Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malamalama matagofie taumafanafana petunia ampelnaya: tuputupu ae ma tausi

Pin
Send
Share
Send

Petunia o se fugalaʻau e faʻaaoga e teuteu ai le teritori o fale tumaoti. Faʻafetai i galuega faʻafofoa, tagata totō ua filifili e teuteuina a latou togalaʻau i lenei auala feagai ma se galuega faigata: filifili le saʻo se tasi mai atoa ituaiga o ituaiga.

Aisea e le filifili ai mo le tele petunia? Mai le tusitusiga o le a e iloa ai pe a fai e faigata ona tausi ia, pe faʻafefea ona tupu se laʻau totogo fugalaʻau, faʻafefea ona faʻalauteleina ma o le a le mea e manaʻomia mo lenei.

O le a lenei fugalaʻau?

Ampel petunia o se laʻau e uumi ona laʻau, e teuteuina i fugalaʻau susulu tele lanu uma o piniki, lanu viole, samasama. Ua tupu i le togalaʻau, i atigipusa i luga o le polotito ma tautau ulo i luga o faʻamalama.

E tumau le felanulanuaʻi ma le atemosifia siosiomaga i le tausaga atoa, ona e tuputupu aʻe vave ma fuga tele. Fugalaʻau fiafia i le muamua auauna teine ​​o le faʻaaloalo o le rosa, aua e teteʻe atu i tulaga leaga ma se suiga ogaoga i le vevela.

Taua! Pau lava le mea e amanaʻia pe a tupu tele petunia: o se malamalama-alofa laʻau.

I le fale, sa latou tuu se ulo ma ia i le faamalama e faasaga i saute. Afai e le mafai lenei mea, o le a manaʻomia nisi moli. O le sili ona lelei ao malamalama e 14-20 itula.

Metotia toe gaosia

Ampel petunia ua tupu e faʻaaogaina ai fatu. O le iloaina o lenei, e le o faʻatoʻaga fugalaʻau latou te faʻatauina e teuteu ai faʻamalama. Faʻatasi ai ma lenei metotia o le galueaina, o se nofoaga lelei ua saunia mo le totoina, ina ia leai se mea faʻalavelave i le tuputupu aʻe. E tatau ona tanu i ave o le la. Afai e te le mauaina lenei, oe o le a manaʻomia backlighting pe oe tatau ona e oʻo mai i le faʻamatalaga ma le mea moni o le a le tele ni fuifui, lea o le a foliga talie faʻasaga i tua o le tele o lau lanumeamata.

O afea e totō ai fatu? A aulia le 3 masina o lona matua. Afai e faʻatauina fualaʻau i totonu o se faleʻoloa ae le iloa e le au faʻatau o latou tausaga, ona latou fuafuaina lea e fua muamua i le ogalaau. O latou foliga mai o se faʻailoga o le sauni mo fesuiaʻiga. E totoina i luga o se mafanafana, leai se aso puaoa aso i totonu o se alkaline poʻo le le mautonu i le tuufaatasiga, muamua faʻamama eleele. Afai e mauaa le petunia tele, e mafai ona e faʻasalalau e ala i tipi.

Tipiina

O le taimi sili ona lelei mo le faapipiina o le iʻuga o le taumalulu.ina ua le aliaʻe mai le petunia mai lona tulaga le moe.

I le faaiuga o Aukuso, e saunia ai e le teu fugalaʻau le petunia mo le malologa, tipi ese u uumi, nana le togavao i totonu o se potu i totonu o se potu poʻo se isi potu o le ai ai le talafeagai pulega vevela.

E magumagu le togavao i le ogatotonu o le taumalulu. Lenei e maitauina e laulaʻau, lea e le toe gaugauina o latou tino ma avea ai ma mea le lelei. Vaʻai i lenei, latou te le le fiafia, talu ai o sea setete faʻaalia pa'ū i hibernation. I le amataga o le tautotogo, o le a suia le togavao. Afai e tele le togavao, ona oʻo mai lea i lenei taimi ua toe totō e tipi. O le tau sili ona maualuga i le vaitaimi o le faʻatupuina o le + 21 + 22 tikeri Celsius.

  1. O le laʻasaga muamua o le filifilia lea o se talafeagai tina laʻau. E tatau ona malosi, e aunoa ma ni faʻailoga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ai ma le tele o fualaʻau.
  2. Ina ua filifilia le tina toto, ua amata ona latou saunia.
  3. O le tina filifilia filifilia e suʻesuʻeina. E i ai ni iniseti leaga i ai? E i ai ni faʻailoga o maʻi? O le leiloaina o se mea, o le tele o petunia o le a oti e aunoa ma le mauaina o lanu.
  4. Tipi 100 mm le umi e 'oti mai le tina laʻau.
  5. I le 2 laulaau i le vaega i luga, tipi le ipu i le afa.
  6. Ua faʻaleagaina uma lau i lalo.
  7. O le taimi lava e saunia ai se tipi talafeagai, latou te totoina i totonu o se ulo. O le eleele o loʻo i totonu e tatau ona matala.
  8. O le shank e tanuina 40-50 mm.
  9. Ufiufi i le afifi palasitika poʻo le fagu tioata i luga.
  10. A maeʻa ona faʻatulagaina ni mea e faʻapopoto ai, toe faʻatulaga le ulo i luga o le faʻamalama.
  11. Afai o itula o le ao e itiiti ifo ma le 10 itula, fai se moli i tua.

Tusitusiga. A maeʻa ona totoina, o tipi e le manaʻomia le vaʻaia i se faʻapitoa. A mago le palapala, faʻasūsū ma faʻasusu latou ina neʻi magumagu ni tamaʻi laʻau faʻapipiʻi.

Matamata i se vitio e uiga i le faapipiiina o Petunia tele:

Ola mai fatu

O le toe gaosia o fatu o petunia o se gaioiga e manaʻomia ai le faʻamaoni, saʻo ma le poto masani mai le tagata faʻaulu. Tusa lava pe na te faia mea uma saʻo, atonu e le mafai ona alu i luga ona o le le lelei o le totoina o mea. Afai o le tausiga o tipi e aofia ai faʻasusu ma faʻasusu, ona pe a totoina se fugalaʻau mai fatu, latou te vaʻavaʻaia pea le susu ma le vevela.

Faʻamatalaga o fatu

O fatu o ampelous petunia e laʻititi. A aunoa ma le poto masani, tausiga ma le faʻalogo, latou te le vaʻai i laʻau. E le mafai ona e faʻataʻamilomiloina i latou i totonu o le ulo, lausau laʻititi i le eleele. Tusa lava pe latou o aʻe i luga, o le a vave ona latou feoti mai le uliuli vae. Afai e aliaʻe fatu ma mauaina paga o laʻau, e tatau ona e togiina. O le pikiina o se galuega faigata.

Faʻafefea ona toto - auiliili laʻasaga i lea laasaga faatonuga

O le faiga o le totoina o fatu e vaevaeina i ni laʻasaga.

  1. Sauniuniga eleele. Ampel petunia e le malie i le tuʻufaʻatasiga o le palu faʻafefiloi, ae e manaʻomia le avea ma mea e faʻatu i le tino poʻo le le mautonu. E faʻasusu i le vai, masaa faʻatele ma e le galo e faʻaopopo i ai le potasiumimi. A iai ni laʻau peat faʻapitoa i le lima, e totoina ni fatu. I lenei tulaga, o le a vave ona aliali mai fatu.
  2. Totoina fatu. E totoina tasi i le taimi ma le mamao e tasi mai le tasi. A maeʻa lena, o le ulo vai e ufiufi i palasitika afifi poʻo tioata e fausia ai se greenhouse aafiaga.
  3. Tausiga ma fafaga. A maeʻa ona totoina mo le 10-14 aso, aua le tago i le koneteina ma fatu. Latou te le faʻainuina pe faʻasusu. Ua aveʻese le ata i le maeʻa ai o uluaʻi tatupu. Mai le taimi nei, o le a latou manaʻomia felelei ea. O laʻau e faʻapipiʻi ma faʻasusu e faʻaaogaina ai fetilaisa o minerale. Ua aveʻese le ata i le taimi lava na aliali mai ai lau muamua i luga o laʻau.

Faʻafefea ona aʻa?

  1. Rooting i le vai. Filifili se fualaʻau maloloina i luga o le tele petunia togavao. A maeʻa lena, ona latou sasae ese lea o lau i luga, o loʻo tu i lalo. O le vai e sasaaina i totonu o se fagu poʻo se ipu malamalama muamua ina ia mafai ona faʻalelei. Mulimuli ane, tipi e tuu i totonu. Afai e tele tipi, tuʻu i totonu o ni koneteina. A leai, latou te faʻatali mo aʻa mo se taimi umi.

    Taua! E le mafai ona faʻaleagaina gaioiga e ala ile faʻaopopoina o le kaponi kaponi i se ipu vai.

  2. Rooting le tipiina i peat. Perlite ua faʻaopopo i ai ina ia o le tele petunia mauaʻa aʻa vave. O laulaau maualalo i luga o ia e tipi ese, ona latou tuʻuina lea i totonu o le peat, puipuia i le tulaga manaʻomia ma se faaputuga eleele. Ufiufi le koneteina mai luga i palasitika afifi poʻo tioata. Afai e lelei mea uma, ona maeʻa lea o le lua vaiaso o le a sosolo aʻa pe a e faʻaletinoina i latou i nisi taimi ma faʻasusu le peat.

Faʻafefea ona tausi se laʻau?

  • Moli - o le mea muamua e faʻamautinoa ai pe o le petunia o le aʻa, o le a fuga mai i le taimi pe leai. Ona o le leai o se malamalama, e fausiaina luga lanumeamata tele. O moli sulu e fesoasoani e foʻia le faʻafitauli.
  • Vevela E le fefe le fugalaʻau i suiga faafuaseʻi o le vevela. Ona o latou, o le a le paʻuu ese fuga seia paʻu le vevela i lalo 0. I le tulaga o le aisa, tele petunia o le a paʻu fugalaʻau ma alu i totonu o le faʻamoega.
  • Faasusu. O le faʻasūsū masani e tasi i le aso ile taumalulu ma faʻalua ile aso ile vevela ole tau. Ae e leʻi faʻasuina le laʻau, ia mautinoa e leai se vai stagnant, a faʻapea e pala le aʻa. O le leai o se susu e mateia e le setete o laulaʻau. A faʻapea e vaivai, faʻasusu faʻafuaseʻi le fugalaʻau.
  • O fualaʻau ma laʻau matua e faʻapalaina i le potasiuma faalua i le masina e faʻateleina ai le tele o fugalaʻau.

Se ata

Siaki le ata o le totoina ma le tausia o tele petunia i lalo.





Faʻafefea ona toefaaleleia?

Tusa lava pe latou te mulimulitaʻi i tulafono uma mo le toe gaosia ma le toe faʻafouina, e leai se tasi e sao mai le mea moni e faapea o le tele o petunia o le a le taliaina. Faʻamata e mafai ona toe faʻafouina fualaʻau pe a fai latou te mamae pe mago? Leai. E faʻatoa mafai ona e toe faʻafouina se laʻau matua e leʻi atoa leiloa.

  1. E filifili e le tagata toto le lemu, ae le o ni lala mago.
  2. Tipi ese lau pito i lalo i luga ia latou ma tuʻu i totonu o le ipu vai pe faʻapipiʻi i totonu o le peat ina ia latou mauaʻa.

A lelei mea uma, e le o toe umi ae aliaʻe loa le petunia i totonu o le fale.

Faʻaaliga! O le le amanaʻia o faʻamaʻi i luga o le tipiina, latou te le o faʻamoemoeina se aoga lelei pe a toe faʻamalosia tino tele petunias!

Faaiuga

Ampel petunia e le gata o se auala fugalaʻau, ae o se fugalaʻau totonu. Faʻatuputeleina ua fafagaina le tele o ituaiga, ma taʻitasi growers o le a mauaina le sili ona matagofie i totonu o lenei ituaiga, fausia se ofoofogia fatuga i se tautau faʻatoʻaga poʻo se matagofie alpine faaseʻe i totonu o lana togalaau. O le mea taua o le aʻoaʻo pe faʻafefea ona toto lelei se laʻau mai fatu ma faʻafefea ona faʻalauteleina e ala i tipi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: savavali ma iesu (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com