Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fugalaʻau Euphorbia Cristata - tausiga ile fale ma ata o laʻau

Pin
Send
Share
Send

Euphorbia cristata o se ofoofogia mai fafo o le aiga Euphorbia, mafai ona totoina uma i le vao ma i fafo togalaau, ma i le fale.

O le le tulaga masani foliga mai o lenei laʻau o le a avatua i soʻo se fale se paʻi o exoticism ma faʻaalia ai le ana le faʻalauiloaina o meaola. Lenei ituaiga e le lauiloa, e ui lava e leai ni faʻapitoa faigata i le totoina.

Le isi, oe o le a iloa pe o le a le vevela, malamalama e manaʻomia, pe faʻafefea ona faʻasūsūina, pe faʻapefea ona faʻateleina le exot. Faʻafefea foi ona tulaʻi mai faʻafitauli i le le vaʻaia lelei.

Faʻamatalaga botani

Euphorbia cristata o se laʻau sili ona manaia, o se ituaiga o mafiafia faʻamau i luga o se au mafiafia. O le loloto, lanumeamata lanumeamata lanumeamata o le laʻau e manino lava le faʻatusatusaina ma le maaleale malamalama selu, o lona lanu e feʻilafi mai i le susu paʻepaʻe i le lanumeamata malamalama. O fualaʻau ma luga o le tumutumu e lanu mai i le piniki piniki i le toeititi mumu. E puipuia foʻi le vae e ala i manoa uumi manifinifi, e le faʻatagaina oe e te latalata atu i ai.

I vao ma togalaʻau, Euphorbia e fai si umi lanumeamata lanumeamata laulaʻau, ae i le fale latou vave mago ma feoti latou lava.

Pei o tagata uma o lenei aiga, euphorbia Lactea e i ai se vailaʻau oona, foliga tutusa ma susu. E leai se aoga i foliga vaaia, o lenei mea oona e mafai ona mafua ai le mu ma le oona, o lea e tatau ai ona e matua faʻaeteete i le vaʻaia o ia - fai ni totini lima puipui, teuina i fafo atu o le aʻapa atu i ai tamaiti ma fagafao, ma fufulu lelei ou lima pe a maeʻa le fesoʻotaʻiga.

Se ata

Nei o ni ata o le laau:




Euphorbia o se matua unpretentious laau ma tausi mo ia o se fiafia e oʻo lava i le poto masani totoina. Afai e te filifili e toto lenei laʻau le masani ai, ona muamua lava ona tatau ona e suʻesuʻe i ituaiga ma foliga o le vaʻaia. Matou te ofaina oe e faʻamasani ia oe lava i ituaiga nei: Mille, Poinsettia, Triangular, Togalaʻau, Cypress, Serrated, Pallas spurge, Tirucalli, Palma poʻo White-tipped.

Tausiga i le fale

Vevela

O le vevela-alofa toto na aliali mai i lo tatou atunuʻu mai le teropika o Asia e le taliaina le malulu, ma i se potu o lona vevela o le a i lalo o le 15 tikeri, o le a oti mai le malulu. Ae faʻapena foi e le taliaina faʻalelei le vevela - e amata ona leiloa laulaʻau ma mafai ona mamae atoa. E le tatau ona teuina i totonu o se potu o lona vevela e itiiti ifo i le 20 tikeri pe sili atu i le 30, o le vevela lelei mo lea e tusa ma le 25 tikeri.

Faasusu

Pei o le tele o su sucents, euphorbia cristata e le taliaina le tele o le faʻasusu, ae le fiafia foʻi i le lāmala. O le eleele e tatau ona tau le susu, ae aua le soʻona inu. Ole taimi ole faʻasusu e tatau ona suia faʻamoemoe ile vaitau. I le tau mafanafana, mai le faaiuga o le tautotogo i le amataga o le tautoulu, e aoga le faasusuina tasi i le 10 aso, ma i le faaiuga o le taumalulu, tautoulu ma le amataga o tautotogo e le sili atu i le tasi i le masina.

E matua le aoga lava le faia e faʻafuaseʻi ai ona faʻatupuina le susū ile faʻatoʻaga, solo ma faʻasusu ia - mai lea mea ua amata ona pala ma mafai ona mamae atoa. O le tele o le faʻasusu e mafai ona iʻu ai i le pala aʻa ma le oti o le suculent.

Susulu

Pei o le tele o laʻau, euphorbia cristata e le taliaina le paolo, ae le fiafia foʻi i le susulu o le la. Peitaʻi, o moli faʻasolosolo e le suia ai le susulu o le la, o lea la o le filifilia o se nofoaga mo se mea suamalie e tatau ona matua faʻaeteete - aua le soona faia i le malamalama, ae aua foʻi neʻi faʻatiga i le paolo.

Teuteuina

Mo le tumutumu autu e tupu malosi, o le laʻau e tatau ona teuteuina, aveʻese uma laʻau le manaʻomia mai le faʻasoa. E manaʻomia foi le aveʻeseina o laʻau mai le tumutumu lava. E sili le tipi ese pe a faʻapea e leʻi aliali mai ina ia faʻaititia ai le manuʻa.

O tui e mafai ona tipiina i se naifi poʻo ni teuteu valega, pe gagau e le lima. Afai e te filifili e faia lenei i lou lima, manatua e faia le puipuiga ma fai totini lima puipuia e puipui ai oe lava mai le oona euphorbia.

Laʻei pito i luga

E tatau ona e faʻalatalata i le filifiliga o le fafagaina mo euphorbia. O le laʻau e tatau ona fafagaina i le tautotogo ma le taumafanafana, ae aua le soona faia i le tele o taimi i le faʻateleina. Euphorbia tatau ona fafagaina ia sili atu ma le tasi i le masina.

Ulo

E tatau ona e faʻaeteete i le ulo e ola ai le fugalaʻau. E le tatau ona totoina le laʻau i totonu o se ulo e telē tele. E sili le eleele ile cacti. O le pito i lalo o le ulo tatau ona faʻatumuina i alavai.

Toe gaosia

I le fale, toe faʻafouina o cristates mafai naʻo tipiina, le pei o isi sui o lenei aiga.

  1. Tipi ese le ogalaau mai le laau ma tuu i le vai mafanafana e sasaa ese le oona i le fugalaau.
  2. Efuefu le tipi ma malala malala e aloese mai siama ma laʻau leaga.
  3. Tuʻu le tipi e faʻamamago mo le lua i le tolu aso.
  4. Toto o ia i totonu o se ulo oneone susu. O le tatupu e tatau ona teuina i se nofoaga susulu, peitaʻi, aloese mai le susulu o le la i se mafanafana mafanafana a itiiti mai 20 tikeri.
  5. A o aʻa le laʻau, tuʻu i totonu o se ulo tumau ma le cactus-faʻapitoa eleele.

Faamai

Talu ai o le spurge o se vailaʻau oona, o iniseti e le fefefe i ai, ae o loʻo i ai se isi faʻamaʻi e masani ona faʻaalia ai lenei laau. O sea faʻamaʻi e pala, e aʻafia ai le tumutumu matagofie. Pau lava le auala e faʻamalolo ai o le teuteuina o le vaega pala i se nofoaga maloloina, ae le tuua ai se pala i tua.

Faaiuga

O le Euphorbia, e ui o se vailaʻau oona ma e aoga tele i le tausiga, o se tasi o faʻataʻitaʻiga e sili ona manaia mo faʻatoʻaga fugalaʻau ma amateurs. O se selu masani i totonu o se ulo e le mafai ona tuua ai se tasi e le ano i ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Save a Rotting Cactus - propagating Euphorbia trigona (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com