Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Feiloaʻi i le laʻau matagofie ma le faʻafefeteina i totonu o le fale Gymnocalycium Balda

Pin
Send
Share
Send

Faʻatasi ai ma le eseesega o totonu o laʻau totō, cacti te le tulaga muamua. Ae ui i lea, o nisi aufaʻatonu latou te fiafia i ia laʻau, suia i latou ma isi ituaiga o lanumeamata.

O se tasi e faʻamamafaina mea aoga a le cactus, o isi e filifilia ni vao tuitui e avea o se fugalaʻau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

I lenei tusitusiga o le a tatou iloiloina ai lenei ituaiga o cactus, lona faʻamatalaga. Oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausi lelei ma faʻalautele i le fale, faʻapea foi ma faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le laʻau.

Faʻamatalaga botani

Gymnocalycium Balda o se globular cactus moni i Atenitinalea e tupu ai i le maualuga o le 500 i le 2000 mita i luga atu o le sami. O le igoa lona lua o le "Baldanium".

Gymnocalycium baldianum o se sui o le ituaiga o laʻau suamalie o le aiga Cactaceae.

Vaega:

  • O le poʻo o le laʻau o loʻo iai le lautele e oʻo atu i le 13 cm, o se foliga faʻataʻamilomilo. Lanu - lanumeamata ma se lanumoana samasama.
  • O ivi asoaso e lautele, vaevaeina i tubercles e loloto loloto, 9 i le 10 i le numera.
  • Ua magoto loloto ifo Areoles i le au o le cactus.
  • Radial spines e saʻo, manifinifi, 5-7 i le numera, malamalama enaena, ma le mumu samasama i le pito i lalo.
  • Fugalaʻau, 3-4 cm le lautele, aliali mai i le pito i luga o le cactus, ma fuga lautele i le la, masani mumu, o nisi taimi piniki, paʻepaʻe pe moli. O lago e ono o le faʻailoga o le pistil ma fasi efuefu e samasama, o stamens e lanu viole.
  • O le fualaʻau pula e umi, lanumeamata, e i ai pupuni taʻutaʻua i lalo.

O le eseʻesega mai isi ituaiga o lenei fugalaʻau ona o ona fugalaʻau e matua le lavalava lava, e leai ni lauulu ma ni laulu, e ufiufiina i mea faʻafefe fua.

Faʻafefea ona tausi i le fale?

  • Moli... E fiafia le laʻau i le malamalama ma le mafanafana. Peitaʻi, o ave vevela tuusao o le la, ua tuua ai ni mea i luga o le au, pei o le mu.
  • Vevela... I le fale, o le vevela e le filifili. I le taumafanafana, e fautuaina le laʻau e teu i le vevela e oʻo atu i le 30 ° С, ma i le taumalulu - tusa o le 15 ° С.
  • Sūsū... E le fiafia le laʻau i le tele o le susu. O le soʻona faʻatupuina e mafai ai ona mauaʻa. I le tau mafanafana, e manaʻomia se sapalai masani o le vai, talu ai o lenei vaitaimi o le tuputupu aʻe ma fuga, i le tautoulu le aofaʻi o le vai e faʻasolosolo malie, ma i le taumalulu e faʻaititia i se laʻititi.

    Ole susū ole ea e leʻo se mea taua tele mo se cactus. Peitaʻi, o le faʻamama taimi e aoga ai le laʻau, ma o le pefu e tatau ona fufulu ese mai lea taimi i lea taimi, ae maise pe a ala aʻe mai le moe.

  • Fetilaisa... Fertilizing a cactus e mafai ma talafeagai, ae ui i lea, i le feololo, e le sili atu ma le tasi i le masina, o le sili atu o fetilaisa i le eleele e afaina ai le fugalaʻau. I le tautoulu ma le taumalulu, cacti e le faʻafouina.

    I le avea ai o se faʻalaʻeleʻele, e sili atu le feʻaveaʻi o meaola faʻalenatura ma minerale, maitau le faʻatele ma le maualalo o le faʻasologa. Fertilizers tatau ona maualalo i le acidity pei o le palapala.

  • Faʻaola... O le eleele e tatau ona mama ma faʻamama ma maua foi se maualalo maualalo tulaga. Ina ia maua sea ituaiga substrate, o vaega nei e talafeagai:
    1. Eleele laufanua.
    2. Pito.
    3. Fagu tao (oneone, malala, vermiculite, faʻateleina le kelei).
  • Faʻaliliuga... O le tuiina o se laʻau e seasea manaʻomia, a o le cactus e talavou - tasi i le tausaga, ona manaʻomia lea.
  • Taumalulu mago ma malulu pe a ma le 10 ° C. Ole maualuga ole susū ole ea ile taimi malolo e le taliaina.
  • Ulo... O le aʻa o le Gymnocalycium e tatau ona lagona le tele o le ulo, o le mea lea, i totonu o se vaʻa lautele le aoga, o le laau ono amata ona tiga. O ipu paʻu paʻu poʻo ipu maulalo e sili ona talafeagai.
  • Teuteuina... Afai e lava le umi o le cactus, e mafai ona e tipi ese mai luga, a leai, aveʻese mai le eleele ma tipi ese le tumutumu o le cactus (6-8 cm).
    1. Faila le tipi i le foliga o se maʻai penitala. Faʻamamago mo le vaiaso. Aua neʻi e manatu e le mafai ona ola se cactus e aunoa ma le eleele ma le vai. Afai na e faia mea uma saʻo, ona o le vaega tusitusi o le a toeitiiti fufuluina ma le amataga pito o le tipi.
    2. Nei o le cactus mafai ona totoina i le substrate. Liligi alavai i totonu o le ulo, luga ma le cactus eleele, ona oʻo lea i si tamaʻi vaega o le oneone.
    3. Faovilivili le laau i le ogatotonu.
    4. Faʻasusu le eleele i taimi uma ma faʻatali mo le mauaa.

Toe gaosia

O le toe gaosiaina o le hymnocalycium bald e tupu tele lava i fatu., talu ai o lenei ituaiga e seasea lala, ae e i ai isi auala.

  1. O le faʻalauteleina o fatu e faigofie lava. I se faʻaopopoga, o le fanau maua mai le fatu e sili ona lelei ma maloloina. Mai le luluina i le germination 3-4 vaiaso. Fugalaʻau mafai ona amata i le amataga o le lona lua tausaga o le totoina o le ola. O le luluina o auala e tutusa ma mo tagata matutua. Aʻo leʻi luluina, e fautuaina e faʻapipiʻi le eleele i le ogaumu mo le faʻamoemoe o le disinfection.

    E taua a maeʻa ona lulu, e le mago le substrate; mo lenei, o le ulo e ufiufi i se tapuni pupuni. O le vevela lelei mo germination o 20 ° C. E mafai ona e lulu fatu i soʻo se taimi o le tausaga, pe a lava le malamalama ma le vevela.

  2. Afai e aliali mai se faʻataʻitaʻiga o le Gymnocalycium, e leai ni ona aa, e tatau ona vavae ese ma le faʻaeteete. E mafai ona tuʻu le fana tuʻu ese i se nofoaga matutu mo le tasi pe lua aso, pe a maeʻa ona mafai ona tuʻuina i totonu o se faʻasusu susu.

    Isi tausiga e tutusa ma mo se masani laʻau. O aʻa o le a vave ona fausia. E sili atu le faia o se taotoga i le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae vaitaimi. Afai o le gaioiga gaioiga i ai ona aʻa, lea e fesoʻotaʻi ma le aʻa o le tina tina, o lona uiga o le vavaeʻese faʻagaioiga e sili ona tuʻufaʻatasia ma le tuiina o le atoa laʻau ina ia mafai ona tatalaina lemu aʻa.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le laʻau e seasea aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

  • Maua mumu - o le faʻamaʻi sili ona leaga o le cacti, peitaʻi, e le masani ona aʻafia ai le Bald's Gymnocalycium. E manino lava ona o le mafiafia o le paʻu e faigata ona ati. E ui i lea, e iai taimi e mau ai i luga o se laau.

    E faigata ona maitauina laʻititi parasites ma le le lavalava mata, tele taimi - o faʻailoga o lo latou sabotage e maua, mago 'ele ele i luga o le epithelium o cacti. Ina ia faʻafetauia arthropods, e fautuaina e fufulu le faʻavae i le vai vevela pe faʻasusu i se tali o le ethyl ava malosi.

  • Afa - tamaʻi iniseti, fafine o loʻo faʻatutu i aʻa ma poʻo o laʻau, ma i le uiga moni o le upu, faʻasusu sua mai ia latou. E le faigata ona fuafua lo latou i ai i luga o faʻavae - o le piniki tino o le parasites ua ufiufi i papaʻe faʻasoo. E sili atu le faigata pe a fai o le anufe ua faʻaputuputu luga i aʻa.

    Ole taofi ole tuputupu aʻe poʻo le leai o ni fugalaʻau e mafai ona avea ma faʻailoga mo le popole. I se masalosalo laititi, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faʻaeteete aʻa.

    Ina ia faʻafetauia le papala, o vai taʻele ma le vevela o le vai i taimi uma pe o le umi o le mulumuluga e fautuaina, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o iniseti faʻalautele ma sauniuniga lautele i le tulaga o fofo poʻo maʻa niniʻi faʻaopopo i le mea o loʻo sosolo i lalo.

  • Root pala tele taimi e tupu ai ona o le sese le tausiga: tele faʻasūsūina, aemaise lava i le malulu vaitau pe o le "gaʻoa" substrate.

    Afai o le faʻagasologa o le pala e naʻo aʻa e masani ona maua, a o le totoina o se masalosalo e le o fuga mai poʻo ni fualaʻau, e fautuaina e fufulu aʻa i le vai vevela, tipiina i latou i le maloloina o aano, faʻamamaina (ma malala malala, fungicides, ava malosi), faʻamamago ma tuʻu ia latou iʻa.

Fugalaʻau faʻapena

O nei laau uma o loʻo i ai ni fautuaga faapena mo le tausiga ma le tausiga.

  • slipway;
  • Portulacaria;
  • konofeti;
  • tavaresia;
  • acantoripsalis.

Afai o oe o se avid florist, pe na o le fiafia i totonu totō fale, ia mautinoa e teuteuina lau faʻaputuga ma lenei matagofie fuga. Gymnocalycium Balda o se mea sili ona matagofie, cactus e le faʻamatalainalena o le a avea ma tamaʻi penina i totonu o lau lanumeamata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: McAuley High School Malaga 2019 - Afio Ane Loa - Falelatai (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com