Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mont Rebei gorge i Catalonia: faʻamatalaga ma auala

Pin
Send
Share
Send

O Mont Rebey o se 'aulelei tele i matu o Catalonia, e lauiloa i auala gaoa ma vaaiga matagofie mai tumutumu o pupū lata ane. Sili atu 100,000 tagata asiasi i lenei nofoaga taʻitasi tausaga.

Faʻamatalaga lautele

O le Mont Rebei Gorge i Sepania o loʻo tu i le tuaoi o Aragon ma Catalonia, ma ua avea o se tasi o vaaiga sili ona matagofie i le itu i saute o le atunuʻu. O lona umi e tele kilomita, faʻafetai na faʻalauteleina e ofisa femalagaaʻi i le lotoifale le tele o auala savali mo turisi, faʻatagaina latou e matamata i lenei nofoaga mai itu uma.

I le 'aʻai o loʻo tu ai i le tulaga maualuluga o Pyrenees, e tafe ai le vaitafe o Noguera Ribagorçana, lea na alu atu ai i totonu o papa mo le afe o tausaga. O le vai i nei nofoaga e i ai se le masani ai, susulu lanu turquoise lanu, o lona paolo e mafai ona suia faʻamoemoe i le matamata vaaiga.

E taʻutaʻua tele le vaʻa i tagata femalagaaʻi, ma e taʻi 100,000 tagata e asia lenei nofoaga i lea tausaga ma lea tausaga, e le o fiafia iai tagata o Catalonia. E mafai e le o toe mamao ona faʻatapulaʻaina e le pulega Sipaniolo le ulufale atu i le ālia i le 1000 turisi i le aso.

E ui i lea, a o le faitotoʻa e saoloto ma matala mo matua tagata uma, ma faʻafetai i le umi o le 'autafa ma le tele o faʻapaologa e mafai ona e alu ai i le vaitafe, iinei oe ono ono le fiu i le tele o tagata.

Auala

Talu ai o le vaʻa o loʻo tu i le ogatotonu o le vaomatua, e tele tagata tafafao maimoa e mananao e faamemelo i le natura ma savali i totonu o papa. E eseese ituaiga faʻafiafiaga e ofaina mo vasega eseese o le faitau aofai o tagata, ma lalo oe o le a mauaina se auiliiliga faʻamatalaga o auala i Mont Rebey.

Auala 1 (lanumeamata)

O le auala sili ona puʻupuʻu ma faigofie i Mont Rebey, e talafeagai e oʻo lava i tagata amata, e amata i le paka, ma lona iʻuga o le vaʻa.

O le vaega muamua o le faigamalaga e faia i luga o le lautele o le auala ala i le laueleele maulalo o loʻo taʻoto i le va o maʻa. Lenei e mafai ona e feiloaʻi i asini ma ituaiga eseese o manulele. E tatau ona e savali faataamilo i lenei eria pe a ma le 30 minute, a maeʻa ona o atu lea o tagata femalagaaʻi i le nofoaga e vaʻai ai tagata, ma o le a mafai ona vaʻaia se vaega laiti o le vanu o Mont Rebei i Catalonia. I le auala, o se auala fou lava lea, na atiaʻe i le faʻaiuga o le 1980.

E le gata i lea, o loʻo faʻatali se alalaupapa taofiofi i tagata femalagaaʻi, ma a maeʻa ona amata lea o le mea sili ona manaia - o lenei ua e iloa o loʻo e ogatotonu tonu o le vanu, ma savali i auala vaiti (e 25-30 minute le umi) E mafai ona e toe foʻi i le auala lava e tasi, pe e te alu foʻi i luma i le isi auala laupapa faʻamalolo. A maeʻa, e tatau ona e afe i le taumatau ma alu uma.

Vaega o le auala:

  • e leai ni suiga maualuga o le maualuga, o lea e faigofie ai ona fesuiaʻi le auala;
  • e leai ni puipuiga i luga o le auala, o lea e tatau ai ona e mataala;
  • ua agi le matagi malosi i le vanu, o lea e le tatau ai ona e latalata i pito o le mato;
  • o le auala e talafeagai mo tamaiti ma tagata matutua.

Faʻamatalaga aoga:

  • Umi o le auala: tusa ma le 5 km.
  • Taimi manaʻomia: 2.5 itula.

Faʻaaliga! O se filifiliga o tafaoga ma taʻitaʻi sili ona lelei i Barcelona e tusa ma iloiloga a turisi o loʻo faʻaalia i lenei itulau.

Auala 2 (lanu viole)

O le auala lona lua ua uma ona maitauina umi atu nai lo le muamua auala. E faʻavasegaina o lanu viole, lea e faʻailoa mai ai le averesi o le maualuga o faigata.

Muamua, o turisi ogaoga na manumalo i le auala atoa o le auala Nu 1. Ona umi foʻi lea o le aʻega i le maʻa lata ane (e 30 minute le umi e oʻo ai i le tumutumu), e matala mai ai le vaʻaia o le vanu o Mont Rebei. A maeʻa, o le a vaʻaia e turisi se tasi o nai fale na fausia e tagata iinei - o se sitepu umi laupapa (i Sepania e taʻua o le scisarella), ma e mafai e se tasi ona aʻeaʻe maualuga atu lava.

O le vaega mulimuli o le faigamalaga o le aʻea o se isi sitepu ma savali i Montfalco. O lenei vaega o le auala e matua faigata lava, ma e naʻo tagata faʻaola tino e mafai ona manumalo ai. E ui i lea, o tagata femalagaaʻi na faimalaga i lenei ala, fai mai o le maoaʻe matagofie o vaaiga mai i mauga, e tauia uma ma faigata ma le fiafia. O le iʻuga o le malaga o le Alberg de Montfalcó mauga malulu i Catalonia, lea e mafai ona e malolo ai pe faʻaalu ai foi le po.

Vaega o le auala:

  • afai e te fefe i mea maualuluga, o lenei auala e mautinoa e le mo oe - o loʻo i ai le tele o ogaoga aʻega;
  • afai e te lagona ua e lelava tele, e sili atu le aua le toe faia ni tulaga faʻaletonu ma toe foi - o le auala e faigata;
  • ae e te leʻi amataina le faigamalaga, ia saʻo le taimi e toe foʻi ai i le mea e paka ai taavale aʻo leʻi pogisa;
  • e talafeagai le aveina o se fusipaʻu saogalemu ma oe;
  • afai ua e oʻo i le iʻuga, e sili le toe foʻi taeao;
  • i luga o le auala o loʻo i ai se malutaga i le mauga Alberg de Montfalcó, lea e mafai ona e moe ai i le po.

Faʻamatalaga aoga:

  • Umi o le auala: tusa o le 7.5 km.
  • Taimi e manaʻomia: 4 itula (tasi auala).

Auala 3 (samasama)

O le auala lona tolu e pei ona taʻua e turisi, e pito sili ona aulelei, ae toatele e filifilia aua e mafai ona savavali i luma, ma manumalo i se vaega o le auala e toe foi mai ai i paopao po o vaa.

O i latou na filifilia lava le auala lona tolu e tatau ona muamua uia le auala muamua atoa, ma ina ua oʻo i le alalaupapa taofi lona lua, aua le afe i le taumatau (pei o le auala numera 1), ae i le agavale. O iina o le a e aʻe ai i luga o maʻa, alu ifo mai le umi i luga o sitepu laupapa (seleulu) ma savali i totonu o le togavao. O le vaega mulimuli o le auala o se pupū e iloa atu ai Montfalco.

Ona mafai lea ona e alu i le 'aʻai ma totogi se alovaa poʻo se vaʻa.

Vaega o le auala:

  • o le auala e faigofie lava ma talafeagai mo tagata matutua;
  • e aoga le mafaufau e uiga i le alovaa poʻo paopao muamua - e sili ona faʻafesoʻotaʻi se tasi o kamupani femalagaaʻi i Ajera;
  • e toʻaitiiti tagata iinei nai lo auala muamua.

Faʻamatalaga aoga:

  • Umi o le auala: tusa ma le 5 km.
  • Taimi manaʻomia: 2.5-3 itula.

I luga o se tusi! Le mea e aumai mai Barcelona o se meaalofa faitau lenei tusitusiga.

Auala 4 (mumu)

O le auala lona fa e matua ese lava mai le tolu muamua, talu ai e amata i le nuu o Alsamora ma faaiu i Altimir. O se auala umi lenei, ma e alu ai le 5-6 itula e manumalo ai.

O le ala o le a manumalo ai tagata faimalaga o mulimuli mai. Muamua e tatau ona e savali mai le nuʻu o Alsamora i le Mont Rebey gorge (i luga o le auala oe o le a feiloaʻi ai i se auala laupapa taofia ma savali i totonu o se laufanua). Le isi mea, e tatau ona e aʻea luga o le mauga ma savali i auala vaapiapi o le vanu e oʻo atu ai i Altimir.

E sili le faʻalauteleina o lenei auala i le lua aso, aua e tatau ona e alu saosaoa e ufiufi ai le auala atoa i le aso.

Vaega:

  • eseesega malosi maualuga;
  • o le tele o aʻe ma aʻe, o loʻo matuaʻi faʻasolo ai turisi;
  • o le auala e talafeagai mo naʻo tagata sauniuni tino.

Faʻamatalaga aoga:

  • Umi o le auala: tusa o le 12 km.
  • Taimi e manaʻomia: 6 itula.

Alovaa i luga o le vaitafe

O se tasi o auala sili e vaʻai ai i le Mont Rebei Gorge i Catalonia o le aau i luga o le vai. O na malaga e matua taʻutaʻua, o lea e aoga ai le popole e uiga i le totogiina muamua o se aloalo muamua. Oe mafai ona totogi lisi taʻaloga i mea nei:

  1. I faletalimalo E i ai ni nai faletalimalo latalata i le Mont Rebey Gorge, ae toetoe lava o latou uma e ofaina se alovaa poʻo vaʻa mautotogi. E aoga le tausia muamua o lenei, talu ai o le tautua e lauiloa.
  2. I kamupani malaga. I ni nai aso ae le i fuafuaina le aso o le faigamalaga, e mafai ona e asia se tasi o ofisa femalagaaʻi i le taulaga o Angers, ma malilie i tuutuuga o le kilivaina o taʻaloga mea faigaluega.
  3. Taumata tonu i tafatafa o le vanu. Afai e te laki, oe mafai ona aofia i le vaega malaga. Ae ui i lea, o lenei filifiliga e i ai se taua tele - o le taimi o le malaga vaʻa o le a matua faʻatapulaʻaina, ma o le tau o le a maualuga atu.

Faʻatasi ai ma le alovaa, e tatau ona avatua ia oe peleue o le ola, pulou ma se faʻafanua auiliili o le eria. E tatau ona e aumaia se taga susu, mea puʻe ata ma le sunscreen (peʻa o e malaga i le taumafanafana).

E mafai ona e fauina se auala aloalo e pei ona e manaʻo ai, ae e fautuaina turisi e tuʻu i totonu se folauga i le pito vaapiapi o le vanu (o lona lautele e na o le 20 m) ma suʻesuʻeina o tusiupu uumi (mai le vai latou te foliga mai e sili atu le naunautaʻi).

Afai e te leʻi faia paʻu muamua, aua e te fefe. Fai mai turisi e faigofie lava ona aau i ii ma e leai se malosi o iai. I le faaiuga foi o le aso (pe tusa o le 17.00-18.00) o leoleo leoleo i luga o se vaa afi asiasia le siosiomaga ma "aoina" tagata tafafao maimoa na latou le mafai ona aau i le mea mulimuli o le auala.

Vaega:

  • uma 600-700 mita pontoons opeopea latalata i le matafaga, e mafai ona e nonoa ai se aloalo ma malolo;
  • aemaise lava mo i latou e feoaʻi i le vai, o loʻo i ai ni sitepu laiti i le vanu, e mafai ona e aʻea atu ai i mea vaʻai;
  • tilotilo i totonu o le vai - e matua mama lava, ma e mafai ona e vaʻaia manino le iʻa aau aau agai i le kayak.

O le tau faʻatatau o le totogiina o se alovaa e tusa ma le 40 Euro.

Faitau foi: Faʻatauga i le laumua o Catalonia - le mea e alu faʻatau.

Faʻafefea ona e alu i le vanu mai Barcelona

O Barcelona ma le Mont Rebei gorge i Sepania e valavala ma le 200 kilomita, o lea e sili ai le sau i le faʻatosina masani i le afiafi, ma amata lau malaga i luga o le vanu i le taeao.

E ala i femalagaaiga lautele

E leai se fesoʻotaʻiga saʻo i le va o Barcelona ma taulaga e latalata i Mont Rebay, ma e tatau ona e malaga ma le tele o suiga.

O le filifiliga pito sili ona lelei pei o lenei: muamua e tatau ona e alu i se televave nofoaafi mai Barcelona i Lleida, suia i se nofoaafi i Sellers. O totoe o le faigamalaga (tusa ma le 20 km) mafai ona faia a le o le pasi (mai le nofoaga tutotonu pasi) po o le taxi.

Tau malaga: 26 euro (12 + 10 + 4). Taimi o malaga - 4 itula (1 itula + 2.5 + 30 minute). Oe mafai ona matamata i le nofoaafi taimi i luga o le aloaia 'upega tafaʻilagi o Renfe i Sepania: www.renfe.com. Ae paga lea, paga lea, e faʻasolosolo ona tamoʻe, ma e leai foi se taimi faʻatulagaina.

O le mea lea, o le alu i Mont Rebay e ala i femalagaaʻiga lautele e matuaʻi faʻafitauli ma e umi se taimi, o lea, pe a mafai, totogi se taʻavale. Afai e te le o taʻavale toʻatasi, ae o se vaega o se kulupu, totogiina o se taʻavale o le a sili atu le taugofie nai lo le totogiina mo le nofoaafi ma pasi pasi eseese.

I le taavale

E sili atu le saoasaoa ma sili atu talafeagai e alu ai i le Mont Rebey gorge i le taʻavale. E tusa e tolu itula le umi o lenei mea. E tatau ona e tiʻetiʻe i le auala sima i Ager poʻo Tagata Faʻatau (LV-9124), ona toe tiʻetiʻe lea i le isi 20 kilomita i le gata.

Sauni mo le mea moni o ni nai kilomita mulimuli o le auala e ono tapunia ona o le solo o le eleele lea e masani ona tupu iinei - i lenei tulaga, oe tatau ona toe foi i le auala sima ma taunuu i lau taunuʻuga i le auala C1311.

Afai na e taunuʻu i Sepania e aunoa ma se taʻavale, e mafai ona e faʻafaigofie ona totogi se tasi mai se tasi o ofisa mautotogi i Barcelona poʻo seisi taulaga i Catalonia. O tau e le maualuga - e mafai ona e mauaina se faʻalelei nofoa mo le toafa tagata mai le 23 euro.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Paka i tafatafa o le vanu

E tele paka taʻavale e latalata i le vanu (e oʻo atu i faletalimalo), ma o le tau faʻatatau mo le tasi avanoa taʻavale e 5 euro i le aso, ma e taugata tele mo Sepania. E leai ni paka taʻavale fua i Catalonia. E i ai lava avanoa taʻavale, o lea e te le manaʻomia e te vave usu i le taeao e paka lau taʻavale.

O nofoaga taʻavale taʻutaʻua e lua e taʻua o le Parking de la Pertusa (laʻititi, ae lelei ona tu ai) ma Embarcadero (tele avanoa taʻavale).

A maeʻa le totogiina mo paka, o le a avatua ia oe se leai se auiliiliga faʻafanua o le aulelei ma se faʻamatalaga o ala ma isi aoga faʻamatalaga.

I luga o se tusi: Boqueria - o le a le mea e faʻatau i le lauiloa maketi meaai a Barcelona?

O fea e nofo ai

E tele nofoaga e faigofie ai mo tagata faimalaga ona nonofo.

  1. E le mafai foi ona mimita Ager ile tele o faletalimalo - naʻo le tasi fale mautotogi. O le potu e lua i le vaitau maualuga e tau ai le 57 euro.
  2. Tagata faʻatau (Cellers). O se turisi nuu ma na o 2 faletalimalo. O le nofoaga e lelei mo uma, o lea ia tusi potu muamua. O se potu mo le lua i le aso tau mai le 55 euro. Tele o tagata mai fafo filifilia lenei faʻapitoa nofoaga, talu ai o le sili ona faigofie auala e alu ai i le 'aila mai iina.
  3. Tremp o se tamai taulaga ma 15 faletalimalo. E i ai eseese filifiliga apitaga, e amata mai potu lautele i fale talimalo i le ogatotonu. Averesi tau mo se potu faʻalua i le maualuga vaitau o 60 euro.

Faʻapea foi, mo i latou e ui lava ina manumalo i le tumutumu ma aʻea le maualuga maualuga papa, o loʻo i ai se malutaga mauga Alberg de Montfalcó. O se tamaʻi faletalimalo mafanafana lea i totonu o se fale tuai, e maua ai se vaaiga matagofie i le Mont Rebei Gorge i Catalonia. Tau ile po mo le lua amata ile 35 euro.

O tau ile itulau e mo Mati 2020.


Fautuaga Aoga

  1. Fai ofu mafanafana (sili atu le le vented) ma seevae vaivai. E lelei pe a e sau ma se ofu mafanafana - o le tau i lenei itu o Sepania e masani ona suia. A e fuafua e alu e aau, faʻamolemole aumai ou ofutaʻele ma solo.
  2. E ese le vevela i le vaʻa i le taumafanafana, afai la e te sau iinei ia Iulai, aumai se pulou panama ma le sunscreen.
  3. Afai e mafai, nofo i le po i le Alberg de Montfalcó Hostel - e ofaina ai se vaaiga sili ona matagofie o le vaitafe ma le atu mauga.
  4. Manatua o loʻo matagi lava i le vanu, o lea e le tatau ona e faʻalatalata atu i papa.
  5. Afai ua e se, mulimuli i isi tagata faimalaga o le a mautinoa lava ona taʻitaʻia oe i le paka taʻavale. I le afiafi, e mafai ona e feiloaʻi i tagata laveaʻi i le teritori o le vanu.
  6. O ata sili ona matagofie o le Mont Rebey gorge na puʻeina mai le auala laupapa muamua ma le scissarella laupapa umi.
  7. Aumai se meaai mama ma ni nai fagu vai.
  8. E i ai nofoa i toeititi o taimi uma i le vanu, ina ia mafai ona e malolo i soo se taimi.
  9. I le pito i lalo, latalata i le mea e tu ai le paka taʻavale, e tele varnish ma meaai ma malulu vai inu.
  10. Faʻalogo totoʻa i fugalaʻau ma manu vaʻaia o Sepania - o le 'autaa o le fale o le tele o ituaiga o manulele ma seasea iniseti. Ma afai e te sau i le mauga i le faaiuga o le tautotogo, oe mafai ona vaʻaia pupula pupula ma fugalaʻau.
  11. Afai e mafai, sau i iinei i le tautoulu po o le tautotogo, pe a le vevela ma leai se timu. E maitauina foi le toʻaitiiti o tagata faimalaga i lenei taimi.
  12. Aua le taumafai e fealuai i nofoaga mananaia uma o lenei itulagi o Sepania i le aso - e sili le nofo i se tasi o faletalimalo mo 2-3 aso, ma faʻasolosolo malie ona suʻesuʻe le itulagi.

Mont Rebey o se tasi o sili ona manaia ma matagofie matagofie faʻanatura i Catalonia.

Le mea e vaʻai i le Mont Rebey gorge i le tasi aso:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: El Congost de Mont Rebei en Btt by Juanjo 06 10 2012 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com