Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e tatau ona e iloa e uiga i le faʻasusuina o se oketi peʻa uma ona tui i totonu o se isi ulo? Maualuga Motugaafa

Pin
Send
Share
Send

Orchid o le masiofo o soʻo se togalaau fugalaʻau. Pei lava o soʻo se fale o le fale, e manaʻomia ona toe taʻi taimi. I le taimi nei, e taua le mataala i le tausiga o le laʻau, tele faʻalagolago i le saʻo filifilia faʻainu pulega, talu ai i le tulaga o orchids o loʻo i ai uiga eseʻese, le mataʻituina lea e ono faʻaleagaina ai le fugalaʻau.

E tatau ona ou faʻainuina le fugalaʻau pe a uma ona tui i totonu o se isi ulo ma, pe a fai o lea, o afea tonu lava e mafai ai ona ou faʻainuina? Faitau e uiga i lenei ma sili atu lalo.

O le a le mea e tupu i le laʻau pe a uma ona totō?

O le taimi sili ona taua i le tuiina o le aʻa o le orchid, o le toe faʻaleleia o vaega ua faʻaleagaina o le root system. Mo lenei mea, e manaʻomia e le laau le sapalai o vai talafeagai ma taimi e "toe mafaufau ai" ma faʻataʻitaʻi le eleele fou.

I le natura, o le masani ai o orchids e faʻafaigofieina e timuga, sau... O le eleele e faʻalu faʻasolosolo lava, o le la e faʻafefeteina le tele o le susu ma o se faʻaiuga, e maua e le orchid le vai lelei i le taimi tonu ma i le manaʻoga metotia.

Ina ia toe gaosia le manaʻomia tulaga susu, e tusa ai ma manaʻoga o le orchid, e tatau ona tausisi i se faʻasologa faʻapitoa vai, lea e faʻamoemoe i le tele o tulaga i se faʻapitoa tulaga.

  • A maeʻa le taotoga e aunoa ma le suia o le eleele ma teuteuina aʻa, ona toetoe lava a le maitauina e ia suiga ma toʻafilemu e tupu atili, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le fuga. O le mea lea, i lenei tulaga, oe mafai ona mulimulitaʻi i le lautele faʻamamaina poloka.
  • Afai na afaina aʻa i le taimi o le fesuiaiga, o le teuteuina sa faia, o lona uiga o le fugalaau e faigata ona onosaʻi ma e manaʻomia se faʻapitoa faʻasusu faʻapitoa pulega.

Taua! O le taimi sili ona lelei o le tuputupu aʻe vaitau. O le tuiina o se orchid faʻamoeina o le a i ai se leaga aafiaga i luga o le fugalaʻau, o le gaioiga eo mai ma le maualuga aʻafiaga o le pala.

Mafai ona ou faʻasusu i le taimi nei?

  1. O le mafuaʻaga mo le faʻasūsūina i le taimi lava e uma ai le tuiina mafai ona avea le felauaʻiga o le orchid, pe a tumau pea se polo eleele, o le faʻamaoni o aʻa e le solia.
  2. I isi tulaga, vai mulimuli ane.

Faʻaaogaina o Kornevin

E mafai ona ou liligiina Kornevin? Ioe, ma e manaʻomia e fesoasoani i le faʻatuputeleina le faʻagasologa o le tuputupu aʻe. O le autu mea e maua ai le aʻafiaga o le vailaʻau o se acid, o se ituaiga indolylbutyric, e i ai lona aʻa-fausia ai aʻafiaga. Kornevin o loʻo faʻaaogaina i ni auala taua se lua... Mo le faʻamamaina o aʻa aʻo leʻi totoina i se substrate fou ma mo le faʻainuina o se ua uma totoina.

Ina ia faʻamalosia aʻa o le orchid ma le tuputupu aʻe, oe mafai foi ona faʻasusu i latou i se fofo aʻo leʻi tuiina i se eleele fou - tasi le kalama o le oloa i le lita aofaʻi o le vai. Mo faʻainu, fai le tali tutusa. Latou te fafagaina faʻavae i luga o le fautuaina moisturizing polokalame e talafeagai mo tulaga faʻapitoa o le tuiina. A o galue ma le vailaʻau, se tasi e le tatau ona galo e uiga i puipuiga puipuiga, talu ai o le sooupu e matautia i le soifua maloloina o tagata ma manu. E tatau ona faʻaaoga totinilima, e le taliaina le 'ai pe inu i le taimi o le gaioiga.

E tatau ona faʻataunuʻu?

E tatau ona ou faʻainuina? E taua tele le faʻasūsū, 'eseʻese polokalame faʻasusu e fautuaina, faʻalagolago i le nuances o le tuiina.

Mafuaaga autu e lua:

  • O le eleele faʻapitoa e aveina mo orchids. O le eleele e sasaa faʻaloloto i totonu o le ulo, o lea e mafai ai ona taofia le susū mo na o sina taimi puʻupuʻu. O le eleele e faʻapipiʻiina i totonu o le masina ma amata ona taofia le susu mo se taimi umi.
  • Talu ai o loʻo laʻititi le eleele, o lona hygroscopicity e faʻatatau i le susu faʻalauiloaina e maualalo ma o le mea lea i lenei taimi e faigofie ona lolovaia le orchid, mafua ai pala o aʻa ma laulaʻau.

E fia le umi e fai ai?

O afea e faʻasusu ai e le o se fesili faigofie. Ina ia malamalama i lenei, oe tatau ona mafaufau i le numera o fesoʻotaʻi itu. Muamua lava, o le a le ituaiga eleele e toto ai le laʻau, mago pe susu. Lona lua, o le totoina taimi aafia ai, talu ai i le vevela o le faʻapuga o le susu e sili atu vave, ma i le malulu vaitau - lemu.

  1. Mo eleele matutu: afai o le totoina na faia i le taumafanafana vaitau, lona uiga o le muamua faʻasūsū faia uma 24 itula, ma afai i le taumalulu vaitau, ona maeʻa 2-4 aso.
  2. Mo palapala susu: i le averesi pe a uma aso e lima.
  3. Pe a lafoina i le vaa: i le taimi lava lea.

Faalogo! Afai e mafai ona faʻasūsū vai i se taimi vave peʻa uma ona tui, e tupu se faʻatonuga saʻo o le eleele, e tusa ma manaʻoga masani o le laʻau. O lenei e faʻafaigofieina e le mamafa o le substrate ma le tele o le vai.

O lenei ua e iloa tonu le taimi e te manaʻomia ai faʻasusu le fugalaʻau - i se taimi vave pe ina ua mavae sina taimi.

Le isi, oe mafai ona matamata i se vitio o loʻo faʻamatalaina e uiga i le muamua faʻasusu o se fugalaʻau ina ua uma ona tui.:

Afai e ave le fugalaʻau i le eleele matutu ma susu

Matou te taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le faʻasusu pe a fai e totō le laʻau i totonu o le eleele susū. O se oketi i le vaega ola e faʻasusu i le taimi ma le taimi lava e uma ai ona totoina, ona e lava lona malosi e taofi ai le faʻamataʻu o faʻamaʻi ma pala.

  • Orchid faʻasusu.
    1. Ina ia amata le faiga, ave se pesini poʻo se pakete, faʻatumu i le vai.
    2. O le vai e ave mafanafana, e le maualalo ifo i le 35-40 tikeri. Afai o le vai i le paipa e faigata, ona tatau lea ona e faʻapunaina pe palu faʻasua i le afa ma le vai faʻamamaina.
    3. A maeʻa le fesuiaʻiga, o le container ma le orchid e faʻatofuina i totonu o le vai mo le afa itula ina ia faʻamalū lelei le eleele. E manaʻomia le faʻatamaoʻaina o le vai i le potassium, nitrogen ma le magnesium. O le faʻafouina e sosoʻo e faia pe a maeʻa le 21 aso.
    4. A maeʻa le luasefulu i le tolusefulu minute, ona aveʻese lea o le ulo.
    5. Seti mo le afa itula i se auala o le sili atu suavai tafe saoloto i totonu o le alavai pu.
  • Taele vai.
    1. Faʻasusu se laʻau malosi ma maloloina e mafai ona faia i le taele i le tuʻuina o le orchid i le tapu.
    2. Lulu tele, pei o le timu timu, ma vai mafanafana.
    3. I le vaega mulimuli, latou te faia le mea lava e tasi pei o le tulaga o le faʻasusuina o le ulo i totonu o le vai - latou te faʻatagaina le tele o le susu e faʻavaivai, ma le eleele e nofo lelei.

O isi faʻasusu e mafai ona i va eseese, o lenei taimi e fuafuaina faʻavae i luga o le vaʻai tuʻusaʻo o aʻa o le orchid mo faʻamamago le substrate. O le mea lea, e taua le toe tipiina o oketi i totonu o ulo vai poʻo ituaiga mesh.

O le muamua faʻasūsūina pe a uma le taotoga auala e faia i le lima i le ono aso mai le taimi o le tuiina pe lua vaiaso mulimuli ane, faʻamoemoe i le ituaiga, vaitau ma le tulaga o le laʻau. O lenei faiga e taua ina ia le manuʻa i luga o le aʻa o le laʻau e le faʻaalia i le faʻaleagaina aʻafiaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae i le taimi e tasi fafagaina i le vai o loʻo faʻatinoina i se auala agamalu e ala i le sausauina o laulaʻau i aso uma.

Matou te taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le faʻasusu pe a fai e totō le laʻau i le eleele matutu. O orchids ua vaivai ma mamaʻi, faʻapea foʻi ma laʻau e leaga le aʻa, e faʻasusu i se isi auala. E masani ona totoina i le eleele matutu. E le gata i lea, ae le i totoina, e totoina le orchid e faʻamago mo le lua itula. E tupu aʻo leʻi totoina, o sea ituaiga oketi e tuua e faʻamago i le po. Ona faʻatagaina lea ona toto i le eleele susu. Ae o lenei faiga e le o mautinoa i tulaga o le saogalemu e pei o le muamua filifiliga. Ina ia faʻaaogaina lenei metotia manaʻomia tele le poto masani ma le malamalama o uiga o le fugalaʻau.

O afea e faʻasusu ai le laʻau pe a uma ona tui i le eleele matutu? Faʻasusu e faʻatoa faia pe a maeʻa le substrate. E faʻaogaina le vai mafanafana mafanafana. E le taliaina le faʻaaogaina o le vai faigata, naʻo le vai vaivai e talafeagai, i tulaga ogaoga - feololo ituaiga o maaa. O le susu e manaʻomia lava e faʻamalie ai le palapala, ae aua le tuʻuina tele i le tulaga o le suavai stagnation i le pito i lalo. O se siaki faifai pea e manaʻomia mo aʻa pala, i le fesoʻotaiga ma lenei tulaga, vai e faʻaititia.

Faʻasusu auala:

  1. taʻele;
  2. solder;
  3. faʻainu kalone.

O le faʻasusu i se faʻasusu e mafai ona aofia ai le faʻamamaina ma le faʻaeteete o le palapala, muamua i autafa o le ulo, ona faʻalatalata atu ai lea i au. I autafa, faʻasusu e faʻateleina tele. I lenei tulaga, e sili ona lelei le aveina o se ipu faʻasusu ma se tamaʻi lapoa au ma faʻatasi ma pu, ma masani ona pu. A aunoa ma le faʻaletonu, o le tele o vai i le pito i lalo e aveʻesea. I lenei tulaga, e sili atu le ave o ni fagu faʻapitoa ma se pito i lalo e mafai ona aveʻese.

Fautuaga! A o paʻu le eleele i le taimi e faasūsū ai, e faasolosolo lava ona faʻaopopo le eleele, ma sausau laititi i luga.

O a tuutuuga e tatau ona maitauina?

  • Tele vai sapalai.
  • Le lava le susu.
  • Faasusu seʻia paʻu le eleele.
  • O le eleele e le tatau ona tumau matutu mo le sili atu i le 24 itula.
  • Mo se orchid maloloina ma malosi, o le faga e le mataʻutia nai lo le soona faʻaaluina o le eleele.

Nuances taua

  1. Afai e toeititi uma aʻa o le orchid na aveʻesea ma laulaʻauʻeseina ona la, e le mafai la ona fesiligia le faʻasusu masani poʻo le toe fesuiaʻi, e manaʻomia se faʻamalologa faʻapitoa seʻi vagana ua fausia se fou aʻa. O le faʻasusu e ala i le faʻasusu e le taliaina iinei.
  2. O le faʻasusuina ma le laei i luga e sili atu ona faʻataunuʻuina pe a amata ona tupu le laʻau; o se sili atu ona lelei lea filifiliga, e ui lava o loʻo i ai tagata fai teu fugalaʻau e ese o latou manatu ma fafaga le fugalaʻa a o susu.
  3. E le tatau ona tuʻua le laʻau i se malamalama susulu, e sili atu le tuʻu i se nofoaga paolo i le taimi o fetuʻunaʻiga e faʻatelegese ai le faʻamamaina o le susu mai le palapala.
  4. Mo le faʻaleleia atili o le susū o le susu, i le tulaga o ulo opaque, e manaʻomia le sili atu o lanu malamalama, lea o le a faʻaititia ai le soona vevela o le ulo, o se tulafono, e taitai atu ai i le faʻaitiitia o le susu e ala i aʻa.

Isi tausiga

E le gata i lea, o le laʻau e vaʻaia i le masani auala, ma mataʻituina uma tulafono mo le faʻasusuina o le orchid ma faʻaaogaina metotia eseese o soldering: ma se taʻele, ma se faʻainu mafai ma ala i lau e ala i le faʻasusu.

  • O le masani masani o le faʻainuina o se orchid mo le taumalulu ma le tautoulu e tasi i le vaiaso.
  • Mo le tautotogo: tasi ile vaiaso pe faʻalua ile 10 aso.
  • Mo le taumalulu: tasi i le vaiaso.

Faaiuga

Tele o taimi, o taimi e tui ai e mamate ai oketi., ma o lea o le manatu e uiga i le le ola o le laʻau na mauaʻa, ae o lenei e leʻo matua moni. E faʻapipiʻi lava ile faʻasusu talafeagai, ole polokalame e matua 'eseʻese lava mai le faʻataʻitaʻiga taliaina mo isi laʻau. O le faʻasusuina o oketi, e faʻatinoina e tusa ma tulafono uma, o le a mautinoa ai le alualu i luma o le totoina ma fetuʻunaʻi o laʻau e ala i le limasefulu pasene. O lona iʻuga, o le eleele faʻafouina o le a avatua i le fugalaʻau le paoa e fausia ai fugalaʻau matagofie. O le orchid blooms faateʻia ma le ofoofogia, o lenei vaitau o le totoina atinaʻe o se moni meaalofa mo tausi fugalaʻau agalelei. Lea ua e iloa pe e te manaʻomia e faʻasusu lau orchid ma afai o lea, o afea ma faʻapefea.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mautoatasi u0026 Matalena - OUTE LE TUUA OE ETE ALU, written by Polevia Afafaalogo Sioli (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com