Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o pepa mautu laupapa, malo lelei ma mea leaga

Pin
Send
Share
Send

E ui lava i le mea moni o le loloto atinaʻe o faafuainumera tekonolosi ua aafia ai le faatauina atu o tusi, latou tumau ai o se uiga faifai pea o potu malolo ma potu suesue. O le mafuaʻaga lena e masani ai ona filifilia se tamaʻi tusi e faia i laupapa mautu, e fetaui ma le tele o sitaili i totonu, naʻo le pau lava le mea o mea masani e taugata ai le faʻasologa o le maualuga.

Lelei ma le lelei

O meaafale laʻau masani e masani ona fai oka ma o se mea taugata. Ina ia aua nei leiloa le avanoa a le kapeneta poʻo le fata, e manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ma e le fautuaina foi e ulaula latalata i meaafale ina ia le mitiia manogi.

Le lelei o oloa laupapa:

  • faʻalelei le siʻosiʻomaga o laʻau masani - o ia meaafale e lelei atoatoa mo tagata mamaʻi o loʻo afaina ai le faʻamamaina o kelu, o loʻo i totonu ole laupapa laupapa poʻo le MDF, ma kapeneta e fai i laupapa e le oona;
  • umi le ola tautua - faʻalagolago i le faʻafefea ona tausia meaafale, e mafai ona tumau mo le tele o tausaga. Ina ia faʻateleina le anagata o pusa laupapa, e togafitia i latou i ni auala faʻapitoa, a maeʻa ona le pala le laʻau ma mafai ona i totonu o potu e maualuga le susu;
  • foliga foliga foliga lelei - o laupapa laupapa laʻau foliga foliga matagofie ma manaia. E le gata i le faigofie o le teuina o tusi, latou te fausiaina foi le aʻafiaga o le tamaoaiga ma mea taugata;
  • faʻamaonia faʻasaienisi o le natura laʻau ei ai sona aafiaga lelei i le malosi o e anaina le fale;
  • tele configurations, e faʻatagaina ai oe e ofi le kapeneta i soʻo se totonu;
  • ofu tetee e laʻititi, aemaise lava talu ai o se laupapa kapeneta mafai ona vave toe faʻaleleia ma aumaia i lona amataga tulaga;
  • mea anagata, tetee i maosiosi ma chips;
  • laupapa e i ai se maualalo conductivity vevela faʻatusatusa i isi mea.

Ae e ui lava i le tele numera o tulaga lelei, laupapa laupapa e i ai mea le lelei. E aoga le faamasani ia oe lava i mea autu:

  • o isi taimi o kapoti laupapa e le mafai ona tuʻuina i totonu o aso nei totonu, pei o le maualuga-tekinolosi, aua e sili atu ona fetaui i sitaili o le faʻamaoni, rococo poʻo le baroque. O le mea e sili ona lelei, o se ofu e faia i laupapa mautu masani o le a tuʻufaʻatasia ma faʻaofi auro;
  • mo meaafale, oe manaʻomia le fausia lelei tulaga teuina i totonu o fale, ina ia paʻu tonu la susulu luga ai. E taua e leai ni suiga tetele ile vevela ma le susū ile potu e iai meaafale laupapa;
  • oloa e faia i laʻau masani e mitiia uma manogi;
  • o nisi taimi e ono tutupu ai ni faʻalavelave i le gaosiga o meaafale, a e maise pe a e manaʻo e faʻamaeʻaina laina faʻapipiʻi o teuteuga;
  • tausiga mo masani laʻau e manaʻomia naʻo faʻapitoa agamalu agavaʻa, talu ai o le afa oi latou e mafai ona faʻaleagaina luga o meaafale ma tuʻu ai se faʻailoga;
  • tau maualuga o oloa maeʻa.

E ui lava i le faʻailoaina o mea lelei ma mea leaga, o laupapa tusi laupapa e masani ona talafeagai mo se potu malolo poʻo se potumoe.

O le sili ituaiga laau

Tele meaafale laʻau masani e taugata faʻatusatusa i le laupapa laupapa poʻo le MDF. Ma, e ui i lea, i totonu o oloa laupapa o loʻo i ai foi vaevaega i ituaiga, e mafai ona iloga mai i le tele:

  • ituaiga faʻaalia e le vaivai o fafie. E pei o le arasi, linden, cherry po o le juniper;
  • laʻititi faʻaputuga fafie aofia ai aluna, birch, beech poʻo maple, faʻapena foi keneni;
  • o le sili ona mautu density o pistachio, hornbeam, acacia, birch.

O oloa e faia mai le akasia, lefulefu o le mauga, oak poʻo le beech o le a mafai ona fausia se manogi manaia i totonu o le potu malolo ma faʻailoa atu le malosi i tagata e ana.

Katesa

Akasia

Laʻau Birch

Beech

Cherry

Oi

Linden

Tulafono tausia

O se tamaʻi tusi e faia i le pine paina poʻo le aluna, birch poʻo le kenani e manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Afai o se fasi meaafale e faia i laʻau masani, o lona uiga o le muamua tulafono mo le tausiga ma le anagata o le faʻatumauina o le vevela tulaga i totonu o le potu, a leai o le a i ai se leaga afaina. O le ea i totonu o le potu e le tatau ona matutu, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 15 tikeri. O le mea e sili ai, e tatau ona e faʻatumauina le susū ile faʻataʻamilosaga o le potu, e le tatau ona sili atu ile 65-67 pasene. Ole faʻaopopo lea mo tagata, talu ai o le tele o le susu e iai sona aʻafiaga leaga ile tino o le tagata.

E taua le tuʻuina o meaafale laupapa mai le susulu o le la ina ia tumau ai le lanu mauʻoa ma matagofie i le tele o tausaga. E aoga le soloina o oloa i vai faʻapitoa faʻamamaina, tuʻuina i latou i le omomi omomi, ina ia mafai ona faʻalauteleina le ola o meaafale mo se taimi umi. E taua le faʻavasegaina o oloa e tusa ma a latou tuʻufaʻatasiga, talu ai mo laʻau masani e le tatau ona iai ni vaega o le alkaline, o ni malosiʻaga oona. A faʻatau oloa, oe manaʻomia le faʻaeteete faitau i faʻatonuga ina ia malamalama ai poʻo a ituaiga o meaafale na faʻamoemoeina mo.

E taua foi le solo solo ma le faʻaeteete, aua e mafai e le talatala ie ona faaleagaina fafo o le kapeneta poʻo le fata. Mo masani mautu fafie, faʻamamaina ma kulimi, solo, o loʻo faia i le ie lino, o loʻo faʻaaogaina. Aloese mai le gagau pe a uma ona fufulua au meaafale e aunoa ma le faʻaaogaina o vai-faʻavae oloa.

Ina ia le pito i luga faia o mea masani e le tuai tausaga, e le manaʻomia le faʻaaogaina o oloa ma silicone. O pastes ma poles e fetaui lelei mo le togafitia o mea masani.

Mo tausiga i aso uma, faʻaaoga ie ie vaivai, palu poʻo le veloveta, aemaise pe a fai o le meaafale e lacquered pe faʻamamaluina. Ole tele o tamaʻi tusi o loʻo tusia ata i luga ole faʻataʻitaʻi e mafai ona fufulugofie i se masini fufulu mama poʻo se pulumu vaivai. E seasea tupu, e manaʻomia le teuina o meaafale e leʻi maeʻa; o le a lava lea e solo ai luga luga ma se ie mago ma faʻamamago ile 1-2 taimi ile vaiaso.

O isi taimi e mafai ona solo faʻamama pepa faʻasolo i le vai soapy ae e leʻi soloieseina i se ie mama. Afai o le pito i luga o meaafale e pisia, e masani ona le fautuaina e fufulu.

Filifiliga avanoa

O se faletusi e mafai ona suia se potu i tala atu o le iloaina, faia se ofisa o se atoa faletusi, ma fai ma sui o le tulaga o lē ana. I totonu o se potu ma tusi, o se tagata lagona le mafanafana ma le mafanafana, e ui lava i le ascetic foliga mai o totonu i le tele o tulaga. O fata ma ofu faʻatupu e fausia ai se siʻosiʻomaga ogaoga ma faigata, faʻafilemuina ai se siosiomaga faigata.

Pusa tusi e le tatau ona tuʻuina i totonu o potu o tamaiti, aua o le efuefu o se vaega taua o latou, e ono mafua ai se afaina o le tino. E lava lea mo se tamaititi e faʻapipiʻi se fata ma tusi e fiafia iai i luga o le puipui.

O le tele o taimi, o se tamaʻi tusi e tu i totonu o le potu malolo i autafa o le puipui, ae mafai ona avea ma tuʻatuʻesega i le va o ia ma le umukuka eria. Afai e le faʻatagaina se avanoa, e mafai ona tuʻuina se tamaʻi tusi poʻo se fata i le alasavali i lalo o faasitepu. Afai o le tapulaʻa o le potu e le faʻatulagaina le faʻatulagaina o tulaga masani o le kapeneta, e mafai ona okaina taʻitasi.O le filifiliga lelei mo tamaʻi potu o se tamaʻi tusi tusi tulimanu, lea e masani ona tele lona avanoa ma e maua fua le avanoa i mea e te fiafia iai.

O se tamai potu malolo ma le tele o kapeneta meaafale mafai ona faʻaauupegaina ma se tautau teuina tusi. O oloa e le maualalo i le faʻagaioiga i kapoti masani, e mafai ona tapunia i tioata pe matala. O tamaʻi tusi lapoʻa o ni auala ia e faʻaaoga ai avanoa tetele pe a tuʻufaʻatasia i totonu le potu malolo i totonu o le potu malolo ma le umukuka ma le filifiliga e faʻalua itu.

O nuances o filifiliga

I le filifilia ai i le nofoaga o le faletusi i le fale, oe mafai ona faʻasaʻolotoina tele avanoa ma streamline le tulaga o aitema. A filifilia se tamaʻi tusi, e tatau ona e mulimulitaʻi i fautuaga nei:

  • e tatau ona faʻatatau le oloa i le tele o le potu ma le tulimanu o le a faʻapipiʻi ai. O fata pito i lalo e mafai ona faia loloto mo tele, lautele-format lolomiga, o le pito i luga fata mafai ona laʻititi. E taua foi le faʻatumauina o le ogatotonu o le kalave i le pito i lalo, lea o le a faʻaopopo ai le mautu i le kapeneta;
  • pe a filifilia se kapeneta, e tatau ona e vaʻai i le lautele o fata ina ia mafai ona ofi tusi i le tasi laina. E fautuaina le tuʻu masani o faitau tusi i le tulaga o mata, le mea e totoe i luga pe i lalo;
  • fata e tatau ona fuafuaina mo le tele mamafa o tusi;
  • afai o le tamaʻi tusi e leai se avanoa, e mafai ona e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai ata ma ata;
  • o le sao atu i tusi o le a saunia e tatala tatala;
  • tapunia fata o le a puipuia tusitusiga tusitusiga mai susu, efuefu ma susulu o le la, o le a faigata mo tamaiti ona o atu i totonu o sea kapeneta;
  • filifili tioata anagata e aloese mai chips ma taʻei;
  • o le ata o le kapeneta e tatau ona faʻatusatusa totonu o le potu;
  • afai o le kapoti tapunia o le a matala sina, ona tatau lea ona faia pu i totonu mo le eaina o tusi;
  • mea masani mo le gaosiga e sili, pei o le aluna po o le paina o le a avatua i le potu se faapitoa manogi manaia.

O totonu e masani ona faʻaauupegaina i ofu e tuʻufaʻatasia ai fata tatala ma tapuni, fuafua i le tele o taimi e faʻaaoga ai tusi. I le tatalaina o se fusi i tusi, o le a oso ai le tagata i le olaga o toa o ana tusi e fiafia i ai, faia lona mafaufau loloto sili atu i mea uma e faʻamoemoeina, e le mafai ona mafaufauina pe a matamata se tifaga.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: MALO E LELEI - THE SERVANTS (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com