i mea teu i totonu: atotupe, ato, aluga ma sili atu. O le tau mo ia oloa e amata mai i le 8 €.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Soʻo se mea, e oʻo lava i mea faʻamanatu e le taua, e manatua ai a matou malaga ma faʻafiafiaina ai e pele. Matou te faʻamoemoe a maeʻa ona faitau lenei tusitusiga o le a e filifilia lava i le mea e aumai mai Peleseuma. O le mea moni, e le mafai ona e faʻataua mea uma, ae o nai tamaʻi tamaʻi tamaʻi ata e faʻamanatu ai ia te oe le le mafaagaloina o minute o femalagaaiga mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 3 Aperila, 2016 - Musika u0026 Afioga Tulei Samoan (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com